Alaka şu. Üslup iyi değil. Ben onun sahibi demiyorum zaten. İlerleyen yorumlarda konu sahibi ilk kez soylemediklerini yazmis. O anne baba ilk duyduklarinda mesafe koymaliydi. Ben yorumumu 1 paragraflik olan metne yazdım. Ve hala diyorum ki sogurum üslup kötü. Siz sogumayinNe alaka? Işte evlatlari birey olarak kabul etmediğiniz için,evlilikler bitiyor, ana kuzulari türüyor.
Evlatlar büyüyor,kendi evleri, işleri olur. Özel hayatlari oluyor. Ben istemem evladimin evinde, o işteyken kalmak.
Herkesin kendine ait bir düzeni var. Cocuğunu doğurmak, ona sahip olduğun anlamina gelmez. Millet bunu anlasa ülkece aslinda rahatlanacak ama yok olmuyor.
Zaten.bu durumu görüp anlamaları gerekiyordu..geldiklerinde.kesinlikle bi terbiyesizlik asik surat vs yapılmıyor 3n iyi.sekilde.bas tacı olarak ağırlıyoruz..tek korku sınır bilmemezlik olması. Cunku.nisanlilik doneminde benzer durumlar gördüm ve burdan da anlasiliyor ki gerçekten sınır bilinecek olsa simdiye kadar anlarlardı...Alaka şu. Üslup iyi değil. Ben onun sahibi demiyorum zaten. İlerleyen yorumlarda konu sahibi ilk kez soylemediklerini yazmis. O anne baba ilk duyduklarinda mesafe koymaliydi. Ben yorumumu 1 paragraflik olan metne yazdım. Ve hala diyorum ki sogurum üslup kötü. Siz sogumayin
Zaten duyar duymaz çeki düzen vermeleri gerekirdi. Ben yeni evli çiftlerin yanında bu denli kalkınmasını uygun bulmuyorum ki yeni olmasa da gereksiz. Düşünmeleri lazım. Ben tasvip etmiyorum davranışlarini sadece daha uygun anlatılabilirdi. Kayınvalideniz biraz da halden anliyormus o deseydi ya da eşiniz konussaydi. Olan olmuş ama zaten çok da kus kalacaklarını sanmıyorum.Zaten.bu durumu görüp anlamaları gerekiyordu..geldiklerinde.kesinlikle bi terbiyesizlik asik surat vs yapılmıyor 3n iyi.sekilde.bas tacı olarak ağırlıyoruz..tek korku sınır bilmemezlik olması. Cunku.nisanlilik doneminde benzer durumlar gördüm ve burdan da anlasiliyor ki gerçekten sınır bilinecek olsa simdiye kadar anlarlardı...
Kayinvalidem araci kurum gibi gelir esime durumu anlatır eşim de cevap verir. Kayinvalidem bu zamana kadar bizim haftasonu kalinmasi.ile.ilgili dusuncelerimizi küsmesin diye net dememis kendi anlasin diye beklemis..en son da kayınpederim biz daha cok kalırız cocuklar.bizi.istiyor sen ortalik karıştırıyorsun diyince k.validem de gerçeği söylemiş..bi.anda kalkip gittiler ztn..biz.direk k.pederimin yuzune de bisi demedik aslında. Dolayli yoldan gelistiZaten duyar duymaz çeki düzen vermeleri gerekirdi. Ben yeni evli çiftlerin yanında bu denli kalkınmasını uygun bulmuyorum ki yeni olmasa da gereksiz. Düşünmeleri lazım. Ben tasvip etmiyorum davranışlarini sadece daha uygun anlatılabilirdi. Kayınvalideniz biraz da halden anliyormus o deseydi ya da eşiniz konussaydi. Olan olmuş ama zaten çok da kus kalacaklarını sanmıyorum.
