- 12 Temmuz 2006
- 58.443
- 223.298
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Siz kanunlara güvenin, miras hukuku öyle güzel ayarlanmış ki kimse kimsenin hakkını gasp edemez, habersiz satamaz, paylaşımda gayet adil yapılıyor, siz yeter ki direkt miras hukuku üzerine avukatlık yapan bir avukattan danışmanlık alın, avukat size izale-i şuyu davası, ecrimisil vb davaları, annenizin yasal haklarıyla alakalı yardımcı olacaktır.Evet 10 yıldır kızı damadı oturuyor. 2.ci katta dayım yıllarca oturdu. Bir annem üvey evlat gibi kaldı.Önce maaş için annemi gerekli yerlere götürecegim. Sonra miras için gerekli yerlere başvuru yaptıracagım. Bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçekten içim rahatladı. Allahtan hukuk var. Yoksa bizim gibilerin hakkı daha fazla yenilenecekti. İyi ki bu forum var
Ayyy inşallah gercekten cok tesekkur ederımSiz kanunlara güvenin, miras hukuku öyle güzel ayarlanmış ki kimse kimsenin hakkını gasp edemez, habersiz satamaz, paylaşımda gayet adil yapılıyor, siz yeter ki direkt miras hukuku üzerine avukatlık yapan bir avukattan danışmanlık alın, avukat size izale-i şuyu davası, ecrimisil vb davaları, annenizin yasal haklarıyla alakalı yardımcı olacaktır.
Ama şimdi yapmanız gereken madem elinizde veraset ilamı yok, veraset ilamı çıkarmak, bazı işlemler biraz koşturmacalı olur ama bir kere başlayınca gerisi geliyor.
Yalniz anneniz maas alinca babadan teyzeye verilen maas miktari dusecek diye biliyorum. %30'dan %25'e. Hazirlikli olun savasa. Uyanik gecinmeye calisan kisilere benziyor teyzeniz.Evet 10 yıldır kızı damadı oturuyor. 2.ci katta dayım yıllarca oturdu. Bir annem üvey evlat gibi kaldı.Önce maaş için annemi gerekli yerlere götürecegim. Sonra miras için gerekli yerlere başvuru yaptıracagım. Bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçekten içim rahatladı. Allahtan hukuk var. Yoksa bizim gibilerin hakkı daha fazla yenilenecekti. İyi ki bu forum var
Teyzem kendisi emekli bagkurdan. Annem maaş alınca anneannemın alacagı maaş düşecek. O zaman deli olacaklar. Sanırım teyzem hep kendı maasını alabılecek. Allah büyük ya. Insallah cıkar bır yerlerinden. Bı de sürekli öbür tarafa mal mülk gıtmıyor dıyorlar. Ee o zaman bu kadının hakkına neden çöküyorsunuzYalniz anneniz maas alinca babadan teyzeye verilen maas miktari dusecek diye biliyorum. %30'dan %25'e. Hazirlikli olun savasa. Uyanik gecinmeye calisan kisilere benziyor teyzeniz.
E zaten teyzeniz hakkını kızına vermiş. Annenle neyin pazarlığını yapıyorAma teyzem o evden varya hayatta cıkmaz. Kızını da 3üncü kata koydu.10 yıldır kızı da o evde. Kendi 35 yıldır baba evınde. Ee torunlara falanda baktılar. Teyze kızının kocası calısmadı. Onada destek oldular.
Rica ederim, söz konusu miras, para olunca kardeşin kardeşi tanımadığı acımadığı oluyor, miras konularında ekstra hassasım çünkü vaktiyle babamın vefatını kendilerine şans gören akrabalarla epey bir miras kavgası yaptım, bu sebeple miras hakkı gasp edilmek isteyen herkese de bildiğim kadarını aktarmaya çalışıyorum, elbette avukatlar kadar bilemem, ki avukata danışılmasını da söylüyorum, siz siz olun şu tavsiyeme kulak verin, annenizin sessiz kaldığı yerde siz sesinizi çıkarın, teyzeniz kardeşinin hakkını düşünüyor olsaydı mirasçı olmayan kızları o evde oturmazdı, kızım siz gençsiniz oturduğunuz kadarı kardır ama artık çıkın teyzeniz oturacak derdi, siz ara bozulmasın diye ses çıkarmıyorsunuz ama bir yandan 3 kuruşa annenizin elinden payı alınmak isteniyor yani teyzenizde olsa ortada iyi niyet yok, anneniz miras hakkını istediği müddetçe zaten kötü olacak, öyle de kötü böyle de kötü olacağına göre hakkını alsın da kötü olsun.Ayyy inşallah gercekten cok tesekkur ederım
Tabiki de. Gözleri doymuyor işte.E zaten teyzeniz hakkını kızına vermiş. Annenle neyin pazarlığını yapıyor
Bagkur'dan bagkur'a cift maas olmaz evet. SSK Emekli Sandigi olsaydi cift hatta 3 maas alabilirdi.Teyzem kendisi emekli bagkurdan. Annem maaş alınca anneannemın alacagı maaş düşecek. O zaman deli olacaklar. Sanırım teyzem hep kendı maasını alabılecek. Allah büyük ya. Insallah bır yerlerinden. Bı de sürekli öbür tarafa mal mülk gıtmıyor dıyorlar. Ee o zaman bu kadının hakkına neden çöküyorsunuz
Evet evet. Cidden hep derler ya para girince kimse kimseyi tanımıyor diye çok dogruymuş.Dayımlık problem yok. Nasılsa kirasını alıyor evin.Olan bi anneme oluyor.Teyze kızının çok borcu varmışta. Bu benim problemim degil. Ayrıca teyzem anneme geçen bu evi bana 50 bine sat demiş.50 bine ev mi kaldı? Annem hakkını kolay alamayacak gibi hissediyorum. Ama gerekirse avukata veririz.Annemi görseniz bu kadının hakkı yenir mi dersinizRica ederim, söz konusu miras, para olunca kardeşin kardeşi tanımadığı acımadığı oluyor, miras konularında ekstra hassasım çünkü vaktiyle babamın vefatını kendilerine şans gören akrabalarla epey bir miras kavgası yaptım, bu sebeple miras hakkı gasp edilmek isteyen herkese de bildiğim kadarını aktarmaya çalışıyorum, elbette avukatlar kadar bilemem, ki avukata danışılmasını da söylüyorum, siz siz olun şu tavsiyeme kulak verin, annenizin sessiz kaldığı yerde siz sesinizi çıkarın, teyzeniz kardeşinin hakkını düşünüyor olsaydı mirasçı olmayan kızları o evde oturmazdı, kızım siz gençsiniz oturduğunuz kadarı kardır ama artık çıkın teyzeniz oturacak derdi, siz ara bozulmasın diye ses çıkarmıyorsunuz ama bir yandan 3 kuruşa annenizin elinden payı alınmak isteniyor yani teyzenizde olsa ortada iyi niyet yok, anneniz miras hakkını istediği müddetçe zaten kötü olacak, öyle de kötü böyle de kötü olacağına göre hakkını alsın da kötü olsun.
