Sizce haksızlık mı yapiyorum?

Diğer kardeşler kız mı?
Pandemiyle beraber herkesin hayatı değişti.
Siz şimdi diğer kardeşlerin eşlerinden biri olsaydınız, eşinize yapılanı haksızlık olarak görürdünüz.
Ayrıca kardeşler size maddi olarak yardım etmek zorunda değil, neden böyle bir beklentiye girdiniz? Siz çalışmadan gecinmeniz zor olacaksa, evliliği erteleyebilirdiniz.
Eşinizi diğer evlatlarından bu kadar ayıran ailenin, ondan ve sizden beklentisi de farklı olacaktır ayrica. Hepsini bir gözden geçirin.

Hukuken sizce bu doğru mu? Bence değil. Onlar istediği kadar diretsin. Ayrıca bide şöyle bişey var, size evi verip ileride de sizinle yaşamayı düşünüyolarsa bu da hoş değil. Buna gizli bedel deniyor yani siz bedava almıyorsunuz aslında bir bedel ödeyeceksiniz. Bunlar hoş değil. Siz zaten ileride lazım olursa anne babalarınıza bakabilmelisiniz, ev verdiler diye değil veya ev almayan diğer kardeş bakmayacak diye bir rahatlık yok. Ay ne saçma şeyler ya. Sırf şu olaylara girmemek için bile o evi istemem.
Bende ayni seyleri dusundugum icin kiraya cikmak istedigimi soyledim . Yani ben vicdansiz biri degilim illaki ihtiyac olursa bakilir yada bakici tutulur ama ben ne biliyim zorlanmis gibi hissediyorum böyle olunca. Yapacaksam da yapasim gelmiyor.

Diğer kardeşler kız mı?
Pandemiyle beraber herkesin hayatı değişti.
Siz şimdi diğer kardeşlerin eşlerinden biri olsaydınız, eşinize yapılanı haksızlık olarak görürdünüz.
Ayrıca kardeşler size maddi olarak yardım etmek zorunda değil, neden böyle bir beklentiye girdiniz? Siz çalışmadan gecinmeniz zor olacaksa, evliliği erteleyebilirdiniz.
Eşinizi diğer evlatlarından bu kadar ayıran ailenin, ondan ve sizden beklentisi de farklı olacaktır ayrica. Hepsini bir gözden geçirin.
Zaten beklentide kayinvalide. Guya ilerde esim bakacak ve bu evi de ona verecek. Ben bu durumlarin yasanacagina asla ihtimal vermiyordum yani. Herkes cok mutlu ev verecez size böyle maddi imkan sagliycaz, kendi evinde daha iyi ders calisirsin diye ne bileyim bosluguma denk geldi evlendim.

Zaten beklentide kayinvalide. Guya ilerde esim bakacak ve bu evi de ona verecek. Ben bu durumlarin yasanacagina asla ihtimal vermiyordum yani. Herkes cok mutlu ev verecez size böyle maddi imkan sagliycaz, kendi evinde daha iyi ders calisirsin diye ne bileyim bosluguma denk geldi evlendim.
Profildeki yaş doğru mu? Bu tarz şeylere güvenip evlenmek için biraz hayatı toz pembe görecek yaşta olmanız lazım. Ev verecekler, üstüne rahat geçinin diye para verecekler. Güzel hayalimiş.

Daha konuya diğer yorumları okumadan düşündüm ki bu insanlar başka planları olan insanlarmış.

Eşiniz sizin mesleğiniz ve atanmanızı planlayarak evlenmiş, ailesi de.

Size evi verseler bile bunu mutlaka lehlerine çevirtecek şekilde kullanırlardı ki öyle yapmaya yanaşmışlar.

