Sizce esime nasil tepki vermem gerek?

delimelek2170

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
970
124
323
Diğer
Merhaba kizlar. Bir cogunuz gibi ben de kayinvalide,baldiz ve koca dayanismasinda muzdirapim...Soyle ki, biz yurtdisinda yasiyoruz. Bir ay once kayinvalidem, kocasindan ayrilmis bir tane oglu olan baldizim bize misafirliye gelmislerdi. 9 yillik evliyim, bir tane bile olsun saygisizligim olmamistir hicbirisine karsi. Ama simdi bize gediklerinde evimizi gorduler ve kiskanclik yapmaya basladilar.(Biz bir kac ay once buyuk bir ev aldik).Kiskandiklarini, gereksiz seylerden kavga cikartmalarindan ve her iki kelimeden birinde oglum bu kadar guzel buyuk bir ev almis,bir sey yaptigin yok,oturuyorsun, karsiliginda sen onu dinlemiyorsun hic diye asilsiz laflar kullanmalarindan anladim. Bendeburasi benim de evim.Ve ben hanim gibi oturmuyorum, 3 tane cocuk buyutuyorum,bulasik,temizlik ,yemek,camasir hepsi ni ben yapmiyormuyum.Esim hasta oldugunda onunla ben ilgileniyorum. Oyle bir konusuyorulardiki,sanki burasi yalnizca oglunun evi,ben kolesiyim. Yok esimin bir sozunu iki etmiycekmisim, yok esim olmadigi zaman masada onun yerine oturmuycakmisim, yok benim cocuklarim kotu baldizmin cocugu cok iyiymis gibi davranislarda bulundular,hele buda yetmezmis gibi kizimin uzerine baldizim gereksiz yera bagirdi ve ben de onunla bu yuzden kavga ettim.Her neyse...esim ilk onceleri benim tarafimdaydi hep,ama sonunda annesi once surat asarak sonra da onu odaya cekib onu bana karsi doldurarak aaramizda kavga cikmasina neden oldular. Soyle ki, dogum gunumu kutlamak icin disariya gidicektik,esim iptal etti, bana curuk gul aldi.Insan dogum gununde esine curuk gul alirmi Allah askina siz soyleyin....Cunki annesine ve ablasina gosteris yapiyordu beni cok umursamadigini gostermek icin. Is o yere geldi ki benim yapdigim yemekleri yememeye basladi, annesi ve ablasi gibi.Ablasi ve annesi yaptigi yemekleri yedi. ben odada agladigimda onlar o biri odada kahkahayla gulusuyorlardi. Esim bile... Ve bu beni cok kirdi.Sonuunda bu gun evlerine donduler. Simdi aklima takilan soru su: Acaba aksam yemek yapdigim zaman karsisina tabak koysammi, yoksa git ablan yapsin ye deyipde kendisinin kendi tabagini almasini beklesemmi....bilemedim. Annem pisir karsisina da tabak koy diyor ama benim kalbim cok kirildi...benim yemeyimi yememekle beni onlarin karsisinda cok kuculttu. Onlar bana kufurler etti ama o beni hic dinlemedi bile.Ayiksinki soylediler dedi. Siz olsaydiniz bu durumda ne yapardiniz? Esinize desofraya oturdugunuzda tabak koyarmiydiniz, yoksa tavrinizi belli eder git kendin al babinda umursamazmiydiniz? Bu arada esimle konusmuyoruz.
Konumu okuyup da yorum yapicak arkadaslara simidden cok tesekkur ederim.

Note: Arkadaslar Azeri oldugum icin gorumce yerine yalnislikla baldiz yazdim, kusura bakmayin,biz baldiz diyoruz.

Son düzenleme:
Şuan konuşmuyorsan yaptığının devamını getir. Yemek koyma. Ben olsam başka şeyler de yapardım evde huzur vermezdim ona ki bidaha bana böyle davranamasın

Eşimin yaptığı çok ayip.Bence siz çocuklarla birlikte ailenize tatil amaçlı gidebilirsiniz bir kaç günlüğüne o arada da ablası yapsın Paşa'nın yemeklerini...

Baldiz yanlis kelime erkek degilsen tabi.

Edit : Yemeklerini yemiyorsa yemesin ac mi kalacak . Ablasinin ve annesinin yaptigi yemekleri yesin ya da kendisi yapsin. Sorun yok aslinda buyuten sensin.

Zıkkımın kökünü yesin der ne yemek yapar ne işini görürdüm. Yıkasın çamaşırlarını, yesin nasıl yiyorsa yemeğini.

Tutumunu değiştirme kesinlikle. Dahada küçültürsün kendini. Ben ne yapsam yer der sonra. Burnunu sürttür. Ve evden giden de sen olma sakın. Kafa dinlemek için bile. O görmeden ondan önce ye yemeğini sende bence. Sonra kendine de bekler ister bir de

Kizlar kusura bakmayin. Ben Azeriyim. Evet baldiz dedigim zaman gorumcemi kast ettim. Azerbaycanda biz baldiz deriz.
Ve misafirlerim bu gun evlerine donduler.Baska ulkede yasiyorlar.Ben yapmazsam ac kalicak evet.
Yapicak 3 sey var:
1) yaptigim yemekden ona saklamaya bilirim,cocuklarima ve bana yetecek kadar hazirlaya bilirim. (ki bunu yapmak istemiyorum,kalbim el vermiyor)
2)Ona tabak koymaya bilirim,kendisi kalkip alsin manasinda. (o zaman da cikip disarida yiyicek biliyorum,bir kere denemistim,amma kac gun boyle yapar bilmiyorum,sonra bana sorun cikartmaya basliycak biliyorum,neti kesicek,ne biliyim,arabanin anahtarini alicak belki bilmiyorum.Ondan beklenir)
3) ona da normal sekilde tabak koya bilirm,ama sadece konusmamayi surdure bilirim ki bu sekilde 2 aydan fazla da idare ediyor.Denedim onceleri.

Bak buda guzel fikir, onunla birlikde masaya oturmaya bilirim,cocuklarla o isten eve donunceye kadar yemeyimizi bitire biliriz,o gelince yemeyini vere bilirim,yalniz yemek yesin.

O gelmeden yer kaldiririm ben olsam, o gelince tek basina yesin.
Bu arada iyi dayanmissiniz ben dayanamaz hepsini kovardim.
Inanin bana ben onlarin saygisizliklarindan sadece bazilarini anlattim.Cok zor,gunlerce gizli gizli agladim,cunki benim agladigim zaman mutlu oluyorlardi.
Kovamazdim,sonucta burasi yalnizca benim digil esimin de evi. O izin vermezdi. Hem burda yasamiyorlar,gidecek bir yerleri yok,esim otele yerlestire bilirdi,amma yapmaz.

Ben olsam kuserdim. Kendime kadar yemek yapar yer kaldirirdim o gelene dek. Kök yesin. Beni aglatacak ablasi annesi bana kufredecek o da ses etmeyip onlarrla diger odada kahkaha atacak. Yemegine zehir katmadigima dua etsin. Bence coktan onu evden yollamaniz lazimdi, kendinizi ezdirmwyin bu kadar. Kv gorumce kim oluyor da kufrediyor size , esiniz de asiri cig bir insanmis hemen sizi ezmis onlarin gaziyla.

Bütün sorun eşiniz de. Ben olsam önüne yemek koymam. Sorarsa da git annenin kardeşinin yemeklerini ye derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…