Sizce gelin kayınvalidenin işini yapmalı mı?

Beraber yaşamışsınız o zaman üzerine düşen yapılır.Ona bakılırsa bende yerimde oturamam.Ama kendimide afedersin saf yerine koyduramam.Bende yerine göre hizmetimi ederim.Ama karşımdakinin huyuna değer vermesine görede bu değişir.Size karşı iyiki öyle davranıyorsunuz size karşı kötü olsaydı seve seve yapacağınızı hiç sanmıyorum

ben de bu konuda biraz sıkıntılıyım arkadaşlar kayınvalidem insan kullanmayı biraz seviyor benden önce de komşu kızları vs. herkese birşeyler yaptırıyordu mutfağa adım atmıyor oraya gittiğimizde misafir gelecekse direk çağırıyor bugüne kadar temizlik yaptırmadı zaten temizlikçisi var ama daha yeni evliyim belki de o yüzden çağırmamıştır. yapmak birşey değil ama kullanılmak biraz zoruma gidiyor baba evinde en ufak birşey yapmazdım şimdi kayınvalidemde fır dönüyorum açıkçası bu da bende vicdan yaptırıyor off evimde çok mutluyum ama sırf bu yüzden işe girmeyi düşünüyorum

Ara sira ziyarete gittigimiz zaman cay bulasiklarini yikarim. Ya da ne yenilip icildiyse toparlarim. Ama temizlik yapmaya hic gitmedim, gitmem de. Ha icimden gelse seve seve de yapardim. Uzerime iftiralar atmadan once ve bana çingene demeden önce dusunecekti. Ve ben hamileyken gorumcem insallah düşürürsün o bebegi dedi o da vardi ve o da inşallah dedi. Kayinvalide deyince tuylerim diken diken oluyo bi de temizlik mi yapicam ona. Hahahhah! Oglunun hatrina evime girebildigine sukretsin.

Yemeğe gidildiğinde bulaşık yıkanmasını, ya da ne bileyim çay bardaklarının yıkanmasını ben iş olarak görmem..
Zira, annemin arkadaşları olsun, yengelerim olsun, yıkarım yani yemekten sonra sigara migara içerken.. İş yapıldı olarak görmem pek..

Ama olay dip bucağa girerse, ki bu kayınvalide ise, işler değişir..
Ben evli değilim, kayınvalide örneğim babaannem.. Annem son 3 yıla kadar hep yaptı.. Aynı binada babaannemin kızı da oturuyor..İş yapmak şöyle dursun, kolay gelsin bile demez..
Babaannem değil 1 kez x (annem) yaptı desin, yapmıyor diye ağlandı, ve binada oturan halamın yaptığı idda etti konuya komşuya..
Bende anneme resti çektim, yapmayacaksın diye..

Ama gider, amcamın eşinin yani yengemin "annesinin" evini siler süpürürüm, badana bile yaparım..
Hak yemiyor çünkü, Allah razı olsun diyor..
Başkasına anlatır mı bilmem, umrumda da değil, duymadım da..
Ama bize insan gibi muamelede bulunuyor..
Eli kolu tutmuyor diye yapıyoruz hemde seve seve yapıyorum, gözlerim parlaya parlaya..

Babaanneme yapmaya niyetim yok..
Kadir kıymet bilene yapılır, zevkle yapılır.. Bilmeyene su bile veresim gelmiyor..

Daha once benzer bir konu acmistim.kv min kolu kirildi ben de el kadar bebegimle gidip her isini yaptim.yemeginden temizligine banyosuna ayak tirnaklarini kesmeyi bile.yorgunluktan mi ne bunyem zayif dustu.hastalandim cok.birkac gun gidemedim.kendi de idare ederiz sen iyilesmeye bak dedi ama sonunda hicbir is yapmamis hic onunla ilgilenmemis kotu gelin oldum.esim de yanimda sagolsun.ne mi oldu sonuc,simdi o elini cok az kullanabiliyor ve ben o zamandan beri evine gitmedim

