- 12 Ocak 2010
- 16.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.045
- 1.123
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Ben annenin hakkini kesinlikle yedirmemesi taraftariyim.deden hayatta olsa beklenin derdim de anneannen kocunmaz.onceden gidip konussun duygu somurusu yapsin.belki teyzen diger kiralar da gider diye vazgecer.bu arada annen babasinin maasinada ortak olabiliyor.onada basvursun.
Onunda hakki devlet uce boler .adaletsiz olan teyzenin annenin halinden anlamamasi hepben yiyecem demesiteyzede başvuru yapmıştır o maaşa , oda dul çünkü
Anneannenize Allah ömür versin ama sağ olması mirasçıların yasal haklarını paylaşmasına engel değil, ki zaten anneanneniz de mirasçı, devlet herkesin payını bölüştürüyor, şu an resmî olarak hepsi mirasçı, anneniz veya diğerleri imza atmadan malları satmak, devretmek vb kanunen mümkün değil.Bilmiyorum napalım. Annem de anneannen hayatta diyor. Ama maddi olarakta annem sıkıntıda. 60 yaşında halaa çalışıyor.
Mune cok tesekkur edıyorum gercekten. Cok cok sagolSiz annenizi alıp dedenizin ikamet ettiği mahallenin muhtarına gidin, dedenizin tc kimlik no vs biliyorsanız ölüm kağıdı alın onunla notere gidin, tcsini bilmiyorsanız anneniz nüfus müdürlüğüne gitsin, vukuatlı nüfus örneği istesin, orada dedeniz, anneanneniz, anneniz dahil tüm çekirdek ailenin isim soyad tcleri yazacak.
Noterden veraset ilamı çıkarın, onların başvuru yapmanızı isteyip istememesi bir şey ifade etmiyor, kanunen zaten bunları yapmanız gerekiyor.
Yok yok acımazlar. Teyze kızının eşi memur. Kıra vermıyorlar. Keyıflerı yerınde. Teyze kızı o evden tasınırsa teyzem kahrolur. Kızına ve torunlara baya düşkün. Annemle ve kız kardesımle konusacagım. Ona göre basvuru yaparız bızEğer ki teyzen ay ben baktım mevzularını yine açarsa sen de ver cevabını. Sen bakmadın bunca yıl sığındın yanlarında şükret Allaha evladını bırak gel dememişler üstüne okutup yuva sahibi yapmışlar kızını diye. Ben bu aman aramız bozulmasın mevzularını hiç anlamıyorum ya gerçekten bozulursa bozulsun arkadaş kadın 30 yıl çile çekmiş dahada mı rahat etmesin. Şunu hiç unutma ne kadar ki bir ailede aman aramız bozulmasın aman rezillik çıkmasın diyen mülayim insan varsa herzaman onun hakkına göz diker diğer kardeşler. Gerekirse avukata danışın geç kalmayın yoksa bunlar annenize acımayacak.
Vala namazında niyazında hepsı. Onlara göre benım hakkım dıyorlar. Ben yıllarımı anne babama bakarak gecırdım dıyor. Ama hayatında işe gitmeden emekli oldu. Allaha bıraktım benHak yiyen onmuyor emin olun. Yıllaar önce babamların da bi miras işi olmuştu
Amcam akıllı sandı kendini bölünmeden ev yaptırdı araziye. Tabi babannemin payı büyüktü bu meselede:). Ama ne oldu devlet o araziye el koydu parasını da alamıyorlar tam bilemiyorum içeriğini ama:)
Gercekten içim rahatladı.Annemle konusup hepsını anlatacağım. Anneme yol göstermezsek annem zaten sessiz hakkını asla alamazAnneannenize Allah ömür versin ama sağ olması mirasçıların yasal haklarını paylaşmasına engel değil, ki zaten anneanneniz de mirasçı, devlet herkesin payını bölüştürüyor, şu an resmî olarak hepsi mirasçı, anneniz veya diğerleri imza atmadan malları satmak, devretmek vb kanunen mümkün değil.
Anneniz hiçbir belgeye kağıda imza atmasın, kimseye vekaletname vermesin.
Veraset ilamını çıkarsın sonra da herkese malların tapularını almak için işlemleri başlattım desin, eğer annenizin e devlet şifresi varsa, veraset ilamını çıkardıktan sonra e devlet üzerinden veraset intikal vergi dairesi uygulamasına girip işlemi başlatsın, her şeye itiraz ederlerse o vakit anneniz izale-i şuyu davası açar, tüm mallar için aynen taksim isterim desin, aynen taksim malların satışı değil, paydaşların anlaşmazlığı halinde mahkemece paylaştırılmasıdır, eğer evlerin kat mülkiyeti olsaydı herkese payı oranında daire düşerdi, dairesi metrekare olarak küçük olana diğer paydaşlar payları oranında fark ödemesi yapardı.
En azından benim bildiğim bu şekilde, daha sağlıklı bilgi almak için miras hukukuna hakim bir avukata danışmanızda fayda var.
Uyanık uyanık. Şimdi dedemin maaş kesılecek.Sıkındayız falan derlerteyzen yıllardır kaymak yiyor şimdi yogurdun kökünü istiyor maşallah yaniii ,
birdaha ev lafı açarsa bir emlakçı getirir fiyat ögreniriz teyze dersin ,
teyzen maşallah şeytanmış
Annem buraya gelsın ilk işim ona basvuru yaptırcam anneme. Teyzem emekli. O da alabılır mı acaba maastanBen annenin hakkini kesinlikle yedirmemesi taraftariyim.deden hayatta olsa beklenin derdim de anneannen kocunmaz.onceden gidip konussun duygu somurusu yapsin.belki teyzen diger kiralar da gider diye vazgecer.bu arada annen babasinin maasinada ortak olabiliyor.onada basvursun.
Ama bagkurdan emekli o. Alabılır mı acabateyzede başvuru yapmıştır o maaşa , oda dul çünkü
Uyanık uyanık. Şimdi dedemin maaş kesılecek.Sıkındayız falan derler
Ama bagkurdan emekli o. Alabılır mı acaba
Öyle tabıkı. Anneannem falan kendı ev işini yapıyor. Saglıgı yerınde. Dedemde kendı gezebılıyordusen de şükret valla teyze yıllardır annenemın yanındasın allahtan başka ne istiyorsun de ,
bunu devamlı dile getir ,
Evet o da bagkur dıye bılıyorum. Teyzem bagkur emeklısı.Annemınde 6 aydır falan bagkurdan sigortası yatıyordudeden bağkurdan mı emekli
Evet o da bagkur dıye bılıyorum. Teyzem bagkur emeklısı.Annemınde 6 aydır falan bagkurdan sigortası yatıyordu
Ananeniz nerde oturuyor şimdi orayı anlamadimUyanık uyanık. Şimdi dedemin maaş kesılecek.Sıkındayız falan derler
Valla sessiz olmasın aksine biraz sesini çıkarsın anneniz, ne olursa olsun kanunen dedenize ait taşınır taşınmaz tüm mallarda miras hakkı var, miras hakkını yedirtmesin.Gercekten içim rahatladı.Annemle konusup hepsını anlatacağım. Anneme yol göstermezsek annem zaten sessiz hakkını asla alamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?