İyi de kıyaslamayınca da kıymet bilmiyorlar. Objektif olamıyor yurdum erkeği biz napalım :)Kıyas ve misilleme evliliğin dinamitidir.
Bunca yıllık evlilik hayatımdan öğrendiğim budur.
Benim ablamda hamile üstelik İstanbul'da,tedavi sürecinde olsam gitmem tabiki,bir kaç hafta erteleyebilirim yaniSizin ablaniz ayni durumda olsa gitmezmiydiniz ? Ben giderdim mesela esiniz haklo
Asla ama asla öyle bir düşüncem yok,yabancılar için biraz buruk hissetsemde aile bireyleri için geçerli değil bu duygum,üstelik o 10 yıldır ben 3 yıldır bekliyorum asla kendimi onunla kiyaslamam yaniSizin kardeşiniz 10 yıl sonr doğum yapıcak olsa, Nerde olsa giderdimiz sanırım. Bende yaşadığım için yazıyorum acaba bebek olayına mı üzüldünüz? Yani bnm olmadı onların oldu gibi falan. Bnde 5 yıl bekledimm ve hamile haberlerinden hiççççç hoşlanmazdım. Hele yürüyüşlerinden
Ayyy bende imrenerek bakıyorum.Ben nerde hata yaptımda hamileligim devam etmedi falan diye kendimi sucluyorum.Bak elin kızı da calisio karni burnunda ama saglikli yavrusu diorm; (Sizin kardeşiniz 10 yıl sonr doğum yapıcak olsa, Nerde olsa giderdimiz sanırım. Bende yaşadığım için yazıyorum acaba bebek olayına mı üzüldünüz? Yani bnm olmadı onların oldu gibi falan. Bnde 5 yıl bekledimm ve hamile haberlerinden hiççççç hoşlanmazdım. Hele yürüyüşlerinden
Bir polis ve bir öğretmen bilet parasını hesaplıyorsa daha da ne denir bilemedim ...Merhaba hanımlar
Kizlar bir sorum olacaktı.Acaba ben mi yanlış düşünüyorum, eşime kırıldım açıkçası sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.
Eşimin kız kardeşi hamile (10 yıldır bekliyordu) Allah nasip ederse Ocak gibi doğum olacak eşim şimdiden gitme planları yapıyor,biz Bursa'dayiz onlar Elazığ'da,üstelik bizde tüp bebek sürecindeyiz yani muhtemelen Ocak gibi başlarız(bu ay başlayacaktık ama yumurtalar tedavi için uygun değildi),maddi anlamda çok gider oluyor haliyle, bende hemen ocakta gitmesen bizim durumumuz netlessin sonra bakarız,eşim de "tamam o zaman sen de ablanlara gitmek istediğinde hatırlatırım" dedi,cidden çok kırıldım,üstelik benim ablamlar İstanbul'da yakınlar yani.(ama gidemiyorum tabiki). Ben eşime gidemezsin demedim sadece olan durumu anlattım,bana böyle cevap vermesi beni kırdı açıkçası.
Sizce hakli miyim kirilmakta?
Bazen izinler kapatılıyordu polislerin hepte yaz dönemine denk gelmişti mecburen gidemediği olmuştu,ben de kısa aralıklarla gidip dönüyordum çok kalmiyordum
Ayy olayı nereye bağladiniz ya ne bileti Allah askinaBir polis ve bir öğretmen bilet parasını hesaplıyorsa daha da ne denir bilemedim ...
Maddiyat diye belirtmişsiniz de ,Ayy olayı nereye bağladiniz ya ne bileti Allah askina
Tabiki hediyesini en güzel şekilde takicak,altinimizi aldık her şey hazırYok artık, 10 yıldır beklenen yeğenine gidip bir doğum hediyesi takmayacak mi?
Hadi ablasının üçüncü çocuğu falan deseniz neyse de yıllardır özlemi çekilen bir bebek. Adamcağız nasıl heveslenmiştir...
