Sizce gelin kayınvalidenin işini yapmalı mı?

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
2 yıllık evliyim ve kayınvalideme her gittiğimde yediğimiz yemeğin bulaşıklarını yıkarım,çay yaparım,sofra hazırlarım. Ama bu saydıklarım dışında birşey yapmadım ve kayınvalidemin hiç kızı yok yardım edecek evdede tabi bi yığın iş var. Ev müstakil olunca işler bitmek bilmiyor tabi. Ben çalışan bir bayanım. Sadece yazın boşum. Ama yazın evine gidipte camını silmişliğim yoktur. Geçenlerde içim elvrmedi anne bayrama yakın senin camları silelim dedim ama hamile kaldım ve riskli bir hamilelik benimkisi. Yani yine kaldı ama benden beklediğini hissettim çünkü oğlumlacamları silcez diye bana duyurdu ama ben bu halimle ne yapabilirm ki?
Sizce gebe olsun yada olmasn bir gelin kayınvalidesine iş konusunda yardım etmeli mi? (Özellikle kızı olmayan kayınvalidelere)

bulaşığıydı yemeğiydi ütüsüydü yapılır arasırada dip köşe temizlik yapılır ne olcak canım eline yapışmaz ya tabi şimdi hamilesin o ayrı ama normalde yapılabilir içinden geliyosa tabi...

Eğer yardıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorsam ederim ama bunu bir görevmiş gibi dayatırsa asla elimi bile sürmem ki benim ki ikinci kategoride o yüzden kendi söylüyor kendi duyuyor

Yok yapmadım,yapmam da.
Gerçekten yardıma ihtiyacı varsa da ayarlanır bir kadın. Ayda bir gider halı,cam siler.
Neden ev işi için kendimi,kocamı ve kayınvalidemi yorayım ki?

Ne guzel yazmışsın ... Hepimiz bir gün aynı duruma geleceğiz..

Kolumuz ağrıyacak bacağımız tutulacak bulaşıkları makineye yerleştirmek bile eziyet gelecek... Cok iyi niyetli olarak düşünüyorum seni ve bir anda cok sevdim

Bu konuyu başka türlü açabilecek bir sürü insan var hamileyim kayınvalidem kocamla camlarını silecekmiş gibi.. Madem hem hamile hem de çalışıyorsun hafta sonu müsait oldugun ve kayınvalide nin müsait olduğu gün bı temizlikci götür ama sen de git
Ben teyzeme öyle yapardım evi hem cok büyüktü hem de yası temizlik yapmaya müsait degildi
Ama evine yabancı insan da istemezdi ben temizlikci ile birlikte giderdim ve bı isin ucundan tutardim 3-5 seferden sonra kadına alışmıştı

Şimdi kendi kendilerine anlaşıp yapıyorlar

temizlikçi kadın alın madem siz de çalışıyormuşsunuz, çağırın bi kadın temizlesin kayınvalidenizin evini. bunun -meli -malı kısmını bilemiyorum ama eğer kayınvalidem evini temizleyemeyecek durumdaysa benim de imkanım varsa evime aldığım yardımcıyı bir gün de ona gönderirim ekstrem bi şey olmadıkça gidip de evini temizlemem yani.

Son düzenleme:
eğer k.valide hastaysa ya da yaşlıysa yaplır tabii niye yaplmasın? birgün bizlerde o konuma geleceğiz.ancak temizlikçi tutup yaptırmayı tercih ederim ben.mesela aylık ya da 2 ayda bir temzilkçi bir bayan ile anlaşıp o şekilde yardmınız dokunabilir..meli,malı kısmı ise k.valide ee gelin arasındaki ilişkiye bağlıdır.

gebelıgınız hakkında bırsey dıyemem ama
ben yaprım kaynanamın ısını kızları var ama yapıyorum camını duvalarını bunda ne varkı

