Bu arada her yörenin adetleri farklı tabi, sizinki nedir?... Bizde mesela çeyizi zaten kız tarafı alır bütün mutfak eşyalarıyla birlikte. beyaz eşyayı ve yatak odasını da kız tarafı alır. nişan düğün damat tarafına.
Canım her aileyi fedakar anlayışlı sanma.Sen üzerine düşeni yap geriside onlar yapabildiği kadar yapsın.Hem ileride başa kalkıp herşeylerini biz yaptık ettik derlerse hiç yapmasınlar daha iyi.Allah sağlık huzur versinde birşekilde alınıyor herşey.Seni anlıyorum onlarda varken neden yapmıyprlar diyorsun bencil insanmı yok canım.Bende kiradayım eşimin ailesi kendilerine ev aldılar yeni gelin gibi evi düzdü ben gelin olacağım zaman hesaplısına kaçıldı ama sevgili kayınvaldem kendine gelince herşeyin markalısını paralısını aldırdı bana kursta yaptığı baştan savma yatak örtsünü verdi.Kendi yeni aldığı yatak odası takımına şu beyaz gelinlik gibi yatak örtüsünü örttü ben neyapim peki şimdi oturup ağlayimmi?Kayınababam ise eşimin sigortasını yapmayıp kendi sigortasını yapıp emekliye ayrılan biri. bende aile yönünden bencil aileye düştüm eşimde üzüldü tabiki ama karşındaki anlayışlı değilse boşa üzülürüz yani inceleyecek olursak haksızlıklar çok ama eşimin ve benim yapmam kendi çabamızla yapmamız daha iyi.Allah kimseye muhtaç etmesin ve ikinize versin inşallh.O onların ayıbı düşüncesizliği en azından baş kalkıncı olmazlar boşver Allah büyük eşyada alınır herşeyde yeterki ikinizin kafa yapısı uysun.
allaha bin şükür uyuşuyoruz.allah eksikliğini vermesin.seninde durumun zormuş gerçekten kayınvalden fenaymış yani allah ağız tadı versin naapalım.ben kimseye bişe demiyorum hep içime attım bide buraya attım.kızanda oldu hak verende.tşkk cnm
iyi hoş konuşuyosun beni ailemde enayi o zaman öylemi yani herşeyi yapsın hakkını versin hevesli hevesli.insan karşı taraftada aynı şeyi bekliyo.senin daha evlenemene var paranızı biriktirin bizde biriktirdik.canım davulu sesi uzaktan hoş geliyor.düğün telaşında senide görücem hadi bakalım....ben böyle diyenleri çok gördüm
durumları hiç yok değil fazla para harcamak istemiyolar.çünkü bizden sonra bi bekar daha var.eşyaları aldık onları ödeyecekler.ama beyaz eşyayı bize yıkacaklarını ima ediolar.kaç kerede söyledim borç kalmasın bize diye.ama bugün gene aynı imaa deli olacam
canım yani açık açık burada böyle şeyler söylenmez ama konu oldu diye yazacam bende.yaklaşık 20 bin tl çeyiz götürüyorum.bunun içinde fırın çamaşır mak.hariç.yatak odası aldık 3 bine.e banyo mutfak yatak odası zaten bize ait canım benim.geriye ne kalıyo salon grubu vede beyaz eşya.gelinlik düğün salonu zaten nişanlım halletti onun ailesinede bu söylediklerim kaldı sence çok aman aman bişeymi.önce allaha sonra aileme tabiki güvenecem.bu güvenide onlarda vermişti zaten.
arkadaşlar evliliğime 1 ay kaldı.kirada oturacağım.kayınvaldem bize borç kalacağını ima edip duruyor yani alacakları beyaz eşyaların borcunu biz ödeceyekmişiz.ben bunu kabul etmek istemiyorum.herşeyin uygununa kaçmaya çalışıyolar ceplerinde akrep varmış gibi bu durum beni çok sinirlendiriyor.bi akıl verin ne yapayım
Ailelerimiz kapı gibi arkamızda çok şükür. Konuyu kapatmıştım ama çok sinirlendim bunu okuyunca. Sizin yaşamınızı bilmiyorum ama kendimden örnek vererek devam edeyim peki ben o zaman. 4 yıl ünv okudum, 2 yıl master yaptım, 3,5 yıl doktora yaptım. Ailem maddi manevi hep arkamdaydı. Onların maddi desteği olmasaydı aldığım asistan maaşıyla zor doktora yapardım ben. Allah şükür artık yardımcı doçentlik kadrosuna atandım, nişanlımın da çok iyi bir işi ve geliri var. Anlıyacağın arkadaşım maddi olarak ailelerimize yük olmak zorunda değiliz bundan sonra. Adam zaten kaç yıl okutmuş beni, bilmem hesaplayabildin mi. Artı kardeşim de benzer şekilde. Bundan sonra biz onlara maddi destek sağlıyoruz gerektiğinde. (Gerekmese bile, ihtiyaçları olmasa bile bunu yapmak, bana inanılmaz bir mutluluk ve huzur veriyor). Anladığın gibi arada derede kalma durumu (artık o neyse tabi) yokAilelerin reddetmesi nerden çıktı onu da anlamış değilim. (Elbette öyle örnekler de vardır ama bunu bu şekilde genelleyemezsin sen) Hatta bu şekilde genelleyerek haddini de aşamazsın. Diğer taraftan insan evlenen evladına elbette yardım edebilir, eder de ama evlatların ödeyebilecek gücü varsa (kaldı ki herşey bilmem kaç taksitle alınıyor artık) ve aileler de çok varlıklı değilse; bu durum biraz da evlatların vicdanıyla alakalı bir durum oluyor bence. Son olarak, son cümlene de şöyle cevap vermek istiyorum: Evet herşeyimizi kendimiz alıyoruz ve bununla gurur duyuyoruz, arkamızda yıllardır kapı gibi duran ailelerimize de sonsuz minnet duyuyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?