Sizce haksızlık mı yaptım ?

Parkrose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2020
19
21
88
30
Herkese merhaba kk yi hep takip ederim ama ilk defa konu açıyorum.
Şöyleki eşimle annelere hediye konusunda bir anlaşmazlık yaşadık. En başından anlatacak olursam benim kayinbabam 25 yıl önce vefat etmiş eşimde kendini bildi bileli çalıştığını ailesine verir iyi bir geliri var (ama şuan bu ekonomik sıkıntı da onunda maaşı eriyor) bekarken abilerinin evlenmelerine yardım etmiş, evlendikten sonra da her sıkıştıklarında yardımcı olmuş aynı zamanda annesine ve bekar kardeşlerine de bakmış ( 5 kardeşler ikisi bekar şuan) kira geçim faturalar falan. Ben 3 yıldır evliyim bu hala bu şekilde devam ediyor herkes buna alışmış aksi şekli düşünülmüyor. Bizimde çocuğumuz var ben sınava hazirlaniyorum o yüzden onu kreşe vermek zorunda kaldık evde ilgilenemiyordum. Bir iki senedir zor yetişen maaş, artık hiç yetismemeye başladı çünkü hem annesinin hem kendi kiramiz ödeniyor. Geçen ay yüklü bir miktar o tarafa göndermek zorunda kaldığı için bu ay zaten eksiden harcanıyordu gelecek ayın maaşınında gideceği yer belli annesine bir kaç eşya alınacak 40 50 bin tutacak. Bende zaten bir kaç aydır bütün maaş oraya gidiyor diye anneler günü için sadece kendi anneme bir hediye aldım eşim benim anneme de bir çiçek bile olsa alman lazımdı ya ikisine de alacaktın ya ikisine de almayacaktın haksızlık yapıyorsun arayimda annemin anneler gününü kutlayayım dedi. Konu kapandı ben hiç bir şey demedim kavga falan olmadı aslında ama sürekli düşünüyorum bu adam normal mi diye :) sizce kim haklı bu durumda normal olmayan kim?

Tabiki de siz haklısınız. O zaman gelecek ay kayınvalidenize alınacak 40-50 binlik eşyalardan sizin annenize de alınacak. Madem eşitlik diyor eşitlik bunu gerektirir. Senin annene her gün anneler günü canım benim deyin kocanıza da. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış valla. Ağzı da iyi laf yapıyor demek ki sizi bile şüpheye düşürmüş

Eşinizin annesine hayli hayli yapıyormuşsunuz, sizin hiçbir şey almamak istemenizi anlıyorum, hak da veriyorum..
Öte yandan bu onların çoktandır alıştıkları bir şey olduğu için, hayatlarının rutini bu olduğu için bir şey almamanızı normal karşılamayacaklardır.

Alınacak şeyler ihtiyaç olan olmazsa olmaz şeyler çok ayrıntı vermiyorum tanınmamak için. Ben her sene ikisine de alırdım normalde ama bu sene annesine hediye almayı hiç düşünmemiştim bile bir kaç aydır aşırı masraf olduğu için. Ama eşimin böyle düşünmesi normal değil bence de. Tamam annesine düşkün bir adam değil annem annem demez annesi de oğluna düşkün değil bize karışmaz. Zaten uzaktayız ama eşim maddi olarak hiç esirgemez parası oldu mu yok demez sadece ailesine değil ihtiyacı olan herkese bu şekilde. Bende karışmam bizden kısmadığı için ama bu sene masraf çoğaldı hem bizim hem o tarafın kira %150 zamlandı. 2025 e girdigimizden beri her ay maaş geldiği gibi bitiyor.

50 bin gönderilmiş işte geçen ay. Daha ne alınacaktı? Bir çiçeği de eksik kalıversin, 50 binin yanında çiçeğin esamesi mi okunur?
Ayrıca neden siz almak zorundasınız? Sizin anneniz değil, çok istiyorduysa eşiniz kendi alsaydı.
Şimdi evlensem 30 yaşımdan sonra yeni bir annem mi olacak? Yooo! Kaç gün annelik etmiş bana da ben hediyeler falan alıp kutlama yapıyorum? Aşırı saçma geliyor bana.

Eşitlik istiyorsa gelecek ay, siz de annenize 50 binlik esya alın. O zaman anlar fütursuzca para akitmanin ne olduğunu ve eşitliği.
Benim ailemin durumu iyi çok şükür ama annesinin tek geçimi bize bağlı aslında değil ama bekarken anneye bakma konusunda tartışma çıkmış esiminde maaşı yüksek olunca ben bakarım demiş sorumlulugu üstlenmiş.

Kalksın kendi hatırlasın da alsın anasına deli midir nedir. Ne tuhaf adamlar bunlar ya. Hiç utanma falan da kalmamış. Karımı çocuğumu darda bıraktım bari biraz alttan alayim, mahcup olayım da demiyor.
Bence biraz psikolojik sıkıntısı olabilir yani ben iki üç gündür düşünüyorum hani kötü bir niyetimde yoktu. İstediğimiz her şeyi hala hemen alır bizden kesinlikle kısmaz ama ben işte bir kaç aydır çok masraf oldu diye fuzuli şeyler almıyorum zor duruma düşmesin diye

Ben her sene ikisine birden alırdım sadece bu sene almadım o da onu düşündüğüm için yoksa ben karttan alırım zaten kartı ödeyen yine kendisi

Ben her sene ikisine birden alırdım sadece bu sene almadım o da onu düşündüğüm için yoksa ben karttan alırım zaten kartı ödeyen yine kendisi
Ya zaten siz bakıyormuşsunuz, durumlar da sıkışıkmış. Sizin annenize senede bir alınan ufak bir hediyeyle koskoca kadının masrafları hiç bir mi? Bu seferlik de hediye alınmayıversin, zaten yeterince destek olunmuş yeter yani.