Siz hiç muhatap olmayın resmî davranın kendi yağınızla kavrulun, kimseye eyvallah etmeyin. Miras olduğunda herkese eşit dağıtılır ama başka türlü kendinizi kullandırmayın. Evi de sallayın

Eşinize bile değil eşinizin ailesine güvenip evlenerek en büyük yanlışı yapmışsınız. Evlenen sizsiniz ama sizin evinizi geçindirmedi gereken neden eş ailesi? Söz verilse dahi sizin kabul etmemeniz gerekirdi çünkü büyük bir adaletsizlik var. Neticede 3 ev 5 kardeş var. Zamanında razı geldiklerinde tapuyu size verselerdi tamam o zaman alan memnun veren memnun olurdu ama şimdi durum öyle değil. Ortada adaletsizlik var.

Profildeki yaş doğru mu? Bu tarz şeylere güvenip evlenmek için biraz hayatı toz pembe görecek yaşta olmanız lazım. Ev verecekler, üstüne rahat geçinin diye para verecekler. Güzel hayalimiş.
Yani evlenmeyi asla dusunmezken nasil oldu bende anlamadim. Galiba asik oldum ve evlenmeden once zaten sorunlar olmasaydi atanmis olacaktim. Hem evlilik hem sinavi kaldiramadim. Sonrasinda hallettim ama artik cok gecti.

Valla ben hayatim boyunca bir evim olmadi, olmasi da cok sorun degil ama esim ve benim ailem de söz verildi diye usteliyorlar. Kayinpeder ve kayinvalide de sizin diye diretiyor. Hatta kayinvalide ev sizin diye sanirim ilerde bize bu oglum bakar diye dusunuyor ama ben istemiyorum. Ne evi ne kimseyle yasamayi. Tek derdim sakin bir kafayla yasamak
Bence evi kabul etme çünkü dediğin gibi yaşlandıklarında tüm sorumluluk sana kalır. Hem anne babası böyle Bi beklentiye girer hem de diğer çocuklar eşin için ona daha çok yaptı o baksın der. En mantıklısı kiraya çıkın ya da alabiliyorsanız ev alın. Öldüklerinde miras direkt eşit bölünsün. Eşin destek olmuş ailesine ama şimdiye kadar da kira vermeden oturmuşsunuz yani eşine de haksızlık olmamış oluyor.

Bence evi kabul etme çünkü dediğin gibi yaşlandıklarında tüm sorumluluk sana kalır. Hem anne babası böyle Bi beklentiye girer hem de diğer çocuklar eşin için ona daha çok yaptı o baksın der. En mantıklısı kiraya çıkın ya da alabiliyorsanız ev alın. Öldüklerinde miras direkt eşit bölünsün. Eşin destek olmuş ailesine ama şimdiye kadar da kira vermeden oturmuşsunuz yani eşine de haksızlık olmamış oluyor.
Ben de öyle düşünüyorum

Bu arada eşinin abisine ablasına zor zamanda detek olmamış diye küsmen yanlış bence. Evet destek olsalarmış iyiymiş, en azından Bi sorabilirlermiş var mı ihtiyacınız diye. Ama bu zamanda herkes kendi yağında kavruluyor. Bir de böyle Bi zorunlulukların olduğunu düşünmüyorum. Bunu dile getirmeniz ya da bundan dolayı küsmeniz saçma olur ama Bi gün onların da ihtiyacı olursa siz de destek olmazsınız zaten.

öncelikle iyi akşamlar kızlar, benim çokca üzüldüğüm bir konum var ve artık içinden çıkamıyorum. Bana objektif olarak yorumlarinizi esirgemezseniz sevinirim.

Diyelim ki siz egitimli, kendini geliştirmiş , kendine yatirim yapmis bir kadinsiniz ancak yasadiginiz yer asgari ucretli kasiyerlik dışında bir is bulamayacaginiz bir yer.
Bu durum caniniza tak edip isten cikiyor ve atama için ders calistiginiz donemde biriyle evlenme karari aliyorsunuz.

