Sizce gelin kayınvalidenin işini yapmalı mı?

çok gıcık bir durum gerçekten....benimki de bana yaptırmak için epeyy uğraştı...yeni evliyiz başladı evi örümcekler basacak demeye....kendin batırıyorsun kendin temizle....hiç sesimi çıkarmadım..kızı var üstelik ama pamuk prenses....suya sabuna süpürgeye bulaşığa dokunmayı pek sevmezsonra eşimi arayıp ağladı birkaç defa....eşim de bana baskı kurdu....banane dedim ya şimdiden noluyor....laf sokmalar imalar komşu gelinleriyle kafayı bozmalar.....durmadan halılar da yıkanacak nasıl yapacağım bilmem falan...camları silmem lazım .....aman boşver diyordum ben de....ayyyyyyy deli etti beni zamanında ya....sonra şu son 1 senedir kesti sesini....farkında değil böyle yaparak hem kendi mutsuz oluyor hem bizi mutsuz ediyor....gittiğimde zaten oturmuyorum gerçi bebek olduğundan beri kalkmıyorum ayakta kalınca heryerim ağrıyor kendi yapıyor.....birtek makineye diziyorum bulaşıkları artık.....önceden yemek yapmazdı ya...gideceğimiz günü bilirdi mutfaktan çıkamazdık....herhalükarda yemek pişmiyormu yap koy...olurmu ama kim eziyet edecek...rahat ederim sonra......ardından yemek faslı,bulaşıkları elimde yıkatırdı makine olduğu halde...sonra çay...hep ben kalkardım...görümce birtarafını devirip oturur beni deli ederdi....neyse artık erkenden kalkıp geliyoruz....ama yapmam....çünkü benim kv çok doyumsuz...memnun etmek çok zor....iyi ki yapmamışım bu zamana kadar diyorum hep....egosunu tatmin ettirmedim ona.....önceden bir emir yağdırırdı ki akıllara zarar....artık yapamıyor öyle... emir kipi kullanmıyor,meyve getirseydin falan diyoriyice yaşlanmadan başlarsak onun sonu gelir mi....onlar bizi gömer o hızla.....

kayınvaliden insan olsun olmasın sen yine de yap ama kendini paralama. hakkaten insansa kıymet biliyosa parala. durumun varsa kadın tutarsın o başka mevzu. diğer türlü şöyle bir yap geç otur boşşşşşşveeerrrrr

Bana gore yapilmali.
Annenizin evini temizlemek zorunuza gitmez ama k.v gelimce zoruna gider
Cunku oz annen degildir kendini mecbur hissetmezsin.
Ama kayinvaldeler temizlesende laf ediyorsa o baska.
Ama elbette bekliyorlar
Komsum istese bile yardim ederim elime yapismaz.
Ben kaynanama bes dk uzaklikta oturuyorum, haftanin bes alti gunu gorusuruz ya o gelir ya biz gideriz, kayinvaldemde cok matah biri degil.
Evini her gittigimde dip bucak temizlerim 16 yasinda kaynim var evi alt ust ediyor.
Ama genede kayinvaldem evimi temizleyen yok evime gelim lazim. Gelip bizimle yasamiyorsunuz evimi temizlemiyorsun der sagolsun:)

Yapılabildiği kadar yapılmalı ve bu bir görev olarak değil insanı/vicdani bir durum olarak görülmeli. Yaşlıdır destek olmak adına olmalı, Allah rızası için olmalı... Yapacak gücünüz yoksa maddi imkanınız varsa ayda bir kadın tutup gönderirsiniz o sizin yerinize yapabilir vs.. Ancak kimse buna mecbur değildir, annenize nasıl ihtiyaç duyduğunda yardımcı oluyorsanız bununda ondan farkı yoktur..

insanın yapma isteği hevesi varsa bile o silinecek bu yıkanacak onun tozu alınacak denildiğinde insanın tepesi atıyor

Yok yapmadım,yapmam da.
Gerçekten yardıma ihtiyacı varsa da ayarlanır bir kadın. Ayda bir gider halı,cam siler.
Neden ev işi için kendimi,kocamı ve kayınvalidemi yorayım ki?

