- 3 Mayıs 2017
- 765
- 821
- 23
- Konu Sahibi Saftirikinsan
-
Kafasına kafasına vurasım geldi ne rahatlık maşşallah. Nasıl bir aile merak ettim. Muhafazakar bir aile mi kocanın ailesi.Hamileliğimden beri böyle. Beni sevmiyor musun diyorum sevgiyle ne alakası var diyor.
Sen sustukça sanma ki,benim karım çok iyi diyecek...Hep daha fazlasını isteyecek,çok fazla taviz vermişsin,ona duracağı yeri göstermen gerekiyor,yoksa hayatın hep kendi kendine üzülmekle geçecek...İmkanım var. Burdan çok daha iyi yardım alırım kendi ailemde fakat huzursuzluk çıkmasın diye susuyorum.
Normalde cocuk olunca kıskanclık geciyo ama sizde tam tersi.Hamileliğimden beri böyle. Beni sevmiyor musun diyorum sevgiyle ne alakası var diyor.
Evet cahiliye devrinden kalmış zihniyete sahip bir koca. Onsuz olamam diye birşey de yok hiçkimse vazgeçilmez değildir. Hamileliğim araya girmeseydi çoktan bitmişti. Şuanda da bitemez diye şartlamıyorum kendimi. Sadece çocuklarımın vebaline girmemek için sabredip dayanabildiğim kadar durmak istiyorum. Eğer bir gün biterse ben elimden geleni yaptım diyebilmek için..O bey abiye söyle beynini unuttuğu yerden alsın ,bak aniden lazım oluyor ,kullanamıyor ,cık cık cık. ..
Onun o anlattıkları, anasının - babasının 50 yıllık evliligidir zaar .. sarılıp ,öpmeyi saygısızlık olarak nitelendiren bir dangoz senin ömür boyu pişmanlığın olarak kalmaya devam eder zannımca çünkü böylesi çok sevilir ,çok aşık olunur ,olmadığında nefes falan kesilir mazallah ..bosanmazsin çünkü :)
Ne diye anasına bekçilik ve hizmetçilik ediyorsun ki , kendi evin yok mu ? Sana değer vermeyen adamin ailesiyle de bir bağın olmasın ..bırak git evine ..
Annesi seve seve bakıyor bebeklere. Tabi elinden geldiğince. Çünkü baya yaşlı.Normalde cocuk olunca kıskanclık geciyo ama sizde tam tersi.
Annesimi acaba bebeklere bakmak istemiyor ?
eşim de doğuda görev yapıyor şuan orda
Eşim anneme bile gitmeme izin vermiyor.
Bugün yine aynı konu oldu ondan ilgi beklediğimi ve sadece onunla konuşarak kafamı dağıttığımı rahatladığımı söyledim(çünkü başka yapacak bişeye imkanım yok dışarı çıkmamı istemiyor )
beni çok sıkıyorsun boğuyorsun üstüme geliyorsun böyle olunca senden uzaklaşıyorum soğuyorum tiksiniyorum dedi.
son birkaç aya kadar şiddetli kavgalarımız oluyordu onun anlayışsızlığı yüzünden olan ama suçu hep benim üzerimde kalan. Bunları örnek göstererek; beni tükettin dedi bugün. O yüzden böyleymiş. Bi de bu zaman olmuş iki çocuk doğmuş; ben böyleyim ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin dedi.
Biz orda ilçede kalıyoruz. Bebekler prematüre olduğu için burda sık sık doktor kontrolleri var onlar bitince bayramdan sonra gidicez.Size sunduğu bu hayata karşılık hala , " beni sevmiyor misin , ilgi istiyorum , sohbet istiyorum , özlüyorum " cümlelerini havada uçuruyorsaniz elbette ki burnu kalkacak , elbetteki beni bunaltiyorsun diyecek.
Oysa bunları şuan bu cümleleri siz kurmalıydınız.. Bırakın artık o sohbet etmek istesin , o arasın , o konuşmak istesin..
