sizce kahvaltım nasıl olmalı?

Harikasını cok

Tabi detaylı anlatırmısınız?[/QUOTE]
2 başlanmış yumurta istediğiniz kadar çiğ sebze, 3-4 dilim peynir 10 zeytin bir de makul miktarda ceviz. İçecek olarak çay kahve süt serbest sadece taze dahi olsa meyve suyu içmiyoruz çünkü kan şekerini hızlı yükseltip hızlı açıktırıyor.yumurtayı Hertürlü tüketebiliriz haşlama/tereyağında/Menemen vs. Ancak haşlayacaksak kayısı kıvamında olmalı, çünkü yumurta sarısı çok haşlanıp yeşile döndüğünde vücut için zararlı oluyor. Yumurta yemekten sıkılırsanız yerine muz da tercih edebilirsiniz. Süt ürünleri ve pişmemiş sebzeleri istediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Teşekkurler _up_girl, post: 38789447, member: 360537"]Tabi detaylı anlatırmısınız?[/QUOTE]
2 başlanmış yumurta istediğiniz kadar çiğ sebze, 3-4 dilim peynir 10 zeytin bir de makul miktarda ceviz. İçecek olarak çay kahve süt serbest sadece taze dahi olsa meyve suyu içmiyoruz çünkü kan şekerini hızlı yükseltip hızlı açıktırıyor.yumurtayı Hertürlü tüketebiliriz haşlama/tereyağında/Menemen vs. Ancak haşlayacaksak kayısı kıvamında olmalı, çünkü yumurta sarısı çok haşlanıp yeşile döndüğünde vücut için zararlı oluyor. Yumurta yemekten sıkılırsanız yerine muz da tercih edebilirsiniz. Süt ürünleri ve pişmemiş sebzeleri istediğiniz gibi tüketebilirsiniz.[/QUOTE]
Tabi detaylı anlatırmısınız?
2 başlanmış yumurta istediğiniz kadar çiğ sebze, 3-4 dilim peynir 10 zeytin bir de makul miktarda ceviz. İçecek olarak çay kahve süt serbest sadece taze dahi olsa meyve suyu içmiyoruz çünkü kan şekerini hızlı yükseltip hızlı açıktırıyor.yumurtayı Hertürlü tüketebiliriz haşlama/tereyağında/Menemen vs. Ancak haşlayacaksak kayısı kıvamında olmalı, çünkü yumurta sarısı çok haşlanıp yeşile döndüğünde vücut için zararlı oluyor. Yumurta yemekten sıkılırsanız yerine muz da tercih edebilirsiniz. Süt ürünleri ve pişmemiş sebzeleri istediğiniz gibi tüketebilirsiniz.[/QUOTE]
Teşekkurler bnde artık dediğin gibi kahvaltı yapıcam

Protein ağırlıklı olmalı. Yumurta, peynir, surçt, yoğurt

ben o nestle nesfitin kilo aldırdığına inanıyorum açıkçası.
Geceleri falan yiyorum çok güzel oluyor iştahamı açtı

Açıkçası benLuLu, post: 38789753, member: 180085"]ben o nestle nesfitin kilo aldırdığına inanıydoğuruyor çası.
Geceleri falan yiyorum çok güzel oluyor iştahamı açtı
[/QUOTE]
Açıkcası 7 kilo verdim sadece kahvaltıda yedim ama bünyem alıştı galiba ne tok tutuyorne doyuruyor zaten yarından itibaren bitti artk yemem

Bu gevrekler özellikle nesfit yazları yiyordum bu kadar çabuk acıktıran bir şey daha görmedim ben.Bence yumurta ye acayip tok tutuyor yanına da ceviz badem olabilir.

Kahvaltıda yumurta yemeyi unutma canım,tok tutar ve 2 dilimde olsa ekmek ye yanında.Tabi bunun yanı sıra diğer kahvaltılık ürünler azar azar.

[QUOteşekkürler post: 38791479, member: 124816"]Kahvaltıda yumurta yemeyi unutma canım,tok tutar ve 2 dilimde olsa ekmek ye yanında.Tabi bunun yanı sıra diğer kahvaltılık ürünler azar azar.[/QUOTE]
Çok teşekkurler fakat hergun yumurta iyi değilmiş haftada 2 kere yemeyi planlyorm

Zayiflamak istiyorsaniz kahvalti yapmayin, öğle yemegi yeyin o da 11-13 saatleri arasinda olmalı. Tabiki ben doktor değilim fikrim bu. Akşam da 19 gibi yeyin ve yatarken asla birsey tuketmeyin
S sumoshh kahvaltı mutlaka edilmeli bütün doktorlar mutlaka kahvaltı edilmeli diyorlar,eğer kahvaltınız diyet yapıyorsan sağlıksız olur.Öğün atlanmaması gerek.

