- 28 Mayıs 2007
- 2.400
- 404
- 373
arkadaşlar evliliğime 1 ay kaldı.kirada oturacağım.kayınvaldem bize borç kalacağını ima edip duruyor yani alacakları beyaz eşyaların borcunu biz ödeceyekmişiz.ben bunu kabul etmek istemiyorum.herşeyin uygununa kaçmaya çalışıyolar ceplerinde akrep varmış gibi bu durum beni çok sinirlendiriyor.bi akıl verin ne yapayım
canım yani açık açık burada böyle şeyler söylenmez ama konu oldu diye yazacam bende.yaklaşık 20 bin tl çeyiz götürüyorum.bunun içinde fırın çamaşır mak.hariç.yatak odası aldık 3 bine.e banyo mutfak yatak odası zaten bize ait canım benim.geriye ne kalıyo salon grubu vede beyaz eşya.gelinlik düğün salonu zaten nişanlım halletti onun ailesinede bu söylediklerim kaldı sence çok aman aman bişeymi.önce allaha sonra aileme tabiki güvenecem.bu güvenide onlarda vermişti zaten.
Yaşayarak tecrübe ediyoruz işte,tecrübelenerek de büyüyoruz.
İnsanlık hali bazen kaptırıyoruz kendimizi;
O'nun hayatı,şunun evi,falancanın düğünü,filancanın işi gücü vs...
Ben bu denklemi çözeli çok oldu ama böyle kafası karışmış birini her gördüğümde,
seve seve anlatıyorum.Gerçekten öyle çünkü;
dikkat eden herkesin gözünden kaçmayacak kadar derin ayrıntılar bunlar.
Bir de şu var;kafası karışmaya müsait evlilik telaşında olan çiftlerin başına üşüşen akbabalar!
''aaa kayınnan borçları size mi taktı kııııızay ne ayıp,hala kızım evlendiydi inan olsun altından diş bile yaptırdılar kıza,
ay bu devirde hala geline borç ödetende mi var''
''ay geçen eltimin kızı evlendi damat 10 adana burması,trabzon hasırı,pırlanta set neler neler ay taşıyamadı gelin altınları düştü kaldı''
''ah sorma bizimde ahiretliğin güççük kızı verdiler kodomanların küçük oğlana da yalı dairesi vermiş babası oğluna düğün hediyesi,ay siz kiraya mı çıkıyosunuz vah vah tüh tüh''
Off tamam gece gece çok uçtum ama yok mu Allah aşkına böyle tipler,
diyaloglar böyle olmasa da,üç aşağı beş yukarı benzerlkler vardır.
Herşeyden önce amaç belli,aynı hedefe kilitlenmiş bir grup akbaba işte bunlar.
İnsanların kafasını karıştırıp,düzenlerini bozup bir köşeye çekilip izlemekten haz alan,kötülükle beslenen tipler.
Kendi hasta düşüncelerini kafası hafif karışmış ve hata yapmaya müsait kişilere empoze edip,
heyecanlarına gölge düşürmek isterler.
İşte böyle anlar da bu tiplere hiç pirim vermemek,''ben hiç önem vermem böyle şeylere,
nişanlım,kocam,sevgilim vs... beni öyle mutlu ediyor ki dünyanın borcu üzerimizde olsa top yıkmaz bizi''mesajını verebilmek,dim dik durabilmek gerekir.
allah yardımcınız olsun canım valla o çeyiz dediğin 5 bin tl olmuyor işte.aldığın yemek takımıyla çatal bıçak zaten nerdeyse yarısı.ufak defek şeyler o kadar çok masraflı oluyorki.mutfak eşyasını bi gözden geçir.kız çeyizi herzaman için daha ağırdır.onların aldığı kaba eşya olduğu için göz önünde çokmuş gibi görünüyor.ailelerin muhakkak yardımı olacak yoksa kim olursa olsun inanmıyorum yarım kalır herşey.işte dereyi gören paçayı sıvayacak güzel kardeşim.senin kapını tıklıyorlarsa eğer senin düğün paralarına göz dikmeyecekler.neler görüyoruz aile bu ya aileye yani.bizde elimizden geleni yaptık fazlasıyla hemde daha naapiyimm
hangi evlenen çift hemen evine taşınıyor ki. çoğumuz kirada oturuyoruz. özellikle de eşlerin ikisi de çalışıyorsa eşyalarını kendileri alıyor. bence fazla beklenti içerisine girmişsiniz. her şeyi alan aileler de vardır tabi ki ama imkanlar neyi elveriyorsa o yapılır. borçları siz öderseniz kimseye minnet de duymazsınız.