Evleneceginiz kisi de lise mezunu ve ailesi ona bir ev vermiş, o evi garanti olarak görüyor ve onun evini gecindirebilmesi için de destek olacaklarini soyluyorlar ve aileniz ve siz buna guvenerek atanmadan evlenmeyi okeyliyor ve evleniyorsunuz.

Ancak onlar 5 kardes ve babanin 3 evi var. Biri buna verilmis oluyor.

Siz evlenme surecindeyken tüm kardesler bu evin esinize verilmesinde hemfikir ve onun bu evde maddi ve manevi hakki olduğunu düşünüyor ve destekliyorlar.( ev yada arsa alinip ev yapildigi donem maddi sıkıntıları sebebiyle universiteyi birakmis)

Evlendikten sonra sizin atanma durumunuz oldugu için ve pandemi dolayisiyla bir sure calisamiyorsunuz, maddi sorunlar yaşıyorsunuz, kimse size destek olmuyor.

Hatta tam tersi Evlenirken o evin size verilmesi için en cok destek olan 2 kardes eşleriyle beraber size verilen evin aslinda verilmemesi gerektiğini söylüyor.
2 kardesin esi hatta kayinpeder ölürse o evi bize birakmayacaklarini, mirasin helal olduğunu, kendilerine de ev verilmesi gerektigini soyleyip sizi darliyorlar.

Siz de simdi atandiniz ve o evden ciksaniz dahi kirada ev tutabilecek duruma geldiniz. Ancak kayinbaba ve kayinanne o evi size vereceklerini kimsenin karismaya hakki olmadigini söylüyor. Ve tapuyu esime verecegini söylüyorlar.

Siz de bu süreçlerden çok yipranip artık herkesi sildiniz, çünkü kimse size destek olmadigi gibi sürekli maddi zorluklar icindeyken dahi o evi almakla tehdit eder gibi üzerinize geldiler ve her gidip geliste bu konuyu actilar.

Siz olsaniz şimdi kayinbabam bu evi esime verdi der, tüm herseyi yutar o evde oturur musunuz yoksa kiraya mı cikarsiniz?

Kusura bakmayin ellerim titriyor dusundukce ve cumleleri toparlayamadiysam affola🙏

Arkadaşlar bir de ben size şunu sormak istiyorum. Maddi olarak sıkıntı yaşarken o iki kardesin ve eşlerinin sizi darlamalari ve ekmek parasi bile bulamadiginiz günlerde destek beklerken asla destek olmamalarini affeder miydiniz? Yani birseye ihtiyacin varmi krediyle basbasa kaldiniz hani odeyebiliyor musunuz, aksam ne yiyorsunuz bile demediler. Ne bi ramazanda yemege cagirildik, ne birkac erzak alip ihtiyaciniz vardir diye getiren oldu. Yani resmen aç kaldik ama kimse yuzumuze bakmadi:/
Bu ev meselelerini bir kenara birakip daha sonra hallederiz ama bu borclar varken destek olalim demeleri gerekmez miydi? Simdi onlari affedemiyorum ve hepsi birlesti gorusmek de istemiyorum. Sizce
Aç mısın tok musun demediler kısmına katılmıyorum. Herkesin bi geçim sıkıntısı var. Beklenti içinde olman saçma. Ama ev kısmında kv kp hemfikirse onları umursamazdım

Bu arada eşinin abisine ablasına zor zamanda detek olmamış diye küsmen yanlış bence. Evet destek olsalarmış iyiymiş, en azından Bi sorabilirlermiş var mı ihtiyacınız diye. Ama bu zamanda herkes kendi yağında kavruluyor. Bir de böyle Bi zorunlulukların olduğunu düşünmüyorum. Bunu dile getirmeniz ya da bundan dolayı küsmeniz saçma olur ama Bi gün onların da ihtiyacı olursa siz de destek olmazsınız zaten.
Yani bunu dile getirip küsmedim o surec boyunca ama simdi en son olayda da halaa zaten sıkıntı ve kredi borcunda bogusup is bulamazken evden de cikina geldi durum. Bende patladim dedim hep bu konular konusulacaksa ve destek olmadiklari gibi evlenene kadar bize yalan soyleyip, destek gorunup ortada kalmamiz için herseyi yapacaklarsa ya evden cikariz yada gorusmeyiz dedim. Öyle simdi cikmayi planliyorum