[QUOteşekkürler post: 38791479, member: 124816"]Kahvaltıda yumurta yemeyi unutma canım,tok tutar ve 2 dilimde olsa ekmek ye yanında.Tabi bunun yanı sıra diğer kahvaltılık ürünler azar azar.
Çok teşekkurler fakat hergun yumurta iyi değilmiş haftada 2 kere yemeyi planlyorm[/QUOTE]
Bence bir zararı yok,nettede bir yazıda okudum hergün bir adet yumurta tercih edilmeli diyordu yazıda özellikle diyet yapanlar tarafından tok tutması açısından.

S sumoshh kahvaltı mutlaka edilmeli bütün rlar mutlaka kahvaltı edilmeli diyorlar,eğer kahvaltınız diyet yapıyorsan sağlıksız olur.Öğün atlanmaması gerek.
Tabiki kesinlikle ben asla atlamam kahvaltıyı saat 7:30,8:00 gibi mutlaka yaparım fakat her gün yumurta iyi degil

inşallahost: 38791566 .!.:
Çok teşekkurler fakat hergun yumurta iyi değilmiş haftada 2 kere yemeyi planlyorm
Bence bir zararı yok,nettede bir yazıda okudum hergün bir adet yumurta tercih edilmeli diyordu yazıda özellikle diyet yapanlar tarafından tok tutması açısından.[/QUOTE]
Bakalım insallah denerim

Tabiki kesinlikle ben asla atlamam kahvaltıyı saat 7:30,8:00 gibi mutlaka yaparım fakat her gün yumurta iyi degil
Her gün 1 yumurta!

Yumurta yıllardır tartışma konusu, uzmanlar yıllar önce içindeki kolesterol miktarının fazla olması nedeniyle yemeyin demişlerdi. Bir yandan da ne kadar faydalı olduğu konuşulur, hatta yumurta severler bu kadar güzel, lezzetli ve faydalı bir besini biz neden yiyemiyoruz diye üzülürlerdi. Yıllar sonra araştırmalar gösterdi ki, yumurtanın içindeki kolesterol vücuttaki kolesterolü artırmıyor. Yani yumurta zararsız. Bu insanları çok rahatlatmadı, ya bir daha değişirse diye kolesterolü yüksek olanlar ve kalp-damar hastalıkları yaşayanlar yumurtadan uzak durdular. Tüm bu süreçlerde ben hep yumurta tüketin dedim ve bugün "Dünya Yumurta Günü" olması nedeniyle tekrar hatırlatmak istiyorum...

"HER GÜN yumurta yenir mi?" diye soruyorsanız ben size faydalarını anlatayım. "Yenir mi? Yenmez mi?" siz karar verin. Sadece alerjisi olanlar varsa belki günaşırı yiyebilirler. Haftada en az 3 yumurta yemelisiniz.

ÇOCUKLAR İÇİN EN GÜZEL İLAÇ
İster haşlanmış yumurta, ister menemen, ister omlet, isterseniz krep. Yumurta yemek için yüzlerce bahanemiz var. İlle de kahvaltıda yemeniz şart değil. Ispanağın üzerinde, kabağın içinde, yogurt ile çılbır şeklinde. Yumurtanın her halini deneyin ve çocuğunuzun her gün yumurta yemesine özen gösterin. Sağladığı vitaminler, mineraller ve protein sayesinde hem bağışıklık sistemine, hem hafızaya, hem kemiklere, büyüme ve gelişmeye, kaslara, gözlere, aslında tüm sisteme faydası büyük.

DİYET YAPANLAR İÇİN ŞART
İçerdiği protein sayesinde hem zayıflamayı hızlandırıyor hem de tokluk hissi veriyor. Tok kalmak için birden fazla yumurta yemek gerekmez ama her gün kahvaltıda 1 yumurta yemek veya yemeklere yumurta eklemek sizi tok tutar ve diyetinizi daha iyi yapmanızı sağlar.

KANSIZLIK VE UNUTKANLIK VARSA
O zaman yine yumurta size çare olacak. Demir ve B12 eksikliğinde görülen kansızlık ve unutkanlık, yumurtayı düzenli tükettiğinizde iyileşiyor. Yumurtada bulunan demir ve B12 vitamini diğer besinlere göre daha fazla emiliyor.

Güçlü saçlar, iyi gözler

E VİTAMİNİ demir, çinko ve selenyum içerdiği için saçlarımızı ve cildimizi güzelleştiriyor, daha canlı ve sağlıklı olmasını sağlıyor. Göz sağlığı için de B vitaminleri çok önemlidir. Yumurtada bulunan B vitaminleri gözlerimize de yarıyor.