Alaka şu. Üslup iyi değil. Ben onun sahibi demiyorum zaten. İlerleyen yorumlarda konu sahibi ilk kez soylemediklerini yazmis. O anne baba ilk duyduklarinda mesafe koymaliydi. Ben yorumumu 1 paragraflik olan metne yazdım. Ve hala diyorum ki sogurum üslup kötü. Siz sogumayin
Kizlari varsa ordada kalsınlar. Ben ev sahibi yokken kim olursa olsun kalmasını istemem canım. O hatayı bı kere yaptim.kayinvalidegili bırakıp ise gittim üç gün çok pişman oldum.bi daha da asla istemem ben evdeyken gelsinler gitsinlerBiz iki günlüğüne gelin demiyoruz ayni mahallede kenfi kizlari da var. Geldiklrinle dönüşümlü kalabilirler. Tek biz olsak koca şehirde haklisiniz. Ki zaten haftaiçi sanah cok erken cikip gec geliyoruz. Evde yokuz ztn aksamdan aksama anca gorurler o da halimiz varsa oturmaya
Bilinmesinden yana hiçbir sorun yok. Bilsinler. Yaptıkları hoş degil çünkü. Birilerinin kalması hoşumuza gitmiyor demiş. Benim annem babam herhangi biri değildir. Bunu kuramam ben. Belki anne babasi da buraya alınmıştır . Ailesiyle nasıl iletişim kuracağını bilmeyen kocası çözecek sorunu artık. Ben sorunlarımı ailemle paylaşırım onlar da anlarlar zaten o yüzden bu raddeye gelinmesini yadırgadım. Adamlar hiç mi yol yordam bilmiyor ve aynı adamlar çok da hassaslar.Nasil bir üslüp ile söylenmeli peki? Çünkü bu söylenmemeli, bilinmeli zaten. Yani konu sahibi hiç gelmeyin, sizi asla görmek istemiyorum demedi ki. Tabiki anne baba gelebilir, hafta sonu harbiden neye yetmiyor? Daha nasil farkli söylenmeli?
Yani bu destuur ana babadiir denmesi ve çok protokolcu olmayi doğru bulmuyorum. Iletişimsizlik daha yipratici. Kizim sana diyorum, gelin sen duy olayi çok yanliş. Ben rahatsizliğimi kendi ailemle paylaşamayacaksam, kimle paylaşacam?
Işte annemlerin jenerasyonu hep saygi hürmet diye, elalem diye diye sessiz kalip çok yiprandilar. Ne gerek var? Bişey seni mutsuz ediyorsa tabiki söylenmeli.
Ne yaptilar özel degilse merak ettim ?.kayinvalidegili bırakıp ise gittim üç gün çok pişman oldum.bi
Sizin mesajınız kendi başına bir konu olarak açılmalı bence. Gözlerim belerdi okurken, bu nasıl iş böyle? Hiç mi evladını özlemiyor o anne, hiç mi evimde güzelce yedirip içiririm demiyor da tatilde bile başından atıyor yatılı okuyan çocuğu? Çok gerildim ilk fırsatta alıp götürün ağızlarının payını da verin. Çocuğa da yazık ne öyle ordan oraya postalanıp duruyor evi damı yokmuş gibi.Kabul etmiyoruz da soran yok haberimiz bile olmuyor çat kapi geliyor çocuk annem gonderdi deyip, kapidan da çeviremiyoruz.
Annesine bin kere soyledik umrunda degil.
Yollar da kardan kapandi açilsin annesine gondericez.
Eş ailesiyle ilgili konu açsam , konu konuyu açar anlat anlat bitmezSizin mesajınız kendi başına bir konu olarak açılmalı bence. Gözlerim belerdi okurken, bu nasıl iş böyle? Hiç mi evladını özlemiyor o anne, hiç mi evimde güzelce yedirip içiririm demiyor da tatilde bile başından atıyor yatılı okuyan çocuğu? Çok gerildim ilk fırsatta alıp götürün ağızlarının payını da verin. Çocuğa da yazık ne öyle ordan oraya postalanıp duruyor evi damı yokmuş gibi.
Allah'ım şaka gibi yeterince kalmalarına müsade etmişsiniz zaten ki elbette ailelerin başımız üstünde yeri var fakat yine de sınırı vardır gelip gitmenin kalmanın.. Daha da trip mi atıyorlar1 yillik evliyiz. Sehir disindan esimin ailesi ortalama 2 ayda bir ziyarete geliyorlar. Eşimde ben de cok yoğun çalışıyoruz. Esimin ailesinden yana bir şikayetim yok ama kalma konusunda bizden beklentileri: haftaiçi biz ise gidince de bizde kalmak ve evi bir nevi kendi evleri gibi kullanmak istiyorlar. Bende izin verince hep bi adım ilerisi olacak gibi hissediyorum. Biz diyoruz ki cuma aksami is çıkışında kalmaya gelin p.tesi sabahi biz ise giderken birlikte cikar gideriz biz evde yokken evde birilerinin olmasindan rahatsız oluyoruz dedik. Tepki gosterip bir daha da gelmeyiz diye gittiler. Simdi bize küstü kayınpederim. Arayi nasil duzeltebilirim?