Ay yok daha neler siz bu sekilde nasil gelecek kuracaksiniz cocugunuza ne birakacaksiniz ne kdr kira vermeye devam edeceksiniz bugun esiniz issiz kalsa ne olacak onu dusunun bence, bu nasil duzen hem bu duzeni kabul etmissiniz ustune trip yemeyin yani

İyi ki annem annem demiyor, iyi ki annesine düşkün değil. Bir de düşkün olsa ne olurdu acaba?
Siz neden sınavlara hazırlanıyorsunuz? Kayınvalidenize daha çok para göndermek için mi?

İyi ki annem annem demiyor, iyi ki annesine düşkün değil. Bir de düşkün olsa ne olurdu acaba?
Siz neden sınavlara hazırlanıyorsunuz? Kayınvalidenize daha çok para göndermek için mi?
Ay çok güldüm mesajınıza çok haklısınız gerçekten ben kendim istedim hazırlanmayı

Annesine bakması başka fütursuzca yardım etmesi başka. Bir zahmet diger cocuklarda ellerini ceplerine atsınlar. Sizin ailenizin durumu iyi olabilir. O zaman 50 binlik altin kolye alın ne bileyim.

Siz de fazla sakin geldiniz bu konuda. Fazla masraf olmasın, zorda kalmasin diye siz kendinizden kısıyorsunuz. Zor yetişen maaşınız var. Hala sanki aşırı para kazaniyor da eşiniz, giden cok o onemli degil gibi bir durumdasınız. Iyi ki annesine düşkün değilmiş eşiniz. Düşkün olsa ne olurdu tahmin edemiyorum. Aile sömürülecek insanı bulmuş bu da eşiniz. Eşinizin de ruh hali cok normal degil bence. Bu kadar durumun icinde hala annenize aldığınız 3 kuruşluk hediyenin eşitliğinde.
Cocuk icin ne kadar çok birikime ihtiyaciniz olacak farkında mısınız? Ama degil birikim, eşiniz kazandığını yetiremeyecek duruma gelmiş.

Biz iki kişi çalışıyoruz gelir düzeyi iyi. Eş ailesine destek olduk ama şu şekilde. Kv. Çocuklarını okutabilmiş sadece oturdukları evden ve kb. Emekli maaşından başka bir şeyleri yok. Ablaları lise mezunu onlarında durumu çok iyi değil. Kv. Nin evini tadilat yaptık ve maddi destek oluyoruz ama zaten köy yerindeler bir boğaz masrafları var. Yeğenlerinin okumasına yardım ettik vs.

Bu süreçte bizim evin geçimi, birikim bütçesini ayarladık hep. Kızlar okurken sadece mesela tatile gidemedim veya ihtiyaç dışına çıkmadım geçici bir süreçti ve öncelik verdiğimiz şey daha iyiydi bir nevi gelecek yatırımıydı. Bunun öncesinde harcamalar daha farklıydı ve birikim miktarı daha fazlaydı.

Bizim artımız iki kişi çalışmak ve ev ekonomisini doğru yönetmekti. Eskiden şartlar daha kolaydı. Yani sıfırlamıyorduk. Şu an her şey ateş pahası tek maaşla zor ama ailesi ne durumda? Geçim sıkıntısı varsa ister istemez kayıtsız kalamaz. Benim eşimde kalmazdı ve ben de.

Mesela alınan eşya nedir? Atıyorum çamaşır makinesi bozulmuştur bu ihtiyaç ama dekor amaçlı orta sehpa zaruri değil sizi zora sokuyorsa. Dedim ya kv. Evini tadilata soktuk ama hani mutfak dolabının rengi değişsin gibisinden değil. Eskiydi bayağı ve aşırı konforsuzdu. Tezgah aşınmış fayans, wc o şekilde yani yapılması lazımdı bunu ben istedim eşim karışmadı.

Altını çiziyorum düşkün bir aileyse destek olunmalı kimin ailesi olduğuna bakılmaksızın ama kendi ailesi mağdur olmamak şartıyla.

Bizim eşimin eski tayin yerinde bir evimiz var. Bir de arabamız var ama ekstra bir gelir yok maaş ta her ay geldiği gibi bitiyor artık eskisi gibi değil ki kendi evimizin kira geliri olmasına rağmen ( onu soylemeyi unutmuşum ). eşimin de hiç bir şeyin farkında olmadan böyle demesi psikolojik rahatsızlığı olabileceğini düşündürdü kreş te bile bu kadar zorlaniyorsak bunun okulu var kursları var. Gözüme batmiyorsa bile artık bu haksızlık lafından sonra batmaya başladı.

Haksızlıkla sizin ailenize de haksızlık. O zaman yapılan yardımlar sizin annenize de yapılsın. Tek evlat değil ki bu adam neden kimse yardım etmiyor utanmazlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…