sizce haksız ben miyim?

devir değişmedi aslında...devir o geliri çok çok yüksek olan ailelerde değişti.biz normal değerlerde olan insanlar için hep aynı.geleneklerimizde çeyizimizde.

böle şeyler kaldımı onlar almıyo bize yıkıyolar diye, herkes kendi ödüyo artık eşyalarını

allah yardımcın olsun canım haklısın kesinlikle..işin zor ama durumu olanda olmayanda aynı anlamıyorum insanları kendi itibarlarınıdamı düşünmüyorlar 2 kuruş eksik olunca zenginmi olacaklar acaba çok sinir oluyorum bu tür insanlara benimde çocuklarım var allah ömür verirse bir dediklerini iki etmiycem sırf böyle densizler biraz yol yordam öğrensinler diye baştan böyle yapıp sonra saygı hizmet beklemezlermi bide deliriyorum!

allahtan varya ben mesafeliyim içli dışlı değilim bana karşıda sözlerini hep şeçerek konuşurlar=) herkezin gözü açılmış olay bundan ibaret insanlar herşeyin hesabını yapar oldular allah vicdan versin.tek rahat olduğum konu ben elimden geleni yaptım

Canım kendimden örnek vererek anlatayım.7 senedir bir ilişkim var .Erkek arkadaşım 26 yaşında ve kendi işini yapıyor.Özel sektörde olduğu için maddi anlamda zorluk çekiyor ben de öğrenciyim seneye mezun olacağım.

Benim babam emekli ama işi var çok şükür hala çalışıyor,bağımız ve bahçemiz de var ayrıca.Durumumuz erkek arkadaşımınkine göre biraz daha iyi ama orta halli yine de.Erkek arkadaşım evin en küçüğü,bütün abileri evli,babası emekli onun da bahçesi var ayrıca.Bir abisi polis artık uzatmayın,bu işin adı koyalım diye sıkıştırıyor bizi.Beyaz eşyalarımızı da kendisi almayı teklif etti.Ne ben ne de erkek arkadaşım bunu istemedik.

Hiçbir yardım almadan ipinden,çöpüne kadar kendimiz yapmayı düşünüyoruz.Hele öyle altınmış,takıymış beklentim bile yok alsınlar diye,umurumda da değil açıkçası.Ben şu anda çeyiz alışverişi yapıyorum.İçimden keşke diyorum çalışsaydım da erkek arkadaşımın yükünü azaltsaydım,bazı beyaz eşyaları ben alsaydım.Ama hala geç değil,ona yardım etme şansım var.Ailemiz bize hiçbir şey yapmak zorunda değil.Eğer evlenmek için kendimize güvenimiz varsa,ev geçindirmeyi borç ödemeyi de göze almalıyız.Biz hala evlenemiyoruz,bu arada evlenince biz de kirada oturacağız.Borçsuz evlenmek bizim de hayalimiz ama bunun için bekliyoruz ya da daha az borçla evlenebilmek için.

O eşyalar senin ve eşin için neticede.Ben dünya kadar çeyiz yaptım mantığı çok yanlış.Bizim çeyimizle onların aldığı eşyalar bir mi Allah aşkına.Taş çatlasın 5 milyar gitsin çeyize.Geriye kalan tüm mobilya,beyaz eşya,halısı,perdesi,düğünü onların üstünde.Bunların lafını yaparsan onlar senden daha haklı çıkar.Üstelik de ailesi mobilyalarını almışlar.Başta yaparız demiş olabilirler ama bu işlerin içine girince olmadık masraflar çıkıyor,beklediğin fiyatın üstünde harcamalar yapılıyor.Demek ki ailesi de daha fazla açılmayı maddi olarak göze alamadı.

Bence kimsenin dolduruşuna gelme canım.Her şeyi emek vererek kendin yapmak öyle güzel ki.Ben şimdi çeyizlerimi alırken bile devletten aldığım öğrenim bursumla alıyorum.Annemlere yük kalmasın evleneceğim zaman diye uğraşıyorum.Ama emin ol benim ailem de onun ailesi de arkamızda.Sadece kendi ayaklarının üzerinde durmak ve evlenecek sorumluluğu kaldırmak kişilere kalıyor.

Son düzenleme:

allah yardımcınız olsun canım valla o çeyiz dediğin 5 bin tl olmuyor işte.aldığın yemek takımıyla çatal bıçak zaten nerdeyse yarısı.ufak defek şeyler o kadar çok masraflı oluyorki.mutfak eşyasını bi gözden geçir.kız çeyizi herzaman için daha ağırdır.onların aldığı kaba eşya olduğu için göz önünde çokmuş gibi görünüyor.ailelerin muhakkak yardımı olacak yoksa kim olursa olsun inanmıyorum yarım kalır herşey.işte dereyi gören paçayı sıvayacak güzel kardeşim.senin kapını tıklıyorlarsa eğer senin düğün paralarına göz dikmeyecekler.neler görüyoruz aile bu ya aileye yani.bizde elimizden geleni yaptık fazlasıyla hemde daha naapiyimm

erkegin ailesinin durumu iyiyse zaten alır ama degilse mecburen ciftler oduyor evlendikten sonra yapacak birsey yok..yeterki nikahda takılan takıları istemesinler oyleleride var bide :26:

