Sizce cok mu yanlış bu düşünceler?

Madem niyet bozmak negatif ve siz bunu kastetmediniz , etkilenmek nötr diyorsunuz siz niye araçta emniyet kemeri takarcasına tedbir alıyorsunuz bu" nötr etkiye"? (ne demekse?)

çünkü nötr etki, tedbir alınmazsa negatife dönebilir. aynı örnekten gideyim. trafikte kazaya karışma yada karışmama ihtimali eşittir. yani nötr dür. nasıl olsa kaza olmayacak dersen kemer takmazsın. kesin kaza olacak dersen trafiğe çıkmazsın. işte biz emniyet kemeri takarız ve trafiğe öyle çıkarız. başkalarının (yada belki kendimizin) yanlış yapma ihtimallerine karşı tedbir almış oluruz. bu tedbir; karşıdakini ittiham değildir.

ama sizin mantığınız şu; 'ben daha önce bi kere bile kazaya karışmadım. e şöförlüğümde kusursuz. tedbire ne gerek var. kendime de karşımdakine de güveniyorum ben.'

bakın aynı mantıktaki şu cümle size ait '' daha bi kere bile evime gelen bir misafirimden etkilenmiş değilim... ''

Eşinizin birine bakmak gibi bir niyeti varsa kadın isterse rahibe gibi otursun evde yine bakar. Ama kadını kendinizle kıyaslamanızı sizin icin üzücü buldum. Güzellik gelip geçici, kilo ise alınıp verilebilen bir şey. Biraz hareket biraz da az yiyerek kilo verirsiniz. Bu tavra girmenize gerek yok.

Yahu işte illa ki etkilenir yazmışsınız neyi savunuyorsunuz hala. Deseniz ki belki etkilenir, hadi savunun da...

tamam bacım evde de tak sen kemerini , istersen koltuklara hava yastığı taktir, istersen salonuna çarşaf gerip ikiye ayır , eyvallah haklısın allah muhafaza bi etki metki olmasin.... ben tedbirimi evime girip çıkacak insanların zihniyetini önceden bilip,ne onları ne kendimi itham etmeden ağırlayarak alıyorum.Bu güne kadar hiç yanılmadım çünkü her an dürtülerine kapılabilecek kadar yüzeysel, cinsiyetten ibaret bir varlik olmadığımı biliyorum. Ne yapayım?

Misafirlik buyuk hata olmus bu da size ders olur iste bir daha yeni evli uzun soluklu misafir cagirmazsiniz
Onemli olan her zaman esin icin en iyisini en guzelini yapmak sen yillardir esisin demi a'
Bu sabaha kadar bende senin gibi dusunuyordum kizim da 13 kilo aldim geri verdim emzirme donemi geri aldim oglumda cok kilo almadim su an cuma zayiflama yarismasinda kilo vermeye basladim
Gel gelelim bu sabaha uzun zamandir ilk defa aynada ciplak olarak kendime baktim kisa boylu oldugumdan kilolarim artmis tasmis vucudum sekilsiz olmus ve buna ragmen esimin ilk gunku bana duydugu haz ayni sukurler olsun namuslu saga sola bakmaz ama bende ne kadar az dikkat etmisim kendime bu sabahtan itibaren hersey tamamen degisti

Arkadaşlarınızla restorana, kafeye ya da pikniğe gidince ne yapıyorsunuz? Kadınlar ve erkekler olarak ikiye ayrılıp ayrı masalara mı oturuyorsunuz?
Yoksa aynı masaya oturup "hadi bakalım Allah kaza bela vermesin" diyerek mi başlıyorsunuz yemeğe?
Masadaki karşı cinslerin birinden etkilenen olursa "uu beybi ufak bir hareketlenme oldu bende" deyip ortamı mı terk ediyor yoksa elektriklenmesi geçene kadar ceza masasında mı bekliyor 5 dk?

Belki tüm bu sorulara cevabınız "biz kadın-erkek karışık şekilde dışarıda görüşmeyiz; yemeğe, pikniğe, tatile, düğüne ya da çay içmeye gitmeyiz"dir, bilemem. Ama tüm dünya sizin 10 kişilik çevrenizden ibaret değil.
Sandığınızın/gördüğünüzün aksine insanlar birbirinden etkilenmek için fırsat kollamıyor.
İçiniz rahat etmiyorsa siz kemer takmaya devam edin tabii yine. Tüm dünya benim çevremden de ibaret değil sonuçta

3 kişilik bir arkadaş grubum var. Ve diğer ikisi öyle böyle güzel değil. Bakanlar gözlerini alamaz. Ben bu arkadaşlarımı eski eşimle sevgililerimle hep tanıştırdım ve aklıma en ufak birşey gelmedi. Gelmez de. Eğer böyle bir zaafları varsa da bir an önce öğrenmek isterdim. Tedbir vs ile insanları elinizde tutamazsınız. Sadece süreci uzatır zararın artmasına sebep olursunuz. İmkanı olmayan insanın iyi olup olmadığını anlayamazsınız. İmkanı olup da yapmayan iyidir.

