Sizce esime nasil tepki vermem gerek?

Profil resminden konuya odaklanamadım...

Esiniz cok inatci iyi bir cezayı hakediyor aslında ama mevcut durumunuzda evliliginizi kurtarmak için tek çareniz geri adım atmak gibi duruyor. Tekrar kıyafetlerini yıkayıp yemeğini hazırlamaya başlasanız, bırakın kazandığını düşünsün. Olay biraz soğuduktan sonra anlatsanız ne kadar kirildiginizi acaba faydası olur mu? Yoksa git gide evden uzaklaşıyor gibi duruyor

Bilemiyorum ki .....geri adim atarsam o zaman da tepeme biner, annesi ve ablasinin ayagi yer alir.Boyle davranmaya Devan ederler diye dusunuyorum.Bir daha ki sefere geldiklerinde daha da buyuk saygisizlik yaparlar.Bilemiyorum...

Bilemiyorum ki .....geri adim atarsam o zaman da tepeme biner, annesi ve ablasinin ayagi yer alir.Boyle davranmaya Devan ederler diye dusunuyorum.Bir daha ki sefere geldiklerinde daha da buyuk saygisizlik yaparlar.Bilemiyorum...
Sen bir adım at bakalim ne yapacak. Evlilik bazen susmak, alttan almak, ödün vermek olabiliyor. Erkekler cocuk gibiler. Zamani geldiğinde güzel bir dille kırgınlıklarını da anlatırsın.

Aksama kadar bekledim. Aksam aradim. Telefonumu acmadi.Defalarca aradim acmadi.Oysa acsaydi camasir ve yemeyini halledicem, yeterki konusalim, bitirelim bu kavgayi diyecektim.Ama acmadi telefonlarimi.Mesaj yazdim bende, "Egon o kadar buyuk ki bu hareketlerinin cocuklari da etkilediyini bile dusunmuyorsun.Yavrularimiz icin ,defalarca hep ben adim attim sana karsi,konusalim istedim.Sen konusmadin.S imdi yine ben adim atiyorum.Ariyorum.Bir kez Olsun Ac telefonumu , sonra yine acmazsin" diye yazdim.Ardindan aradim acmadi yine.Bende ona "bu kadar qaddarlasacagini ummazdim senden,"sagol" diye son mesajimi attim.

Yarin burdaki arkadaslarin da tavsiyesi uzerine camasir ve yemeyini halledicem.Ona da mesaj aticam.Hallettim diye.Amma sadece bunlari yapicam.Gulup konusmayacagim.Size soylemeyi unuttum.Netimi tamamile kesdigi gun (ayni zamanda annemlerle iletisimimi kesmis oluyor) ben ona cok kizdim, yatagimi ayirdim.Oglumun odasinda uyuyorum.Simdi orda uyumaya devam edicem.Zaten pasamin tek isteyi kirli camasirlarinin yikanmasi ve onune tabak konmasi.Ne diyorsunuz?

Ben senin yerinde olsam onu da yapmam. Aileni cok araya, seni sahipsiz sanmis bu adam kiligindaki yaratik.

Cok odun bir esin var...esi mi yoksa hizmetcisi mi görüyor belli degil...ustelik iki yuzlu sana baska ailesine baska oynuyor
Su an egosu tavanda...sartlar elverisli olsa bir bosanma kagidi ile o egosu pufff diye sonerdi...ama iste...
Senin Cok savunmasiz aninda gosterdi gercek yuzunu...

ben yemek bile yapmam ne demek bana küfürler edildi bana bağırdı. size çok çok çok ayıp yapmış

Kesinlikle tavrınizi koyun . Hatta onlar gitmeden koymanız gerekiyordu . O evin hanımı sizsiniz ve tabiki o evde sadece oturacaksınız. Ne bekliyorlardı önlerinde takla atmanizi filan mi ?
Bu tur konulara cok sinirleniyorum asla kendinizi ezdirmeyin ne kv ne eş hiç birine. Eşinize de uzun bir süre yemek yapmayın kendi yapıp kendi yesin.
Ben olsam çok çektirdim bir süre.

