Sizce eşim mi haklı ben mi ? Bebek büyütürken.

ozsef

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2024
74
62
3
30
Arkadaşlar yarın kuzenimin düğünü var ve bu gece kızlar arasında evde kına yapıyorlarmış. Bebeğimin 3 aylık olmasına 1 hafta var. Kuzenimle evlerimiz çok yakın. Akşam saat 21.36 gibi aradılar ki bebeği yeni uyutmuştum gece uykusuna gitmişti. Eşim de maç izleyecekti. Annemler dedi ki bebeği uyuttuysan sen de gel. Aslında bebek kesin 2.5 3 saat uyur. Ben tabi ki o kadar süre gitmem ve hiç yalnız çıkmadım evden anneme bırakıp birkaç kez çıktım sadece. Tam fırsattı yani ama eşim çok sert tepki verdi bebeğin çok küçük olduğunu ağlarsa ne yapacağını annemin bana bunu teklif etmesine kızdığını söyledi. Ben başta maç izlemek için yapıyor sandım ama değilmiş. Sizce benim bunu istemem absürt mü ? Annem anneymiş ona bırabilirmişiz ama kendisi ağlarsa eli ayağına dolanırmış. Ben bunların yalnız vakitlerini arttırmalıyım o kesin

Kusura bakmasın ne demek eli ayağına dolanmak. Siz anneyseniz o da baba. Ben bebeğimi bırakıp gitmezdim muhtemelen ama gidebilirsiniz o da babası olarak bal gibi bakmak zorunda. Hiç alttan almayın valla bu erkeklerin her işi kadınlara atmasından gına geldi

Arkadaşlar yarın kuzenimin düğünü var ve bu gece kızlar arasında evde kına yapıyorlarmış. Bebeğimin 3 aylık olmasına 1 hafta var. Kuzenimle evlerimiz çok yakın. Akşam saat 21.36 gibi aradılar ki bebeği yeni uyutmuştum gece uykusuna gitmişti. Eşim de maç izleyecekti. Annemler dedi ki bebeği uyuttuysan sen de gel. Aslında bebek kesin 2.5 3 saat uyur. Ben tabi ki o kadar süre gitmem ve hiç yalnız çıkmadım evden anneme bırakıp birkaç kez çıktım sadece. Tam fırsattı yani ama eşim çok sert tepki verdi bebeğin çok küçük olduğunu ağlarsa ne yapacağını annemin bana bunu teklif etmesine kızdığını söyledi. Ben başta maç izlemek için yapıyor sandım ama değilmiş. Sizce benim bunu istemem absürt mü ? Annem anneymiş ona bırabilirmişiz ama kendisi ağlarsa eli ayağına dolanırmış. Ben bunların yalnız vakitlerini arttırmalıyım o kesin
Eşin hödük, nasıl ne yapacağını bilmemek kucağına alıp pişpişleyecek senin eve gelişin max 20-30dk sürsün.

Ev yakınmış ağlarsa babası pışpışlarken bir koşu geri gelirdiniz. Böyle fırsatları mutlaka değerlendirin. Hem sizin için değişiklik olur hem baba tecrübe kazanır. Hiç bakmayı denemezse nasıl öğrenecek. Ebeveynlikte yazılım yüklemesi olmuyor maalesef. Kendi bebeği ağlarsa eli ayağı dolanırmış hasbam 😤

Benim arkadaşımın o civarlarda bebegi var. Daha küçükken aylik bile degil,bizim okul piknigimiz oldu. Buyuk kızı üzülmesin diye katilmak istedi ama bebek kucuk. Dedi babasına birakayim bakar. Sut sagip birakacakti.
Sonra getirdi ama bakar dedi benim esim.

Esin ayıp etmiş. Gel dese gelebileceğini bir mesafe .
Eşinin senden bir farkı yok ,her seyi yapabilir bunu unutma.

