Adam evin her ihtiyacını karşılıyorsa 2 de çocuk var yetmemesi normal bence.Ben maaşımdan kredimi ödüyorum eşim sormaz ne kaldı ne etti.Bu ay kiraya para yetmedi benden destek istedi gönderdim.Ama bizde hesap kitap maaş yatınca yapılır kalem kalem yazarız.Kredi kartları,faturalar,krediler,kira,aidatlar Hersey hesaplanır borç bukadar şeklinde.Birikim yapılacaksa eşim bana atar parayı ona göre altın dolar ne karar verirsek alırım oda nekadar birikti bilir.Sizde böyle yapabilirsiniz ne nereye gitti ne harcandı hem piyasadan haberdar olursunjz hemde harcanan kalemlerden.İçiniz rahat eder hesabınızı ona göre yaparsınız.Yanı eşiniz hesabınıza bakmıyor siz bakmıyorsunuz bu ne gurur anlamadım ben.Kese ortaktır herkes bilmeli neye ne kadar harcanıyor.İleride çocukların okul masrafı kursları olacak para dahada yetmeyecek hayat çok pahalı bir kaç kez markete gitseniz anlarsınız sürekli zam herseye.Maaşlar eridi kuş kadar kaldı.
Evet son 2 yıldır pahalandi cidden, markete tek girdiğimde bile bir poşet her defasında 100 TL gibi ki bir şey yok gibi , o da çikolata, meyveli süt falan. Daha net bilgim olsun,daha ayrıntılı bakicam
Haklısınız demeye geldim. Herkes gelirine göre yaşar. 8500 maaşı olan, 2 çocuğuna iyi yedirmek isteyen insannın evinde öğlen sebze yemeği varsa akşam etli yemek olur. Haftada 1 balığı olur, 2 gün tavuğu olur. Meyvesi, kuru yemişi, balı, kahvaltılıkları derken mutfağa 4000 rahat gider. Asgari ücretli tabi ki bunları istese de alamayacağı için makarna yapar, pilav yapar, bol sebze yapar.
Bizim gelirimiz işi bırakmamla düştü 2 kişiyiz yaklaşık bu kadar alıyoruz ve bğrikime artık neredeyse bir şey kalmıyor ki gezme, tozma yok (düşük tehditinden gidemiyoruz, yasak) alkol, sigara, kumar, borç yok. Daha çocuk da doğmadı ama özel hastane, tüp bebek masrafı, her şey çok çok pahalı. Yani Türkiyede 4 kişilik aileysen gelirin 20.000 in altındaysa öyle krallar gibi falan geçinemez kimse. Asgari ücretli aile sadece ‘hayatta kalır’ ona yaşamak denmez.
Konu sahibi eşin haklı. 6000 bileziğe gittiyse zaten ona ne kalacak ki? 2500 ün içinden kira, fatura çıkınca mutfak masrafına yetmez. Zaten adam istersen bak da demiş. Sorgulamak da ayıp bence. Ver gitsin elbette.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.tesekkurler
Hersey ates pahasi kimisi mutfagi 1 bin lira ile döndürmeye calisirken kimisine 5 bin liranin yetmediği bi donemdeyiz bilezikten dolayı sorun yasamis olabilir bunu bize degil kocaniza sorsaniz boyle kafanizi kemiren sorularla bas basa kalmazsiniz
Önümüzdeki ay bak bakalım ne gidiyor
Aynen
Madem ortak hesabınız. Siz alın maaşını o kendine harcayacağını alsın. Bütçeyi 2 ay siz takip edin. Bana fazla geldi
Ben de düşündüm alıcam daha sonra
Bizimki mama icerken ayda 1200 tl lik mama alıyorduk (organik olanlardan),300 tl bez ,ıslak mendil +yenidogN pamuk vs derken 2000 tl masrafi vardı:) Otomobilin mtv si(kredi kartına bolunuyor) yakıtı vs ayda 500 oraya. Kira 1800.Faturalara da 5000.mutfak masrafi 2000 den aşağı değil. 5 bin oldu zaten kalani kartlar,ani çıkan masraflar vs ancak yeter 8 bin
Anlıyorum.Bizim de bez aynı gibi ama mama organik değil,S ile başlayan mama, benim aklıma gelen başlıca masrafimiz bez ve mama.
8500 ülke genelinde oldukça şuan için yüksek bir rakam hayat pahalılığı var ama şuan için insanlar bunun çok çok altında yaşıyor sizin kiranizda çok düşükmus buna rağmen nasıl yetmiyor anlamadım çocuk da bir masraf evet ama bence yüksek bir rakam bir de hiç sosyal hayatınızın olmamasina rağmen kendimden örnek verirsem ben çalışmıyorum eşimde o düzeyde bazen biraz daha yüksek bir ücret alıyor ve kiradayiz ama deli gibi harcıyorum bu pandemi de azittik hatta birikim de yapıyorum çok şükür baya gönlümce hem harcayıp hem de biriktiriyorum ama bizde parayı ben yönettiğim için belkide bence sende sorumluluğu eline al çünkü erkekler daha savurgan da olabiliyor plan program yönünden kadınlar cok daha iyi bence
Sağol, eşime eli sıkı derler ,cidden de ekstra harcamaları çok yoktur. Maaşını almayı denicem
Bir kac aydir inanilmaz bir hiz var artik takip edemiyorum
Mama ve mutfak masrafi ztn cok agir bir kalem
Bezide takip edip indirimli almiyorsaniz oda her defasinda zam goruyor.
Bir kac ay takip edin gurur yapacak birsey yokki kesin giderleri hesaplayin mutfaga ne ayirabilirsiniz bakin
Ozel hastahanelerde ciddi harcama kalemi, oda etkilemistir.
Evet,bezi de takip edip en uygununu araştırıyorum,yani kullandığımız bezin. Her şey pahalaniyor
Biz ölek
Mesajı begensem amin der gibi olur ,tövbe tövbe