Son düzenleme:
Misafirliğe gitsem bile elim durmaz mutlaka kalkar dolanırım, bir işin ucundan tutarım amaaa
Enayi yerinede koydurmam kendimi.
Görümcem astım , kv ye gittiğim zamanlarda banyosunu domestosa basarım o derece , ama bayram temizliğiymiş, cam kapı halı silmeymiş yapamam.
Gerekirse arada temizlik için kadın gönderirim.
İmkanım yoksa da eltimi, görümcemi toplar iş bölümü yaparım.
Gerçi kv ne bekler nede ima eder.
Allah razı olsun der, o öyle olunca insanın daha bir içindrn geliyor.
Önemli olan gönül kırmasınlar yoksa iş dediğin ne ki

Bence eli ayağı tutuyosa yani hasta veya çok yaşlı değilse yapılmamalı
Ben anneme bile yapmazken kayınvalideme hiç yapmam yani, ikisi de kendi işini kendi görebiliyo
Ben çalışıyorum, iş çıkışı bile gitsem sofra kurmaya yardım ederim bulaşıkları akıtır makineye dizerim
Bekar kızı var, yapmaz.
Yani yardıma ihtiyacı olsa kızından ister önce, benim kendi evim kendi sorumluluklarım var zaten

İyi niyetle enayilik arasında ince bi çizgi var, buna dikkat etmek lazım.

bence gelin kayınvalidesine iş yapar benimkiş yaptırmıyo ben rahatsız oluyorum
ama hamilelik konusunda biley diyemicem risk varsa riske etme tabiki

temızlıgı yapmak mantıklı degil,
hasta degilse işin göremeyecek durumda degılse..
ama senı yemege cagırmıs okadar emek vermıs ugrasmıs,yemegı yedıkten sonra b masayı toplayıp makıneye dızıp bi çay koymakta cok zor olmamalı...
bunları yapıyorum hiç kimse bana yap demeden..

ama annemlerın evınde tam tersı gelınler yer kalkar ben ve 60 yasında annemın masayı kaldırmasını bulaşıgı yıkamasını ve cayı getırıp ellerıne vermesını beklerler:)

yanı gayet ıyı nıyetlı bı ınsanken,insan ister istemez artık çığrından çıkabılıyo
ben bu konuda gayet dolmuşken benım melek annem boşver sakın bişi deme kızım onlar daha yenı geldı aıleye ogrenecekler diyor..
ahh annecım ahh 15-20 yasında degıl buınlar 30 yaşında koca kadın oldular daha ne ögrenmesi...

aranız iyiyse,kıymet biliyorsa yapın
ama hamileliğinizi tehlikeye atacak işlerden sakının
benim kayınvalidemin kızı var
kendisinin de eli ayağı tutuyor
fakat yaazın her geldiğimde hem kendi evinin işini hem de kızınınkini bana yıkmaya çalıştı
yapmayınca da surat yaptılar
o yüzden benim yapmak içimden gelmiyor
tabi muhtaç durumda olursa Allah rızası için yaparım

bi yere gidince benimde elim durmaz, is yaparim..oturmak bana gore degil...kipir kipirimdir...ama bebegim oldugundan beri azaldi biraz tabii bu durum...yapsam kendi eviminkini yaparim..o da beni zaten yorar yeterince...

hamileyken camlarimi perdelerimi bile yikayamadim istedigim gibi..cocugumdan ve benden onemli degil ya…ya merdivenden filan dussem birsey olsaydi..o temizlik beni kurtarirmiydi acaba?? Dogumdan sonra perdelerimide yikadim camlarimida sildim kac defa uzerine..simdi geri bayramdan once silinmeyi temizlenmeyi bekliyorlar…

