Sizce eşim mi haklı?

Ben seni haklı buldum.
Zaten lohusa kadının yanına doğurur doğurmaz neden gidiyor ki? Hayır sanki gidip yardım edecek.
Çok istiyorsa gitsin kendi.
Ayrıca misilleme yapması çok berbat.

Haklı uzak yada yakın sizde onun yerinde olsaydınız gidecektiniz asıl kırılan bence siz değil o biraz empati kurarsaniz anlarsınız

Sizin aile iliskileriniz zayif diye esinizin de ayni olmasini beklemenkz yanlis bence.
Kardesi senelerdir beklemis ve dogum yapacak elbette yanında olmayı ister.
Ayrica tup bebek surecinde zaten evde dinlemeniz gerekecek, insallah olumlu olursa yolculuk yapamayabilirsiniz. En iyisi bir an once gitmesi. Ben esinizi hakli buldum.

Tabiki esınız haklı on yıldır beklenen bı bebek kardesının yaninda olmak istemesi cok normal ve olması gereken bu.

Ne kadar ilginç...
Allah size bir oğlan nasip ederse anlarsınız, sünnetinde yanında olmakla hediyeni alıp müsait olduğunda gitmek aynı şey mi. Böyle davranırsanız siz de iyi/kötü günlerinizde yalnız kalırsınız. Benim kardeşim doğumuma el gibi birkaç hafta sonra/keyfi çatınca gelse çok kırılırım. Esnek olunamayacak şeyler var, kendi ablanız için dahi olsa ertelemeyi düşünmeniz sıkıntılı bence.
Bence eşinizin gönlünü alın, muhtemelen o size daha çok kırılmıştır.

Herkes konu sahibine kızmış ama kız zaten gitme dememiş ki. Bence çocuğunun annesi olacak bir kadına böyle baskı ve misilleme yapması kötü. Bu aileleri karşılaştırmayı tartışmaya katmayı hiç sevmem çocuk gibi. Hiç olgun bi darvranış değil.
Konu sahibi kendi derdinde ve kendini düşünmek zorunda. Kendisi de damadın ablasının geçtiği yollardan geçiyor belki de ve saygı duyulması lazım. Ama damat bey tabiki gidip görmek istemesinde haklıdır. Konu sahibi de bu dönemde psikolojik olarak da hassastır. Bi orta yol bulunup ayarlanıp gidilebilir.

Allah'ım ben gitme demedim ki bir kaç hafta sonra gidersin takıni, alınan hediyeleri verirsin ailenle vakit geçirirsin dedim
E masraf olacak diye istemiyorum demiştiniz,değil mi? Ha ocak ayında bebiş doğunca gitmiş ha birkaç hafta sona. Cebinizden çıkacak para aynı. Kaldı ki sizin hamilelik kesinleştikten sonra gitmesi daha zor. Çünkü ona ihtiyacınız olacak.
Bence ilismeyin adama, gitsin hevesini alsin. Hem kadınlar düğünü - doğumu falan unutmazlar, durduk yere size kinlenir falan görümce :) salmadi kardeşimi der, hiç gerilmeye gerek yok ne eşle ne ailesiyle ^^
Bu arada umarım sizin tedaviniz de başarılı geçer. Tatillerde arkadaş olur akran kuzenler :)

Bizim gibi ailesiyle micmicmic olmayan insanlar boyle erkekleri anlamakta zorlanıyor. Akılları sıra adet uyguluyorlar yani. Senin ailen benim ailem laflari da ortada dönmesi cok cirkin.
Ben esimin gecen gun telefonunu kurcaladim. Yaptigim dogru degil,biliyorum .
Kizkardesi yemin ederim,sadece her ayin belirli tarihlerinde yazmış ve ayni tarih. Mesela 4 eylul 4 kasim 4 aralik..

Oda kira konusunda destek çıksın diye abisi. Yada yolladim parayi ,öde demis abisine.. menfaatci .

