- 26 Kasım 2019
- 4.695
- 11.324
- 208
- 37
- Konu Sahibi petitjoueur
-
BegenmeyenlerHaklisin valla kimse kendinden hos bir hatun istemez evinde
O ne demek kizzAhhahahaha bugün de kız kardeşlik kazanamadı
Madem niyet bozmak negatif ve siz bunu kastetmediniz , etkilenmek nötr diyorsunuz siz niye araçta emniyet kemeri takarcasına tedbir alıyorsunuz bu" nötr etkiye"? (ne demekse?)
Yahu işte illa ki etkilenir yazmışsınız neyi savunuyorsunuz hala. Deseniz ki belki etkilenir, hadi savunun da...çünkü nötr etki, tedbir alınmazsa negatife dönebilir. aynı örnekten gideyim. trafikte kazaya karışma yada karışmama ihtimali eşittir. yani nötr dür. nasıl olsa kaza olmayacak dersen kemer takmazsın. kesin kaza olacak dersen trafiğe çıkmazsın. işte biz emniyet kemeri takarız ve trafiğe öyle çıkarız. başkalarının (yada belki kendimizin) yanlış yapma ihtimallerine karşı tedbir almış oluruz. bu tedbir; karşıdakini ittiham değildir.
ama sizin mantığınız şu; 'ben daha önce bi kere bile kazaya karışmadım. e şöförlüğümde kusursuz. tedbire ne gerek var. kendime de karşımdakine de güveniyorum ben.'
bakın aynı mantıktaki şu cümle size ait '' daha bi kere bile evime gelen bir misafirimden etkilenmiş değilim... ''
Misafirlik buyuk hata olmus bu da size ders olur iste bir daha yeni evli uzun soluklu misafir cagirmazsinizMerhaba hanımlar,
Bu dert değil aslında ama fikirlerinizi almak istedim. Eşim şehir dışından arkadaşlarını davet etti, yeni evliler ve yaklaşık dört gündür bizdeler. Buradan balayına gidecekler. Sorun şu ki ben elimde olmadan, engellemeye çalışsam da arkadaşının eşini çok kıskanıyorum, elimde değil engel olamıyorum. Kadin bembeyaz, vücudu balık etli, uzun boylu ve çok güzel. Bense kilolu ve idare eder bir durumdayım. Kiloluyum ve kendimle barışık degilim. Denize gidelim dediler deliye döndüm, asla olmaz , çatlarım orta yerimden. Engel olmaya çalışıyorum ama olamiyorum eşim kadına bakıyor sürekli. Kadin eşimin yanında pijamalarla oturuyor, üstü başı açılıyor dikkat etmiyor. Sizce cok mu abartıyorum, kötü kalpli miyim? Çok üzülüyorum bu duruma
Onemli olan her zaman esin icin en iyisini en guzelini yapmak sen yillardir esisin demi a'Niye boyle dusundum soyleyım, mevzu kocasının bakması olsa adam kadına baksa yanı konu sahıbı eve gelen misafir kadına bakiyor kocam derdi. Kadın bembeyaz cok guzel denize asla gitmem, konu bu olmazdı.
Guzel kadınlar hayatımızda hep olacak kacıs yok. Bunu kabullenırsek mutsuz da olmayız bence.
Bu sabaha kadar bende senin gibi dusunuyordum kizim da 13 kilo aldim geri verdim emzirme donemi geri aldim oglumda cok kilo almadim su an cuma zayiflama yarismasinda kilo vermeye basladimİlk başta yazdıklarınız olmasa abartmiyorsun eşin bakiyor ki hissediyorsun derdim ama baştaki düşüncelerini okuyunca kafanda kurduğunu düşündüm kusura bakma :) bak ben doğumdan sonra 30 kilo aldım 10unu verebildim 2 yılda ama görsen ozguven tavan. Kendimi hala 50 kilo görüyorum ben ne görüyorsam eşimde onu hissediyor bence öyle kesin öyle evet öyle
öncelikle niyet okuma konusundaki başarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. misafirlerin hatta benim niyetimi bile (belirtmediğim halde) 'okuyabilmişsiniz'.
ikinci olarak; ben araç kullanırken, kendi sürücülük yeteneğime %100 güvendiğim halde, emniyet kemeri de takıyorum. kemer takarak diğer sürücülere, alkollü sürücü yada trafik canavarı muamelesi mi yapmış oluyorum. şu niyetimi de bi okuyuverin. çünkü kemer takmayı ne niyetle yaptığımı bende çözemiyorum.