Yani yapılır yapılmasınada bunu senin görevin gibi zannedip senden her fırsatta beklerse olmaz.Birde kıymet bilene yapmak lazım.Kayınvaldenin eli ayağı tutuyorsa dinçse yapabilir.Sen hamile halinle nasıl yapacaksın üstelik durumun kritikmiş.Çok zorlanıyorsa kadın tutar sana laf vurmasına gerek yokBende yemek sofrasıydı şuydu buydu yaparım yardım ederim ama baktımki iş uyanıklığa kaçıyor ozman bende saf değilim daha fazlasını yapamam

kendi evimin temizliğini bile severek isteyerek yapmadıgım için
gerekli olursa kadın tutarım maliyetini de karşılarım tabi ki...severim kayınvalidemi ben :)))
ha tabi ki bulaşık, ütü..vsbunlar zaten yapılır

temizliğe gitme işi rutine binerse, artık üzerine yapışan bir görev gibi görülür. ama ara sıra, gücün kuvvetin varsa, k.validede de hiç yapacak güç yoksa yardım adı altında yapılabilir belki. ben yapar mıyım? ayrı şehirlerdeyiz. sürekli de öyle olacak. gittiğimde gözüme takılan çok kirli bir yer varsa yapabilirim. ama 3-4 günlük misafirliğin 1 günü de temizliğe ayıramam. herkes ancak kendi evine yetebiliyor.

aynı şekilde anneme de yapamam. ne zamanım yeter, ne enerjim.

senelerdir yaptım.ben gidince kaynanam mutfağa hiç girmezdi.eğer acelem varsa sadece bulaşıkları yıkar,temizliği de ben yaparım.dönerkende arkamda hiç iş bırakmamaya çalışırım.çarşaf havlu herşeyimizi yıkar dönerim,yaptıklarımdan da hiç gocunmadım

Son düzenleme:
yapmalısın canım tabi annenin işinide yapıyordun sonuçta bir zamanlar.Hiçbirimizin eline yapışmaz ama gebeliğinide tehlikeye atma sonuçta hiçbişey karnındakinden önemli değil

bulaşık sofra hazırlama çay bunlar yapılmalı bence ama daha fazlası eğer kayınvalide dinçse sağlık sorunu yoksa gelin evinin işini yapmak zorunda değil içinden geliyorsa yardımcı olur ama mecbur değil

zaten yapmıyormuşsunuzki neden bu soruyu sordunuz yapmakta zorunda değilsiniz bu işler içinizdeb gelirse yapılır yoksa yapılmaz zaten kayın validenizde sizdeb iş bekleyen bir insan değil yazdıklarınıza göre keyfinize bakın hamileymişsiniz zaten oğlu temizlesin evini :)

yapmam, oğlunun etrafında pervane oluyor gidince, oğlunun bana getirdiği bir bardak su dokunur ona, hemen o yapmasın sen yap, et olur. bende gidince elimi sıcak sudan soğuk suya sokmam

bence kayınvalide ile gelinin arasındaki samimiyetle alakalı bişey..sofra hazırlamak cay yapmak falan zaten yapılmalı.. o yaşta bir kadından ayagımıza cay getirmesi hoş olmazdı zaten..gerektiğinde temizliğide yapılabilir sonucta o da senin ailen..ama söyle bişey var ki cogu kayınvalide gelinlerini kızlarından cok hizmetkarları gibi görüyo..yapsın işi ne mantığı var.. bu mantıkta olmayan bi kayınvalideye her türlü yardım edilir

ne münasebet?? tabii ki de hayır.. üstelik tehlikeli bi hamileleik geçiriyorken.. sakın!! bırak kendi işini yapsın zaten elinden geleni yapıyormuşsun anladığım kadarıyla.. bebeğinden çnemli mi şimdi kayınvalidenin ev işi yaa??? nolur dikkat et.. bazı gidenleri getiremez insan pişman olursun.. ağırlığını koy. üstelik çalışıyosun sen ya. kendinin gelip senin tüm işlerini yapması gerek şu an o mu senden bekliyo?? kendini mecbur hissetme bence. herkes evini bilir. isterse kadın tutsun. sağlığının ve bebeğinin kıymetini bil insanlar neler yapıyolar bebek için.. sende saçma sapan şeyler için allah korusun yani. benimde eşim 3 erkek. kızları yok ama beni de hiiç ilgilendirmez.. sağlıklıysan müsaitsen yaparsın ama üstüne de bu halimizle bizden beklemezler mi çıldırıyorum bu anlayışsızlığa ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…