sizce haksız ben miyim?

vala hiç kimse kusura bakmasın bazı arkadaşlar konu shibinin üstüne çok gelmişler erkek ailesi ailede kız ailesi aile deilmi bak kız 20 bin tl çeyiz var şimdiki zamanda valla erkekleri kız evi alıyo bu nasıl iştir anlayamadım tmam madem öle kız evide almasın erkek evide kendine düşeni almasın bu iki genç çift nasıl ayakta olsun peki bu aileler kimin için çalışıyo çocukları için çalışmıyomu tamam erkek tarafı oglunu büyütüp adam etmiş kız aileside kızını büyütmüş şartlar aynı arkadaş her iki tarafta bir aile kuruluyosa yardım etmek zorunda ha etmiyosa zorlamaya gerek yok zorlasam ben zorlardım eşya için halen bizle konuşmuyo eşimin ailesi yeterki huzur mutluluk olsun bi şekilde ödenir ama merak ediyorum nişanlının ailesi siz borçları ödeyemedinizde kapınıza icra geldinde üzüleceklermi merak ediyom çünkü benim eşimin tarafı bizim batmamızı istiyolar icra gelirse kaşırlar bi taraflarını

Konu sahibide doktormuş bu arada şayet doktorsanız ,ben olsam hiçbir şeyimi aldırmam( ki olmadığımız halde) ailesinin takacağı altına varana kadar nişanlım alacak ,borçla evlenicez beyaz eşyayı benim ailem alacak ki mutfak eşyamı süpürgemide aldım .

Banyoyu ,mutfağı ben aldım demişsinizde banyonun duşa kabinini mi aldınız ,yoksa mutfağın dolabını mı ,tamam mutfak çok ince iş tenceresi ,bilmem nesi herşeyi var ama banyo en tutsunda 400 tutsun oda en iyisinden alırsanız ..Yapmayın lütfen zaten maddi geliriniz iyidir ailelere hiç yük etmeyin.

Yani hem evleneyim yuva kurayım, hem de borç ödemeyelim diyorsunuz. Taşın altına elinizi koyacaksınız biraz. Herşeyi ailelerden beklemekte haksızlık olur. Başka eşyalarınızı almışlaer borcunu yüklememişler eşinizde evinin sorumluluğunu alsın siz kullanacaksınız o eşyaları kendi paranızla alabilirsiniz. Biraz peşin verir gerisini taksit yaparsınız sanırım ikinizde çalışıyorsunuz 1 sene taksit ödeseniz az kıssanız ne olur. İnsanlar ne zorluklarla aillelerinden beş kuruş yardım görmeden ev döşüyorlar. Siz de kendi evinizin sorumluluğunu almalısınız bence. O evde siz oturacaksınız. Daha ne masraflarınız olacak hep ailelere mi güveneceksiniz.

Valla canım ben sana hak veremedim,neden mi?
Biz de evlenirken kenarda 5 kuruş paramız yoktu ama taksite girdik beyaz eşyaları aldık.
Annem yatak odasını almak isteyince eşimin ailesi salonumuzu aldı.Bunun dışında nikah masraflarını da çoğunu eşim yaptı.
Yapmasalardı da kendimiz yapacaktık kolay ya da zor.Hiç onlar onu yapsın bunlar bunu yapsın lafı geçmedi aramızda ya da aileler arasında.
Hiç sevmediğim şeydir zaten.
Damat alışverişi kına alışverişi çeyiz alışverişlerini hep kendim yaptım taksite girdim,günlere katıldım altınlar bozdum falan.Annem de ufak tefek şeyler yaptı sağolsun.
Ama onlara güvenerek evlenmedim.Evlenince zaten gelen hediyelerle ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Aileler yapmak zorunda değil.Yaparlarsa da çok şükür der otururum.
Eşimin ailesinin durumu çok çok iyi olmasına rağmen 3 sene kirada oturdum borç içinde kaldık,hala da var borçlarımız.
Neden borç kaldı diye sitem edemem.Keşke olmasa borcumuz ama dediğim gibi yapmak zorunda olduklarını hissetmedim hiç.
Bunları mesele haline getirip nişanlınla paylaşma bence