merhabalar yazdiginiz cumlelere gercekten guldum ve aklima bi kac sene oncesi bi magazin dergisinde okudugum unlu insanlarin temizlik hassasiyetleri geldi ne unlu insanlar var demistim kendi kendime ama kadin gene kadindi okadar paranin icinde yuzmelerine ragmen temizliklerini cogu kendisi yapiyolarmis o yuzden yazdiginiz sey acikcasi bana pek inandirici gelmedi ne demek ben yapmam ve nedemek kendimi neden yoriyim ? cumleleri allah askina siz napiyosunuz evde bana bir soylermisiniz cok merak ettim haa durumunuzda varsa bu forumda sizin gibi durumu olmayan bir suru arkadaslar var neden care olacaginiz cumleleri sarfetmek yerine BICARE olmayi deniyosunuz anlamadim

ben evleneli ne bi makine yapmışım ne de toz almışım çünkü kv istemiyo çok titiz olduğu için kendisi yapar büyük işlerede kadın gelir zaten ama benim kv iyi olduğu için yap dese yaparim ama kötü olsa ya bi bahane uydururum yada işimi kötü yaparim ki istemesin bir daha

Açıcası kayınvalidemle bu konuda hiç bir samimiyet ortamı oluşmadı aramızda..

Ev aldık ne yardıma ihtiyacım olduğunu sordu ne de taşınabildiniz mi diye aradı...

Aslında böyle bir beklentim de yok...

Çünkü bende kendi evimi zor temizliyorum. Kimsenin de benden beklentisi olmasını istemem.

Temizliğe başlarsak,,, kendi anneme, kayınvalideme, kendi evine derken zaman mı kalır ya? Düşüncesi bile korkunç...

evine gittiğim zaman elimden geldiğince mutfak işlerini yemeği bulaşığı çayı falan ben yaparım...
süpürülecekse toz alınacaksa falan yapmaya çalışırım gittikçe...ama öyle ağır temizlik işlerine girişmedim halı yıkama cam silme vs gibi...
kendi evimi zor temizliyorum ya valla okadar dip köşe temizlyemem yani..
ama olur da denk gelirse ucundan tutar yardım ederim...ama sırf kaynanama temzilik yapmak için gitmedim...

Kayınvalidem dul.Benden 5 yaş küçük görümcem var nişanlı.Evin annesi o gibidir.Bütün evin işini,alışverişini,faturalarını,temizliğini,çamaşırını,ütüsünü yani kısacası herrrşşeyini o yapar.Kayınvalidem daha 47 yaşında.Eşimile yan yana kol kola olduklarında onları karı koca zannediyorlar okadar genç ve dinç yani.Ama üşengeçliğinden hiç bir şey yapmaz bir yemek.Görümcem evlenecek diyoki yemek yapmayı öğrenmem lazım ama onada el atarsam annem onuda yapmıcak her şey bana kalacak.
Laf arasında görümcem annesine ben evlenince napcan sen diyor.İki kızsınız gelir yaparsınız heralde bu işleri diyor bana bakıp demi kızım diyor.Onaylamadan gülüp geçiyorum.Ama kafama takılmıyor değil.
Hatta görümcem gene laf arasında evlendikten sonrada her ay gelir temizliğini yaparım falan dedi annesi için bana ben de yavrum işe girersen zor olur annem ne yapcak bütün gün dedim.O bişey yapmaz abla ya diyo.
Mesela şu ramazanda neredeyse her akşam yemeğe misafir alıyo.Kendi yemeği yapıyo işi bitiyo.Temizliği,sofra hazırlamayı görümcem yapıyo oruç ağzıyla.Sonra evde erkek yok diye mecburen bizide sürüyo evine.İftara 1-2 saat kala gidiyoruz bakıyorum görümcem koşuşturuyor sofra hazırlamak salata yapmak için bende yardım ediyorum kayın validem ise kıçını devirmiş yatıyo.Misafir gelecek 10 dk kalmış yetişemicez die kız harap oldu onun umrunda değil.
Şimdi düşünüyorum ben öğretmenim çalışıyorum.Görümcemde evlenecek.Her cuma k.v lerde oluruz onun emri.Ben saat 2 de okulumdan çıkıp yol üstünde olduğu için k.v me geçiyorum cumaları.Muhtemelen görümcemlerde evlenince cumaları gelecekler.Kesin işleri ayarlar da yapmaya mecbur bırakır gibi geliyor.
Olaya bak ya yeri geliyor ben kendi ev işimi yetiştiremiyorum da annem geliyor yardıma.....Yazık benim anneme yaa o hiç bize kıyamazdı.Evlenmeden önce dersinizi çalışın ben yaparım der bütün işleri yapardı ki annem akşamın 6sına kadar çalışan bir kadındı.