Acaba bagkardan ssk yattı 6 ay. Gene dedemın maaşı alabılır mı. Nafaka harıcı maaşı yok cunkuBagkur'dan bagkur'a cift maas olmaz evet. SSK Emekli Sandigi olsaydi cift hatta 3 maas alabilirdi.
Anneannemde sessiz de o ben ölünce paylaşılır dıyor.Dayım karısmıyor.teyze kızı annen gelsın teyzemlerle yaşasın burada diyor. Ama sıgıntı gıbı olacak kendı evınde. Ben oraya gıtmesını ıstemıyorumsakın satmasın hakkını anneniz.
dededen kalan miras varsa 3te 1i anneanneye diğeri kardeşlere gider. kalan 3te 2yi eşit şekilde paylaşmaları gerekir yani.
teyzeniz tam bir paragöz, punduna getirip kendi yoluna bakmaya çalışıyor.
annenizi ezdirmeyin, gerekirse tartışın teyzenizle
anneanneniz ne diyor
Anneniz miras hakkını devretmesin, ki zaten kanunen geçerli bir devir için önce herkesin hisse payını alması gerekiyor, yani hisse tapuların çıkması lazım.Evet evet. Cidden hep derler ya para girince kimse kimseyi tanımıyor diye çok dogruymuş.Dayımlık problem yok. Nasılsa kirasını alıyor evin.Olan bi anneme oluyor.Teyze kızının çok borcu varmışta. Bu benim problemim degil. Ayrıca teyzem anneme geçen bu evi bana 50 bine sat demiş.50 bine ev mi kaldı? Annem hakkını kolay alamayacak gibi hissediyorum. Ama gerekirse avukata veririz.Annemi görseniz bu kadının hakkı yenir mi dersiniz
Anneannemde sessiz de o ben ölünce paylaşılır dıyor.Dayım karısmıyor.teyze kızı annen gelsın teyzemlerle yaşasın burada diyor. Ama sıgıntı gıbı olacak kendı evınde. Ben oraya gıtmesını ıstemıyorum
Çok sevindim. İnşallah ben ve kardeşimin desteği ile hakkını alacakAnneniz miras hakkını devretmesin, ki zaten kanunen geçerli bir devir için önce herkesin hisse payını alması gerekiyor, yani hisse tapuların çıkması lazım.
Biraz dişli olursanız gayet rahat hakkını alır, şu an her şey böyle kalsa dahi anneniz yasal mirasçı, Allah ömür versin anneannenizin vefatı halinde onun payına da mirasçı, yani kanunen anneniz kendi rızasıyla noterde miras hakkından feragat etmedikçe, kimseye miras hakkı için vekaletname vermedikçe kimse onun hakkını gasp edemez.
Annem evi satsada o kişi teyzem olmayacak. Teyzem bana sat diyor ama teyzem hayatında işe gitmedi. Gene evi alacagı para dedemin.anneniz satmasın. tek diyebileceğim bu, bu durumda
Annem evi satsada o kişi teyzem olmayacak. Teyzem bana sat diyor ama teyzem hayatında işe gitmedi. Gene evi alacagı para dedemin.
2 katlı bir bina var. Alt katı dükkan, üst katta kiracı var. Aşırı eski bir ev. Kirası 150 tl abartmıyorum. Uzun zamandır kiracıyım dıyor kadın. Her yıl 20 30 tl zam yapıyorlarmış. 3 katlı ev var. Bu bina güzel ve saglam. Buradan herkes birer hak alır diye düşünüldü. Ama iş ciddiye binince teyzem alt katı da istıyor. Kızı da üst katta. Kızının da ömür boyu dibinde oturmasını ıstıyorhaklarından feragat etmesin anneniz, orada başka dairelerde varmış. zamanı gelince bölüşsünler.
Annem hakkını alsa zaten annemin evi falan olacak. Aslında şuan annemede 5 evden 1i kaldı, tarla kaldı. Ama bölüşülmedi işte.Teyze kızı zaten annesinin hakkında yaşıyor diye görmek lazım.
Şimdilik hiç seslenmeyin, alış-satış işlemlerine girmeyin.
Annenizin emeklisi için kardeşleri ödeme yapsın annenize hali hazırda şartlarında yaşamaya gayret etsin. Sonrası Allah kerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?