Sizce haksızlık mı yaptım ?

Bende bu dusuncedeydim her zaman bir geliri yok annesinin, alınacak eşyalar gerekli zaruri şeyler. Tek maaşla zorlanmaya başladık artık ya ikisine de alacaktın ya da ikisine de almayacaktın diye sitem etmesini normal bulmadım geçen ay 60 bin verildi bu ay yaklaşık 50 bin gidecek ben onu düşündüm. Ki ekstra kirası harçlığı var hediye almamamin neresi haksızlık olacak. Diğer kardeşler ortalama durumda evli olanların evi arabası var bekarlar üniversite okuyup kendileri çalışıyorlar.

Siz de çalışıyor musunuz, şu anda sadece eşiniz mi çalışıyor ? "Para benim, maaş benim istediğim yere harcarım vb" gibi bir düşünce yapısına mı sahip yoksa ?

Kusura bakmayın biraz sert çıkıştım ama çok üzüldüm durumunuza. Ben asla kabul etmezdim bu şartlar altında evliliği
Ben bastan beri biliyordum bu durumu ama başlarda her şey toz pembe ne güzel annesine sahip çıkan vefalı evlattı benim için ama artık zorlanıyoruz ve başka 4 kardeşi daha var eşim ortanca iki bekar uzun süredir üni okuyor bitiremediler

Eşiniz artık bekâr değil ve 5 kardeşler yani bu kadar verici olması ayrı, bunun normalleşmiş olması ayrı, hâlâ daha özveri beklemeleri ayrı.. çok sabırlısınız.

Anladim bu bile onemli cunku yillar gecip gittiginde sadece evde varmis gibi olan bir adam olmasin elinizde
Ayrica okul kismi ciddi baska bir boyut
Lutfen biraz sarsin esinizi, bu nasil bir ozguven

Uni okuyanlar bir zahmet calisacak ogrenci Iken yapabilecekleri seyler de var lutfen tum harcligi yolluyoruz demeyin

Düşkün değil derken annemin dediği doğrudur hep ya da annemi özledim annem gelsin izinlerde illa annemin yanına gidelim diyen birisi değil annesine hiç uğramayıp bütün izninde tatile gittiğimiz de oldu. Kardeşleri konusuna gelince de bu ayda ben vereyim anneme sen verme diyen hiç olmadı şimdiye kadar eşim de zaten 4 5 aydır sıkıntı çekmeye başladık bende hemen o tarafa verme artık diyemem.

Bu durum sizin için bu kadar önemli ise keşke ekonomik özgürlüğünüzü elinize almadan, böyle düzende yaşayan biri ile evlenmeseydiniz hele.hele hiç çocuk yapmasaydiniz.
Zira evin tek gelir kaynağı o olduğunda söz sahibi de o oluyor.
Aileye yardım konusunda ben buradaki arkadaşlardan farklı düşünüyorum. Biri sırf benimle evlendi diye kendi annesine ne yapıyorsa benim anneme de yapmak zorunda değil. Bu onun değil benim görevim ve ben kendi paramla yapabilirim. Nasıl burada gelinler kocamın ailesine hizmet etmek zorunda değilim diyorsa damatlar da eşlerinin ailesini hediyelere boğmak kendi ailesine ne yapıyorsa ona da yapmak zorunda değil
Eşinizin ailesindeki alma verme dengesine gelince buna sizin müdahil olmanızdan ziyade evin içinde kendi ihtiyaçlarinizin karşılanmasını ve fedakarlık etmemeyi talep edebilirsiniz.
Umarim kısa sürede ekonomik bağımsizliginizi kazanırsınız.

Bence demelisiniz. Kardeşlerinle konuş,yetisemedigini söyle, ortak halledelim demesi gerektiğini anlatmalisiniz.
Ya da borca sokun eşinizi. Fazlasini verecek gücü olmasın. Kendi talep etmek zorunda kalsin kardeslerinden. Ayrıca siz çalışmaya baslarsaniz da paranızla sadece yatırım yapın. Yoksa sizin maaşınıza güvenerek daha rahat verecektir aileye eşiniz.

