• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce çocuk ne zaman yapılmalı

40'dan önce cocuk yapılmasın bence.
valla bencede allah nasip ederse zaten olur önemli olan ruh saglıgın yerinde olsun cocugu yaparken paran olsun esim yarcımdı olsun zaten 34 ten önce evlenmek salaklık 5 6 senede gezersin 40 ta baktın evlilik güzel yaparsın 1 cocuk sonra 44 te bi tane daha ohhh misss

26-30 yaşında gencecik insanlara yaşınız geçiyor diyen insanları çok da dinlemeyin bence. Kendi zamanlarında 18'inde evlenip, 20'sinde anne olan kadınlara alışmışlar. Ne siz o kadınlardansınız ne de dönem o dönem. Çocuk ne zaman yapılmalı; siz ne zaman hazır hissediyorsanız, maddi ve manevi ne zaman elverişli şartlardaysanız o zaman. Çocuk eşsiz bir şey ama diğer yandan feci yorucu ve sorumluluk gerektiren bir şey. Bir yandan ruhunuzu besliyorlar, diğer yandan hırpalıyorlar. O yüzden hazır olmak çok önemli. Yaş geçiyor diye yapılacak bir şey kesinlikle değil. Şahsen anne olmaya karar verdiğimde 30 yaşımdaydım, eşim de 32'ydi. İlk kızımı 32 yaşımda, ikincisini de 35'te doğurdum. Pişman değilim. Bir şey kaçmamış. :)
Ben 19 da evlendim. Herkes hemen başladı doğur doğur korunma diye. Rahmin ters döner diyen bile oldu. Önce biz istemedik. Sonra olmadı. Yirmi dört yaşında anne oldum ben. Olmadı çünkü daha önce. Ama güzel Allah'ım işte. Doğru zamanı o biliyor. Şimdi diyorum ki iyiki hemen olmamış. Küçücük yaşta bebek olsa napardim. Evlilik oturmadan çocuk hiç doğru değil. Her şey yolunda olsa bile kadının yaşı küçükse bence bikac sene beklenmeli. Ya olmazsa diyen bı cahil kesim var. Olacaksa zaten olur er yada geç. Olmayacaksa naparsan yap olmaz.

valla bencede allah nasip ederse zaten olur önemli olan ruh saglıgın yerinde olsun cocugu yaparken paran olsun esim yarcımdı olsun zaten 34 ten önce evlenmek salaklık 5 6 senede gezersin 40 ta baktın evlilik güzel yaparsın 1 cocuk sonra 44 te bi tane daha ohhh misss
Para çok önemli çocuk için ama . Şartlar yerindeyse kırk yasi beklemek de çok mantıklı gelmedi bana. 🤔🤔 Ben otuz besden önce üçüncü yu dogurayim diyorum. O bile geç geliyor bana. Yalnis anlaşılmasın ben erken evlendim. Otuzda evlenseydim üç çocuk yapmak isteseydim üçüncü muhtemelen kırk yasimda olurdu.

Bence çocuk yapmanın belli bir zamanı yok kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman denemeye başlamalısın. Bir de ilk denemede olmuyormuş bazen aylar sürüyormuş

Yukarıda diğer arkadaşlar çok güzel yazmışlar, genel anlamda hemfikirim.

Çocuğa hazır olmak diye birşey yok. Başınıza gelmeden anlayamazsınız. Aynı anda hem "Allah'ım neydi günahım" derken bir yandan da "yahu niye beklemişim bu kadar, keşke daha önce yapsaydım" dersiniz :)

Bir de bu işin başkalarının tecrübeleriyle hiç alakası olmuyor. Kolik bebek var, huysuz olanı var, uyuyanı, uyumayanı, ağlayanı, emeni, emmeyeni.. yani iki çocuğunuz bile olsa inanın sıfırdan başlıyorsunuz her seferinde. Farklı karakterde bir insan evladı, farklı ihtiyaçları olan bir bebek oluyor elinizde.

Sadece kendinize şunları sormanızı tavsiye edebilirim naçizane:

En az 2-3 yıl kendi konforumdan ve zevklerimden feragat edebilecek miyim
Maddi anlamda bir bebeğin masrafını kaldırabilecek miyim
Eşim bana ne kadar destek olacak

İlk soru sizi korkutmasın. 3 yıllık bir eziyet hayatından bahsetmiyorum ama 4 yaşındaki oğlum ve 2 yaşındaki kızımda gözlemlediğim 3 yaşından sonra sosyal hayat vs kolaylaşıyor ve anne daha da özgürleşiyor. 4 yaştan sonra zaten herşeyi çocuğunuzla yapabilir hale geliyorsunuz. Benim kişisel tecrübem böyle oldu.
Aynı fikirdeyim . Üç yaştan sonra çocukla anne arasındaki uyum çok güzelleşiyor. Özgürlük geliyor falan. Aynısı oldu . Buyukt oğlum üç yaşındayken ikinciye hamile kaldım. Şimdi büyük beş yaşında küçük bir yaşında. Özgürlük falan hak getire😂 üstüne korona çıktı. Hepten evde yaşıyoruz. Hunileri takmaya az kaldı. 😜 İlk oğlum çok sakin sessiz iştahlı bı bebekti. Gazi falan hiç olmadı. İkinci gaz bombası gibi dünyaya geldi. Ne sancılar ağlamalar. Gaz geçti ama ağlamalar var ağlayan bı bebek yani. Kabullendim artık. Böyle böyle büyücek.

