Sizce haksız mıyım?

- Lavinia

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2019
2.050
1.600
133
Hanımlar merhaba. Bugün biraz duygusal günümdeyim galiba. Abartıyor muyum, yoksa haklı mıyım görüşlerinizi almak istiyorum.

Eşim 4 gün önce coronaya yakalandı. Evde karantinadayız. 8 aylık kızım var bizde birşey yok şükür. Hiç beklemiyorduk, çok dikkat etmemize rağmen oldu. Sudan çıkmış balığa döndük bi anda. Eşim odaya kapandı. Ben ikiye bölündüm resmen. Sorun şu ki, ailelerimizden kimseden bir yardım görmedik. Sadece telefonla arayıp birşeye ihtiyacınız var mı deyip kapatıyorlar. Ama bunu herkes yapıyor zaten. 3 günlük tanıdığım komşu bile kapımı çalıp yemek getireyim mi diye sordu. Bugün zar zor yemek yaptım çocuğum durmuyor. Benim ailem(annemler, 2 ablam) yarım saatlik uzaklıkta. Eşimin ailesi (kayınvalidemler, görümcem) 20 dakika uzaklıkta. Yani beklerdim ki, bir kap yemek yapıp getirsinler bu kadar. Sadece bu da değil. Hamilelikte, doğumda hep yalnızdım. Tamam virüs var evet ama bir iki kap yemek yapıp getirmek çok mu zor? Çok yalnız hissettim kendimi bir anda. Abartıyor muyum bilemedim. İçimi dökmek istedim.

Güncelleme 5.sayfa.

Son düzenleme:
Haklısınız. Bu zamanlarda insan en yakınlardan bekler başka kimden ne bekleyeceksiniz ama işte beklediklerimizden de istediğimiz ilgiyi göremeyince de insan hayal kırıklığına uğruyor. Zaten doğumda hamilelikte de yalnızmışsınız. Bence artık hiç beklentiniz olmasın.

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda atlatır eşiniz.
Ben sizi haklı buldum. İşiniz zor ve bu dönemde hassaslaşmanız da normal. Tek başına çocuk bakmak bile zorken bir de ekstra dikkat gerektiren bir hasta ve hastalıkla uğraşıyorsunuz.
Ha bu sitede yardım istemeyi zayıflık olarak görüp aksini bir güçmüş gibi kabul eden bir çok yorum okudum. Ama bence insan insana böyle günlerde lazım.
Aileniz düşünmemiş olabilir, belki ne kadar zorlandığınızın farkında değillerdir. Zorlandığınız konularda yemek VS onlar düşünmese bile yardıma ihtiyacınız olduğunu söyleyebilirsiniz.

Haklısınız. Biz yakalanan akrabalara market alışverişi ve yemek yapıp götürmüştük. Insan insana kötü günde lazım. Kırıldığınızı belli edin
Ne güzel siz düşünmüşsünüz. Ben de sormadan az çok bişeyler getirmelerini beklerdim ama neyse artık.
Arabaları var mı? Kırılmakta haklisiniz ama içlerinden gelmemiş demek ki yapacak bir şey yok .
Hepsinde araba var. Öyle tabi yapacak bişey yok. Bende bundan sonra ona göre davranırım.
Dediğiniz gibi bıraktım bende artık. Kimseden bişey beklemem zaten öyle bir yapım yok ama kırıldım sadece.
Geçmiş olsun

Ama siz rahatsız değişmişsiniz daha önce yemeği eşiniz mi yapıyordu

Yani çocuk daha önce de vardı yemek daha önceden de yapılıyordu

Bu nedenle ailelerden yemek beklemek bana fazla geldi
Teşekkürler. Yok yine ben yapıyordum tabi. Ama bazen yapamadığım günler oluyordu. Eşim çocuğa bakıyordu, ben yapıyordum. Bütün gün çocukla ilgilenip hem de diğer işler falan derken doldum biraz galiba.

Hakli veya haksiz degilsiniz. Yönetemiyorsunuz.
Bir seye ihtiyaciniz var mi diye aradiklarinda soylemiyor musunuz bir şey?
Ben de sormama ragmen acik acik istemezse karantinadaki bir eve pek yaklasmam.
Cocuğa tek baktigim icin yemek yetismiyor. Yemek getirir misiniz diyin.
Annelerimiz genelde bulasik makinasi falan yokken tek basina 3 5 cocuk bakip evin tüm isini yaptigi icin suan zorlandiginizi anlayamiyor olabilir.