Kendi kendinize bölünerek çoğalmadınız herlade. Eşeyli ürediniz ve o eş de baba. Ne saçma sapan bir tepki bu. Babalığın sadece olayın başındaki 45 saniyeden ibaret olduğunu sanan bir hödükle evlisiniz

Bunun ıcın konu acmanız bana tuhaf geldı. sert tepkı vermesı olmamış,ama kendıne guvenememıs olabılır,tabıkı babada katılmalı bebek bakımına ama bebek cok kucuk oldugu ıcın korkabılır aglarsa dıye,benımde kucuk bebegım oldugu ıcın anlayabılıyorum yasıyoruz bunları.kafanızı takmayın bunları bence,zaten ben olsam bırakmam bebegımı annem harıcınde kımseye(6-7 aylık olana kadar tabii)sonrasında babasıda bakabilir elbette.

Bunun ıcın konu acmanız bana tuhaf geldı. sert tepkı vermesı olmamış,ama kendıne guvenememıs olabılır,tabıkı babada katılmalı bebek bakımına ama bebek cok kucuk oldugu ıcın korkabılır aglarsa dıye,benımde kucuk bebegım oldugu ıcın anlayabılıyorum yasıyoruz bunları.kafanızı takmayın bunları bence,zaten ben olsam bırakmam bebegımı annem harıcınde kımseye(6-7 aylık olana kadar tabii)sonrasında babasıda bakabilir elbette.
Buna konu açmama şaşırmanız ? Arkadaşlar burada saç boya rengimizi bile soruyoruz. Bana da sizin baba figürünü bu kadar uzak tutmanız garip geldi ki ben de ne yazık ki bunu yapmışım. Babamız kendine güvenemiyor fakat bir sebebi de benim ben de ona tam teslim edememişim demek ki. 15-20 dklık zaman diliminde bakamıyorsa bu çocukla bağı nasıl kurulacak ? Annenizin yapabildiğini neden bir baba yapamasın. Bilinç altımda sizle aynı düşünüyor olsam da bu akşam bunun yanlış olduğunu anladım

Kendi kendinize bölünerek çoğalmadınız herlade. Eşeyli ürediniz ve o eş de baba. Ne saçma sapan bir tepki bu. Babalığın sadece olayın başındaki 45 saniyeden ibaret olduğunu sanan bir hödükle evlisiniz
Eşim ev işleri konusunda çok yardımcıdır. Bu süreçte de beni rahatlattığı çok an oldu fakat bu bebekle değil ev yüküyleymiş. Bebek bakımı konusunda onu cesaretlendirmeliyim

Anladığım kadarıyla eşin cesaret edemiyor sadece. Sizinde kendinize vakit ayırmaya ihtiyacınız var. Sütünü mamasını bırakıp gidilebilir. Hic yapamazsa sizi çağırır gelirsiniz.

Ayrıca babalık yaşayarak öğrenilir. Siz bebekle eşinizin vakit geçirmesini sağlayın bol bol yaninizdaykende arada ona verin babaligi öğrensin. İleride de cok rahat edersiniz

Herkes annelıgı anasının karnından ogrenmıyor. Oda babalıgı ogrenecek . Bızımde ılk çocukta susturamayınca elımız ayağımız dolanıyordu ama nasıl yaptıysak öyle de bakıyorduk .oda sorumluluk almak zorunda tek başınıza yapmadınız . Annenıze atmaya çalışmasına ızın vermeyin yaparken anneme mı sorduk deyın

Senın koca seni kekliyor bacım .

Yenı doğum yaptım bugün 32. Günüm .
daha kırkı çıkmamıs çocukları babası hastaneye tek götürüyor üstelik birde değil ikizler . Gece uyumadın az sessiz olsun ev die adam alıp gidiyor yapamazsın dediğimde de sen nasıl yapacaktın tek başına hallederim diyor hatta aynı doktor 3 tür tek görünce çocukların annesi yok bekar baba zannetmiş 🤣eşimde o güzellik uykusunda kıyamadık annesine gençlerle die espiri yapmış . Ev süpürcem diyorum hemen topluyor cocukları bi odaya evde yok gibi kapanıyorlar , yetmıyor gece ilgilenıyor bezıydı gazıydı anca emzirme zamanı beni dürtüyor . Herkes yoruluyorsun diyince de hatun iki çocuk emziriyor sütü vücudundaki kanından üretiliyor hali yok dinlenmeli ameliyat yeri daha iyileşmez içten acıyordur diyip gecıyor . Yani inan şey diyor emzirme imkanım olsa sıra sıra dükkana da götürür gun ıcınde seni rahatlatırım diyor 🤣🤣🤣

Gece uyumadın diyor çünkü iki bebegı emzır yenıden uykuya dal derken bende değişik oluyorum

Abartsin bir de bayılsin. Geçen hafta memleketteydim uyuttuktan sonra babama bırakıp bı kahve içmeye çıktık on dk.lik mesafedeydik, ne çocuk uyandi, ne aklımız takıldı, 40gunluktu, ağlasa da en fazla iki pispislardi biz o arada gelirdik

Senın koca seni kekliyor bacım .