Asla aramaz sormaz abisini abisi de onu aramaz. Simdi bu kiz evlense dogum yapsa eşim ,bacım da bacım,yiğenim de yigenim der. Kendilerince iste gelenek uyguluyorlar,artik hangi diziden hangi kisiden öğreniyorlarsa evlenince kadınsılasmak moda oldu

Yalniz kadin da 10 sene sonra dogurcakmis bu isleri az cok bilen insanım,hicte yaninda birilerini isticegini sanmiyorum sahsen. Bide sizde tedavi görecekmissiniz. 1 ay ya da 2 ay sonra gitse olmuyor mu? Zaten hava soguk. Elazigda buz gibidir.

Uzayda bile olsam doğum yaptığımda abim yanıma gelmelidir, gelmezse gerçekten çok kırılırım.
Bence eşiniz haklı, maddi şeyler yerine konulabilir ama abla ve kardeş olarak manevi anlamda yanında olamazsa o maalesef yerine konulabilcek bir şey değil. Bazı şeyler 1 kere oluyor

Valla canım erkeklere ne soylersen batıyor basta belki szden yana olurlsr ama snrs mtlaka sizi brakır kendi ailelerine yonelirler bakın ablanıza ble gtmıyormussnuz laf soyler dye benm ailemde benden yarım saat uzaklıkta bebegm yeni dogdu ailem calıstıgı ıcın gelemıyor ıkı gun kalmaya geliyorum yanlarına telefonda bana etmedigi eziyeti brakmıyor soguk davranıyır tum gun bu erkekler ama kendi ailesi pldumu onların evinden cıkma senden iyisi olmaz mukemml eş olursun o yzden yaranamazsın ne dersen de o bldigini okur sende nabıcaksın tup bebek konusunda senn kadr istekli deilse o ay baska planı varsa beyfendinin sende ozmn saglıkla bebegini kucagına aldıgında aynısını ona yaoacaksın vicdan yaptırcaksın koymet blmek zorundalar kendi ailesi tamam onemli ama dinimizce bile once eş cocuk gelir ! Bunu anlasın artık bu erkekler ama nerde

Mutluluk ve üzüntüyü paylaşmak adet, gelenek değildir insanın içinden bir şeydir. Özellikle de söz konusu abi kardeş ise. Bence eşinizin kardeşi için mutlu olması, heyecanlanması bunlar çok güzel duygular. Tamam eşinizin size kıstasa kıstas yapması hoş olmamış ama bu bence aranızdaki iletişim sorunu ile ilgili olabilir yani eşiniz fikrini kabul ettirmediğinde bu yolu mu seçiyor acaba?

Haksızsınız.
Tüp bebek süreci hemen 1 günde olup biten bişey değil.
Doğru planlama ile yumurta toplama işlemine kadar gidip gelinebilir.

Abi olarak kardeşinin mutlu gününde yanında olmak istemesi çok normal.
Ayrıca misilleme yapmamış bence.
Empati yap demek istemiş dolaylı yoldan.

"tamam o zaman sen de ablanlara gitmek istediğinde hatırlatırım" dedi,cidden çok kırıldım,üstelik benim ablamlar İstanbul'da yakınlar yani

Dimi bakın nasıl kırılıyor insan.
Hele bunca sene beklenilmis bir bebek haberi.
Biraz empati biraz iyi niyet lütfen

Ablamlara gidecek olsam eşim her fırsatta ailenin yanına gidiyorsun ben gidemiyorum deyip psikolojik baskı yapar diye gitmiyorum
Yapmayın. Evlilik birbirine laf sokup hayattaki sevdiklerinizden uzaklaşmak değil. Bütçenizi aşmayacak evinizi ihmal etmeyecek şekilde davranın. Birgün ölüm gelecek sonra ah keşkeler almasın. Bu dediğiniz varsayım. Kardeşinin yanına gitmek isteyebilir. Yeğen değerlidir. Kardeşi canıdır. Canından can görmek daha bir başka heyecandır. Sizde gidin oda gitsin. Abartmadan aile Ziyaretleri aksatılmamalı. Sizde hassas dönemdesiniz. Erkekler sizin kadar ince düşünmez yüzeysel bakar. Bu gibi konuşmaları evinize hanenize sokmayın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…