Sizce mantıklı mı

nellyyone

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2016
101
52
98
29
Arkadaşlar merhaba size bir konuda danışmak istedim. 6 aydır devam eden bir ilişkim var kendisi çok iyi anlayışlı ve üzerime düşen biri çokta mutluyum. İkimizde 22 yaşında üniversite öğrencisiyiz onun okulu önümüzdeki yıl bitiyor ve benim daha 2 yılım var yani uzayacak. Erkek arkadaşımın ailesi seneye mezun olduktan sonra memlekete geri dönmesini bekliyorlar ve ısrarcılar bu konuda, yani uzaktan devam etmek zorundayız. Bana dün gece bi anda öğrenciyken evlilik konusunda ne düşünüyorsun diye sordu bende mesleğimi elime almadan herhangi bir güvencem olmadan bu işe girmenin riskli olduğunu söyledim başka da yorum yapmadım ancak aklımı kurcalamaya başladı sizce üniversitede evlenmek mantıklı mı? Ailesinin durumu iyi kendisi de iyi bir bölüm okuyor işsiz kalma ihtimali yok yani maddi anlamda sıkıntı yok ancak uzaktan ilişki yürütecek insanlar değiliz ikimizde. Bu sürecin bizi yipratacagina adım gibi eminim. Zaten burada beraber yaşıyoruz evlilikten bir farkı yok. "Ailemize yalan söylemeden özgürce ve beraber yaşamaya devam ederiz hem burada senin yaninda kalmak icin bir sebebim olur sen yine okursun okulunu bende mezun olacağım çalışırım hayatımıza bakarız" dedi. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu sadece konusuldu yani kesin birsey yok sadece merak ettiğimden fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler :)

asla mantıklı değil
o yıllarda insanın aklı cok havada oluyor
universıtede 4 yıl deli gibi asık oldugumu sandıgım kişi ile
okullar bıtınce nısanlandık
sonra o askere gitti ben uluslararası bır sırkette işe girdim
onu askerliğini bekledim
askerden geldı ve düğüne 3 ay kala ayrıldım

o yaslarda taslar tam yerıne oturmuyor
iş hayatına atılınca ınsan cok farklılasıyor olgulasıyor vs vs
acele etmeyın bence
okullarınız bıtsın, ıkınız de çalışma hayatına atılın
hala duygularınız devam edıyorsa karsılıklı olarak
evlenırsınız:)

Evlendikten sonra verdiği vaatleri tutamaz artık bir sürü derdin olacak. Şimdiki gibi yaşayamayabilirsiniz o zaman sorumluluğun artacak. Kaynanası görümcesi eltisi misafiri... derken okul 2 daha uzar..

Ailesine tepkisini koysun orada iş bulsun o zaman ayrılmıyorsa senden.

Bir yandan da bu konuyu buraya yazdın ama aklın iyice karışacak karman çorman olacak.

Cok mantikli vallahi. Kendinize ve sevgilinize guveniniz tamsa gerisini pek dusunmeye gerek yok. "Ama ben cok guvenmistim, okursun demisti, okuyamadim, bosandim" falanlar icinde yurutebilecek potansiyelde degillermis diyorum.

Esinizin isi saglam ve surekliligi olan bir is olacaksa bir sakinca yok.

Memlektine donmemek icin sizi bahane etmesi hic hos degil , koskoca adam istedigi sehirde yasar cok tuhaf geldi bana

Yaninda kalmak icin evlilik ir gerekçe mi olacak? Bastan yanlis bir düşünce. Kalmak isteyen yolunu bulur.

Uni mezunu bir erkek hayatiyla nerede yaşayacağı ile ilgili verdigi karari ailesine kabul ettiremiyorsa evlilik icin gerekli olgunlukta mi diye sorardım kendime

Kimse için gelecegini riskeatma

Madem ailesinin durumu iyi atlar her haftasonu ucaga gelir yaniniza.

Ben evliyken okula gidilmezcilerden degilim. Ilk universitemi evliyken bitirdim. Evli ve cocuklu olarak 2.yi okuyorum 1 senem kaldi. Sizin dirayetinize bagli. Ama evde yatmak koca parasi yemek hosuna gidip bitiremiyor cogunluk. Sonra evlendim gidemedim diyorlar.

Sizin yasiniz kucuk. Adami askere alsalar bir birikim yok sizin isiniz yok babanizdan veya kayinpederinizden eve erzak parasi mi alacaksiniz? Yani mecbur kalsaniz alirisniz. Hastalik olur bir sey olur... ama sirf bu acele yuzunden? Bizim ailelerimiz de bize maddi destek oluyor ama etmeseler de olur. Sadece durumlari iyi biz de daha rahat edelim istiyorlar. Ama zaten ikimiz de calisiyoruz.

Ama sizin yasiniz cok kucuk. Siz muhtemelen evlenseniz erken evlendiginize degil ama bu adamla evlendiginize pisman olucaksiniz. Kotu bii demiyorum yani iyidir elbet. Ama.evlilik karari icin kucuksunuz.

Ailesinin maddi durumu iyi.. Ailesine guveniyorsa neden okudu o zaman. Veya neden iş arasin ki.. Yani demek istediğim varlığı olan aileye güvenip işsiz güçsüz hele de okul bitmemişken sakın bu işlere girmeyin. Yahu taş çatlasın 20 yaşındasın. Okul bitecek is bulacaksiniz calisacaksiniz. Önce bir hayatı öğrenin bence. Evlilik dediğiniz sevgili olmak gibi birsey degil. Hele ki ev geçindirmek apayrı bir sorumluluk. Kesinlikle ve kesinlikle bunlar için eğitimini yarıda bırakma, eğitimini tamamlamadan bu işlere kalkışma derim..

Okulunu bitirip iş bulup ben burda devam ediyorum yaşantıma diyemiyorsa bu kişilerle evlenmeyin kızlar

Ailesinin imkanlarının rahatliginda sevgilin onlar ne derse o olacak evliliginize de...

Gencecik kızlar okuduğu şehirde iş bulup kalıyor tek başına bı erkek bunu beceremiyorsa...

ben olsam adamı daha iyi tanımak için fırsat olarak görürdüm bu durumu bakalım kendi istediği gibi yaşayabiliyor mu yoksa ailesinin dizinin dibinden ayrılamıyor mu

6 aydır berabersiniz birlikte yaşıyorsunuz ama evlilik için yeterli olmadığınızı düşünüyorsunuz.
ben karşımdaki insana güvendiğim kadar adım atarım.
bu sizin ailelerinizle birlikte verebileceğiniz bir karar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…