Sizi annenize dahi gitmenize izin vermeyen bir koca musvettesi var karşınızda , ona bu yaklaşımınızla asla ders veremezsiniz.
..
Bu arada neden aynı yerde değilsiniz ?
Daha önce de söyledim bu hamileliğin pişmanlığını yaşayalı çok oldu ama iş işten geçmişti maalesef.Evlilik tabi ki bu degil. Bebekler 50 gunluk olmus. Kv yaninda kimsesiz duruyor musunuz? Anneniz gelsin bari. Siz zaten gidin. Bunun icin izin almaya gerek yok ki. Benisler hayirli ugurlu olsun ama leske bu adamdan cocuk sahibi olmasaydiniz...
İyi kayinvalidenden yana şanslısın o zaman ..ama yine de bu sonucu değiştirmez ..gece onu almayacaksın koynuna ..bu adam kendine ya çeki düzen versin yada kaybedecekleriyle bir an önce yuzlessin. .rest çek ,umrumda değilsin imasinda bulun ..çek git ! Düzelmezse geri de dönme ..yazık etme gençliğine ..Evet cahiliye devrinden kalmış zihniyete sahip bir koca. Onsuz olamam diye birşey de yok hiçkimse vazgeçilmez değildir. Hamileliğim araya girmeseydi çoktan bitmişti. Şuanda da bitemez diye şartlamıyorum kendimi. Sadece çocuklarımın vebaline girmemek için sabredip dayanabildiğim kadar durmak istiyorum. Eğer bir gün biterse ben elimden geleni yaptım diyebilmek için..
Bu arada kvler bana hiç iş yaptırmazlar sadece bebeklerimle ilgileniyorum ama iki tane olunca o bile zor oluyor.
Biz orda ilçede kalıyoruz. Bebekler prematüre olduğu için burda sık sık doktor kontrolleri var onlar bitince bayramdan sonra gidicez.
Ona karşı nasıl davranmalıyım kafamın rahat etmesi için?
Kesinlikle çok haklısınız ben sustuğum için o bu hale geldi ama ona sorarsanız ben çok konuşan biriymişim susacakmışım kadın dediğin susup alttan alırmış. Gerçi böyle diye diye bu fikri bana iyice empoze etti. Artık daha fazla susuyorum.doğuma geldi değil mi? 10 gün babalık izinleri var doğuda da olsalar..
neden izin alıyorsunuz? o annesine gitmek için sizden izin alıyor mu? hem zaten kendi aileniz varken neden eşinizin ailesinin evinde kalıyorsunuz? (eşim askeri personel yurt dışında görevde 6 aydır kendi ailemin yanındayım)
o zaman siz de onun dışarı çıkmasını istemeyin. bebekleri bahane ediyorsa bırakın 2 saat kv nize çıkın dolaşın kafa dağıtın biraz.
aynılarını annenize gitmenize, dışarıya çıkmanıza izin vermediğini söylediği zamanlarda söyleyin ona.. sonra da aramayın gerekirse birkaç gün konuşmayın illa ki arar. bırakın merak etsin sizi..
buna ne cevap verdiniz?
asıl sen beni tükettin, memnun değilsen benden sevmiyorsan beni bu diyardan gidecek olan sensin! diyebilirdiniz..
==> belki çok ters gelebilir yazdıklarım ama siz sustukça eşiniz üzerinizde daha da çok baskı kurmuş..
Belki bir araya gelip bebeklerin sorumluluğunu alınca biraz daha düzene girer. Birarada yaşarken biraz daha zaman tanırsınız, o da şimdi yeni - bebekli hayatına adapte olacak . Biraz süre geçsin Baktınız olmuyor yolunuza bakarsınız. Yalnız arkadaşlar da yazmış çok taviz vermişsiniz, annenize gitmenize kadar karışıyor, ondan ayrı da bi hayatınız ve kendinize ait alanınız olsun. Belki şimdi zor ama bebekler biraz büyüyünce öyle yapın, hayatınızın tamamı eşiniz odaklı olmasın, hayatınızın merkezinde olmasın yani.Biz orda ilçede kalıyoruz. Bebekler prematüre olduğu için burda sık sık doktor kontrolleri var onlar bitince bayramdan sonra gidicez.