Ya bu durum çalışmayan çocuk büyüten birçok kadının ortak derdi. Kendinizi eşinizin insafına bırakıyorsunuz. İlk zamanlar gözüne batmıyor eşinizin ancak sonra sen çalışmıyorsun ben kazanıyorun parayı sen de evde yan gelip yatıyorsuna dönüyor. Siz anlatın durun ev işi, yemek, temizlik, ütü,çocuk bakımı, alışveriş; duraksayan sosyal hayat, uykusuz geceler, fiziksel deformasyon, tatil izin günü yok ( haftaiçi, haftasonu, yaz- kış ve 24 saat çalışmak zorunda kalabileceğiniz bir meslek ev hanımlığı) ve eşinizin insafına kalmış ekonomik koşullar. Bir kadın olarak içinde bulunduğunuz durumu fark edip geçen zamanın aleyhinize işlediğini görünce panik, kaygı, kafa karışıklı geliyor. Şimdi ne yapacaksınız: ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin. Peki güdemezsen ne olur: boşanabilirsin, kabullenip içselleştirip haline razı olabilirsin, aklını başına alıp boşta kalmadan bir an önce ayakların üzerinde durmaya başlayabilirsin.annenin evine dönebilirsin. Çocuklarınla ya da çocukların olmadan. boşanma aşamasında mallarının bir kısmına el koyabilirsin. çalışmaya başlayıp zor bir mücedeleye başlayabilirsiniz. Tabi 35 yaş ve üstü kadınlar için dışarıda bir iş edinmek hiç kolay değil. Donanımları yeterli gelmiyor ya da kendilerini ispat edene kadar 5-10 yıl yorucu ve yıpratıcı bir tempoda çalışmanız gerekecek. Eğer memur, öğretmen olma seçeneğiniz yoksa iş hayatı daha da acımasız maalesef. Etrafımda denk geldiğim birkaç kadını örnek göstermek isterim. Liseyi bitirmiş gerçi üni. bitirenlerde var haftasonu market reyonlarını düzenliyor. market aktivitelerinde görev alıyorlar. Neden buradasın? ya eşi çalışmıyor ya boşanmış ve yaş geçip ev geçindirmek gerekince yaşının yorgunluğuna rağmen düşmüş yollara çalışıyor. Ya da pazarkalama yapıyorlar çok yorucu ve stresli bir iştir. neden bu iştedin? kariyer için geciktim boşandım çalışmalıyım ve bu işi yapıyorum diyorlar. Ya da evden satış yapabilecekleri işlere veriyorlar kendilerin; kozmetik gibi, temizlik malzemesi gibi, boncuk kıyafet işlemesi gibi. veya temizlik işçisi, hasta bakıcı, çocuk bakıcısı adayı oluyorlar. Hepsi oldukça yorucu ve çok para kazandırmayan işler ( pazarlama istisna belki bu alanda çenesi iyiyse daha iyi kazanabilir ama 10 yıldan fazla kendini bu işe adayanı görmedim. yoruluyorlar.) İnsan çocuk yetiştirip evine bakarken ne kadar donanımsızlaştığını fark etmiyor ya da bu düzenin bozulacağını düşünmüyor. Bu sözlerim özellikle aynı zamanda evlenip çalışmak istemeyen bir yerlerden bir gelir elde etmeyen kadınlara gelsin. Evlenince çalışmayayım fikrini bir de bu açıdan değerlendirsinler. Zaman geçtikçe o muhteşem kocalar herkesin karısı çalışıyor, yok bi sen misin çocuk büyüten, hem işte hem evde çalışıyorlar gibi desteksiz ( evde olan bir kadının sağladığı rahatlık ve avantajları hiçe sayarak) sayıp sövüyorlar. sonra hadi çık çıkabiliyorsan işin içinden. Kendini ezdirmek istemeyen kadın ama avantajın kendinde olduğunu bilen koca. Şimdi ne yapacaksın. Şimdilik yukarıdaki seçeneklerden fazlası yok. Belki yazdıklarım sinir bozucu, acımasızca gelecek ancak gerçekçi olmak netleştirir insanı diye düşünenlerdenim. Orta yaşlarında çocuklu her kadın gibi artısı eksisi düşünün koşullarınızı ve seçeneklerinizi buna göre hareket edin. Allah yardımcınız olsun.

Arkadaslar henuz "tamam yemeyini camasirini yapicam.Sende Gel konusalim" diye bir mesaj atmadim.Atayim mi, atmayayim mi diye dusunuyorum.Bana gore o bir ego adami ve geri adim atmaz.Ve evden ayrilmasinin onun son kozu oldugunu dusunuyorum.Eger ki ben geri bir adim atmazsam istemedigi halde bosanma dilekcesi vericek.Bundan eminim.Cunki, annesigil durmadan onu doldurusa getiriyirlar.Bu yuzden bana karsi yumusayamiyor.Bosanma dilekcesi verirse o da onun son kozu olucak.Bosanmakdan korkup geri adim atmami da bekler.Ama geri adim atmazsam da bosanmayi goze alir.Onun oyle bir egosu varki,oyle bir dayanmadan dolduruluyorki gozu hicbirsey gormuyor.
Simdi geri adim atip atmamakda kararsizim.Bazi arkadaslar geri adim atmami tavsiye etti.Icim hic el vermiyor.Ama en akillica yapilacak secenek bu ise yaparim.
Simdi siz soyleyin geri adim atmam dogru olurmu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…