- 3 Şubat 2020
- 19
- 21
- 88
- 30
Bende bu dusuncedeydim her zaman bir geliri yok annesinin, alınacak eşyalar gerekli zaruri şeyler. Tek maaşla zorlanmaya başladık artık ya ikisine de alacaktın ya da ikisine de almayacaktın diye sitem etmesini normal bulmadım geçen ay 60 bin verildi bu ay yaklaşık 50 bin gidecek ben onu düşündüm. Ki ekstra kirası harçlığı var hediye almamamin neresi haksızlık olacak. Diğer kardeşler ortalama durumda evli olanların evi arabası var bekarlar üniversite okuyup kendileri çalışıyorlar.Biz iki kişi çalışıyoruz gelir düzeyi iyi. Eş ailesine destek olduk ama şu şekilde. Kv. Çocuklarını okutabilmiş sadece oturdukları evden ve kb. Emekli maaşından başka bir şeyleri yok. Ablaları lise mezunu onlarında durumu çok iyi değil. Kv. Nin evini tadilat yaptık ve maddi destek oluyoruz ama zaten köy yerindeler bir boğaz masrafları var. Yeğenlerinin okumasına yardım ettik vs.
Bu süreçte bizim evin geçimi, birikim bütçesini ayarladık hep. Kızlar okurken sadece mesela tatile gidemedim veya ihtiyaç dışına çıkmadım geçici bir süreçti ve öncelik verdiğimiz şey daha iyiydi bir nevi gelecek yatırımıydı. Bunun öncesinde harcamalar daha farklıydı ve birikim miktarı daha fazlaydı.
Bizim artımız iki kişi çalışmak ve ev ekonomisini doğru yönetmekti. Eskiden şartlar daha kolaydı. Yani sıfırlamıyorduk. Şu an her şey ateş pahası tek maaşla zor ama ailesi ne durumda? Geçim sıkıntısı varsa ister istemez kayıtsız kalamaz. Benim eşimde kalmazdı ve ben de.
Mesela alınan eşya nedir? Atıyorum çamaşır makinesi bozulmuştur bu ihtiyaç ama dekor amaçlı orta sehpa zaruri değil sizi zora sokuyorsa. Dedim ya kv. Evini tadilata soktuk ama hani mutfak dolabının rengi değişsin gibisinden değil. Eskiydi bayağı ve aşırı konforsuzdu. Tezgah aşınmış fayans, wc o şekilde yani yapılması lazımdı bunu ben istedim eşim karışmadı.
Altını çiziyorum düşkün bir aileyse destek olunmalı kimin ailesi olduğuna bakılmaksızın ama kendi ailesi mağdur olmamak şartıyla.