- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.878
- 548
- Konu Sahibi turuncusari
-
Kafam çok karışıkKonu sahibi anlamamakta ısrar ediyor. İnsan bazen başına gelenleri hak ediyor
Dediğinizde hiçbir yanlislik yok ki sizde dediniz birseyler olmuyorsa veya olmayacaksa yada gecikecekse birsey sebep olur buda onlardan biri olur bunlara izin verende vermeyende Allahtir .Burdaki bayanlarin yazdiğida gayet güzel seyler ne desinler ki oturda bunlari düşün ağlami desinler dua edin diyor hepsi isteTartışmak için değil de merak ettiğim için soruyorum. Allah istemedikten, izin vermedikten sonra hiçkimse hiçbir şey yapamaz diyen arkadaşlar, sonuçta bir insan bir insanı öldürebiliyor bu dünyada. Bir insanın yaşama hakkına bile son verme iradesine sahip insanoğlu. Yani bir insanı canından edebilen birisi neden kısmetini kapatmakta etkili olamasın? Allah bütün yanlışlara bütün günahlara müdahale eden bir yaratıcı değil ki. Elbette Allah izin vermedikten sonra yaprak bile kıpırdamaz ama Allah imtihan gereği insanların iradelerine müdahale etmiyor. O yüzden kısmet kapalılığı bana imkansız gelmiyor. Zaten daha önce de yazdığım gibi nazardan ve hasetten böyle bir şey olabileceğini duymuştum. Benim için güvenilir bir kaynaktı ama inanmayan tabii ki inanmaz saygı duyarım.
Kim işi gücünü bırakıp benle niye uğraşsın diyorum ama uğraşabilir de, herkes herkes için böyle alengirli işlere girmiş olabilir insanların prizlerinin içinden kağıtlar falan çıkıyor, bu paranoya ile hayat geçmez. Yaptılarsa da en güzel savunma büyücü büyücü gezmek değil allaha sığınmaktır. Buna rağmen başımıza musibet geldiyse (bu nedenle olduğunu bilemeyiz de neyse), allah istediği içindir hayatın bize öğreteceği dersler vardır. Bu biraz tevekülle ilgili bişey, benim kısmetimi bi kocakarı değil yaradan kapatır onun da elbet bir sebebi vardırTartışmak için değil de merak ettiğim için soruyorum. Allah istemedikten, izin vermedikten sonra hiçkimse hiçbir şey yapamaz diyen arkadaşlar, sonuçta bir insan bir insanı öldürebiliyor bu dünyada. Bir insanın yaşama hakkına bile son verme iradesine sahip insanoğlu. Yani bir insanı canından edebilen birisi neden kısmetini kapatmakta etkili olamasın? Allah bütün yanlışlara bütün günahlara müdahale eden bir yaratıcı değil ki. Elbette Allah izin vermedikten sonra yaprak bile kıpırdamaz ama Allah imtihan gereği insanların iradelerine müdahale etmiyor. O yüzden kısmet kapalılığı bana imkansız gelmiyor. Zaten daha önce de yazdığım gibi nazardan ve hasetten böyle bir şey olabileceğini duymuştum. Benim için güvenilir bir kaynaktı ama inanmayan tabii ki inanmaz saygı duyarım.
Dediğinizde hiçbir yanlislik yok ki sizde dediniz birseyler olmuyorsa veya olmayacaksa yada gecikecekse birsey sebep olur buda onlardan biri olur bunlara izin verende vermeyende Allahtir .Burdaki bayanlarin yazdiğida gayet güzel seyler ne desinler ki oturda bunlari düşün ağlami desinler dua edin diyor hepsi iste
Teşekkür ederim.Kim işi gücünü bırakıp benle niye uğraşsın diyorum ama uğraşabilir de, herkes herkes için böyle alengirli işlere girmiş olabilir insanların prizlerinin içinden kağıtlar falan çıkıyor, bu paranoya ile hayat geçmez. Yaptılarsa da en güzel savunma büyücü büyücü gezmek değil allaha sığınmaktır. Buna rağmen başımıza musibet geldiyse (bu nedenle olduğunu bilemeyiz de neyse), allah istediği içindir hayatın bize öğreteceği dersler vardır. Bu biraz tevekülle ilgili bişey, benim kısmetimi bi kocakarı değil yaradan kapatır onun da elbet bir sebebi vardır
Sen çok yaşa emi gidip gelip konuya bakıyorum ban yememek için yazmıyorum ya :)Bi şarlatanın laflarına inanıp sinir krizleri geçiren ve aylarca aklından çıkaramayan biriyle aklı başında kimse evlenmez zaten. Sizin bekar olmanız çok normal yani
İnşallah mutlu evlilik yaparYa aslında inanıyor gibiydim bir ara.kuzenimden dolayı.ona da demişler ki kismetin kapalı diye.34 yaşına geldi.birkaç ay önce nisanlandi.yaza da düğünü var.tüm genelini düşününce şuna karar verdim ki aslında herseyin bir zamanı var.o gün gelmeden ne yapsan da olmuyor.kız bu nişanlısı ile çok şey yaşadı ayrı kaldı.ama şu an çok mutlular.bu ayrılığın kendilerine arti olarak döndüğünü o yüzden kıymet bildiklerini söylüyorlar.eğer ilk tanıştıkları zaman is ciddiye binseydi sevgimiz bu kadar fazla olmazdı diyorlar.uzun yorum mu yaptım ne.sonuca gelirsek evlilik kader işi,belli bir tarihi var.sabredin
Amin.sizin de karşınıza çıkar umarım en yakın zamanda mutlu olabileceğiniz birisiİnşallah mutlu evlilik yapar
Yok anlatmak istemediyim seyler var ama kismetimin kapali olmamasiyla alakasi yokmus. İyi ki, de evlenmemisim. İyi ki şuan kocamla evliyimBelki de anneniz o kadar uğraştığı için düzeldi ve kismetiniz karşınıza çıktı...
Zaten kismet kapalılığı doğru kişinin karşımıza çıkmasını engelliyor bildiğim kadarıyla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?