Yarın yapılmalı. Yahu şartlar ne zaman olgunlaşırsa, taraflar kendini tamamen ne zaman hazır hissederse, bir çocuk büyütme olgunluğuna ne zaman erişilirse o zaman yapılmalı. Kimi için bu 35 yaştır kimi için 23 yaş.

Merhaba evliyim 2 yıl olcak ben 26 eşim 30 yaşında henüz çocuğumuz yok denemedikde dusunmedigimiz için ama bu aralar eşim bizimde çocuğumuz olsa gibi laflar soylemeye başladi ailelerde 2 sene oldu neden dusunmuyosunuz yaşınız geciyo çocuk ne zaman büyüyecek gibi şeyler soylemeye başladı çocukları da çok severim ama kendimizin olursa nasıl bakarım diye tedirginlik var icimde bu normalmi sizce ve sizler kaç yaşında çocuk sahibi oldunuz tecrubelerinizden faydalanmak istedim şimdiden teşekkür ederim :)
Evlilikte beşinci seneye girdim 28 yaşındayım düşünmüyorum şu dönemde aklımın ucundan bile geçemez...

Eşinizle olan ilişkinizde şiddetli bir problem yoksa maddiyat uygunsa bence hislerinizi dinleyin.
Henüz bir yıllık evliyim bir yıl bekleriz diye konuşuyorduk ama nedense biyolojik saat midir nedir bende şiddetli bir bebek isteği oldu. :emir_bebek:Yaşayan var mı bilmiyorum ama bedenim resmen çocuk istedi. İçgüdüsel olabilir ya da anaç ruhumun yansıması. :anneadayı:
Bende öyle 1.5 yıl olmuştu çaldı biyolojik saatim ben 27yim eşim 30 yaşında.

Merhaba evliyim 2 yıl olcak ben 26 eşim 30 yaşında henüz çocuğumuz yok denemedikde dusunmedigimiz için ama bu aralar eşim bizimde çocuğumuz olsa gibi laflar soylemeye başladi ailelerde 2 sene oldu neden dusunmuyosunuz yaşınız geciyo çocuk ne zaman büyüyecek gibi şeyler soylemeye başladı çocukları da çok severim ama kendimizin olursa nasıl bakarım diye tedirginlik var icimde bu normalmi sizce ve sizler kaç yaşında çocuk sahibi oldunuz tecrubelerinizden faydalanmak istedim şimdiden teşekkür ederim :)
Çocuk soranlara İban numaranızı veriyorsunuz destek bekliyorsunuz.

Madem istiyorlar pamuk eller cebe

Maddi durumunuz nasıl?
Ev var mı kira mi?
Bir yenidoğan masrafı aylık en az 1000 1500 tl. Buna gücünüz yetecek mi?
Manevi ilgilenebilecek mısınız?
Bir 6 ay ücretsiz izin alabilecek durum var mı?

Bunlar evetse Bence olmalı
Bir de geç kaldınız diyenlerin maddi durumunu çok merak ettim. Acaba 18 20 yaşında ne kadarlık bir maddiyatla anne baba oldular?
Miras yoluyla bir para yoksa kimse 18 20 yaşında çok iyi bir maddiyatla olamaz.

Ayrıca o eskidendi tek maaşla geçinme durumu.
Şimdi tek maaş en az 10 15 olmalı ki geçinebil.
Kim tek başına o kadar maaş alıyor?
Böyle dolduruslara gelmeyin..

Dengeli beslenmek için gerekli gıda fiyatları çok uçuk.