Ama artık bekar değil evli ve çocuklu. 5 kardeşlerse anneleriyle hep beraber ilgilenmeleri gerekir. Eşiniz tüm yaptıklarını es geçip anneler günü üzerinden size haksızlık yapıyorsun diyemez. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır gibi olmuş durumunuz.
Siz hediyeyi falan bırakın eşinizin boyunu aşan anne geçimini tek başına üstlenmesi ses çıkarın artık. Çocuğunuz var acil bir durum olabilir ama anneye yardım diye hesabınız eksilerde. Birde haksızlık mı yapıyorum diyorsunız.

Onlar çalışıyorlar kendi harçlıkları var anneleri ile beraber yaşıyorlar zaten.
Ama onların da yaşadığı evin masraflarını devamlı kocanız çekiyor. Ki uzun zamandır üniversite okuyorlarmış e biraz daha okuyup sonra biz evlenmek istiyoruz derler onları da evlendirirsiniz.. peki ya sizin çocuğunuz onun geleceğini kim düşünecek? Allah anne babanın da hayırlısını versin ne diyeyim

Anneme de alayım 40 binlik hediye hak geçmesin diyin.Hak bi kendi ailelerinde ortaya çıkıyor

Eşiniz haklı almalıydınız inat yapar gibi durmuşsunuz sizin haklı olduğunuz yer farklı onu normal zamanda eşinle konuşup gerekirse kavga edersin ama bu yaptığınız pasif agresif saçma bir tepki olmuş

Evet ama onlar öğrenci lafı var sürekli hiç bir beklenti yok o yüzden yoksa asgari ucretten yüksek gelirleri var sadece okul sınavlarına girip çıkıyorlar. Evin geçimini veriyorlarsa da bilmiyoruz hiç bir zaman bu ay onlar verdi sen gönderme denmedi. Eşim bazen soruyor sana veriyorlar mı diye. Onlarda kimseden yardım almadan okumaya çalışıyorlar diyor annesi.

Daha ne alacaksınız, zaten onları düşündüğünüzü belli etmişsiniz bunca sene. Bir gün de sadece kendi annenize özenip hediye almış olun ne var bunda ?

Eşiniz haklı almalıydınız inat yapar gibi durmuşsunuz sizin haklı olduğunuz yer farklı onu normal zamanda eşinle konuşup gerekirse kavga edersin ama bu yaptığınız pasif agresif saçma bir tepki olmuş
Tepki değildi yaptığım hediye almayı hiç dusunmedim bile.

Ksuura bakmayın ama daha nasıl anneci olacak tek çocuk olsa anlarım da başka da varmiş. Eşiniz üzgünüm ama anneci.Diğer çocuklardan çok bencilmiş evli olanlar özellikle.
Zaten böyle basit bir olayda hemen kendi annesini dışladığımı düşünmesi beni çok şaşırttı hiç böyle senin annen benim annem muhabbeti yapmamistik bende şimdiye kadar hiç ailesinin sorumluluğunu almasına bir şey dememistim. Beni biraz kendinden soğuttu sürekli yapılanlar aklıma geliyor.

Haksızlık mı ahahahaah çok güldüm buna ya, yanlış anlamayın konunuza değil eşinizin haksızlık demesine.
Erkekler bazen cidden zekasız gibi davranıp konuşuyorlar inanılır gibi değil.
Çok haklısınız, çok çok haklısınız bu adam normal değil :) bir miktar borca sokun varını yoğunu ailesine yamayamasın.
Mesela bir kaç hafta önce kendi anneme o an için aciliyeti olan bir şey almıştım, o yüzden anneler gününde sadece kayınvalideye hediye aldım
anneme almadım, evlilik birliği içerisinde aile büyükleriyle olan ilişkide denge önemlidir, şimdi kavga çıkmaz ama bugün dolar yarın bir gün siz de taşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…