Sizce küçük kız mı haklı abla mı?

ben gene de haksızlık olduğunu düşünüyorum.
baba neden gizlice böyle bişey yapıyor bunu anlamak lazım.

sebep masumca olsaydı diğer kızlarla da konuşup kardeşinizin ihtiyacı var falan filan konuşup onların da rızasını almalıydı.
elbette baba hayatta ve parasını kime isterse ona verir.
ama o parada diğer kızlarının ve torunlarının da hakkı var. babanın ve annenin bunu düşünmemesi çok ilginç.

neden o kızına ev almak istiyor.

diğer kardeşler paranın her ay geri ödendiğini nerden bilecekler. belki de ödenmeyecek bile. yada ödenemeyecek.
yani çocuklarını böyle bir ihtilaf içine düşürmesi aralarında soğukluk ve belki düşmanlık yaratması çok ama çok yanlış.
başka bir yol bulunmalı.
ev alınsın üç kızın üstüne yapılsın mesela.. gene ihtiyacı olan kullansın.
parayı alan kız ve damat babaya bu teklifi yapabilirler. çok hak gözetiyorlarsa ve iyi niyetlilerse..

Baba hata etmiş bence.Evet kendininse istediğine parayı verir doğru ama yaptığı ayrımcılık olarak algılanılabilir.
Evde bekar kızı varken(evliliği potansiyel masraf) damadına yüklü miktar borç vermesini mantıksız buldum.
Diğer kardeşler öğrenmesin istemiş, o da farkında duyulursa diğer kardeşlerin ayrımcılık yapıldığını düşünüp küçük kardeşleriyle aralarına nifak girebileceğinin.
Para neden annenin hakkı onu da anlayamadım ben, anne yaşıyor mu yoksa öldü de parayı miras mı bıraktı?Mirassa zaten baba kalkıp da paraya el koyamaz hakkı yok.
Keşke baba bu işi yaparken sır olarak saklamasaymış, kızına yardım etmek istemesini anlıyor ve hak veriyorum kesinlikle ama bu yardım şeffaf bir şekilde yapılsa daha doğru olurmuş sanki.
Bence arkadaşınız bu ev meselesini erteleyip kardeşlerinin gönlünü yapsın önce, ortadaki yanlış anlaşılmalar düzeltilsin, babanın ayrım yapmadığı anlaşılsın.Sonra babalarından borç alıp alırlar evlerini.

aslında baba bir sabah uyanıp böyle bir karar vermiş olamaz.
damadını çağırıp size para vereyim ev alın demesi bile pek mantıklı değil.
belki de damat babadan borç istedi o da hayır diyememiş olabilir. etrafa kendisi verdi diye anlatılmıştır.

aslında baba bir sabah uyanıp böyle bir karar vermiş olamaz.
damadını çağırıp size para vereyim ev alın demesi bile pek mantıklı değil.
belki de damat babadan borç istedi o da hayır diyememiş olabilir. etrafa kendisi verdi diye anlatılmıştır.

ay vallahi güldüm bu yoruma
tabi siz bu insanları tanımadığınız için bu tür şeyler düşünmeniz gayet normal,
damadın babadan borç istemesi söz konuu bile olamaz canım

Back
X