- Konu Sahibi naneli_limon
-
senelerdir yaptım.ben gidince kaynanam mutfağa hiç girmezdi.eğer acelem varsa sadece bulaşıkları yıkar,temizliği de ben yaparım.dönerkende arkamda hiç iş bırakmamaya çalışırım.çarşaf havlu herşeyimizi yıkar dönerim,yaptıklarımdan da hiç gocunmadım
benim kayınvalidemin kızı yok ben genel temizliğini hep yaparım
kıymet bilmeyen biridir ama içim rahat etmiyor yopıyorum biryerimde eksilmedi
hoş şimdi hamileyim oda duyuruyor halılarda yıkanacaktı diye
2 yıllık evliyim ve kayınvalideme her gittiğimde yediğimiz yemeğin bulaşıklarını yıkarım,çay yaparım,sofra hazırlarım. Ama bu saydıklarım dışında birşey yapmadım ve kayınvalidemin hiç kızı yok yardım edecek evdede tabi bi yığın iş var. Ev müstakil olunca işler bitmek bilmiyor tabi. Ben çalışan bir bayanım. Sadece yazın boşum. Ama yazın evine gidipte camını silmişliğim yoktur. Geçenlerde içim elvrmedi anne bayrama yakın senin camları silelim dedim ama hamile kaldım ve riskli bir hamilelik benimkisi. Yani yine kaldı ama benden beklediğini hissettim çünkü oğlumlacamları silcez diye bana duyurdu ama ben bu halimle ne yapabilirm ki?
Sizce gebe olsun yada olmasn bir gelin kayınvalidesine iş konusunda yardım etmeli mi? (Özellikle kızı olmayan kayınvalidelere)
hiçbi zaman hamarat bi kız olmadım, domestik bi yapım yok, annemede çok hayrım dokunmamıştır o da sağolsun beklemezdi benden, zaten okul derdi kpss derdi derken sonra işe başladım gene yapamadım bişey şimdi 1 aylık evliyim kendi evimi zor temizliyorum eşim çok yardımcı oluyo, zaten aileler ankarada biz batmandayız ama ankaradada olsam yapmam, çok lazımsa biri tutulur dip bucak temizlenir ev
Bende hiçbir zaman hamarat olamdım kendi anneme bile temizlik konusunda çok yararım dokunmadı sürekli ders çalışmaktan. Ama biliyorum böyle gitmemesi gerek. Evlendim evleneli daha bi düzene oturttum herşeyi. Kayınvalideme maalesef faydam çok dokunmadı. Bu konuda üzülüyorum. O da sağlık problemleriyle boğuşuyor. Ama şuan iyi. Keşke yardım edebilseydm. Ama yardımım olsa bile yazın olabilir diğer zamanlar çalışıyorum. Hoş benden artık yardım gelmyceğini anlamıştır. Böyle olsun istemezdm ilk yazımız balayıydı, cicim aylarıydı derken yardım edemedim. 2.yaz ise dedemiz vefat etti. Yası uzun sürdü. Bu yaz yardım edym derken hamile kaldım ve yine yardım edemiycem. Onun hayalindeki gelin profili olmadığımı biliyorum. Çok iyi bir insan ama eski kafalılar. Yani gelin hizmet etmeli onlara göre. Nede olsa onlarda kayınvalidelerine yardım ettiler.Bilemiyorum. Yardım edememe sebebim ise arabamız yok ve 2 dolmuş yapmak zorunda kaldımz için gündüz pek gidemiyoruz. Evler biraz uzak. Ama yakın olsa herhalde daha iyi yardımcı olabilirdim.
Ne guzel yazmışsın ... Hepimiz bir gün aynı duruma geleceğiz..
Kolumuz ağrıyacak bacağımız tutulacak bulaşıkları makineye yerleştirmek bile eziyet gelecek... Cok iyi niyetli olarak düşünüyorum seni ve bir anda cok sevdim
Bu konuyu başka türlü açabilecek bir sürü insan var hamileyim kayınvalidem kocamla camlarını silecekmiş gibi.. Madem hem hamile hem de çalışıyorsun hafta sonu müsait oldugun ve kayınvalide nin müsait olduğu gün bı temizlikci götür ama sen de git
Ben teyzeme öyle yapardım evi hem cok büyüktü hem de yası temizlik yapmaya müsait degildi
Ama evine yabancı insan da istemezdi ben temizlikci ile birlikte giderdim ve bı isin ucundan tutardim 3-5 seferden sonra kadına alışmıştı
Şimdi kendi kendilerine anlaşıp yapıyorlar
Demekki iyi bir kayınvaldeniz varmışki severek gocunmadan yapmışsınızBen kalırsam bende yaparım ama şuana kadar onlarda kalmadık.Birde kıymet bilmeyene içimden gelmez birşey yapmak.Herşey karşılıklı yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?