Sizce gelin kayınvalidenin işini yapmalı mı?

yapabilecek kızı ya da eve bayan alacak parası varsa büyük temizliğini asla yapmam, cam falan da silmem(benm camları silecek biri lazım:) ufak tefek yaparım işlerini ama sağolsun 3 görümce bir elti bana sıra gelmiyor, allah yokluklarını göstermesin:)))

senin durumunda olsam kayın validemde iyi laf sokmayan iş beğenmemezlik yapmayan biriyse yaprdım. ama şu an hamileymişsin ve riskliymiş. bu yüzden kv ne anne camları sileyim demiştim ama durumum malum dersin olur biter. oda anlayışlı biriyse sorun olmaz yok bu halini anlamıyosa zaten iş yapmsanda yaranamazsın.

ben bi kere benimkine yaptım komple temizledim evini çokta beğendi ama sonra bi baktım benle yaşıt kızı var bulaşık bile yıkamıyo sofradan tabağını dahi kaldırmıyo. bede bidaha gitmedim ama gidince yemek yersek bulaşığı falan hallederim. kv olduğu için değil her misafirlikte yaparım

bence yapılmalı ne olacak sanki şöyle dip köşe yapsan en fazla 2-3 gününü alır
ama tabi hamileliğiniz riskliymiş sakın yapmayın temizlik Allah korusun bebişi:):)
başka zaman kısmetse

görev gibi yapılmaz ve karşı taraf beklenti içine sokulmaz.. karşı taraf beklentş haline girdimi üstüne yapışır kalır..

çay demleme gidildiğinde bulaşık yıkama falan olabilir ama.. ne bileyim.. ben şahsen eğer durumundan rahatsızsam durumum da elveriyorsa ayda bir temizlikçi ile anlaşırım onu yollarım evine.. gerek yok yani kendini araya atmana yarın onun da lafı olur şunu şöyle yapmadı bunu böyle etti diye..

insanlara ne kadar yüz verirsen daha da fazlasını isterler..ki zaten oğlumla camları silicez de senden beklentisi olduğunun göstergesi.. dikkat et bence yardım lafını ağzına alma bu durumda yapabileceğin eşinle konuşup bi temzilkçi ayarlanam fazlasına gerek yok huzur bozulmasın...

yapamaam yapamam

kendisi yapsın eli tutuyor ayağı tutuyor bana güvenip mi geldi bu yaşa

minimum beklenti maksimum mutluluk huh

kayınvalidem ameliyat olduğunda 2-3 kere yaptım temizlik.
kızı da yaptı diğer gelinleri de yaptı. üstelik kayınbabamda yardım etti temizlik yaparken.
hiç gocunmadım. bende aynı duruma düşebilirim birgün yanımdaki insanların
bana yardım etmesi beni mutlu eder.
ama eğer kayınvaliden görevinmiş gibi davranıyosa,üstüne yaptığını beğenmiyosa
o zaman yapılmaz işte. insanın içinden gelmez o durumda.

sadece kayınvalide değil yardıma ihtiyacı olan herkese elden geliyorsa yardım edilir yeterki karşındaki insan bunu bir süre sonra senin boynunun borcu sanıp yapmayınca bozuk atcak biri olmasın...
inşallah bizde muhtaç olunca yardım edenlerimiz çıkar.

ben yapmam kesinlikle bi kereden nolcak elimemi yapışır diyoruz biz bayanlar herşeyde sonra o iş üstümüze yapışıyor hep bizim işimiz oluyor sonrada ..... gelmedi temizliğe diye eşlere şikayete başlanıyor, sonra eşler de bıdıbıdı yapıyor. Şimdi yaz dönemi vs ama çalışmaya başladığındada aynı şeyler bekleniyor... En gıcık olduüğum şey yemek,bulaşık ,çay vs ... tabiki olurda temizlik aslaaaaa................

Bende hıc temızlıgını yapmamışımdır. ama yemekten sonra bazen vaktımız musaıtse eger bulasıklara el atarım. onun haricinde iş yapmışlığım yoktur.
ama sagolsun kendısı dogumumda gelıp 15 gun kalıp evımın butun işini yapmıştır. hıc bır zamanda kaynanalık yaptıgını gormedım. benı kendıne uydurmadı, aksine o bana uydu birde bir iş yapacagı zaman yada bırseye kadar verdıyse nasıl olsun, ne yapalım, sen nasıl yapıyorsun dıye mutlaka sorar. buyuk gonulluluk yapmaz. benımde cok hosuma gider. bende ıyı nıyetımı gosterırım. Ne yalan söyleyeyim oğlundan daha iyi anlaşıyor benımle.

valla benim kaynanam tam bir temizlik hastası, balerina çifte diyebiliriz kendisine, öyle bir ev yok yani, güvenle ameliyat yapabilirsiniz benim kaynanamın evinde, bu karakterde bi insan başkasının işini beğenir mi beğenmez tabii ki

elimden geldiğince kayınvalideme yardım ederdim ama büyük işlerede şu halimlee mutlaka yardımcı tutarım..amann herşeyden önce huzur olsun anlayış olsun..gerisi kolay..

o ne ya ütü, dip köşe temizlik falan?

ben sadece sofra kurup kaldırırken, çay-kahve yapılırken falan yardımcı olurum diğer işler o evin kadınının sorumluluğudur onun için kadın tutulabilir. yani benim için de geçerli bu. kayınvalidemin gelip de benim çamaşırlarımı ütülemesini evimi temizlemesini istemem açıkçası. ne gerek var?