cevapsiz kalmasın dedim
eşiniz ben galiba

ben değilse sizden gizli birikim yapıyor ya da birine borç verdi. kötü düşünmemekte fayda var bıde devamlı olam bişey değilmiş
Sesli güldüm
Büyütüyorsunuz yeni doğum yapmışsınız. Biz her doğumda bir maaş içeri giriyoruz hediye falan da olmadığı halde.
Hamileligimin anca 3 te 1 özel hastanede geçti , doğumum da devlette oldu .bizim hamilelikle ilgili masraflar çok yoktu ,öyle emzirme sütyeni, tişörtü,lohusa kıyafeti,oda,kapı süsleme yoktu mesela.olsun yine görünmeyen masraf lar illa oluyor
Tatlım şöyle diyeyim ben çalışmıyorum benim esimde 8.500 alıyor ayrıca 1800 ev kredisi ödüyoruz.
Bende senin gibiyim illa marka olacak diye almam kaliteli olmasi yeterli benim için.
Elbette hayat çok pahali oldu neye elimizi atsak yakıyor mübarek☹
Ama biz ucu ucuna yetiriyoruz arada yetmedigi oluyor elbette.
Acaba esinin senden habersiz harcama yapiyor olabilir mi yada senin maaştan bu sekilde istiyor?
Eşimin yüzünü gorsen anlarsın harcamaz tıp olduğunu,duruşu falan anlaşılır ya,eli sıkıdir,ben aksine birikim mi yapıyor diye düşündüm ama onu da bir iki maaşa görürüz
Kredi kartı kullanıyor mu eşiniz?
Evet
Yazdığınızda göre hiç gezmeyi kıyafet filan almıyorsunuz o yüzden yetmesi lazım
Ama çok da yüksek bir rakam değil marketler el yakıyor artık 2 poşet 200 TL içinde düzgün bişey de yok
Aynen,market harcamasını bilirim,tek başıma öğlen arası bile giderim çalıştığım zaman,iş yerinden
Kendi giderlerimi yaziyim belki fikir olur size . Lütfen linćlemeyin musrif diye

Benimde 4 aylik kızim var.
Kira 950
Elektrik su 250tl
Dogalgaz 300tl (bebek oldugundan 15 20 gündür açıyorum yani tam 1 aylik değil)
Eşim ve benim telefonlarimiz 150tl
Internet 100tl
Dabacana su 150tl
Kizimın standart gideri en az 1200tl (bez mama ıslak mendil pisik kremi vitamin vs)
Kızımın rutin aylik kontrolü 150tl
Mutfak masrafı 2000tl
Arac akaryakit 300tl
Temizlik gideri ortalama 500tl
Sadece bunlar 5550 civarı tutuyor.
Eee rutin dısında çocugu hastaneye götürsek helede özel hastaneye ,muayene kan tahlili ilaç derken 500 600 tl gitgel 1000tl gidiyor.(ilaćlar ćok pahalandı