Size misilleme yapar gibi konuşmasi yanlış ama bencilce bir istekte bulunmuşsunuz. O süreçte yalnız olmak istemiyorsanız çocuğu bir aycik erteleyebilirsiniz. Sonuçta Allah'ın emri değil hemen Ocak ayı da tedavi olmak...
Hem belki hamilelik süreciniz biraz zahmetli geçecek, o vakit hiç birakamayacak sizi . Bugün yarın diye diye... Sonra kendi bebesi doğacak falan... Belki de bebekliğini göremeyecek yeğeninin. Ne gerek var ki ertelemeye.
Bazı şeyler zamanında güzel.
Düğünler, cenazeler, doğumlar ertelenecek olaylar değildir bu kadar yakın akrabalar için. Fırsat yaratıp gidilmesi lazım gelir...
E kargoyla mi göndereceksiniz?Tabiki hediyesini en güzel şekilde takicak,altinimizi aldık her şey hazır
Daha önce çalıştığım yer yatılı bölge okulu ve lojmanda kalıyorduk,dağ başında tek bir ev bile yoktu etrafta yazın tüm ogretmenler gidiyordu (çoğu bekar olduğu için) esimde sabah gidip akşam dönüyordu tahmin edersiniz ki ara ara bir yerlere gitme ihtiyacım olabilirdi,ha siz bu durumda bile eşimi yalnız bırakmazdim diyorsanız o sizin düşünceniz zaten konumuz bu da değil.Yani gidebiliyordunuz sonuçta. Adam sizi kisitlamamiş. Sadece üzgünlügünü dile getirmiş. Ne var bunda? Insan elbette bu duygulari eşi ile paylaşmali.
Adam size ne dese, silah gibi kullaniyorsunuz ona karşi. Sizi biraz bencil buldum. En basit ben olsam mesela o yaz artik gitmezdim annemlere. Adamin tatili yok, ailesini özlüyor, yaninda olmaya çalişirdim.
Bu meseledede ablasinin yanina gitmesini isterdim. Gerekirse tedaviyi bir kaç hafta ertelerdim. Şurda ocaga daha az bir zaman kaldi. Bebeğin erken gelme durumuda var. Tedaviye daima başlanir, doğuma sadece 1 defa gidilir. Tüm ailesi orda olacak, atmosfer müthiş. Eşinizi o ortamdan mahrum etmeyin.
Allah'ım ben gitme demedim ki bir kaç hafta sonra gidersin takıni, alınan hediyeleri verirsin ailenle vakit geçirirsin dedimE kargoyla mi göndereceksiniz?
Gitmeyip ne yapacak madem hediyesi de hazır?
Eşinizin abisi bekar mı ? Bazı erkekler evlenmeden bu gibi durumların önemini kavrayamayabiliyorlar .Esimin erkek kardesi kizim dogdugunda aramadi bile abisini.1 ay sonra geldi 100 tl takti gitti. Cocuga 1 gofret bile almisligi yok. Esiniz ne guzel kardesini dusunmus, o kadar yolu gitmek istiyor.
Merhaba hanımlar
Kizlar bir sorum olacaktı.Acaba ben mi yanlış düşünüyorum, eşime kırıldım açıkçası sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.
Eşimin kız kardeşi hamile (10 yıldır bekliyordu) Allah nasip ederse Ocak gibi doğum olacak eşim şimdiden gitme planları yapıyor,biz Bursa'dayiz onlar Elazığ'da,üstelik bizde tüp bebek sürecindeyiz yani muhtemelen Ocak gibi başlarız(bu ay başlayacaktık ama yumurtalar tedavi için uygun değildi),maddi anlamda çok gider oluyor haliyle, bende hemen ocakta gitmesen bizim durumumuz netlessin sonra bakarız,eşim de "tamam o zaman sen de ablanlara gitmek istediğinde hatırlatırım" dedi,cidden çok kırıldım,üstelik benim ablamlar İstanbul'da yakınlar yani.(ama gidemiyorum tabiki). Ben eşime gidemezsin demedim sadece olan durumu anlattım,bana böyle cevap vermesi beni kırdı açıkçası.
Sizce hakli miyim kirilmakta?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?