üçüncü olarak; bütün gün misafir erkeklerle aynı ortamda oturmanın ne gibi bir avantajı var? erkeklerin sohbet alanları farklı, ilgi alanları farklı vs... bütün gün siz mi arabalardan yada futboldan bahsediyorsunuz? yoksa onlar mı makyaj trendlerinden filan bahsediyor. yada iki taraf ta ilgi alanlarını bırakıp felsefi söyleşiler mi yapıyorsunuz. bunu gerçekten merak ediyorum.
ve son olarak; ben ortaokul mezunuyum. cevap verirken lütfen olabildiğince basit bir dille anlatın ki anlayabileyim. sigmund freud tan filan girmeyin yani mevzuya...
yada kolay yolu seçin. sen anlamazsın deyip kestirip atın. ya da daha kolay olan yolu seçin. direk niyetime...
Demek ki sizin arkadaşlarınız ve çevreniz sohbet etmeyi bilmiyor.Ya da çevrenizde ki insanlar mı kötü niyetli anlamış değilim. Yoksa arkadaşlar çiftler hep beraber oturur eğlenir sohbet eder normal olan budur. Erkekleride ilgi alanına göre genellemeyin ben arkadaşlarımla makyaj trendini konuşuyorum hatta kendi aldığı ürünler oldu mu bana bilgi verir. Ortamda illa erkek olunca futbol konuşacak kadın ise makyaj konuşacak diye bir şey yok. Gayet sanat kültür siyaset müzik her telden sohbetlerimiz oluyor. P piraye size gayet çoğu insanın yaptığı örneklerden vermiş siz trafikle nasıl ilişkilendirdiniz hala çözemedim.1- ben etkilenir demişim. siz niyeti bozmak anlamışsınız. etkilenmek nötr, niyeti bozmak negatif bir ifadedir.
''ya da niyetini bozuk bulduğum insanı da ne evime sokarım ne evine giderim'' sanırım bu ifade size ait değil.
2- ben ortak ne konu buluyorsunuz diye sormuşum. cevap: ''konuşulacak ortak birşeyler bulunulabilir''... tamamda ne mesela? bütün gün....
3- ''kadinlar sadece makyaj konuşur, erkekler hep futbol konuşur diye bir yasa yok'' evet doğru yok. böyle bir yasadan bahseden de yok. o sadece bir örnekti. ilgi alanları genelde farklıdır manasında...
beni bir tek sen anladın. sen de doğru anladın.Arkadaşlarınızla restorana, kafeye ya da pikniğe gidince ne yapıyorsunuz? Kadınlar ve erkekler olarak ikiye ayrılıp ayrı masalara mı oturuyorsunuz?
Yoksa aynı masaya oturup "hadi bakalım Allah kaza bela vermesin" diyerek mi başlıyorsunuz yemeğe?
Masadaki karşı cinslerin birinden etkilenen olursa "uu beybi ufak bir hareketlenme oldu bende" deyip ortamı mı terk ediyor yoksa elektriklenmesi geçene kadar ceza masasında mı bekliyor 5 dk?
Belki tüm bu sorulara cevabınız "biz kadın-erkek karışık şekilde dışarıda görüşmeyiz; yemeğe, pikniğe, tatile, düğüne ya da çay içmeye gitmeyiz"dir, bilemem. Ama tüm dünya sizin 10 kişilik çevrenizden ibaret değil.
Sandığınızın/gördüğünüzün aksine insanlar birbirinden etkilenmek için fırsat kollamıyor.
