sizce doğru bir karar mı vermişim

böylelerini yok sayacaksın en büyük ceza.
çünkü sana yaptıklarının amacı zaten seni huzursuz etmek.
başarılı da olmuş.
şu an kazanan o.
ama umursamamaya başladıkça kendi kendine sinir olacak.

sanki o bir anda dünyadan silinmiş gibi davran.
sekersizcayın söylediklerine katılıyorum.
b şıkkı her zaman birincidir.
çünkü herkes yanınd olur o da böylece hak ettiği yeri bulur.

o zaman gittiğimde o yokmuş gibi gayetnormal neşeli halımle olursam zaten amacıma ulaşırım hiç çizgimi bozmadan abartmadan yani herzamanki ben gibi

benimde nişanım olmadı 2 görümceminde nişanı olmadı şimdi 2 bekar kaynım var onlar nişanlanacak olsa ben engel olmaya kalksam ki öyle bir şey söz konusu bile olamaz asla müdahale etmem ama oldu diyelim kaynım da kayınvalidem kayınbabamda çok güzel ağzımın payını verirler yani velhasıl kelam sizin nişan merasiminizin olmayışı eltinzin değil nişanlınız ve kayınvalideniz kayınbabanızdan kaynaklanıyor elti ne karışırmış .... ikiniiznde yaptıkları normal değil. bayram sabahı gireceğiniz büyükkkk (!) meydan muhaberesinde size bol şans diliyorum hayatı kendinize zindan etmeye kendinizi ve nişanlınızı huzursuz etmeye devam edin çok iyi gidiyorsunuz

yani sonuçta nişanlımın bensiz onlarla aynı sofraya oturmalarını istemiyorum

Bence sız bu dusuncelerle devam edersenız adamı bıktırırsınız ...

Cunku '''aynı sofraya onlarla oturmalarını ıstemıyorum'' dedıgınız kısıler nısanlınızın aılesı ...

Umarım nısanlınız bu dusuncelerınızı hıssetmemıstır ve hıssetmemısse ne mutlu sıze

çok haklısın ama kvdem ben adet gelenek bilmem dedi çekildi kenara öyle ki daha ne çehiz ne alışveriş yok nişanıma bile eltim yüzünden mani oldular

Kız tarafı olarak siz ağırlığınızı koymalıydınız, bizim geleneklerimiz şunlar denmeliydi, maksat ağır geleneklerle insanları bunaltmakta değil lakin emin olun bazı şeyler uygulanmalı ki kız ve ailesinin bir resmiyeti, bir ağırlığı olsun, ilk ve tek erkek evladı nişanlınız değil, daha önce de evlat evlendirmiş, mutlaka gelenek görenek biliyordur, kaldı ki bayram kahvaltısına kayınvalideniz tarafından resmi bir davet olmadan gitmeniz uygun olmaz, nişanlınız çağırması başka, kayınvalidenizden davet bambaşkadır, sözlerimi sakın yanlış anlamayın, ileride bunlar önünüze gelecek o yüzden söylüyorum, siz eltiniz veya kayınvalidenizle resmi olmak isteyeceksiniz, o zaman size davet edilmeden gittiğiniz bayram kahvaltıları, çat kapı gidişleriniz veya resmiyete aykırı tavırlarınız hatırlatılacak.

Bence sebep ne olursa olsun bayram sabahını ailenle geçirmen mantıklı...
Kendini resmen davet ettirmişsin emrivaki şekilde
Kayınvalidenin yada aileden başka bi üyenin daveti yok
Hem olsa bile gidersen yanlış yaparsın
Ailene ve kendine laf söyletirsin-illa yüzüne söyleyecekler diye bi kaide yok-
Bayram günü ailen geç kalkıyomuş,onlar uyurken sende kahvaltıyı hazır edersin
Annene de bi bayram hediyesi olur

yav daha evlenmeden kaynana oldu başıma

keşke nişanı yaptırsaydın. hep ondan yüz buldu bence. ama ben acıyorum onun kocasına. serkan buseye onu aldı benim neden yok bunu aldı şunu aldı diye başının etini yiceeek (bu arada buserkan nickin olduğu için öyle diyorum inş yanılmıyormdur)

Bugün bu cümleyi 3. defa yazacağım.

''Hiç bir şey tek taraflı değildir.'' :)

Büyük elti fena, küçük elti daha fena

Allah önce kayınvalidenin, sonra da oğullarının yardımcısı olsun.

evet normalde dediğiniz gibi olmalı ama benim ailem hayatta bir şey istemez söylemez yani açıkçası annem şunu söyledi yapmak isteyen insan birisine sorar gene yapar dedi

onlarla dediğim eltimlerle yoksa annesi babası ile hergün aynı sofradalar

aslında adım buseur serkanda nişanlım nuru attık

ama şundan emin olun beni onlar uyandırdılar ben onlara iyi davrandıkça onlar beni ittiler ve şu saatten sonra çok haklısınız artık tek taraflı değil

arkadaşların neden bu kadar üzerine geldiklerini anlayamadım. sen dertli olmasan bu bölüme konu açmazdın herhalde. anlattığın olaylarda ki konuşma şeklini,tavırları bilmediğimiz için hiç bir sorun yokmuş gibi konuşuyoruz bazen. oysa ki bi bakış bile çok sey anlatır bazen. bunu seninle yaşamıyoruz biz

aynen öyle mesela ben asla karşımdaki insana kötü bir tavır sergilemem keşke kamera imkanım olsada daha rahat anlatsam derdimi

Lutfen konu sahibinin ustune gitmeyin. Kendisi 3. dunya savasini kazanmaya niyetli. Gitmemesi bastan yenilgiyi kabul etmesi anlamina gelir ki; bu olmaz. Sen git ve savasini kazan buse.

aynen öyle benim ilk açık mucadelem bu

umarım o açık mücadelen kayınvalide savunmasından dönmez buse.. bizim milletin çok meşhur bir lafı vardır hani; gelin ata binmiş ya nasip demiş.. o kimbilir kaç senelik gelin ve sen nişanlısın.. keşke bu kadar öfkeyle kalkmasan ama..

ama bana yaptıkları zoruma gidiyor ben resmen dul muamelesi gördün ya her şeyimi o berbat etti ve içimde ukte kaldı .
yapacağım şey şu evet gideceğim fakat çizgimi düşürmeden o yokmuş gibi olacağım yani herzaman o eve gidip nasıl davranıyorsam aynen öyle davranacağım bakın benim annemde zamanında benimkine benzer şeyler yaşamıi ben babaannemi çok seviyorum ama anneme sor bir de
kısaca şunu anlatayım annemin eltisi geldiğinde annemi çağırıp ona hizmet ettirmişler tabi yengemde anneme amelasin fln demiş annem gene susmuş gene babaannem ne derse yapmış hiç karşılık vermemiş sonuç ne biliyormusun
yengemle amcam boşandı babaannem ağladı fakat annemle babam boşanacağını öğrendiğinde gidrse gitsin arpası fazla geldi demişti yani araftayım anlayacağın gördüklerimden dolayı bu yolu seçtim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…