YUMURTA SATIN ALIRKEN DİKKAT edilmesi gerekenler

YUMURTA satın alınırken kabuğunun temiz olmasına dikkat edilmeli. Çatlak ve kırık yumurtalar satın alınmaması gerekiyor. Unutmayınız ki; yumurtaların tazeliğini daha çabuk kaybedip bozulabiliyor. Ayrıca mikroorganizmaların üremesi için uygun bir ortam oluşturuyor. Ev koşullarında yumurtanın buzdolabında saklanması gerekiyor. Çabuk bozulmasını önlemek için kullanılacağı zaman yıkanmalı. Yumurtanın tazeliği en iyi kırıldığında anlaşılıyor. Taze yumurta kırıldığında yumurta akı ve sarısı tamamıyla yayılmaz ve birbirine karışmaz. Yumurta sarısı yüksek görülüyor. Bayat yumurtanın su ve CO2 kaybı nedeniyle ağırlığı azalıyor. Tuzlu suya atılacak olursa, taze yumurta dibe çökerken bayat yumurta ise yüzeyde kalıyor.

Çiğ olarak tüketilmemelidir

YUMURTA çiğ olarak tüketilmemelidir. Çiğ yumurtanın hem sindirimi güçtür hem de B grubu vitaminlerinden biyotin vücutta kullanılamaz. Yumurta kullanılmadan bir süre önce buzdolabından çıkartılması gerekiyor. Böylece haşlanırken çatlaması önlenmiş olur. Ayrıca kek ve pastalarda kabartıcı özelliğinden daha çok faydalanabilirsiniz.
Yumurtanın pişirilme süresinin iyi ayarlanması gerekiyor. Eğer yumurtayı haşlama süresi uzarsa ve yumurta bayatsa sarıdaki demir, sülfür ile birleşerek yumurta sarısının etrafında yeşil bir halka oluşuyor. Demirin kullanımı azalıyor.
Yumurta, kabuklu olarak pişirildiğinde 4 dakikada beyazı, 12 dakikada tamı katılaşıyor. Uzun süre pişirilen yumurtaların sindirimi güçleşiyor ve uygulanan pişirme yöntemine göre B grubu vitaminlerde kayıplar oluşuyor. Kayıpları önlemek için yumurtayı yağa kırma yerine, diğer yöntemler ile pişirilmesi öneriliyor.

NASIL SAKLANMALI?
Yumurta çabuk bozulan gıdalardan olduğu için buzdolabında karton ambalaıyla muhafaza edilmesi gerekiyor. Yumurta, oda sıcaklığında 7 gün, buzdolabında 1 ay süreyle sağlıklı olarak muhafaza
edilebiliyor. Pişmiş yumurta kabuğun kırılmasından sonra 7-9 gün buzdolabında saklanabiliyor.
■ Yumurta sarısı ve beyazındaki renk farklılığının sebebi nedir?
Yumurta sarısının koyuluğu tavuğun yemine göre değişebilir ve yumurtanın besleyiciliği veya kalitesi üzerinde herhangi bir etkisi bulunmuyor. Tavuk yeminde önerilen miktardan daha fazla buğday bulunursa yumurta sarısı açık, mısır bulunursa koyu olabiliyor. Bazen yumurta beyazı hafif yeşilimsi bir renkte olabilir. Bunun sebebi yumurtadaki riboflavindir. (vitamin B12) Taze yumurtadaki karbondioksit ise yumurta beyazının bulanıklaşmasına sebep olabiliyor. Her iki durumda da yumurta kalitesi ve besleyiciliğinde herhangi bir değişme olmuyor.
■ Kahverengi yumurtalar beyazlara göre daha besleyici midir?
Hayır. Yumurtanın kabuk rengi tavuğun cinsiyle alakalıdır. Kahverengi ve beyaz yumurtalar besleyicilik yönünden aynıdır.

http://www.haberturk.com/yazarlar/gunes-aksus/885047-her-gun-1-yumurta

nesfıtlerı çok severım. kahvaltı yapmayı sevmedıgım ıcın yerım
gercekten hiçbişi yememıs hissi verıyor :d

canım hergün yumurta yemekten hiç bişey olmaz, eski de kaldı artık o bilgiler, tıp sürekli yenileniyo gelişiyor, bilgiler yenileniyor
biz ilkokula ortaokula giderken hergün annem yapardı gayette sağlamız yani, o zamanda yumurtaya hergün yenmez derlerdi ha

nesfıtlerı çok severım. kahvaltı yapmayı sevmedıgım ıcın yerım
gercekten hiçbişi yememıs hissi verıyor :d

valla canım ben bi ara yok kilo verdiriyo falan diye reklamlara kanıp bi kaç hafta yedim, ama sonrasında ki acıkma insan acıkması değil kurt acıkması o derece açlık krizine soktu beni

valla canım ben bi ara yok kilo verdiriyo falan diye reklamlara kanıp bi kaç hafta yedim, ama sonrasında ki acıkma insan acıkması değil kurt acıkması o derece açlık krizine soktu beni
En iyisi normal bir kahvaltı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…