Sizce hiç ses etmeyelim mi?

Yok yok acımazlar. Teyze kızının eşi memur. Kıra vermıyorlar. Keyıflerı yerınde. Teyze kızı o evden tasınırsa teyzem kahrolur. Kızına ve torunlara baya düşkün. Annemle ve kız kardesımle konusacagım. Ona göre basvuru yaparız bız
Ayyy sevsinler kahrolur demek. Hepimiz anamızın dizi dibinde oturmuyoz ama hasretden ölmedi bizimkinler. Kardeşinde nişanlıydı benim bildiğim yarın oda evlense burda yazı açarsın annem tek kaldı evi yok kızlar napıyım ben diye. Yazık annen sizi bırakmamak için çileyle 30 yıl geçirmiş. Bismillah diyip düşün bu işin ardına şimdiden. Çok sinirlendim şuan teyzenize Allah akıl fikir versin onada en baştada vicdan versin. Annenizinde Allah yardımcısı olsun

Valla sessiz olmasın aksine biraz sesini çıkarsın anneniz, ne olursa olsun kanunen dedenize ait taşınır taşınmaz tüm mallarda miras hakkı var, miras hakkını yedirtmesin.
Kanunen şu an zaten mirasçı, anneniz kardeşlerine inanıp güvenip elleriyle bir kağıda imza atmadığı vekaletname vermediği sürece, kardeşleri annenizin onayı olmadan hiçbir şey satamazlar.
Hiç biri rahatından ödün vermezse bile anneniz yasal mirasçı olarak, teyzeniz, dayınız, teyze çocuklarınıza dava açıp kira isteme hakkına sahip, dedenizin ölüm tarihi baz alınarak ecrimisil davası açılabiliyor, prosedürleri net bilmiyorum ama herhalukarda mirasçı olarak annenizin yasal hakları olduğunu ve biraz dişli olursa bu hakları çatır çatır alabileceğini biliyorum, gerekirse baroya gitsin imkanım yok yasal haklarım için danışmanlık istiyorum desin ama miras hakkını yedirmesin.
Şuan avukat tutacak durumumuz yok ama anneme hepsını anlatacağım. Onlar hayatta o malları satmazlar. İşte teyzem bilerek sürekli dedeme çok baktığını, hastahanede 9gün başında sandalyede uyudugunu anlatıyor. Ama dedemin her imkanından yararlandılar.Annemle ve kız kardeşim ile konuştuktan sonra önce teyzemle ve dayımla konusuruz, ona göre avukata basvururuz

Evler kimin adina kayitli öğrenmeden hareket etmeyin sakin. Teyzenizin bakan kisi almis evi sozunun gecerli olabildigi bazi seyler var. Gider sorar, ogrenirler, uzulursunuz. Once yazdigim bilgiyi ogrenin. Suan tahrik edici davranmayin.

Babam sskdan emekli. Avukata vermıstık. Her ay maasından kesılıyor. Annemın 6 ay falan bagkur sigortası var alabılır mı acaba

baban sgk sa dedenin maaşını alabilir ama tek bilmediğim nokta bagkur ödüyor yaa annen acaba onda bir sorun olurmu tam emın değilim ,

ama ben yıllar önce bekarken isteğe bağlı ssk ödüyordum ama babamın ssk dan maaşını alabiliyordum ,

inşallah annende alır ,

Şuan avukat tutacak durumumuz yok ama anneme hepsını anlatacağım. Onlar hayatta o malları satmazlar. İşte teyzem bilerek sürekli dedeme çok baktığını, hastahanede 9gün başında sandalyede uyudugunu anlatıyor. Ama dedemin her imkanından yararlandılar.Annemle ve kız kardeşim ile konuştuktan sonra önce teyzemle ve dayımla konusuruz, ona göre avukata basvururuz

