Sizce fazla mı abartıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kahve sever123

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2019
18
4
16
Kızlar merhaba kısa anlatıcam
Eşim ve ben memuruz düğün kredisi halen ödüyoruz artı eşimin kendince yine kredi borçları var ev kira ödemeler anca yetiriyoruz şükür..eşimin maaş borçlara gidiyor diyebilirim..Geçen yaz 3 gün lüks olmayan tatile gitmek istediğimde bile şu an param Yok laftan anlamıyormuşun diye tartışmıştık
Geçen bir veli aradı başka yerde yaşıyorlar artık.. seneye lgs sınavı var durumumuz yok dershaneye yazdırın diye eşimde yazdırdı ..
Benim çok ağrıma gitti ailesi olarak ben borçta kalırken başkalarına Yok diyemiyor yA da yapabildiğim bu kadar gerisini bende karşılayamam zorlanırım diyemiyor kendimi değersiz hissediyorum çok mu abartıyorum sizce
Evet ikimizde çalışıyoruz borcumuz olmasa sevap diyeceğim ama Bizde belimizi doğrultmuş değiliz

Kac lira para vermis dersaneye o onemli. Benim annem de ogretmen,bir ziyaretiyle istedigi cocugu bedelsiz olarak ya da cok ufak bir meblag karsiliginda istedigi dersaneye yazdirabilir. Ogretmenlerin tanidik es dost muhabbetleri oluyor gayet normal ve her dersanenin ozel okulun ucretsiz kontenjanlari vardir ondan yararlanmis olabilir belki cebinden para cikmamistir iyice sordunuz mu? Bir ogrenciye bu sekilde yardimda bulunmak bence guzel yani bugun ona yarin size diye dusunmek lazim

Kış boyu çalışan yorulan insanlar için 1 haftalık tatil lüks değil ihtiyaçtır. 5 yıldızlı otelde kalmazsın, alırsın çadırını, kamp yaparsın mis gibi..
Çok uyguna butik oteller de var. Biz geçen yaz Ayvalıkta geceliği 100 liraya bir yerde kaldık. Çok fazla para gitmiyor. Yeter ki yaşadığın şehirden çıkıp bir nefes al.. Tatil konusunda abartmıyorsunuz yani, çok haklısınız.
Ve evet, ihtiyacı olan insanlara yardım etmek çok büyük bir erdem ama evde eşine paramız yok tatile gidemeyiz diyip başkalarına yardım eden insan eşine saygısızlık yapıyordur.

Biz merkezde yaşıyoruz ama köyde çalışıyoruz o yüzden tanıdık çevremiz yok dershaneden ..dediğim Veli’de köyden merkeze taşındı geçen yıl zaten .. eşimin dediği 5 bin bunuda taksitlendirdi ..daha geçin ay araba bozulduğu İçin kıyıya köşeye attığım parayı denkleştirmiştik ki böyle bi durumda yoktan böyle işe girişmesine bozuldum ama ses etmiyorum kendimi yiyorum o da niye yüzün asık diyor

açık açık konuş neden ıcıne atıyorsun

yardıma gerçekten ihtiyacı olan insanlarsa bence de gurur duyulacak bi davranış. eğitim tatilden daha mühim.

ayrıca çok parası olan zaten verir mesele azdan da verebilmek..

eşinizi arayan velinin gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız bu konuyu kapatın bence.

Eşinizin yaptığı büyük yanlış size sorması lazımdı bu yükün altına sizde giriyorsunuz çünkü. He birde ben şeyi anlamıyorum çalışan kadının parasının hükmü nasıl eşinde oluyor erkeğinde kadınında harcamalara saygı duyması gerekmez mi hani bu senin paran benin param meselesi değil kadının da erkeğinde kenarda istediğini yapabilmesi için parası olmalı bence. İçinize atmayın konuşun anlatın siz düşüneceğinize o düşünsün.

Eşinizin yaptığı çok güzel bir şey.
Ama öncelikle evdekinin gönlünü yapsın. Sonra dışardakilere baksın. Sonuçta siz çalışıyorsunuz diye boslamasi doğru olmamış.

olan olmuş elbette veliden parayı alamazsınız artık. ben olsam kendime ayrı bir hesap açar orada paramı tutar ve bunu eşime belirtmezdim

Iyide çok mantıksız bu davranış o zaman her arayan velinin çocuğunu 5 er bine yazdırın dershaneye .mantıken eşinizin gidip bir öğretmen olarak dersaneden öğrencisi icin burs talep etmesiydi 5 bini çıkarıp cebinden vermesi çok abes hele size sormadan cok daha abes ve haklisiniz çalışıyorsunuz koca sene 3 günlük tatili karısıyla çok görmemeli yada böyle olur olmadık borçlar yapmamali

Ben de çocuğunu dershaneye bile yazdıramayacak insanların neden ısrarla çocuk yaptığını anlayamıyorum eminim bunu isteyen velinin en az 2 çocuğu vardır. Ayrıca veliye dikkat edin devamı gelecektir kitap al defter al vs. Ayrıca şunu da ekleyeyim gerçekten ihtiyacı olan insanlar isteyemiyor bir velimi zor ikna ettim yardım alması için biliyorum ihtiyacı var ama almıyor yarım saat dil döktüm mesela

Evdekilere gelince yok
Dısarı gelince var.
E sizde maasınızı vermeyin.
Madem hayır islicek parası var,kendi parasıyla yapsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…