- 2 Haziran 2017
- 187
- 64
- 98
- Konu Sahibi Saftirikinsan
-
Daha önce rest çektiğim durumlar oldu. O zamanlarda düzeliyordu. En son bi ara karşılıklı rest çektik yine geri adım attık ama ondan sonra o artık istersen gidebilirsin deyip duruyor sürekli. Yani bana artık rest çekemezsin gitmek istersen seni durdurmam diyor.İyi kayinvalidenden yana şanslısın o zaman ..ama yine de bu sonucu değiştirmez ..gece onu almayacaksın koynuna ..bu adam kendine ya çeki düzen versin yada kaybedecekleriyle bir an önce yuzlessin. .rest çek ,umrumda değilsin imasinda bulun ..çek git ! Düzelmezse geri de dönme ..yazık etme gençliğine ..
Çocuklarımın vebali diye de bakma olaya ..alakası bile yok ..evlenmek kadar boşanmak da normal ..
Allahım nolur analar babalar bu zihniyetle yetiştirmesinler artık çocuklarını.Kesinlikle çok haklısınız ben sustuğum için o bu hale geldi ama ona sorarsanız ben çok konuşan biriymişim susacakmışım kadın dediğin susup alttan alırmış. Gerçi böyle diye diye bu fikri bana iyice empoze etti. Artık daha fazla susuyorum.
Doğum iznine geldi geri gitti. Kendisi erkek tarafı olduğu için onlarda kalmam gerekiyormuş.
Ben onun çıkmasına izin vermesem hayatta dinlemez uzakta olduğu için.
İşte bu erkek erkek davranma çabaları buyüzden. Bu erkek tarafıyız oyüzden bizde kalacaksın muhabbetleri falan. Olmadıkları halde öyleymiş gibi davranıyor. Zaten gerçekten muhafazakar olsa seni şuan ilgiye muhtaç bırakamazdı bu denli sevgisiz bırakamazdı. Din, Hak, hukuk mevzısuna hiç girmiyorum. Ne denir bilmiyorum. Keşke sihirli deynek olsa da bir anda adam olsa. Ama olmuyorsada. Kafanı toparladıktan sonra birdaha düşün. Hazırmıyım ben bir ömürü böyle geçirmeye bunu istiyormuyum istemiyormuyum. Hangi koşullarda daha çok mutlu olurum. Bak maşşallah iki tane evladın var. Onların senin güler yüzüne, enerjine. Mutlu olmana ihtiyaçları var.Öyle görünüyorlar ama çok da öyle değiller içine girince belli oluyor bu.
Teşekkür ederim mesajın için. Aynen öyle bir kez daha düşünmem şart fakat dediğim gibi elimden gelen herşeyi yaptıktan sonra.Allahım nolur analar babalar bu zihniyetle yetiştirmesinler artık çocuklarını.
İşte bu erkek erkek davranma çabaları buyüzden. Bu erkek tarafıyız oyüzden bizde kalacaksın muhabbetleri falan. Olmadıkları halde öyleymiş gibi davranıyor. Zaten gerçekten muhafazakar olsa seni şuan ilgiye muhtaç bırakamazdı bu denli sevgisiz bırakamazdı. Din, Hak, hukuk mevzısuna hiç girmiyorum. Ne denir bilmiyorum. Keşke sihirli deynek olsa da bir anda adam olsa. Ama olmuyorsada. Kafanı toparladıktan sonra birdaha düşün. Hazırmıyım ben bir ömürü böyle geçirmeye bunu istiyormuyum istemiyormuyum. Hangi koşullarda daha çok mutlu olurum. Bak maşşallah iki tane evladın var. Onların senin güler yüzüne, enerjine. Mutlu olmana ihtiyaçları var.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Ama unutmayın bazen yanlış olan şeyler dahi çok defa dikte edildiginde insan onu dogru kabul ediyor. Bu da piskolojik şiddetin bir çeşiti. Eşinizin size dogru diye inandırdıgı şeyleri gözden geçirin biraz gerçekten dogru olan olması gereken onun söyledigi mi. Ve düşünürken kendinizle baş başa kalın biraz bebekleriniz ve siz. Ruhen de başbaşa kalın. Önce kafanızı boşaltın. Ve ben sizin yerinizde olsam. O adama bu süreçte çok uzak ve bir yabancı gibi davranırdım. Üzülürdüm elbette ama şimdi üzülmüyormusunuz. Üzülüyorsunuz. En azından onun dırdırını dinlemezdim. Kafanı boşalttıktan sonra akıllıca bir düşün. Dedigim gibi hakkında her halükarda hayırlısı olsun. İnşallah senin uzaklıgından akıllanır da düzelir,İnşallah. Bir yuvanın yıkılmasını sana yazan hiçkimse istemiyordur eminim. Biz sadece kadınların mutsuz olmasına tahammül edemiyoruz.Teşekkür ederim mesajın için. Aynen öyle bir kez daha düşünmem şart fakat dediğim gibi elimden gelen herşeyi yaptıktan sonra.