Yani bunu dile getirip küsmedim o surec boyunca ama simdi en son olayda da halaa zaten sıkıntı ve kredi borcunda bogusup is bulamazken evden de cikina geldi durum. Bende patladim dedim hep bu konular konusulacaksa ve destek olmadiklari gibi evlenene kadar bize yalan soyleyip, destek gorunup ortada kalmamiz için herseyi yapacaklarsa ya evden cikariz yada gorusmeyiz dedim. Öyle simdi cikmayi planliyorum
Destek olmadıkları için değil ama köstek oldukları için, böyle Bi durumda sizi darladıkları için küsülür evet. O kısmı unutmuşum okudum ama. 🙂

Esim de ailesi birikim yapmak icin arsa almis ve muahitlere vedikleri donem cok sıkıntı yasamislar, bu yuzden okula devam edememis ve bazi masraflari da kendisi karsilamis ev icin. Bu yuzden kendine hak olarak goruyor evi
Kaç sene öncesinden bahsediyorsunuz? Yani atıyorum 10 sene önce ev arsa almak bu kadar imkansız değildi. Aile sıkıntıya düşmüş eşiniz kendini feda etmiş. O zaman kardeşlerinin yaşları küçük müydü?

Kayınpederiniz o evi satmaz, eski kafalar asla arsa mal satamaz. Bizim toplumda kardeşlerin kavga etmesinin kanlı bıçaklı olmasının tek nedeni anne babanın evlat ayrımı kayırması. Sizinki tam olarak böyle denemez çünkü eşiniz de eğitiminden vazgeçip para koymuş ortaya. Yatırım yapılırken kardeşler küçükse şimdi gözlerine görünmüyordur. Eşinizin her ay ne kadar ödediği belli değil mi bu evlerin alınabilmesi için, gidin bir ekonomiste hazırlatın şimdiki değerini. Ona denk gelen kadar tapu hakkı olsun mesela.

Yalnız bu işte pis kokular var, ben de herkes gibi bedel karşılığı vereceklerini düşünüyorum. Yani sizi şimdiden satın alıyorlar. Karın tokluğuna çalışır gibi, ev verelim karşılığında bize bakacaklar diye düşünüyorlar. Gidin kirada oturun ama huzurunuz olsun. Yalnız kendi ailenizin bu kadar karışmasına da engel olun, karşı taraf ters bir laf söyler kavga çıkar.

Hem sizin hem ailenizin ama söz verdiler, destek olmak zorundalar ama olmuyorlar demesi çok saçma değil mi? Beklentiniz eşinizden olsun kayın aileden değil. Bu ev olayı başınızı çok ağrıtacak bizi dinleyin. O hale geleceksiniz ki isterse 10 tane ev olsun lanet olsun evi batsın diyecek noktaya geleceksiniz.

Destek olmadıkları için değil ama köstek oldukları için, böyle Bi durumda sizi darladıkları için küsülür evet. O kısmı unutmuşum okudum ama
Kaç sene öncesinden bahsediyorsunuz? Yani atıyorum 10 sene önce ev arsa almak bu kadar imkansız değildi. Aile sıkıntıya düşmüş eşiniz kendini feda etmiş. O zaman kardeşlerinin yaşları küçük müydü?