Ya hani kalmalarına bu şekilde diyemezdim ben mesela..Eşimin anahtarını verırdım ya da kendımın mesela kaldıkları zamanda..Gıderlerken de ısterdım gerı...Anahtar baska yapılmasına gerek yok derdım öyle bır teklıfle gelseydıler ama o söz kırıcı olmuşProblemli insanlar degiller fakat ne kadar ilerisi icin musaade edersen o kadar ileri giden sınır cizmeyen insanlar. Evin anahtarini ver şehir disindan rast gele zamanda gelip eve girerler. Bir nevi mecbur kaldik bunu demeye
Sizler bu sorumluluğu aldıkça onların daha da işine gelecek. Dediğiniz gibi siz tamir edemezsiniz. Doğurmayı biliyorlarsa bakmayı da bilecekler. Aşırı sinirlendim sanki bana yapılmış gibi.Eş ailesiyle ilgili konu açsam , konu konuyu açar anlat anlat bitmez
Eşim çok vicdan yapiyor kendini yalniz hissetmesin biz ilgilenelim diyor.
Ben de şöyle düşünüyorum anne babanin actigi yarayi biz kapatamayiz.
Bu çocugun dayiya degil , anne babaya ihtiyaci var.
Yollar açiksin göndericez.
Bir daha da bu emrivaki yapilirsa direkt göndermeyi dusunuyorum.
Tanidigimdan beri böyle zaten bu çocuk çanta gibi ordan oraya tasiniyor, bir anneannede, bir babaannede , bir teyzede, diger dayisi kabul etmiyor, biz evlenince de bize paket yapildi.Sizler bu sorumluluğu aldıkça onların daha da işine gelecek. Dediğiniz gibi siz tamir edemezsiniz. Doğurmayı biliyorlarsa bakmayı da bilecekler. Aşırı sinirlendim sanki bana yapılmış gibi.
Ben de böyle düşünüyorum. Bir seyler usulüne uygun olmali fakat kendinden verince mutsuz olacaksan vermemelisin. Ben 2 ayda bir acaba ne zmaan gelecekler ne kadar klacaklar düşüncesine girmek zorunda degilum cunku benim hayatımin da sabah 8 isbasi aksam 6 mesai bitis seklindr bi çalışma düzeni var. Benim hayatım zaten çalışmaktan ibaretken insanlar da bana da nefes süresi bıraksın. Tum haftasonumu gocunmadan veriyorum zaten..Nasil bir üslüp ile söylenmeli peki? Çünkü bu söylenmemeli, bilinmeli zaten. Yani konu sahibi hiç gelmeyin, sizi asla görmek istemiyorum demedi ki. Tabiki anne baba gelebilir, hafta sonu harbiden neye yetmiyor? Daha nasil farkli söylenmeli?
Yani bu destuur ana babadiir denmesi ve çok protokolcu olmayi doğru bulmuyorum. Iletişimsizlik daha yipratici. Kizim sana diyorum, gelin sen duy olayi çok yanliş. Ben rahatsizliğimi kendi ailemle paylaşamayacaksam, kimle paylaşacam?
Işte annemlerin jenerasyonu hep saygi hürmet diye, elalem diye diye sessiz kalip çok yiprandilar. Ne gerek var? Bişey seni mutsuz ediyorsa tabiki söylenmeli.
Bir degil iki degil. Her geldiklerinde pazar gecesi ya da pazar sabahı " k.validem diyor ki: oglum baban haftaici de kalmak istiyor"her defasında annesine esimhayir diyor. En son tekrar bu konu bana gelince daha gerildi ortam. Meger bunda da k.pederm bilmiyormuşBilinmesinden yana hiçbir sorun yok. Bilsinler. Yaptıkları hoş degil çünkü. Birilerinin kalması hoşumuza gitmiyor demiş. Benim annem babam herhangi biri değildir. Bunu kuramam ben. Belki anne babasi da buraya alınmıştır . Ailesiyle nasıl iletişim kuracağını bilmeyen kocası çözecek sorunu artık. Ben sorunlarımı ailemle paylaşırım onlar da anlarlar zaten o yüzden bu raddeye gelinmesini yadırgadım. Adamlar hiç mi yol yordam bilmiyor ve aynı adamlar çok da hassaslar.
Bence net olarak sana gerek yok doğurduğum çocuğun eğitimini kendim veririm başkası büyütemez diye net konuşmalısın yoksa bu iş çok uzarBen hamileyken de bana senin tecruben yok ilk çocugun ben bakip buyutucem terbiyesini ben vericem demisti.
Bunlar çocugu oyuncak bebek saniyor galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?