Her sey inanılmaz pahalı. Ben 26 yaşında olsam 36 yaşından önce düşünmezdim.
Niye Türkiye'de kimse tek başına 10 bin almıyor mu? Benim eşim tek başına 10aliyor .ben çalışmıyorum ama benim dışardan 4 binlik gelirim var ona guvenipte kendimi yormuyorum. Yaklaşık 14-15 bini buluyor diyebiliriz bizim eve giren

Canım 5 yılda geçse hazır hissedilmiyor hep acaba yapabilir miyim acaba yeterli olur muyum benden iyi bir anne olur mu endişesi oluyor. Gerçekten istiyorsan yap evlendim 2 hafta sonra hamileydim 😄 ilk zamanlar korkudan endişeden acabalardan hiç anlayamadım hamilelikten 5 buçuk ay oldu bugün detaylı ultrasona girdim renkli bir resmini verdiler elime yüzü gözü burnu ağzı herşeyi belliydi ve ben anne oluyorum dedim daha bugün idrak ettim artık hissediyorum o benim sahip olduğum en değerli şey olacak herşeyden değerli bana ait hissiyatımı anlatamam yaşaman lazım boşuna korkmuşum boşuna endişelenmişim

Cevabi herkes için değişen bir sorudur bence.
Evlilikte maddi ve manevi bir sorun olmadığını varsayarak söylüyorum. Yasiniz, esinizin yasi, planladiginiz cocuk sayisi, cocuklar arasindaki yaş aralığı gibi dusunceleriniz bunu belirleyebilir.
Erken evlendim, 4.5 yil sonra oglum doğdu. Simdi 3 yasinda, çok mutluyum iyi ki var ama olmadigi 4.5 yil da dolu dolu ve guzel geçti. Bence insan evlilikle ilgili heveslerini bitirince anne baba olmayi düşünmeli

Maddi durumunuz nasıl?
Ev var mı kira mi?
Bir yenidoğan masrafı aylık en az 1000 1500 tl. Buna gücünüz yetecek mi?
Manevi ilgilenebilecek mısınız?
Bir 6 ay ücretsiz izin alabilecek durum var mı?

Bunlar evetse Bence olmalı
Bir de geç kaldınız diyenlerin maddi durumunu çok merak ettim. Acaba 18 20 yaşında ne kadarlık bir maddiyatla anne baba oldular?
Miras yoluyla bir para yoksa kimse 18 20 yaşında çok iyi bir maddiyatla olamaz.

Ayrıca o eskidendi tek maaşla geçinme durumu.
Şimdi tek maaş en az 10 15 olmalı ki geçinebil.
Kim tek başına o kadar maaş alıyor?
Böyle dolduruslara gelmeyin..

Dengeli beslenmek için gerekli gıda fiyatları çok uçuk.

Her sey inanılmaz pahalı. Ben 26 yaşında olsam 36 yaşından önce düşünmezdim.
36 yaşında ancak tek cocuk dusunebilirsiniz. Iki veya daha fazlasını planlayan biri ilk cocugunh 36da dusunmeye baslamaz.

Ayrica yenidoganin nerede 1000 1500 masrafı var? Ben birşey mi kacirdim diye düşünüyorum

Ben biraz gec oldum, 39 yasinda ama sahsen 26 yasinda anne olmayi tercih etmezdim. Cocuktan sonra hayat cok degisiyor. Gencecik yasimda cocuga baglanmak istemezdim. Bu benim sahsi fikrim. Kimisi de erken anne olmayi tercih eder. Bu tamamen sizin hayattan beklentinizle ilgili bir tercih.

Annelik İnan’ın gerçekten çok zor. Bebeğin 4 yaşına gelene dek uykusuz, gezemeyen (bime gitse sevinen ) , hasta ateşlenen , ev haricinde bezine kaka yapmayan ( bu yüzden hiçbiryerde yatıya gezmeye de gidemezsin) vb bir çok imtihanın olacaktır. İnan nerden gelecek bilemezsin bile. Sadece ilk 5 ayki kolik gazlı ağlama dolu kabus dönemden bahsetmiyorum . Uzuun bir dönem fiziksel çok zorlanacaksın yaklaşık 4 yaş . Sonrası da zihinsel . Artık senin hayatın yok bebeğinin hayatı var ve etrafındaki pervane sen olacaksın. Youtuber lara ve omların tontiş tatlış bebeklerine aldanma . Yeni nesil bebekler %70 oranında zor bebek . Tüm bu zorluklara hazır mısın? Birde kendi ayaklarının üzerinde duruyor musun çünkü İnan erkekler bebekten sonra çok değişiyor . Ve sana yardım edecek annen ablan varmı yakınlarda oturan ? Bu hayati önem taşıyor?

Niye Türkiye'de kimse tek başına 10 bin almıyor mu? Benim eşim tek başına 10aliyor .ben çalışmıyorum ama benim dışardan 4 binlik gelirim var ona guvenipte kendimi yormuyorum. Yaklaşık 14-15 bini buluyor diyebiliriz bizim eve giren
Sevindim sizin adınıza da...Ben sizden bahsetmedim. Genelden bahsettim. Sizi alintilamadim.
Şu an çalışan nüfusun yüzde 45i asgari ücret alıyor.

Yoksa tek başına 10 bin 15 bin 20 bin 30 bin... alan da bulunur. Bunlar istisna paralar. Onu demek istedim.

Back
X