Ona karşı nasıl davranmalıyım kafamın rahat etmesi için?
Pardon ben goremedim onu. Bence biraz kendi haline birakin. Lohusalik doneminde size hic anlayis gostermemis. Bende uzuldum acikcasi ama siz kendinizin hosuna gidecegi seyler yapin film izleyin mesela bir saat dahi olsa bi cikin gelin. Yani bu bunalmisliginizi esini haricinde bir seyle dagitmaya calisin..Daha önce de söyledim bu hamileliğin pişmanlığını yaşayalı çok oldu ama iş işten geçmişti maalesef.
Hiç o açıdan bakmamıştım haklısınız. Cool takılmayı denicem bundan sonra.Herkesin hayatı, işleyişi , yaptıklarının sonucu farklıdır ama ben olsam dediğim gibi , " beni sevmiyor musun , özledim, ilgi bekliyorum cümlelerini asla kurmazdim öyle olsada.
Hani vardir ya cool takılmak diye bir tabir , öyle davranın.
Belli etmeden çaktırmadan yapın bunu,trip attığınız anlaşılmasın :)
Şuan ikiz bebek annesi ve lohusa döneminde ve yine eşinizden uzakta kv . Evindesiniz.
Çok bunaltıcı bir durum. Duygularınızı kontrol edememek çok normal. Zor bir durum ancak geçecek bu günler inşallah merak etmeyin.
Bunu unutmayın , eşinizi ne çok konusturursaniz o kadar saçmalar. Sizin yaşadıklarınızı görmez. Çünkü siz asıl olanı ona unutturup sevgiden ilgiden söz ediyorsunuz.
Evet bu konuda da çok hatalıyım. Onu tam olarak hayatımın merkezine aldığım için böyleyim.Belki bir araya gelip bebeklerin sorumluluğunu alınca biraz daha düzene girer. Birarada yaşarken biraz daha zaman tanırsınız, o da şimdi yeni - bebekli hayatına adapte olacak . Biraz süre geçsin Baktınız olmuyor yolunuza bakarsınız. Yalnız arkadaşlar da yazmış çok taviz vermişsiniz, annenize gitmenize kadar karışıyor, ondan ayrı da bi hayatınız ve kendinize ait alanınız olsun. Belki şimdi zor ama bebekler biraz büyüyünce öyle yapın, hayatınızın tamamı eşiniz odaklı olmasın, hayatınızın merkezinde olmasın yani.
Hamilelik dönemimde bile anlayış göstermeyen adamdan lohusalıkta anlayış hiç beklememeliydim.Pardon ben goremedim onu. Bence biraz kendi haline birakin. Lohusalik doneminde size hic anlayis gostermemis. Bende uzuldum acikcasi ama siz kendinizin hosuna gidecegi seyler yapin film izleyin mesela bir saat dahi olsa bi cikin gelin. Yani bu bunalmisliginizi esini haricinde bir seyle dagitmaya calisin..
Öyle görünüyorlar ama çok da öyle değiller içine girince belli oluyor bu.Kafasına kafasına vurasım geldi ne rahatlık maşşallah. Nasıl bir aile merak ettim. Muhafazakar bir aile mi kocanın ailesi.
Evet çok taviz verdim artık önünü alamıyorum. Üstelik her tartışmada suçlu ben oluyorum.Sen sustukça sanma ki,benim karım çok iyi diyecek...Hep daha fazlasını isteyecek,çok fazla taviz vermişsin,ona duracağı yeri göstermen gerekiyor,yoksa hayatın hep kendi kendine üzülmekle geçecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?