Ben de şeye hastayim, BDV'den, gerçek hayattan tanıdığım babası sorunlu arkadaşlarım. memur oldu diye kızına kredi çektirip ev aldirtan, yıllarca maaşına el koyan, çocukluğu boyunca dayak atan, annesini aldatıp yaşı 60a dayandığı halde hala gizli mesajlarini yakaladıkları, anne babasının yaltakcisi olduğu için kendi esini , çocuğunu saymamiş-sevmemiş , kızı kendi için bir adım atsın, adını ooo'ya çıkartıp bin pişman atıp gerileten babalar.
Hepsini gayet iyi tanıyorum ki , kızının hayatına s.çmiş insanlar, kızlarının en buyuk travmasi /yanlış kararlar almasının ardındaki isimler.
Ama Instagram'da her sene 'benim prense ihtiyacım yok,ben zaten kralın kiziyim', 'baba dağ gibidir gölgesi yeter' , 'bir tek babam olsun bana bir şey olmaz' , 'dunyanin en iyi babasi', 'bin kere seçme şansım olsa yine sen baba' paylaşımları falan...
Amaç ne yani?
Ya da yakın arkadaşlarım var. Kocaları bebeği doğumdan 9 ay önce yapmış, 'benden bu kadar' demiş kenara cekilmis. Kız annelikle tek başına başa cikamamaktan saçları öbek öbek dökülmeye başlamış. Adama bebegi versen 'oyala' diye çocuğu TV'ye ceviriri hipnoz eder, oyalama anlayışı bu.
Ama kızlar boy boy babalar günü, best daddy etiketli resimler atmışlar yine.
Yani kime neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?
İnstagramdan soğudum yemin ederim. Benim babam gerçekten süper bir baba, küçükken bizi yikardi,uyuturdu, annem hastayken aylarca tek bakicimizdi, annemle kavga ettiğimiz her akşam odaya gelir ,konuşur,fıkralar anlatır,güldürür öyle giderdi. Büyüdük, hangi kararı alırsak alalım 'sen daha iyi bilirsin kızım,senin hayatim' dedi. Mesela bence bu adam tüm best daddy etiketlerini hak ediyor. Çünkü iyi bir baba.
Ama annem her sabrı tastiginda öfkesini bizden çıkarırdı, çocuğu olarak herhangi bir sıkıntımı ya da sırrımı otuz yıldır asla ona söyleyecek yakında olmadım, onun hayalindeki gibi olmayan her hareketimi aşağılar, beni mutlu edecek ama onun güvenli bulmadığı her konuda beni adım attigima pişman edecek kadar dırdır eder, fikirlerime saygı duymaz ,kıyafetlerime karışmaya çalışır ve yılda bir kere falan evlatlıktan reddeder :)
Annem mi annem, yaşıyoruz, mecbur.
Ama şimdi ben bu kadına best mama etiketleri falan paylaşsam bence çok iki yüzlülük olur. Çünkü değil:) o yüzden son yıllarda aramız daha iyi olsa da anneler gününü kutlamam bile. Gerçekten bana destek olan bir anne olduğunu hissettiğim zaman ben de tüm samimiyetimle kutlarım.
Benim de anneler günü , babalar günü hakkındaki düşüncem bu.
Hak ediyorsa kutla, o günü hak etmiyorsa görmezden gel.
Konuya not: arkadaşınızın Türkçesi gözlerimi kanatti