Canım 10 milyar olsun bir çeyiz hadi,yine mobilya paraları,halısı,beyaz eşyası kadar edemez imkan yok.Ben mutfak eşyalarımı aldım büyük parçalar hariç,yatak odası için aldım filan yine 5 milyarı bile bulmadı.Geriye kalanlar da bir iki şey ve onları ekleyince de yine 10 milyara dayanmaz.Ama bir mobilya,beyaz eşya öyle mi.Bir halı artık iyi bir şey istiyorsan en düşüğü 400-600 civarı.Bizimkinin ıvırı zıvırı çok ama fiyat olarak evin geriye kalan eşyalarıyla kıyaslanamaz bile.Ailelerin yardımı olacak diyorsun,ama zaten olmuş ki.Yani hiçbir şey almasalar,ellerini ceplerine atmasalar neyse de.Üstelik ailesini hiç işin içine karıştırmadan evlenenler de var.Eşyanın eksik olması çok önemli değil.Zaten ne kadar tamamladım dersen de,yeni eksikler eve girince fark ediliyor.Bunu evlenen kuzenlerimden biliyorum.Eğer senin kapına geliyorlarsa ve sen de o kapıdan içeri alıyorsan sen de bir şeyleri göze almışsın demektir neticede.Maddi anlamda güveniniz yoksa neden evlenmeyi kabul ettiniz ki,ailelere güvenerek mi?O zaman yarın çocuk olunca,araba almak isteyince,ev almak isteyince sizin arabanızı evinizi,çocuğunuzun masraflarını da aileler karşılasın.

Misal ben,5 kurus maddi manevi emekleri yokken...
Annemin yillarca haftada belki 4 dugune katilip,sira bize geldiginde konu komsu ve yakinlarimizin taktiklarina el koyduklari gibi...
Yillar gecti ve ben hala hazmedemiyorum.
Esimde ben nasil musaade etmisim,simdiki aklim olsa hayatta musaade etmem diyor...
Ama gecen gecti iste...terbiyesizler...

canım yani açık açık burada böyle şeyler söylenmez ama konu oldu diye yazacam bende.yaklaşık 20 bin tl çeyiz götürüyorum.bunun içinde fırın çamaşır mak.hariç.yatak odası aldık 3 bine.e banyo mutfak yatak odası zaten bize ait canım benim.geriye ne kalıyo salon grubu vede beyaz eşya.gelinlik düğün salonu zaten nişanlım halletti onun ailesinede bu söylediklerim kaldı sence çok aman aman bişeymi.önce allaha sonra aileme tabiki güvenecem.bu güvenide onlarda vermişti zaten.

O zaman şöyle düşün canım onlar da biz bu kadar masraf yaptık,sen şunu aldın ben bunu aldım olayına girseler ortada ne huzur kalır ne mutluluk.Hem senin ailenin imkanı varmış yapmış,onlar da kendi imkanları doğrultusunda yapmış.Zengin değiller ki geride olan çocuklarını da düşünüyorlar.Maddi anlamda iyi olsa durumları zaten beyaz eşyayı takmazlar

haklısın ne diim

haklısın ne diim

Canım sen mutluluğuna bak,beyaz eşya altın takı vs yeri doldurulur ama huzur ve mutluluk gitti mi alınan eşyanın da değeri olmaz.Allah ağzınızın tadını bozmasın

amin çok saol cnm.allah sizide sevgiden saygıdan ayırmasın...

Eşyaları ödeyecekler sadece beyaz eşya mı kalıyor ee daha ne istiyorsunuz acaba borç kalmasınmış valla şimdi herkes kendi alıyor ,bir tane daha varmış ,ayrıca sizde çalışacak mısınız ..

o eskidenmiş

aileler yaparmış herşeyi artık devir değişti, nişanlının ailesi KENDİ KESELERİNDEN size hiçbir şey yapmak ZORUNDA değil....

içinden gelir yapar o ayrı ama bir zorunluluğu yok adamların arkadaşım

benim kayınvalidem nişanlımın kendi parasına el koydu yahu onu bile vermiyor ben napayım? Nişanlımın kayınvalidemde GÜVENCE olarak saklnaması gereken parası yüzünden ben didinerek evlenmek zorundayım

düğün ve takı harici de hiçbirşey yapmıyorlar tabi onu da yaparlarsa ki biliorum yarısını yine yıkarlar benimkine...

bu durumda benim kendimi bir yerlerden atmam gerek :44: ben de gençliğime yazık olmasın diye tarihi uzattım paşa paşa çalışıp para biriktiriyorum

yarın öbür gün bak kızım şu eşyanı da ben aldım koydum da diyemez bu şekilde...

hani konunun başlığında sizce haksız benmiyim demişsiniz ya kusura bakmayın ama evet bence haksız sizsiniz . herseyiniz alınmış iki tane beyaz eşyayı dert edip huzursuzluk çıkarmanıza hiç gerek yok kaldıki kimse sizin herşeyiniz almazk zorunda değil .belki durumları iyi degildir ve ayrıca geride bir cocuk daha varmışki durumları iyi olsa bile başkalarına güvenipte bu yola çıkmadınız sonuçta değilmi .daha en baştan bukadar takarsanız evlilik zor bir yol sizi ilerde daha zorluklar bekliyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…