Sizce hangisi daha mantıklı?

Kedigibi1453

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2023
113
44
28
26
Kızlar kısaca özet geçeyim, eşimin 250 bin tl kredi borcu var (200 bini icra dosyası)
Bizim toplam aylık giderimiz sadece kartlara 30 bin lira fatura vs saymıyorum bile
Sizce tüm bu borçlar için kredi çekmek ve aydan aya 20 bin ödemek mantıklı mı? 24 ay vade ile.
Yoksa avukatlarla pazarlığa oturup kendi kredi kartımdan taksit yapmak mı daha mantıklı? (avukatların da pek insaflı olduğu söylenemez)

Hani diceksiniz zaten ödeme yapmaya başlamışsınız neden krediye bulaşıyorsunuz. Sorun şu ki bize para kalmıyor artık sıkıntıya girmeye başladık yaklaşık 1 senedir böyleyiz.

Başka fikri olan varsa ya da borcu olup da kurtulan birileri varsa tavsiyesini bekliyorum.

Kredi faizleri yuksek. Biraz daha pazarlık yapın. Ödemek istiyorum ama şartlar böyle,kredi kartınıza taksit oluyorsa ,o sekilde mantikli.

Ocak zammı ile vs elinizde para kalmıyor mu? Avukatlarla yapabildiğiniz tüm pazarlığı yapın tabi ki.

Eşim asgari almıyor şirketi zam yapacak mı belli değil. Avukatlar pazarlığa pek yanaşmıyor artık
Siz de çalışsanız, bu devirde tek maaşla çok çok zor zaten. Avukatlar da pazarlığa seve seve yanaşıyorlar. Konuştuklarınız avukat değil zaten hukuk bürosu çalışanları. Baskın olun ödemek istiyorum ama siz yapıcı değilsiniz vs diye üsteleyin. Genelde çoğu yardımcı oluyor.

Siz de çalışsanız, bu devirde tek maaşla çok çok zor zaten. Avukatlar da pazarlığa seve seve yanaşıyorlar. Konuştuklarınız avukat değil zaten hukuk bürosu çalışanları. Baskın olun ödemek istiyorum ama siz yapıcı değilsiniz vs diye üsteleyin. Genelde çoğu yardımcı oluyor.
Çalışmama da eşim olumlu bakmıyor kendisi 12 saat çalışıyor benim de kronik hastalığım var o yüzden hayır diyor.

O krediyi çekince daha da batarsın borcun hiç bitmez. 250 bin çok para değil 1 sene beraber çalışın ödeyin ben milyon milyon borç ödedim valla icralık adama zaten kredi çıkmaz kartları kırıp atın olanı harcayın olmayanı değil

Kızlar kısaca özet geçeyim, eşimin 250 bin tl kredi borcu var (200 bini icra dosyası)
Bizim toplam aylık giderimiz sadece kartlara 30 bin lira fatura vs saymıyorum bile
Sizce tüm bu borçlar için kredi çekmek ve aydan aya 20 bin ödemek mantıklı mı? 24 ay vade ile.
Yoksa avukatlarla pazarlığa oturup kendi kredi kartımdan taksit yapmak mı daha mantıklı? (avukatların da pek insaflı olduğu söylenemez)

Hani diceksiniz zaten ödeme yapmaya başlamışsınız neden krediye bulaşıyorsunuz. Sorun şu ki bize para kalmıyor artık sıkıntıya girmeye başladık yaklaşık 1 senedir böyleyiz.

Başka fikri olan varsa ya da borcu olup da kurtulan birileri varsa tavsiyesini bekliyorum.
Sizin ve eşinizin aylık gelir toplamı nedir?

Kredi çekmezseniz, o borcu ödeme yönteminiz nasıl olacak?

Kredi faizleri aşırı yüksek bence krediye hiç bulaşmayın daha zararlı çıkabilirsiniz

Maalesef o kadar parayı kimse borç vermez hele de bu zamanda
Anlıyorum , tek bir kişiden değil her iki tarafın size güvenen elinizden tutmak isteyen bir kaç kişisi var mı anlamında sordum

Neyin borcu bu miktar ?

Bir de kredi ile borç kapatmak ne kadar akıllıca olur bu faizi beslemekten başka bir işe yaramaz ve borcunuz daha da katlanır diye düşünüyorum

Anlıyorum , tek bir kişiden değil her iki tarafın size güvenen elinizden tutmak isteyen bir kaç kişisi var mı anlamında sordum

Neyin borcu bu miktar ?

Bir de kredi ile borç kapatmak ne kadar akıllıca olur bu faizi beslemekten başka bir işe yaramaz ve borcunuz daha da katlanır diye düşünüyorum
Biz kendi çabamızla evlendik onun borcu.
Ailelerin durumu da pek iyi değil zaten

Biz kendi çabamızla evlendik onun borcu.
Ailelerin durumu da pek iyi değil zaten
Anladım canım
Belki çok soru soruyorum lakin şu sayfayı okuyanlar da nasibi olan mesajı alsınlar
Kendi çabanızla evlenmeniz çok güzel ama anladığım kadarıyla biraz fazla açılmış ve de sonra zor duruma sokmuşsunuz kendinizi

En kısa zamanda en doğru kararla borçlarınızdan kurtulmanızı dilerim

Son düzenleme:
Back
X