Kayınpederiniz o evi satmaz, eski kafalar asla arsa mal satamaz. Bizim toplumda kardeşlerin kavga etmesinin kanlı bıçaklı olmasının tek nedeni anne babanın evlat ayrımı kayırması. Sizinki tam olarak böyle denemez çünkü eşiniz de eğitiminden vazgeçip para koymuş ortaya. Yatırım yapılırken kardeşler küçükse şimdi gözlerine görünmüyordur. Eşinizin her ay ne kadar ödediği belli değil mi bu evlerin alınabilmesi için, gidin bir ekonomiste hazırlatın şimdiki değerini. Ona denk gelen kadar tapu hakkı olsun mesela.

Yalnız bu işte pis kokular var, ben de herkes gibi bedel karşılığı vereceklerini düşünüyorum. Yani sizi şimdiden satın alıyorlar. Karın tokluğuna çalışır gibi, ev verelim karşılığında bize bakacaklar diye düşünüyorlar. Gidin kirada oturun ama huzurunuz olsun. Yalnız kendi ailenizin bu kadar karışmasına da engel olun, karşı taraf ters bir laf söyler kavga çıkar.

Hem sizin hem ailenizin ama söz verdiler, destek olmak zorundalar ama olmuyorlar demesi çok saçma değil mi? Beklentiniz eşinizden olsun kayın aileden değil. Bu ev olayı başınızı çok ağrıtacak bizi dinleyin. O hale geleceksiniz ki isterse 10 tane ev olsun lanet olsun evi batsın diyecek noktaya geleceksiniz.
İnanin artik evde degilim kiraya cikmayi dört gözle bekliyorum. Nasil bu duruma geldik asla anlam veremiyorum. Ben ne yaşıyorum diye kendimi yeyip bitirdim bu süreç boyunca. Zaten kimseye bakamam ben atandim ve calismam gerekecek. Ama onlar kafalarinda guya oglum ve gelin bana bakar kafasinda. Memuriyeti birakip nasil bakiyim ben. Kaldi ki paradan önemlisi benim huzurum. Beni düşürdükleri durum yani.

Arkadaşlar ben size şunu sormak istiyorum. Maddi olarak sıkıntı yaşarken kardesin ve eşlerinin sizi darlamalari ve ekmek parasi bile bulamadiginiz günlerde destek beklerken asla destek olmamalarini affeder miydiniz? Yani birseye ihtiyacin varmi krediyle basbasa kaldiniz hani odeyebiliyor musunuz, aksam ne yiyorsunuz bile demediler. Ne bi yemege cagirildik, ne birkac erzak alip ihtiyaciniz vardir diye getiren oldu. Yani resmen aç kaldik ama kimse yuzumuze bakmadi:/
Bu meseleleri bir kenara birakip daha sonra hallederiz ama bu borclar varken destek olalim demeleri gerekmez miydi? Simdi onlari affedemiyorum ve hepsi birlesti gorusmek de istemiyorum. Sizce cok mu abartiyorum?
Eşiniz bağımlı degilmiydi nasıl borç ödeyecek siz çalışsanız keske

Ölüm hak, miras helaldir, başkasınında hakkı olan mirasa güvenerek evlenilmez. Ne kadar vericez, yapılacak, edilecek deselerde, ortada çocuk ayrımı oldumu o iş olmaz.
Ne kadar eşiniz benim hakkım, yardım ettim dese bile o malın sözü, çenesi, kavgası bitmez.
Hakkı olan mal alındığında üstüne yaparak almalıydı. Ben size yardım ettim ama bu evin tapusu benim üzerime demeliydi, böyle bir işlem olmadığında o eve bütün çocuklar ortak olur. Herkesin kendince de hakları vardır, eşiniz okulu bırakmıştır, diğer çocuklar belki çalışıp okudu, yada aç kaldım diyordur vb gb örnek çok kendilerine hak iddia edebilecek sebep sunabilirler, onlarında o dönem ne yaşadığını bilmiyorsunuz.
Şuan babası eşinize tapuyu verse bile ileride çocuklar tapu iptal, tescil davası açabilir. Kanun çocukları kardeşleri koruyor, mirastan paylarını alırlar.

Back
X