önce avukata başvur ondan sonra görüş teyzenle ve dayınla

Ayyy sevsinler kahrolur demek. Hepimiz anamızın dizi dibinde oturmuyoz ama hasretden ölmedi bizimkinler. Kardeşinde nişanlıydı benim bildiğim yarın oda evlense burda yazı açarsın annem tek kaldı evi yok kızlar napıyım ben diye. Yazık annen sizi bırakmamak için çileyle 30 yıl geçirmiş. Bismillah diyip düşün bu işin ardına şimdiden. Çok sinirlendim şuan teyzenize Allah akıl fikir versin onada en baştada vicdan versin. Annenizinde Allah yardımcısı olsun
Ben zaten bu yüzden hakkını yedirmek istemiyorum. Biliyorum ben kötü olacagım bu işin sonunda da. Zaten baba tarafıyla iyi degiliz, anne tarafı ile de görüşmem olur biter.Anneme hep diyorum. Kalan hakkını çatır çatır ye, bizi düşünme.Bu zamana kadar çok çektin diyorum. Önce dedemin maaşı için başvuru yaptıracağım. Teyzemede bilmiyorum söyler miyim. Teyzem bizi el üstünde tutuyor. Ama sebebi oraya misafir gibi gidip dönelim, ses çıkarmayalım dıye

baban sgk sa dedenin maaşını alabilir ama tek bilmediğim nokta bagkur ödüyor yaa annen acaba onda bir sorun olurmu tam emın değilim ,

ama ben yıllar önce bekarken isteğe bağlı ssk ödüyordum ama babamın ssk dan maaşını alabiliyordum ,

inşallah annende alır ,
İnşallah alır. O zaman maddi olarak çok rahat eder annem. Teyzemın alamamasına sevındım. Şey sorcam. Biz ileride annemın bagkurunu yatırıp emeklı yapalım dıyorduk. Emeklı olması ıcın yüklü miktar gerekıyor. O zaman annem bagkur emeklısı olsa dedemın maaşını alamıyorsa, emekli olmasın boşuna. Gene bagkur maası alacak.

Evler kimin adina kayitli öğrenmeden hareket etmeyin sakin. Teyzenizin bakan kisi almis evi sozunun gecerli olabildigi bazi seyler var. Gider sorar, ogrenirler, uzulursunuz. Once yazdigim bilgiyi ogrenin. Suan tahrik edici davranmayin.
Haklısınız. Anneme soruyorum o da babamın üzerine hepsi diyor.

Miras kaçırma davası açılabiliyor, ama elbette önce annesinin barodan ücretsiz avukat başvurusu yapmasında fayda var, tapuya da elinde veraset ilamıyla gitmesi lazım, tapu memurları haklı olarak herkese bu bilgiyi vermiyor, mirasçıysanız bunu belgelerseniz evlerde dedenin üzerineyse tapu örneği veriyorlar.

Miras kaçırma davası açılabiliyor, ama elbette önce annesinin barodan ücretsiz avukat başvurusu yapmasında fayda var, tapuya da elinde veraset ilamıyla gitmesi lazım, tapu memurları haklı olarak herkese bu bilgiyi vermiyor, mirasçıysanız bunu belgelerseniz evlerde dedenin üzerineyse tapu örneği veriyorlar.
Evler zaten anneanne üzerine olunca o ölene kadar hakkı olmuyor kimsenin degil mi? Ben normalde anneannem hayatta miras lafı yapmayalım diyordum. Ama teyzem sabah ben baktım benim hakkım gibisine söyleyince neden bekleyelim diyorum

Haklısınız. Anneme soruyorum o da babamın üzerine hepsi diyor.
Eminseniz tamam. Cekineceginiz hicbir sey yok. Anneanne adina olsaydi ama sorun olabilirdi. Bir avukat olarak yazdim bunu. Cunku olabilecek tum ihtimalleri biliyorum. Teyzeniz avukata danisirsa, hangi yollari izleyebilecegini vs. Ama dede adina kayitliysa super.

