Sizce eşim mi haklı?

Malesef beraber gidemeyiz ancak on beş tatilde olur o zamanda zaten doğum olmuş olur,ben bu süreçte kendim için çok rapor aldığım için o da sıkıntı oluyor okulda.
Sanırım benim aile baglarim çok kuvvetli olmadığı için,daha önce ablam dört yılın sonunda yegenimi doğurdu gitmemistim,yani benim bağlar kuvvetli olmadığı için esnek düşünüyorum bir kaç hafta sonra gitse ne olacak diyorum

Siz niye kırılıyorsunuz ki , bence eşiniz kırılmalı. Sizin ablanız böyle bi durumda olsa siz sonra mı gidersiniz? Hem uzun zamandır beklenen bi doğum. Bence ayıp etmişsiniz sizin kardeşiniz varsa eşinizin de var. Böyle durumlarda daha çok empati yapılmalı bence.

Eşiniz hakli siz nasil kardesinizin yaninda olmak isterseniz o da ister mesafe buna engel degil hamile olursunuz doktorunuz yasaklar onlarda tamam ama siz gitmemek icin simdiden sart kosuyo gibi olmussunuz.

Eşinizin abisi bekar mı ? Bazı erkekler evlenmeden bu gibi durumların önemini kavrayamayabiliyorlar .
Evet, bekar. Dugunde de 50 tl takmisti )) Parasinda degilim de insan bi gelir yegenini gormez mi. 1-2 kere bisey almak icin geldi, eliboş. Kizim 2 yaşinda, eve gelenin eline bakar bişey getirdi mi diye. Kizim da dunya tatlisi, gorenin gozu kalir. Bi insan hic mi yegenim diyip kucagina alip sevmez, opmez, cebinden bisey cikarip vermez. Tuhaf.
Benim abim bekarken ablamlara boş gitmezdi. Yegen de evde oldugunda işten eve elibos gelmezdi hic.
Haklisiniz, bazi erkekler galiba evlendikten sonra biseylerin farkina varmaya basliyor

Kesinlikle haklısınız , kişilerin aile yapıları çok önemli . Eşinizin açısından bakmaya çalışın . Madem eşiniz gitmek istiyor , gitsin . Eşiniz mutlu olursa , endişeli olsanızda siz de mutlu olursunuz eminim :)

Konu sahibi önceki mesajında yazmış aile bağları diye ... biraz bekar olması , biraz yapısı biraz da aile bağı çok kuvvetli olmadığından olabilir .
Çocuk bu bekliyor haliyle ama ne diyelim amcası en kısa zamanda farkına varırda meleğinize hakettiği ilgiyi gösterir umarım .

Kendinizi eşinizin yerine koyun. Sizin kardeşiniz doğum yapsa ve bunu 10 yıldır beklese gitmez miydiniz? Tabiki gidersiniz. Ayrıca Ocak gibi tedaviye başlarız demişsiniz ama henüz belli bile değilmiş tarih. Belli olsa bile gidilmesi şart.

Haklisiniz, kv de oyledir. Gercekten cok soguk bir aile. Aslinda zoruma gitmez de, bu sehirde hic bir akrabam, arkadasim yok. Turkiyede bir tek ablam var. Oyuzden yakin akrabalardan sogukluk gorunce zoruma gidiyo
İnsALLAH, tesekkur ederim

Sanırım kendimi iyi ifade edemedim şöyle söyleyeyim bir çok kişi senin kardeşin aynı durumda olsa gitmez mıydın demiş,ablaminda 4 yıl sonra oldu gitmedim,yani benim baglarimla alakalı bir durum sanırım,diğer ablaminda çocuklarının sünnet düğününe gitmedim,sonra hediyemi takımı alıp ziyaretine müsait olduğumda gittim.Aile arasında sevinç,acı her duygu paylaşılmalı onada katılıyorum ama sadece biraz esneklik istedim,kendi ablam olsa erteleyebilirim sorun olmaz benim için

Şükür beni anlayan biri çıktı:))Buradaki yorumlardan kirilmakta haksız olduğumu fark ettim,dedigim gibi sanırım aile baglarimla alakalı,eşimi de anlamam gerekirdi.

çok haksızsınız, aynı durumda kendi ablanız olsa birkaç hafta öteler miydiniz?
vicdan yahu, lafını bile etmezdim. bir ay geç başlayın ne olacak

düzeltme, diğer yorumları şimdi gördüm. sizin aile bağlarınız öyle olsa da normali böyle durumlarda hemen icabet etmek

Aşırı haksızsınız. Kardeşim bana gelmese çok bozulurum. Kaldı ki bebeğim yok, düşünmüyorum bile ama şu an bu fikre sinirlendim, öyle söyleyeyim :) Kimsenin götüreceğiniz takıyı bekleyeceğini sanmıyorum, madem maddî sıkıntı var, yaptığınız takıyı bozdurun ama eşiniz gidip görsün yeğenini.

Haksızsınız. Adamın kız kardeşi doğum yapacak, haftalar sonra yedi kat el gibi ziyarete mi gidecek? Oldu olacak telgrafla tebrik etsin. Sonuçta yıllanmaya gitmiyor, bir iki gün kalır, kardeşinin gönlünü yapar, yeğenini görür gelir.

Bu istisnai bir durum, keyfi bi ziyaret değil ki. Siz eşiniz giderken tabi gideceksin en doğal hakkın vs diye yapıcı cümleler kursanız o da size aynı davranır. Bu konuda misilleme yapmasının sebebi vardır diye düşünüyorum.

Bence haklı degil. 10 yıl beklenen olması kardeşi ve eşi tarafından önemli bir olay. Siz de aynı süreçtesiniz ve sizin durumunuz da aynı şekilde sizin için önemli.

Çok uzaklık varsa zamanı ters düşüyorsa tedavi sürecinizle alakalı, ben de gitmezdim. Kolay bir süreç degil. Önce can sonra canan
Ayrıca ben de dogum yaptım özellikle eşime lohusayken kimse gelmesin diye söyledim. Ve çok güzel bir lohusalık geçirdim. Benim de senelerce olmadı çünkü. Erkekler biraz anlayışsız böyle konularda

Son düzenleme:
Sert tepki vermiş ama daha önceden birikmişlik varsa misilleme yapacağını söyleyerek sizi empati yapmaya zorlamış olabilir.
Bence eşiniz gitmeli.
Bunu güzelce söyleseydi daha iyiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…