İçiniz rahat etmiyorsa siz kemer takmaya devam edin tabii yine. Tüm dünya benim çevremden de ibaret değil sonuçta
Bu arkadaşlarla ne ara bu kadar yüz göz oldunuz? Korona illeti hala bitmemişken üstelik,sizde kalıyorlar 4 gündür, balayına gideceklermiş bir de hey Allah' ım. Bu korona bir tek bize var heralde. Hem sizin eviniz otel mi efendim?Merhaba hanımlar,
Bu dert değil aslında ama fikirlerinizi almak istedim. Eşim şehir dışından arkadaşlarını davet etti, yeni evliler ve yaklaşık dört gündür bizdeler. Buradan balayına gidecekler. Sorun şu ki ben elimde olmadan, engellemeye çalışsam da arkadaşının eşini çok kıskanıyorum, elimde değil engel olamıyorum. Kadin bembeyaz, vücudu balık etli, uzun boylu ve çok güzel. Bense kilolu ve idare eder bir durumdayım. Kiloluyum ve kendimle barışık degilim. Denize gidelim dediler deliye döndüm, asla olmaz , çatlarım orta yerimden. Engel olmaya çalışıyorum ama olamiyorum eşim kadına bakıyor sürekli. Kadin eşimin yanında pijamalarla oturuyor, üstü başı açılıyor dikkat etmiyor. Sizce cok mu abartıyorum, kötü kalpli miyim? Çok üzülüyorum bu duruma
tatlim yaşam tarzına saldırı ve hakaret ve zannettiğin görüşten gelmedi yalniz....Ufak bir haremlik selamlık tartışması olmuş sanırım. Arkadaşlar herkesin yaşam tarzı, anlayışı, doğrusu yanlışı farklı. Bazı insanlar kadın-erkek ayrı oturulduğunda, ağırlandığında kendini daha rahat hisseder ya da dini anlayışlarından ötürü böyle davranması gerektiğini düşünebilir. Annemlerle yaşarken bizim de böyle akrabalarımız vardı, annemler onlar geldiğinde kadın erkek ayrı ağırlarlardı. Diğer akrabalar geldiğinde ise beraber otururduk.
Herkesin yaşam tarzına saygı duymak lazım.
Belli ki dindar bir yaşantınız var ve buna oldukça saygı duyuyoruz zaten.Ancak, bu kendinizi dünyanın merkezinde görme hali pek hoş durmuyor.Sizin gibi yaşamayanlara kızmak, saygısızlık yapmak yerine anlamaya çalışın.Evet çevrenizdeki 10 kişiyi referans almayın.Sizin gibi yaşamayan milyonlarcası var.Bu konuda bir sosyolog olarak da çalışmalar yaptığımı söyleyebilirm.Son olarak erkekleri bu kadar ötekileştirmeyin, onları öcü olarak görmeyin.beni bir tek sen anladın. sen de doğru anladın.
evet biz her ne yapacaksak; kadın-erkek arasında mesafemizi koruyarak yada korumaya çalışarak yaparız. doğru tespit. ve sayımız da sandığınız gibi 10 kişi filan da değil. ama öyle 10 sanmak sizi mutlu ediyorsa bence sorun yok.
insanlar birbirinden etkilenmek için fırsat ta kollamıyor. bu da doğru. ama buna rağmen, gel gör ki, bu forumda bile, birbirinden etkilenenlere yüzlerce örnek var. şikayetler var. aile faciaları var. demek ki bir de fırsat kollasalar ...
ve evet ben kemer takmaya devam edeceğim/edeceğiz. ve sayımızda gün geçtikçe daha da artacak. kemer takmayanların başlarına da inşallah kötü bir şey gelmez. buna gerçekten üzülürüm.
son olarak, diğerleri gibi demagoji yapmadan cevap/yorum yazdığınız için GERÇEKTEN teşekkür ediyorum.
(diğerlerine bir şey soruyorum. sorduğum sorudan başka her şeyi cevaplıyorlar. neyse...)
Normalde tuhaf gelmezdi bana ama yeni evli insanlar neden bir başka çiftin evinde ilk gecelerini ilk haftalarını geçirir yahu? Hiç otel yokmuymuş oralarda? Çok fazla yüz göz olunmuş, hiç iyi değil.feromonları tavan yapmış ,istekleri zirvede, bütün hucrelerinden ask hormonu fışkıran doğal olarak geçici bir süre de olsa extra ışıl ışıl parlayan yeni evli insanları balayından önce evinizde günlerce ağırlarsanız birilerinin canı yanacaktır tabii...ayrıca şu corona bi bize mi var canını yandığim
Doğrudur, başını sonunu yakalayamadımtatlim yaşam tarzına saldırı ve hakaret ve zannettiğin görüşten gelmedi yalniz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?