Benım hakkım varsa ama helal etmiyorum. Eger annemın hakkını yerlerse bidaha yüzlerine bakmam. Hayatta konuşmam.Annem şuan boşandı ya. Bana dıyorlarkı annenın bosandıgını söyleme, kımse bılmıyor. Annemle dıger akrabaları gorusmek ıstıyor. Bızım onlarla gorusmemızı ıstemıyorlar. Sanırım bosandıgı ortaya cıkacak dıye
siz sürekli onar ne derse yapıyor musunuz?
kabuğunuzdan yırtılma vakti çoktan gelmiş
annesiz bir insan olarak annenizi ezdirmeyin diyorum

Eminseniz tamam. Cekineceginiz hicbir sey yok. Anneanne adina olsaydi ama sorun olabilirdi. Bir avukat olarak yazdim bunu. Cunku olabilecek tum ihtimalleri biliyorum. Teyzeniz avukata danisirsa, hangi yollari izleyebilecegini vs. Ama dede adina kayitliysa super.
Teyzem o evden hayatta çıkmaz. Diger evlerde de kiracılar, teyze kızları var. Sanırım anlaşmazlık olursa devlet tüm malları satıyor, kalan parayı 3 e bölüyor degil mi? Gerçekten içim rahatladı. İnşallah annemde hakkını alır. Biraz tatsızlık olacak ams yapacak birşey yok

siz sürekli onar ne derse yapıyor musunuz?
kabuğunuzdan yırtılma vakti çoktan gelmiş
annesiz bir insan olarak annenizi ezdirmeyin diyorum
Tabiki yapmıyorum. Onlar ufak yerde yaşıyor ve utanıyor sanırım. Mesela annemin dayısını falan gördüm. Dayısı benim annemin numaramızı aldı. Görüşelim mutlaka dedi. Bidaha buraya geldigimde mutlaka annemin dayısına falan ugrayacagım. Söyleriz olmazsa annemın boşandıgını.İşte utanıyor teyzemler. Annem 30 yıl babamı çekti. Sahip çıkmadılar. İnsanlardan çekiniyorlar

Evler zaten anneanne üzerine olunca o ölene kadar hakkı olmuyor kimsenin degil mi? Ben normalde anneannem hayatta miras lafı yapmayalım diyordum. Ama teyzem sabah ben baktım benim hakkım gibisine söyleyince neden bekleyelim diyorum
Şimdi burada mesele mirassa, öncelikle miras bırakan yani bahsettiğiniz malların tapusu kimin üzerine, miras bırakan dedenizse, mallar dedeniz üzerineyse anneanne dahil herkes mirasçı.
Mallar anneanne üzerineyse zaten şu an miras paylaşımı diye bir şey söz konusu olamaz.

Anneniz dedeniz için veraset ilamı çıkarsın, tapular dedenizin üzerineyse herkese payı oranında hisse tapu çıkarılacak, yanılmıyorsam barodan ücretsiz avukat hizmeti almak için muhtarlıktan kağıt almak gerekiyor, anneniz ihtiyaç sahibi olduğunu belgeleyen kağıdı muhtardan alsın baroya gidip başvuru yapın.
Veraset ilamıyla tapuya gidip dedenize ait mülklerin tapu örneğini de alabilir, zaten ilamla gidip derdinizi anlatınca yardımcı oluyorlar, dedenizin tüm taşınmazları söylerler.

Teyzenizin lafı da hukuken geçersiz, ben baktım benim hakkımla yürümüyor hukuk, miras hukuku diyor ki ölen kişinin mirasçıları şunlar şunlardır, mirasçılar payları oranında miras hakkını alır.

Tamamen duygusuz mantık yürüterek yazıyorum, şu an teyzenizin yaptığı da hak gaspıdır zira kızları mirasçı değil, yıllardır dedenizin evinde oturuyorlar, ailesine baksın bakmasın kanun mirasçıya miras hakkını verir, anneniz mirasçı olarak hakkını alır.