Çok teşekkürler. Galiba benim sıkıntım da bu. Kimseden birşey istemem. Herşeyi illa kendim yapmam lazım öyle bir yapım var aslında sorun biraz da bende galiba.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben sizi biraz abartmış buldum. Sizi arayıp ihtiyacınız var mı yokmu diye soruyorlarmış. Hani hiç arayıp sormasalar anlardım. Bu illet hastalık sadece birlikte oturup vakit geçirdiğimizde bulaşmıyor maalesef.Aileniz kapıya yemek getirseler bile içeri girmeden yine de selamlaşacaksınız. Hal hatır soracaksınız. Belki hastalık bulaşır diye korkuyorlardır.

Evet bu konuda bende de hata var sanırım. Asla kimseye minnet etmek istemiyorum. Sorduklarında yok diyorum geçiyorum. İlla kendim yapmam lazım böyle bir yapım var malesef. Ama benim de istediğim sormadan getirip bıraksalar ben hayır demem. Ailem sonuçta benim yapımı biliyorlar.

Gecmis olsun. Bende pozitifim, görüşmediğim kayinvalidem bile bana hergün yemek gönderdi.. hergün arayıp ne yemek istediğimi sordu.. ailem şehir dışında olmasına rağmen bana devamlı yemek gönderdiler uygulamalardan.
Aileleriniz neden böyle yapıyor, normal bir hastalık değil ki bu. Insan şu dönemde ailelerden daha cok destek bekliyor. Üzülmekte kırılmakta haklısınız.
Bundan sonrada herkese hakettiği gibi davranırdım

Son düzenleme:
Kendileri düşünse elbette iyi olurdu ama düşünmemişler.
Ben sizin yerinizde olsam kendim yapabildiğimce yaparım. Yapamadığım yerde samimiyetine güvendiğimden isterim, öyle biri yoksa dışarıdan söylerim.
Büyük bir dert değil. Siz fazla alıngansınız.

Çok teşekkürler. Galiba benim sıkıntım da bu. Kimseden birşey istemem. Herşeyi illa kendim yapmam lazım öyle bir yapım var aslında sorun biraz da bende galiba.

Bu nedenle düşünememişlerdir

Azıcık aşım ağrısız başım deyin verin sipariş markete kolay pişecek şeyler alın

Akrabalar da Artemis iyi, yapar zaten diye düşünmüştür, bir de tabii çekmeyen bilemiyor uzaktan tahmin edemiyorlar

Üzülmeyin umursamayın siz de bağışıklığınızı düşürmeyin

Teşekkürler. Yani pek korktukları yok aslında. Eşim aşırı dikkat ederdi şuan bak noldu dikkat etsen de yakalandın diyorlar.

Teşekkürler size de çok geçmiş olsun. Hamilelik, doğum, hastalık hepsinde yalnız olunca artık taştım galiba.
Yok büyük bir dert değil tabi ama ben hep koştum onların birşeylerine. Sanırım hamilelik doğum hastalık vs hep yalnız kalınca geriye ne kaldı ki diye düşündüm bugün.
Teşekkür ederim haklısınız dikkat etmem lazım. Bir anlık doldum taştım galiba yazınca rahatladım.

Abartmayın Allahaskina. 8 aylık bebekle gayette yemek yapılır. Sağlığınız yerinde sizinkisi duygu sömürüsü

Ben sizi gayet iyi anladım. Noktasına virgülune kadar yaşadım da. Eşim pandemi basladigindan beri issizdi sonbaharda iş yeri açıldı ilk hafta korana oldu.
Millete arıyor yok kemik suyuna çorba yap diğeri diyor tavuk suyuna çorba yap. Beslenmenize dikkat edin bol bol şunu yiyin bunu yiyin.
E tamam da biz bunları neyle alacagiz hadi para bulduk hepimiz karantinadayiz kim gidip alacak.
Bende çok sinir oldum.
Ama ben hayatimin her alaninda yanliz olduğum için kendince çözüm buldum.
Ben ailem zaten burada yok. Eşimin o toz kondursmsdigi ailesi burada.
Ama bana da çok iyi bir koz verdiler. Şimdi bir daha o pabuc dillerini bana uzstirlsrsa onlara edecek iki cift lafim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…