Sagligin sihhatin vaktin herseyin yerinde olur yaparsin, bunda bi sakinca gormuyorum. Ama bu durumda yapmak mantikli degil. Gebeligin riskli calisiyorsun, ee daha kaca bolunmek gerekecek??? Kayinvalidenin sagligi sihhati yerindeyse gelip onun sana yardim etmesi gerek.

Durumu bence aciklayabilirsin ya da “anne kusura bakma boyle bir niyetim vardi, ama hamilelikte zorlaniyorum ve durumum riskli” dersen bence sorun olmamali..en azindan yagmasanda gurlemissin..kaldiki nasib kismet boyleymis…dusunmen gereken kayinvalidenin temizligi degil icinden tasidigin can.

benim kv şuan işini yapamayacak durumda, onun evişlerini kendime dert etmiş durumdayım öyle düzenli olarak ayrıntılı temizlik yapmam ama mesela bulaşık yemek sürekli yaparım süpürürüm silerim onun dışında çamaşır cam silme vs arsıra yaparım nedense yapmadığım zaman acaba lafını yapıyomu diye düşünüyorum nedense kendimi zorunlu hissediyorum

hımmm yaparım hiç gocunmam hatta her gittimğimde temizlik yaparken elektirik süpürkesinin bi yerine zarar veririm ya kıraraım ya bozarımm

artık gülerler mine evi temizleme makina daha yeni tamir oldu diyeartık ciddi ciddi kendi elektirik süprgemi giderken götürmeyi düşünüyorum

kayın validem 56 yaşında çok titizdir...evinin işinide kendi yapar..kimseyede ihtiyacı yoktur bunu da bilirimm...

onlarr şuan tatildeler 1 aydır evlerinde yoklar giderken evlerini ilaçlayıp gitmişlerdi...hafta sonu aileme gittim kızımı annemlere bırakıp gidicektim ailemle aralarında 20 dakikalık bi mesafe var... dün komşularını aradım yedek anahtarı sizde varmı diye her zman oraya bırakırlardı çünkü ama ama bu sefer bırakmamışlar unutmuşlar... gidip evini temzilicektim dip köşe bucak ama malesef olmadı...kaınvalidemi aradım annecim evi temizlicektim bayram için ama anahtar bırakmmaışınız kızım keşke bıraksaydık temizleyebilseydin çok iyi olurdu dedi ama yinede teşekür etti...çok ta hoşuna gittii

ama durumun farklı risli bi hamilliğin varmış bişiy diyemem:26::26::26:

haaa kayınvalidede bana gelir yemeğimi o yapar tabi bende yardım ederim...herşeyde karşılıklı bunuda bilirimm....zaten kayınvalidem gelemden önce dip bucak temzileirmki rahat oturalımm

kesinlikle yapılmalı yada yapılmamalı diye birşey söyliyemem. ben evimin temizliğinide yapamadığım için k.validenin evini temizliyemem. ama onlar çok söylediler biz temizliyelim evini diye ama yaptıramam. para kazanıyorsam bir kısmını temizlik için eve bayan alırım dedim ve alıyorumda... bir gün k.validenin de işi yapılacak olursa gücüm yettiğince bayan tutup temizlettirebilirim. hem ihtiyaç sahibi bir bayanın işi görülür hemde k.validenin...

Ya arkadaslar Allah askına ıyı hos ta,cogu arkadas temızlıkcı gotur demiş, bı temızlıkcı 100 lıradan aşagı ınmıyor,kolaymı yanı bu?

Sızın paranız olabılır, ama herkes aynı sartlarda mı?

Hatta cok sukur benımde durumum ıyı,calısan bırıyım ama eve temızlıkcı almaya korkuyorum,kayınvalıdem nıye kendın yapmıyorsun der dıye.BÖyle bır durum bıle var yanı.

Tek taraflı düşünmeyın,bayram üstü.cocuguna bayramlık alamayan bıle var...

Nyse rısklı bır hamılelıkle Allahın adıyla başla,hiç birşey olmaz..

Kayınvalidenin hamile olduğunu bile bile cam silelim demesi kötü..ayıp etmiş..Onun düşünmesi gerekirdi ama demiş.. Bence O noktada eşinin atlayıp "olmaazzz!Hamileyken eşime cam sildirmem"demesi gerekirdi,sana söz hakkı bırakmadan kesip atmalıydı..

Gelinle kaynana arasında dengeyi her zaman erkek kurar..Bu durumu eşinle güzelce konuşsan seni karıştırmadan o halletse iyi olur..

kendi annemin evine nasıl birşeyler yapmaya çalışıyosam kayınvalideme de yapıyorum....ki zaten benim oğluma kayınvaldem bakıyo......e haliyle biraz mecburi oluyo benimki.geçen hafta bayram temizliği yaptım ona allah razı olsun demesi yeter bana....ama hamileyken de o beni yerimden kaldırmaz dı.riskli bi hamileliğiniz varsa hiç uğraşmayın bence......bu arada geçmiş olsun sizede..

temizliğe yardım etmek kadar ya da k.v evindeki temizliği yapmak kadar normal bişi yok ama ben evdeki eşyaların yerinin değişmesi kaybolması v.s gibi durumlarda çok hassas olduğum için biraz çekingen davranırım karşımdaki kişide bu konuda hassas olabilir diye düşünürüm ve temizlik konusunda yardım istenmedikçe pek bir şeye karışmam tabi nişanlıyım daha evlenince daha farklı olur belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…