Teyzem o evden hayatta çıkmaz. Diger evlerde de kiracılar, teyze kızları var. Sanırım anlaşmazlık olursa devlet tüm malları satıyor, kalan parayı 3 e bölüyor degil mi? Gerçekten içim rahatladı. İnşallah annemde hakkını alır. Biraz tatsızlık olacak ams yapacak birşey yok
Anneanne 1/4 alir cocuklar 3/4'u kendi arasinda paylasir. Eger bolunebiliyorsa satilmaz. Ortakligin giderilmesi davasi acacaksiniz, bolunebilen herkese yeter derecede tasinmaz olursa mahkeme paylastirir, satmaz. Herkesin evi ayri olur. Ama sonucta annenin hakkini kafalarina gore alamazlar. Dede artik ölmüş, ben baktim ben alacagim sizin hakkinizi diye bir sey yok.

Şimdi burada mesele mirassa, öncelikle miras bırakan yani bahsettiğiniz malların tapusu kimin üzerine, miras bırakan dedenizse, mallar dedeniz üzerineyse anneanne dahil herkes mirasçı.
Mallar anneanne üzerineyse zaten şu an miras paylaşımı diye bir şey söz konusu olamaz.

Anneniz dedeniz için veraset ilamı çıkarsın, tapular dedenizin üzerineyse herkese payı oranında hisse tapu çıkarılacak, yanılmıyorsam barodan ücretsiz avukat hizmeti almak için muhtarlıktan kağıt almak gerekiyor, anneniz ihtiyaç sahibi olduğunu belgeleyen kağıdı muhtardan alsın baroya gidip başvuru yapın.
Veraset ilamıyla tapuya gidip dedenize ait mülklerin tapu örneğini de alabilir, zaten ilamla gidip derdinizi anlatınca yardımcı oluyorlar, dedenizin tüm taşınmazları söylerler.

Teyzenizin lafı da hukuken geçersiz, ben baktım benim hakkımla yürümüyor hukuk, miras hukuku diyor ki ölen kişinin mirasçıları şunlar şunlardır, mirasçılar payları oranında miras hakkını alır.

Tamamen duygusuz mantık yürüterek yazıyorum, şu an teyzenizin yaptığı da hak gaspıdır zira kızları mirasçı değil, yıllardır dedenizin evinde oturuyorlar, ailesine baksın bakmasın kanun mirasçıya miras hakkını verir, anneniz mirasçı olarak hakkını alır.
Evet 10 yıldır kızı damadı oturuyor. 2.ci katta dayım yıllarca oturdu. Bir annem üvey evlat gibi kaldı.Önce maaş için annemi gerekli yerlere götürecegim. Sonra miras için gerekli yerlere başvuru yaptıracagım. Bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçekten içim rahatladı. Allahtan hukuk var. Yoksa bizim gibilerin hakkı daha fazla yenilenecekti. İyi ki bu forum var🥰🥰🥰

Anneanne 1/4 alir cocuklar 3/4'u kendi arasinda paylasir. Eger bolunebiliyorsa satilmaz. Ortakligin giderilmesi davasi acacaksiniz, bolunebilen herkese yeter derecede tasinmaz olursa mahkeme paylastirir, satmaz. Herkesin evi ayri olur. Ama sonucta annenin hakkini kafalarina gore alamazlar. Dede artik ölmüş, ben baktim ben alacagim sizin hakkinizi diye bir sey yok.
İşte annem ve dayım hak istemesin diye öyle diyor. Hani yatalak falan olsa anlarım da. Onlarla normal yaşadı. Ve bolluk içinde yaşadı. Annem o kadar sefalet çekti ki. Ama kuzenlerimde falan hakkım varsa bu ev konusunda helal etmiyorum. Ben üniversite okumak için 20 bin kyk kredisi aldım. Onlar ise rahatça okudular, rahat yaşadılar. Bizim suçumuz alkolik babamızın olması. Ne kadar suçsa tabiki....

Back
X