açıkçası hiç tarzım değil

hastalandığında,muhtaç olduğunda elbette yardım ederim o başka.

ama kaç senelik evliliğimde kendi evimin camlarını bir kere silmiş değilim,çalışıyorum,yoruluyorum.

kendi evimde yapmadığım işi başkasının evinde hiç yapamam

gerekirse temizlikçiler emrine amade

ben buna artık çok karşıyım...yaşadıklarımdan dolayı.........bazı kaynanalar gelinlerini temizlikçi kadın olarak kullanıyolar.....gözlerinde sade ve sadece hizmetçi olur gelinleri.....elden ayaktan düşmediği sürece bukadarda evin işini yüklenmemek lazım ...nedir yaaa....biraz ağırdan al canım.......tamam yemeğe bulaşığa yardım edilir falan ama diğerleri bana fazla geldi....kaynanasıyla yaşayan biri olarak bunu öğrendim...kendinizi kullandırmayın....heleki kaynanan gençse otursun yapsın..kızı yoksa yok...ev onunsa o temizlesin....

bana kalırsa hasta, muhtaç olmadığı sürece yapılmamalı yaparsın problem olmaz yapmadığın an yada gün suçlu olursun.ben gittiğimde bulaşıkları dizme,çay kahve servisi sofra kurma dışında hiç bişey yapmam.o zaman kendi işimi yapayım k.valideminkini yapayım anneminkini yapayım ömrüm temizlikle geçsin.

gerekmedikçe yapılmamalı yada kvdenın tutumuna göre değişir bu durum kadın sızı birden hızmetçi konumuna sokup şunuda yap bunuda yap bak bu olmamış dıye dırdır ederse hiç yapmadan dahada kırletip kaçmak en doğrusu

geçen bulaşık yıkadım mısafır vardı bır yığın bulaşık görumcemde gelmişti mısafırler su istemiş 5 6 bardak doldurmuş kvdem görümcem okadar batırmasaydın keşke deyince kv.dem benım duymıycamı sanıp aman olsun nede olsa yıkıyacak ınsan var dedi tabı ben sonraki çay bardağı bulaşıklarını ve o su bardaklarını yıkamadan kaçtım böle bi kvdeye nekadar yardım etmek isterki insan

Son düzenleme:
Aslında benim kayınvalideminde yardıma çok ihtiyacı var ama benmde vaktim yok. K.v genç 45 yaşında ama çok yoğun çalışıyor evedede 2 kaynım bi k.p var düşünün artık o evin halini. Bide k.v de biraz rahat kapıdan girilmeyecek vaziyette :) İsterim yapmak ama benimde bir pazarım var ki ben pazarları kendi evimi bile temizlemem c.tesi öğleden sonra işten gelince yaparım, pazar dinlerim eşime vakt ayırırım. O yüzden ona faydam dokunmuyor yani. Bende 10 aylık evliyim 1 aydır onun üst katında oturuyorum ama hiç talepkar davranmadı şimdiye kadar, çalıştığımdan olsa gerek. İnş. hep böyle devam eder :)

Neden kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz ki,o istiyor isleri yetişmeyecek tembel ilgisiz diye geriyorsunuz ki kendinizi.o onun evi hayatı sizi hiç ilgilendirmez oğluyla evlendiniz diye kadrolu hizmetçi olmadınız sonuçta .bosverin sacmaladigi zaman ya düzgün sekilde ya tersleyerek(hangisinden anlıyorsa artık)uyarırsınız.kızını düşünmeyen kadın gelini mı düşünecek

Bu konuda sıkıntı yaşamam umarım evlenince.
Kendi evime bile temizlik için yardımcı kadın alırım diye düşünüyorum şimdiden, o kadar sıkıntıya gelemiyorum.
Vaktim çok olsa kendi işimi yaparım zaten.
Zaten pek iş de bilmiyorum, öğrenmeyi de düşünmüyorum çok fazla
Evimle ilgilenirim, gerekirse yardımcı çağırırım.

Ev işi diye ömür harcamak insanın kendisine en büyük haksızlığı gibi geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…