)
Tabiki benim olmasa eşimin eşimin olmasa çocukların giyim ayakkabı vs gideri oluyor bu hesapta giyim giderleri yok.
Ayrica eşimle benim saģlik giderimiz yokmus gibide hesap yaptim.
Araba oldumu illa bir masrafi oluyor yakiti yaği bakımi kaskosu derken onlarda para tutuyor o da yok hesapta
Bu arada bir tanede oğlum var onun okul kitap oyuncak giderlerini hesaba katmadım hiç

.
Eşiniz bilezikte almıs oyüzden hesap şaşırmistir oyüzden yüklenmeyin adama.
Geçim cok zorlaştı.
Allah bağışlasın,biz de rutin aylık kontrol yok,bı kere gittik,bence her aya gerek yok, parasından diil,özel hastanede kızımın doktoru bile 4-5 ay sonra çağırmıştı,sindi de oğlum 2 aylık oluyor,bir kere gittik,bikac kere daha gideriz. Oğlunuz daha büyük,masraf çoktur, mutfak masrafı 3 olsa da şaşmam ama temizlik 500 fazla diil mi , organik yüzey temizleyici dermişim
bilezik aldıysa eğer o ay için yetmemesi normal, zaten her ay bu durumu yaşamıyormuşsunuz. ama bence gelir ve giderlerinizi birbirinizle paylaşırsanız ne harcandığını görürseniz sizin de içiniz daha rahat eder, birlikte idare etmiş olursunuz. biz her ay oturup nereye ne kadar gitmiş bakarız.
herkes kendiyle ister istemez kıyas yapıyor evet fakat ne kadar geliri varsa insanın yaşam standartından dolayı o kadar harcaması oluyor. benim eşim ticaret yapıyor net maaşı belli değil, evimiz kira değil. çocuğumuz da yok ama bizden her ay daha çok para gidiyor.
4 gelse ona göre, 15 gelse ona göre yaşarsın çünkü ister istemez standartların değişiyor. ben böyle düşünüyorum. bu yüzden de net kıyaslamalar doğru olmaz. maaşının yetip yetmediğini en iyi eşiniz ve siz bilirsiniz.
Evet cidden gelire göre gidiyor
4 kişilik aileye 8,5 bin TL yetmesi normal. Paranın adı var. Biz markete her gidişimizde biri etiketleri değiştiriyor.
Ev ekonomisinde sizde yer alın. Giderlerinize bakın. Kafanızda soru işareti kalmaz.
Ben anlayamadım siz evin giderlerini bilmiyor musunuz

Genel olarak çok acaip geldi adamın parası adamda sizin para sizde ev bütçesi diye bir şey yok. Evin tüm giderlerini zaten adam karşılıyor anladığım kadarıyla sizin paraya ne oluyor? Ben de bu evde yaşıyorum masrafa ben de para koyayım diyor musunuz hiç??
Yettiği için koymuyordum,tek tüktúr, benim Parama ne olduğunu yazmıştım,. Gözünüzden kaçmış olabilir, birikim yapıyordum
Üstelik yetmeyince de büyük bir şaşkınlık yaşıyor konu sahibi. İnsan nasıl bu kadar habersiz olur evinin giderlerinden?
Cidden saçmalık,ben de ilgilenicem artık
Iste adam bir kere istemiş ya 2. Olursa diye korkuyor

öyle bir şey dediğini sanmıyorum yani
Eve giren para 13bin tl kiranız 750 tl. Yatırım yapıp ağlamanız cok ayıp cok. Bolluk içindesiniz ki bir de yatırım yapıyorsunuz.
Bunlar hep kibirden allah daha cok versin kardesim vah vah gecinmeniz pek zor.
Mesajınıza şaşırdım, gecinemeyip yakınmadim, acaba esim maaşı yetiyor mu diye konu açtım .yatırım yapıyorsunuz derken, iki maaşı harcayacak degiliz ya, hazır okul masrafları da yok, küçükken çocuklar biriktiricez, imkan olduğu ölçüde .yarın öbür gün iki maaş da gider , kibirli değilim çok şükür. Alaysı şekilde davranmayın