Yenı doğum yaptım bugün 32. Günüm .
daha kırkı çıkmamıs çocukları babası hastaneye tek götürüyor üstelik birde değil ikizler . Gece uyumadın az sessiz olsun ev die adam alıp gidiyor yapamazsın dediğimde de sen nasıl yapacaktın tek başına hallederim diyor hatta aynı doktor 3 tür tek görünce çocukların annesi yok bekar baba zannetmiş 🤣eşimde o güzellik uykusunda kıyamadık annesine gençlerle die espiri yapmış . Ev süpürcem diyorum hemen topluyor cocukları bi odaya evde yok gibi kapanıyorlar , yetmıyor gece ilgilenıyor bezıydı gazıydı anca emzirme zamanı beni dürtüyor . Herkes yoruluyorsun diyince de hatun iki çocuk emziriyor sütü vücudundaki kanından üretiliyor hali yok dinlenmeli ameliyat yeri daha iyileşmez içten acıyordur diyip gecıyor . Yani inan şey diyor emzirme imkanım olsa sıra sıra dükkana da götürür gun ıcınde seni rahatlatırım diyor 🤣🤣🤣

Gece uyumadın diyor çünkü iki bebegı emzır yenıden uykuya dal derken bende değişik oluyorum
Allah herkese vefalı anlayışlı eş versın

Allah herkese vefalı anlayışlı eş versın
Sadece çocuklarına babalık yapıyor şuan bana eş olarak vefa uyguladığını düşünmüyorum sorumluluklarını yerine getiriyor hepsi bu 😃kendı de söylüyor zaten sen temızlık yada yemek ütü yaparken ben çocuklara bakınca sana vakit ayırmış olmuyorum Evın düzeninide hepimiz için yapıyorsun kendın ıcın değil sonuçta diye. Ha ne zaman ben dışarıya çıktım bi gezdim tozdum kahve içtim arkadaşlarımla o zaman vefa olarak görürüm .

Öncelikle çok geçmiş olsun bacım. Aynı hödükten bendede var. Daha bu sekil sorun cok yasıcaksınız. Cunku daha cok kucuk. Benim oğlum 3 yasında ve hödük hala aynı hödük. Yani bazıları gercekten degıstırılmıyor. Umarım sen degıstırırsın kocanı. Az once arka sokagımda anneme gittim çay ıcmeye bı nefes alim dedim artık oda cocugu sallıyodu o uyutcaktı. Ve 10 dk sonra aradı gel uyumuyor diye 😆 sakamı yapıyosun dedim aa baktım gayet ciddi. Halbu ki yeri geliyor ben 2 saat uyutmaya calısıyorum cocugu. Ama ona 10 dk fazla gelmıs mesela. Böyleler iste. Ama yeri gelince bide anneliğimizi yargılarlar tabi, kendileri 10 dkdan aciz. Ve bende ikinci cocugu asla yapmama kararı aldım esimin bu sekıl babalığından dolayı. Onada söyluyorum gayet bıde saka gibi hala o ikinciyi istiyor🤣🤣 güldüm bende buna kahkaha ile. Kendinden bu kadar taviz verme, tavsiyem budur. İkinci cocukta sakın yapma 😆

Bence eşinize endişeni anlıyorum ama böyle tepki vermen beni üzdü diyebilirsiniz ( yumuşak ses tonu ile ) sizde ters konuşursanız aranızda soğukluk olur buna gerek yok küçük bebeğiniz var . Ayrıca ev işlerinde çok yardımcı oldu yazmışsınız lütfen güzel taraftan bakın birbirinizi sevin sayın. Bunları denemiş biri olarak çok güzel bir evlilik sürdürüyorum . Sağlıcakla kalın.

Back
X