Evet haklısınız evliliğimin başından beri psikolojik şiddet gördüğümün farkındayım ve doğru olmayan şeyleri bile doğru kabullendim sırf alttan almak adına. Ben de istemiyorum yuvamın yıkılmasını çocuklarımın mutlu huzurlu bir yuvada büyümesini. Tavsiyelerinizi denicem sonrası kısmet artık hayırlısı olsun.Hakkınızda hayırlısı olsun. Ama unutmayın bazen yanlış olan şeyler dahi çok defa dikte edildiginde insan onu dogru kabul ediyor. Bu da piskolojik şiddetin bir çeşiti. Eşinizin size dogru diye inandırdıgı şeyleri gözden geçirin biraz gerçekten dogru olan olması gereken onun söyledigi mi. Ve düşünürken kendinizle baş başa kalın biraz bebekleriniz ve siz. Ruhen de başbaşa kalın. Önce kafanızı boşaltın. Ve ben sizin yerinizde olsam. O adama bu süreçte çok uzak ve bir yabancı gibi davranırdım. Üzülürdüm elbette ama şimdi üzülmüyormusunuz. Üzülüyorsunuz. En azından onun dırdırını dinlemezdim. Kafanı boşalttıktan sonra akıllıca bir düşün. Dedigim gibi hakkında her halükarda hayırlısı olsun. İnşallah senin uzaklıgından akıllanır da düzelir,İnşallah. Bir yuvanın yıkılmasını sana yazan hiçkimse istemiyordur eminim. Biz sadece kadınların mutsuz olmasına tahammül edemiyoruz.
Çok güzel söylemişsiniz tam olarak da anlattığınız gibiyiz. Eşime sürekli bencilliğinden yakınırım fakat üstüne bile alınmaz. Sürekli bana yüklenme halindedir. Artık çok bunalttı beni. Kendimi hep ona açıklama yaparken buluyorum.Eşiniz çok bencil bir insan ve yeni doğum yapmış eşiyle telefonda dahi ilgilenmeyecek kadar emek vermekten aciz biri. Bu bencilliğini de saçma sapan cevaplar vererek örtmeye çalışıyor. Öncelikle kendinizden emin olun, kendinize güvenin ve net tavırlar takının. Aksi durumda haklıyken bile haksız konuma düşüyorsunuz. Böyle bencil bir insana kendini haklı görme rahatlığını vermeyin.
Sağlam durun, ondan olan ilgi beklentinizi bir kenara koyun ve kesinlikle mesafeli davranın. Bebekleriniz biraz daha toparlanınca kendi ailenizin yanına gidin onların ilgisi size iyi gelecektir, bebeklerinizle ilgilenin ve bu dönemin keyfini çıkarın. Hem ruhsal hem fiziksel olarak biraz toparlandıktan sonra gerekli değerlendirmeleri yaparsınız. Böyle bencil bir insana taviz vermeyin, asıl kendisi tiksinilecek cinsten siz değil. Kendinize güvenin, baskın ve net olun.
Evet o hadisi ben de biliyorum ve ona bikaç defa söyledim fakat ailesi tarafından öyle yetiştiği için pek kar etmiyor bu tür şeyler. Ben şuanda evlilik nasıl olur bilmiyorum çünkü kafamdaki evlilikle şimdi yaşadığım evlilik çok farklı. Ve bunu nasıl yoluna koyarım bilmiyorum.Bir hadis var. "Yemek pişirmek, camaşır yıkamak, ev süpürmek, cocuğa bakmak kadının vazifesi değildir. Bunları yapıyorsa sana ikramıdır." O cocuklari kendinize dogurmadiniz. Eve de bakmak zorunda degilsiniz. Niye 50 gundur sadece esinizin ailesiyle kalmak zorundasiniz? Kendi ilgilenmiyorsa ilgilenene biraksin. En onemlisi evlilik amacini yitirmis zaten. Ask olmadan evlilik olur mu? Fazladan akrabaya da arkadasa da kimsenin ihtiyaci yok.
Sahnede yine sığır var ve asla düzelmez bu tip çünkü kafası böyle yetişmiş.Bunu ona dile getirdiğimde sen annesin mecbur böyle olacak ne bekliyorsun onlar senin çocukların bıktın mı onlardan falan diye birsürü laf sayıyor.
Tiksinnesi gereken sensin lohusa depresyonunda herif galiba.soğuyorum tiksiniyorum
Bu diyardan git kesinlikle itiraf etmiş deve hatta deve oğlu deve olduğunuben böyleyim ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin dedi.
Olur mu öyle şey o memleketteyken hergün ailesini görmeli dışarıdayken de günde 10 defa mutlaka konuşmalı. Memlekete döndüğümüzde de annesigilin altında oturmalı. O kadar doluyum ki zaten bu eş konusunda napacağımı bilmiyorum.Bu ne ya sizi resmen esir almış.
Anlatma, konuşma, gitme, gelme....
Annenize gitmenize mani olmak nedir, hangi sıfatla anne-kız görüşmesine engel oluyor.
Siz karpuz kabuğundan mı çıkmışsınız, madem o da ailesi ile görüşmesin..
Ay sabah sabah çok sinirlendim..
İyide bu evlilik değilki bu esaret bu zalimlik bu kadına değer vermeyişlik. Ne hayır gelecek bu zırtodan. Aldatıyor bile olabilir yani.Evet o hadisi ben de biliyorum ve ona bikaç defa söyledim fakat ailesi tarafından öyle yetiştiği için pek kar etmiyor bu tür şeyler. Ben şuanda evlilik nasıl olur bilmiyorum çünkü kafamdaki evlilikle şimdi yaşadığım evlilik çok farklı. Ve bunu nasıl yoluna koyarım bilmiyorum.
Olur mu öyle şey o memleketteyken hergün ailesini görmeli dışarıdayken de günde 10 defa mutlaka konuşmalı. Memlekete döndüğümüzde de annesigilin altında oturmalı. O kadar doluyum ki zaten bu eş konusunda napacağımı bilmiyorum.
Önceden gözüm çok karaydı. Kaç defa kapıdan dönderdi beni. Şimdi çocuklar olunca gözümü o kadar karartamıyorum o da istersen gidebilirsin seni artık tutmam diyor.çocukları topla kalk annene git. hala ne bekliyosun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?