konunun tamamını okumadım ama bu yazdığınız msg agöre yorum yapacağım.bizim adetlerimize göre erkek tarafıda kız tarafıda evlenecek çocukları için birşeyler yapar.OĞLAN EVİ SALON, OTURMA ODASI NDAKİ HERŞEYİ ALIR.KIZ EVİ DE YATAK ODASI VE MUTFAK TAKİ(BEYAZ EŞYA ,MUTFAK MASASI,YEMEK TAKIMLARI,PERDE.........VS.) HERŞEYİ ALIR.EĞER AİLELER YAPAMIYORSA KIZLA OĞLAN ORTAK ALIR VE BERABER ÖDERLER.BEN ANLAMIYORUM BURDAKİ YAZILANLARI KIZLAR EVLANİNCE HERŞEYİ OĞLAN EVİ Mİ YAPICAK ZANNEDİYORLAR.Bİ KERE BEYAZ EŞYALARI ALMAK SİZİN AİLENİZİN GÖREVİ

bir önceki msg ımda dediğim gibi.sizin ailenizin yaptıklarını herkes evlenirken yapıyor.ama mutfak dediğinizde beyaz eşya da girer ve sizin ailenizin alması gerekiyor.

canım sana çok imrendim valla biz eşimle herşeyimizi tek başımıza yaptık nişan zamanı saç yaptırdım parasını kendim ödedim bundan tut düğünde takılan takılar, eşyalar, düğün salonu parası aklına artık ne gelirse eşimin kardeşi tek 1000 lira vermiş onu da istiyormuş hah ha canıma minnet onuda şimdi borç yapıp verecez sen neyin derdindesin bende kiradayım valla kıymetini bil tek bir eşyamı almadılar haaaaaa unutmadan kayınvalidem 1 tane tek kişilik yorgan verdi bizimkilerin cepleri anlıcan akrep kaynıyor valla çok şanslısın kıymetini bil mutluluklar canım

Bu sitedeki ilk yorumum olsun..Tüm sayfaları okudum fazla üstünüze gelinmiş.Ailen ve sana düşen sorumluluklarınızı yerine getirmişseniz,evlendiğinizde de sıkışıp borc ödemek istemiyor olmanız cok normaldir.Mesleğiniz geliriniz ne olursa olsun(dr bile olsanız)harcamanız ve yasam kaliteniz de ona göredir.Damat tarafı na düşen neyse yapmalıdır(düğün ve beyaz esya haric diğer esyalar)..Elleri ceplerine gitmiyorsa oğullarını evlendirmeye kalkışmasalarmış,:50umarım düğünüzdede takı yada paralarınızı almaya yeltenmeyecek düzeydedirler..

Bize bir çöp bile almadılar şimdi onlara yeri geldikçe hayır demek öyle kolay oluyor ki.zaten kız tarafıda önemli bir çeyiz getirmeden geliyorsa çok ayıp oluyor bence.o evde siz yaşayacaksınız sonuçta.çocuğu okut büyüt sonra düğün masrafı onlarında işi zor.ıvır zıvır derken düğün masrafı çok tutuyor.evlendiğimde eksiğim çoktu.beyaz eşyam vardı tek.oda borçla aldık.yatak odası dolabı yoktu uzun süre.ne güzeldi bir taraftan.şimdi eşyalar yüzünden çıldırıyorum.yüreyecek yer yok.temizliği zor.geçiminiz için işiniz varsa gerisini ağırdan alın ne olacak.

bir önceki mesajınızı da okudum, bu yorumunuzdan sonrasını okumadım:)