Demek ki sizin arkadaşlarınız ve çevreniz sohbet etmeyi bilmiyor.Ya da çevrenizde ki insanlar mı kötü niyetli anlamış değilim. Yoksa arkadaşlar çiftler hep beraber oturur eğlenir sohbet eder normal olan budur. Erkekleride ilgi alanına göre genellemeyin ben arkadaşlarımla makyaj trendini konuşuyorum hatta kendi aldığı ürünler oldu mu bana bilgi verir. Ortamda illa erkek olunca futbol konuşacak kadın ise makyaj konuşacak diye bir şey yok. Gayet sanat kültür siyaset müzik her telden sohbetlerimiz oluyor. P piraye size gayet çoğu insanın yaptığı örneklerden vermiş siz trafikle nasıl ilişkilendirdiniz hala çözemedim.

Son düzenleme:
beni bir tek sen anladın. sen de doğru anladın.

evet biz her ne yapacaksak; kadın-erkek arasında mesafemizi koruyarak yada korumaya çalışarak yaparız. doğru tespit. ve sayımız da sandığınız gibi 10 kişi filan da değil. ama öyle 10 sanmak sizi mutlu ediyorsa bence sorun yok.

insanlar birbirinden etkilenmek için fırsat ta kollamıyor. bu da doğru. ama buna rağmen, gel gör ki, bu forumda bile, birbirinden etkilenenlere yüzlerce örnek var. şikayetler var. aile faciaları var. demek ki bir de fırsat kollasalar ...

ve evet ben kemer takmaya devam edeceğim/edeceğiz. ve sayımızda gün geçtikçe daha da artacak. kemer takmayanların başlarına da inşallah kötü bir şey gelmez. buna gerçekten üzülürüm.

son olarak, diğerleri gibi demagoji yapmadan cevap/yorum yazdığınız için GERÇEKTEN teşekkür ediyorum.

(diğerlerine bir şey soruyorum. sorduğum sorudan başka her şeyi cevaplıyorlar. neyse...)

Ufak bir haremlik selamlık tartışması olmuş sanırım. Arkadaşlar herkesin yaşam tarzı, anlayışı, doğrusu yanlışı farklı. Bazı insanlar kadın-erkek ayrı oturulduğunda, ağırlandığında kendini daha rahat hisseder ya da dini anlayışlarından ötürü böyle davranması gerektiğini düşünebilir. Annemlerle yaşarken bizim de böyle akrabalarımız vardı, annemler onlar geldiğinde kadın erkek ayrı ağırlarlardı. Diğer akrabalar geldiğinde ise beraber otururduk.
Herkesin yaşam tarzına saygı duymak lazım.

Bu arkadaşlarla ne ara bu kadar yüz göz oldunuz? Korona illeti hala bitmemişken üstelik,sizde kalıyorlar 4 gündür, balayına gideceklermiş bir de hey Allah' ım. Bu korona bir tek bize var heralde. Hem sizin eviniz otel mi efendim?

tatlim yaşam tarzına saldırı ve hakaret ve zannettiğin görüşten gelmedi yalniz....

Belli ki dindar bir yaşantınız var ve buna oldukça saygı duyuyoruz zaten.Ancak, bu kendinizi dünyanın merkezinde görme hali pek hoş durmuyor.Sizin gibi yaşamayanlara kızmak, saygısızlık yapmak yerine anlamaya çalışın.Evet çevrenizdeki 10 kişiyi referans almayın.Sizin gibi yaşamayan milyonlarcası var.Bu konuda bir sosyolog olarak da çalışmalar yaptığımı söyleyebilirm.Son olarak erkekleri bu kadar ötekileştirmeyin, onları öcü olarak görmeyin.

Normalde tuhaf gelmezdi bana ama yeni evli insanlar neden bir başka çiftin evinde ilk gecelerini ilk haftalarını geçirir yahu? Hiç otel yokmuymuş oralarda? Çok fazla yüz göz olunmuş, hiç iyi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…