• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce haksız mıyım?

Cersei92

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2016
539
632
103
32
Merhaba sevgili kk kadınları. Fikirlerinize ihtiyacım var. 1 senelik evliyim.

Çalışıyorum cok şükür maddi durumumuz iyi. Ev almayı düşünüyoruz eltim ve kaynım da alacak. Eşim kardeşiyle ortak ev almak istiyor. Uzun zamandır ev araştırıyoruz. Kaynım bir ev buldu ev güzel ama fiyatı yüksek ve onlar oturacak. Ben ve esim fiyatından dolayı cok sıcak bakmıyoruz. Ben aslında ortak ev almaya tamamen karşıyım. Çünkü bu ev alınırsa hem altınlarımı vericem hem de 5 sene boyunca bütün maasım kredi borcuna gidecek içinde oturmayacağım bir ev için. Kaynım da biraz nakit para koyacak ve kredi ödeyecek ama bizden daha az. Bu evin borcu bittigi zaman ancak kendimize ev alabiliriz. Ama altınlarım gidecek ve birikim yapamamıs olucam kredi borcundan dolayı. Ilerde biz ev alacagımız zaman kaynım bize yardım edecekmiş. Ben Eltimi ve kaynımı cok seviyorum ama ortak birsey yapmak istemiyorum. Bu gibi konularda kendi kardesim olsa dahi ortak bisey yapmak istemem. Ayrıca babasının 2 evi var birinde kendi oturuyor ama yardım ettiği yok ben niye etmek zorundayım haksız mıyım? Ilerde cocugum olursa altınlarım gitmesin istiyorum kredi öderim onlar icin ama bu kadari fazla degil mi sizce de. Uzun oldu kusura bakmayin.

şaka mı bu

geçen bir konu vardı daha bir hafta olmamıştır

onlar iki katlı ev almışlardı elti ile ortak da yine sorun olmuştu

neden kaynıma ev alayım ki

o oturunca ben nasıl ortak olacağım

koyun paranızı kenara

peşinat olur

olmadı mı gidin şehir dışında küçük ev alın onun kredisini ödeyin kiraya vs verin

kendinize onu satar sonra alırsınız

bence vazgeçin bu fikirden hiç mantıklı gelmedi. kendiniz biraz daha biriktirin öyle alın. çoookkk pişman olursunuz.

Canim bu ortak ev alma fikri kime ait ki yani bide tapu kimin uzerine olacak ? Bana kalirsa asla ortak ev almam ortak bir cöp bile almam yani bosver o fikri bence

Altinlarinizi kendinize birikim yapin, onlarin kredisini 5 sene odeyeceginize kendi evinizi 10 senede odeyin.

Veya 5 sene hem kira hem kredi odemektense kendi evinizi alabilirsiniz ayri tutari odeyip.

şaka mı bu

geçen bir konu vardı daha bir hafta olmamıştır

onlar iki katlı ev almışlardı elti ile ortak da yine sorun olmuştu

neden kaynıma ev alayım ki

o oturunca ben nasıl ortak olacağım

koyun paranızı kenara

peşinat olur

olmadı mı gidin şehir dışında küçük ev alın onun kredisini ödeyin kiraya vs verin

kendinize onu satar sonra alırsınız
Ben bunu esime söylüyorum bizde hersey ortak diyor. Niye o zaman annesi babası yardım etmiyor? Eltim çalışmıyor ben paranın ne zorluklarla kazanıldıgını biliyorum. Kendi evim olsa acımam ama ilerde kaynım yardım eder mi o bile kesin degil. Benim birikimim olmayacak ayda 4 bin gibi kredi ödeyecegim çünkü

Sakin ha!!!
Hayatinin hatasini yaparsin. Ne demek o kadar calisipta baskasini ev sahibi etmek.
Isleri bitince sirtlarini donerler giden yillarinla kalirsin. Bu durum evliligini de etkiler. Yazik etme kendine.

Ay ne saçma iş o öyle ben altınlarımı vericem yetmedi üstüne kredi çekip elticimle kaynıma ev alcam dünya borca gircem millet evinde gerine gerine otururken beş sene benim canım çıkıcak borç bitincede kim öle kim kala peh peh peh:KK12:

Uste
Size yardım edeceklerinin garantisini nerden aldınız ?
Durumumuz yok derseler o gün geldiğinde ne yapacaksınız ?
İste bunu esime anlatamıyorum. Belki etmek isteseler bile durumları kötü olabilir ilerde garantisi yokki

Nooow nooooow olmamalı bu şekilde riske girilir mi? Belki adam 5 sene sonra ölecek ev alımında kim yardim edecek size.? Esinle iyice konusun.

Uste

İste bunu esime anlatamıyorum. Belki etmek isteseler bile durumları kötü olabilir ilerde garantisi yokki

Sakın yapmayın.Gerekirse eşinizle kavga edin.
Tamam kardeş yardım edilir de bu yardım gibi gelmiyor bana.Geleceğin ne getireceği belli olmaz.

Hiç böyle saçma bir şey duymamıştım. Onay verme kesinlikle

onların peşinat için parası var madem kendi evlerini kendileri alsınlar..
krediyide ödesinler niye elin kredisini siz ödüyorsunuz ?
ha kredi çoksa eltinde bir işe girip çalışsın ..
kendisi evde oturup kredisini ödetecek başka bir enayi bulsunlar bir zahmet..

Yok artık ya. Ortak araba bile sorun arkadaşım ortak ev nedir? Ayrıca bu hayatta hadtalık var sağlık var ölüm bar. Herkes kendi göbeğini kendi kessin.

Ay ne saçma iş o öyle ben altınlarımı vericem yetmedi üstüne kredi çekip elticimle kaynıma ev alcam dünya borca gircem millet evinde gerine gerine otururken beş sene benim canım çıkıcak borç bitincede kim öle kim kala peh peh peh:KK12:
Aynen öyle canım. Tamam seviyorum ikisini de ama araya para girdi mi aramız bozulabilir. Kaynanam bile ortak odersiniz diyor krediyi utanmadan

Ben bunu esime söylüyorum bizde hersey ortak diyor. Niye o zaman annesi babası yardım etmiyor? Eltim çalışmıyor ben paranın ne zorluklarla kazanıldıgını biliyorum. Kendi evim olsa acımam ama ilerde kaynım yardım eder mi o bile kesin degil. Benim birikimim olmayacak ayda 4 bin gibi kredi ödeyecegim çünkü

işte o krediyi ödenmeyyin birikiminiz olsun

bir de ayda 4000 kredi mi

nasıl maaşlar alıyorsunuz kuzum siz

o kadar kredi ödersen zaten her türlü ev alırsın

git kendine ev al

sonra düşünsün eşin

çok ciddiyim madem bu kadar abuk aileler onların herşeyi ortak olsun sen kendine al

onların peşinat için parası var madem kendi evlerini kendileri alsınlar..
krediyide ödesinler niye elin kredisini siz ödüyorsunuz ?
ha kredi çoksa eltinde bir işe girip çalışsın ..
kendisi evde oturup kredisini ödetecek başka bir enayi bulsunlar bir zahmet..
Yüz bin kadar pesin parası var. Ev 590 bin. Eltimin küçük cocugu var calısamaz su an.

Kurbanda Ortak Danaya girilir benim bildiğim.:deli:
Ev almak için neden biriyle ortak olayımki.
Param varsa alırım yok ise biriktirmeye bakarım.

Bizim kayınbabada ortak koyun almak istemişti bu kurban :KK70:
Millet ortaklık adı altında herkesten bişiler koparma cabasında.

Back
X