E yarım kalsa ne olur, bazı şeyler de yarım oluverse. Bizim ailelerimizin maddi durumu da orta idi, ikişer emekli maaşı, biraz birikimleri vardı. İstesek herşeyimizi alırlardı da yaparlardı da. Ama biz istemedik. Onlar "bizim de katkımız olsun" deyince, madem öyle istiyorsunuz "siz düğünlerimizi üstlenin (iki aile iki ayrı şehirde yaşadığından iki düğün yapıldı)" dedik. Evimize herşeyimizi ama herşeyimizi kredi çekerek kendimiz aldık. (Annemin zaman içinde yaptığı sandık çeyizi ve kap kacak hariç, onlar zaten her kız gibi ergenliğimden beri benim için alınıp konmuştu kenara.)
Bir sürü eksiğimiz de kaldı ama zaman içinde düzdük. 5 yıllık evliyim hala baktım ki geçen gün muhallebi için çukur bir sos tavam yokmuş, gittim, aldım. İstesek hem maddi hem manevi olarak arkamızda oldukları için herşeyimizi alırlardı ama biz istemedik. "Bütün elinizdekini avucunuzdakini bize ve kardeşlerimize harcayacağınıza biraz size de nefes alma payı kalsın, sağolun" dedik. Biz böyle istemedikçe daha da kıymete bindik. Evde tadilat işi varken yardıma gelmişti kayınvalidem, dedi ki "Yavrum benim, sen o kadar tok gözlüsün ki herşeyimi önüne dökesim geliyor, evinde birşeyim yok, bırak salon halılarını alayım." Öyle deyince ben de gülümsedim "Tamam anne, bakalım beraber." dedim.
Ne kolay olurdu, "tüm ihtiyaçlarımızı alın, nasılsa sizde var" demek. Ama bizim alınterimiz damlaya damlaya aldıklarımız kadar kıymetli olur muydu? Ben eşimin ailesini gözünde, eşim benim ailemin gözünde bu kadar yücelir miydi?

Ne güzel vallahi, keşke bizim ailelerimiz de bütün evin eşyasını düğün masrafını falan yapsa da bize de damatlıkla gelinlik giyip salonda eğlenmek kalsa:)

hangi evlenen çift hemen evine taşınıyor ki. çoğumuz kirada oturuyoruz. özellikle de eşlerin ikisi de çalışıyorsa eşyalarını kendileri alıyor. bence fazla beklenti içerisine girmişsiniz. her şeyi alan aileler de vardır tabi ki ama imkanlar neyi elveriyorsa o yapılır. borçları siz öderseniz kimseye minnet de duymazsınız.

fazla beklentimi...kimseye minnet duyacak durumu geçtim ben zaten üstüme düşeni yapmakla.bizim sülalede diyim ben sana evlenecek olana herkez elini uzatır.eksik gedik ne varsa tamamlamaya çalışırlar.imkanı var tabiki ailenin.sende evlisin anladığım kadarıyla e halden anlaman lazım.hak vermen için demiyorum yalnış anlaşılmasın.fazla beklenti içine girmişsin deyince açıklama yapmak istedim...

herkez neyin ne olduğunu biliyoda iş buraya kalınca kimse mangalda kül bırakmıyo.herşeyi biz yaptık fln filan..evet nerdeyse dövmedikleri kaldı bazılarının.ya bende millete yorum yazıyorum ama kimsenin canını yakmıyorum.benim sürekli bi işim yok şuan son yılım bu öğrenimimdeki.gece nöbetlerine gidiyorum sürekli.nöbet parasıya iş götürüyorum yani napiiim...tşk bu arada beni anladığın için

son yılım şuan...elime düzgün maaş geçmiyor.nöbetlere gidiyorum..bunu bi erkek yazsa hak vericem anlamıyo konuşuyo diyecem ama bi bayan olmanıza ve bunlarını yazmanıza şaşkınlık içinde olduğumu gizleyemicem..

genelde kız tarafı uyanıklık yapıp herşeyi erkeğe aldırmaya çalışırlarya.tam tersine arkadaşım ben uygun düşeni yapmaya ve üstüme düşeni yapmaya çalıştım.daha önceki cvplarımdada yazdım teşekkür ederim..

benim nişanlımda nişandaki takıları kendi aldı kredi çekerek. abisi bizden 2 ay önce nişanlandığı için parasız kaldılar. aslında biz nişanlanıcaktık abisi aceleyle nişan yapma kararı verdi. şimdi onun hiç borcu yok ama bizim borcumuz olucak ben ne yapayımm :/

çok saol teşekküürler

allahtan o takı meselesi konuşuldu.şuan elime öle sanıldığı gibi para geçmiyor inanki.insanı öyle bi şekle koyuyolarki.sanki ben sarayda yaşamak istiyorum fln filan alakası yok.saol anladığın içinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…