vala hiç kimse kusura bakmasın bazı arkadaşlar konu shibinin üstüne çok gelmişler erkek ailesi ailede kız ailesi aile deilmi bak kız 20 bin tl çeyiz var şimdiki zamanda valla erkekleri kız evi alıyo bu nasıl iştir anlayamadım tmam madem öle kız evide almasın erkek evide kendine düşeni almasın bu iki genç çift nasıl ayakta olsun peki bu aileler kimin için çalışıyo çocukları için çalışmıyomu tamam erkek tarafı oglunu büyütüp adam etmiş kız aileside kızını büyütmüş şartlar aynı arkadaş her iki tarafta bir aile kuruluyosa yardım etmek zorunda ha etmiyosa zorlamaya gerek yok zorlasam ben zorlardım eşya için halen bizle konuşmuyo eşimin ailesi yeterki huzur mutluluk olsun bi şekilde ödenir ama merak ediyorum nişanlının ailesi siz borçları ödeyemedinizde kapınıza icra geldinde üzüleceklermi merak ediyom çünkü benim eşimin tarafı bizim batmamızı istiyolar icra gelirse kaşırlar bi taraflarını
Konu sahibide doktormuş bu arada şayet doktorsanız ,ben olsam hiçbir şeyimi aldırmam( ki olmadığımız halde) ailesinin takacağı altına varana kadar nişanlım alacak ,borçla evlenicez beyaz eşyayı benim ailem alacak ki mutfak eşyamı süpürgemide aldım .
Banyoyu ,mutfağı ben aldım demişsinizde banyonun duşa kabinini mi aldınız ,yoksa mutfağın dolabını mı ,tamam mutfak çok ince iş tenceresi ,bilmem nesi herşeyi var ama banyo en tutsunda 400 tutsun oda en iyisinden alırsanız ..Yapmayın lütfen zaten maddi geliriniz iyidir ailelere hiç yük etmeyin.
konunun tamamını okumadım ama bu yazdığınız msg agöre yorum yapacağım.bizim adetlerimize göre erkek tarafıda kız tarafıda evlenecek çocukları için birşeyler yapar.OĞLAN EVİ SALON, OTURMA ODASI NDAKİ HERŞEYİ ALIR.KIZ EVİ DE YATAK ODASI VE MUTFAK TAKİ(BEYAZ EŞYA ,MUTFAK MASASI,YEMEK TAKIMLARI,PERDE.........VS.) HERŞEYİ ALIR.EĞER AİLELER YAPAMIYORSA KIZLA OĞLAN ORTAK ALIR VE BERABER ÖDERLER.BEN ANLAMIYORUM BURDAKİ YAZILANLARI KIZLAR EVLANİNCE HERŞEYİ OĞLAN EVİ Mİ YAPICAK ZANNEDİYORLAR.Bİ KERE BEYAZ EŞYALARI ALMAK SİZİN AİLENİZİN GÖREVİ
canım sana çok imrendim valla biz eşimle herşeyimizi tek başımıza yaptık nişan zamanı saç yaptırdım parasını kendim ödedim bundan tut düğünde takılan takılar, eşyalar, düğün salonu parası aklına artık ne gelirse eşimin kardeşi tek 1000 lira vermiş onu da istiyormuş hah hacanıma minnet onuda şimdi borç yapıp verecez sen neyin derdindesin bende kiradayım valla kıymetini bil tek bir eşyamı almadılar haaaaaa unutmadan kayınvalidem 1 tane tek kişilik yorgan verdi bizimkilerin cepleri anlıcan akrep kaynıyor valla çok şanslısın kıymetini bil mutluluklar canım
Bu sitedeki ilk yorumum olsun..Tüm sayfaları okudum fazla üstünüze gelinmiş.Ailen ve sana düşen sorumluluklarınızı yerine getirmişseniz,evlendiğinizde de sıkışıp borc ödemek istemiyor olmanız cok normaldir.Mesleğiniz geliriniz ne olursa olsun(dr bile olsanız)harcamanız ve yasam kaliteniz de ona göredir.Damat tarafı na düşen neyse yapmalıdır(düğün ve beyaz esya haric diğer esyalar)..Elleri ceplerine gitmiyorsa oğullarını evlendirmeye kalkışmasalarmış,:50umarım düğünüzdede takı yada paralarınızı almaya yeltenmeyecek düzeydedirler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?