Yemeğe gittiğimizde çay bulaşık vs.görülecek işi varsa yaparım..ama o hep daha fazlasının peşindedir..bir türlü tatmin olmaz yaptıklarımdan..çalışıyorum haftasonu ona temizliğe gitmemi ima eder ben kendi evime zaman ayıramazken..genç dinç benim kv ama hep bekler halı yıkanacak perde asılacak, kıyıpta parasına temizlikçi tutmaz...
Ama kendi kızlarına gelince iş değişir kıyamaz onlara..onları kendi kv'lerine göndermez yorulmasınlar diye hatta kızlarına gidip temizlik yapar o derece..ama işi hep melissadan bekler niye çünkü adı gelindir...off çok dolmuşum ya

normalde burdaki konullara pek yorum yapmam okurum sadece ama bu konuda bende dertliyim.
aslaaa yapmam işini gücünü 1 haftalık gelindim camlarımı sil dedi.1 aylıkken mutfak dolabımı sil dedi.açık açık itiraz ettim mecbursun dedi değilim dedim.
1 senelik evliyim hala her fırsatta söyler.ama yapmam.çünkü onun için gelin demek hizmetçi demek.
he onların evinde yemek,çay vs bişi olursa tabiki toplarım makinaya dizerim.
düğünümde bana yaşattıklarından sonra buna bile şükretsinki yaşlanınca da yapmam banane temizlikçi tutsun.
eğer bende allah nasip eder anne olursam ve evlatlarıma onun bize yaşattıklarını yaşatırsam evlatlarım deil evimi temizlememk kapımı açmasınlar büyük konuşuyorum.
bu arada aynı binadayız ve kv genç 43-44 yaşında fare gibi derlerya öle.ama hizmet bekliyo komşuya bile gelde mutfağım yağlandı sil diyomuş.kadında ohaa banane senin mutfağıundan demiş.
neyse çok uzattım fazla dertliyim.k.bakmayın.
hayırlı geceler[/B:2::2::2::2::2::2::2::2:

çalışan kadınların kendi evini çekip çevirmesi zaten zorken üstüne kendi anne babana yardım etmek istersin üstüne bir de eşinin anne babasının evi.... eşin ayda bir ya da iki yardımcı tutsa ayda bir iki dipbucak temizliklerini yapsa yeterli bence. hem sen zaten gittiğinde de elinden geldiğince yardım ediyorsun. çok abartmamak lazım.

Ne saçma, kadının görevi temizlik değil. Kendi evini bile temizlemek zorunda değişken kv nin işlerini niye yapacakmış. Yıllarca oğullarının önüne yemek getiren onları pışpışlayan kadınlar şimdide oğullarından istesin camları silmeyi. Oldu kendi işim gücüm bitti bi de milletin işini yapıcam. Ve evet elime yapışır

Basligi gorur gormez hemen atladim okadar doluyum ki okadar sinirliyim ki anlatamam.. bizimkisinin essek kadar kizi var o bile benden bekliyo gerizekali neymis 3 yas kucuk benden gorumcem neymis iste yas kucuk olsada sonucta gorumceymis kidemliymis yapicakmisim olse bi bardak su vermiyorum bu lafindan sonra kaynanama gelince 1 hafta annemlere gittim dondugumde evlerimiz yakin bu arada ona gittim iste girer gormez supurgeyi elime verdi neyse seve seve supurdum sonra mutfagin camini sil dedi onu da yaptim baktim salonun cami dedi onuda sildim en sonunda diger odalarida demeden isim bitti dedim.. okadar kullaniyo ki beni kizinq kiyamiyo onun bu boktan isleri yuzunden bebegimi kaybettim konuyu acan arkadas asla ve asla silme madem hamilesin sakinnnn ben salaklik ettim bebegimi kaybettim sonra da piskin piskin dusecegi varmis demez mi agzima geleni saymak vardi kii sustumm kyin babam bunlardan beter kocamin yillik izninde ona catiyi tamir ettirecekmis biz 10 aylik evliyiz ve balayina gitmedik borclarimiz yuzunde nisanliyke ilk yillik izninde gideriz diye konusmustukk ve esim babasina hayir gelemem diyemedi ben annesine elmicek dedim de bakalim ne olacak giderse bende evi terkedicem cektiklerim yeter artikk biktimmmmm. siz olsaniz ne yapardiniz allah askina bana yardim edin kafayi yicemmmmmmmmmmmm

asla benden oyle bir sey istemez ben de isteseydi de yapmazdim.ama onun disinda sofra toplanmasi vb tabi ki yapilir ama fazlasi bana ters

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…