- 3 Mayıs 2011
- 13.819
- 49.067
- 798
Zen niye bu konuları çok içselleştiriyorsunAcaba çalışmıyor musunuz Perşembe den hazırlık yapıyorum diyor her gelişlerinde ne yapacak gelin köle mi olmalı illaha niye kadın olunca bu kadar yukleniyorsunuz baya adam gibi adammış insan evinde rahat etmek istemesu suç mu oğlunu seven evine çağırsin
Nereden biliyorsunuzKayinvalidem anlayisli bir kadin zaten bilsem sınırı gecmeyecekler gelsinler bi hafta kalsinlar hic mesele degil. Bunlardaki elini ver kolunu kapsin mantigi..
yalnız bırakıp markete gitmekte bir sıkıntı yok ki yani bunu yalnız bırakma olarak mı yorumluyorsunuz ? biraz abartı değil mi bu da ?
Bu varsayimlara da neden olan baska durumlar oldugu icin mesafeli olmak daha iyi olacak diye dusundum. Daha evlenmeden geliriz 2 hafta kaliriz diyorlardi. Evlendik 1.ayda geleceklerdi bir seyler uydurduk 4. Ayda kalmaya geldiler..eyvallah yani. Cumadan p.tesiye kadar kaldılar. Guleryuzle agirladim. Sonradan 2 ayda.bir gelmeye ve her geldiklerinde haftaici de kalmak istiyoruz demeye basladilar. Biz de calisiyoruz yoruluyoruz vs diyerek uzun uzadiya sık sık gelip kalmasinlar diye hep reddettik. Bu reddedisleride esim annesi ile konusarak dolayli yoldan yapıyordu. Meger.bu konusmalardan kayınpederimin bilgisi yokmus. Kayınpederim de sonradan ogrenince tatsız oldu durum. Ben kesinlikle bu noktaya gelmesinden hoşnut degilum o kadar yuklendim ki kendime artik buraya yazdım. Insanlara doğru mesefa koymaya çalışırken ipler koptuYaş geçince insanlar daha alıngan oluyorlar.Saygısızca davranışları yoksa kalmalarında bi sıkıntı görmemelisiniz.Siz izin verince hep daha çok isteyecekler diye bir şey yok bu tamamen varsayım.Belki de heveslerini alıp sizin yoğunluğunuzu görüp daha az gelmek isteyeceklerdi.
Arayı düzeltmek için de arayıp iyi niyetle yanlış anlaşıldığınızı söyleyip davet edin.Gelmezlerse kendileri bilir artık.
Evet. Benim yerlescegim evde onceden onlar esimle birlikte yaşıyorlardı. Benim ceyizimin gelecegi haftalar onceden belliydi. Ceyizim gelmeden bi gun once de ben 3ve gittim bi baktım mutfaktan hicbir esyasini toplamamış. Ben kendi eşyalarımı nasil yerlesttcem. Ustelik tek zamanim haftasonu iken. Neyse nisanlima dedim annen toplansinki yrn ben esya koycam dedim bi geldik ertesi gun kendime ben dolaptan su kismi ayirdim burasi benim olsun gidip geldikce kullanırız?? Bu ne demek? Portmanto ya hic dokunmamislar cekmeceler onlarin sahsi ozel eşyaları doluydu. Ben yine bisey demedim is çıkışlarında gidip gece yarilarina kadar onlarin kendi eşyalarini kutulayip kendime duzen kurdum. Burda anladim o evden kopmak istemediklerini. Ustune bir de kayınpederim dedi ki biz sehir disindan gelioz dugune kadar ben senin eşyalarını acar kullanirim dedi. Halbuki ben kayinvalideme bir odayi size acalim dugun olana kadar o odayi kullanirsiniz diye onay vermişken kayinpederim tum evdeki esyalari acar kullanirim demesi de sınır bilmemezlik geldi.Nereden biliyorsunuz
Daja önce sınırı geçtikleri bir vukuatları oldu mu?
3 saat falabŞehirler arası kaç saat?
Ki gercekten gelmelerini istiyorum saygi sevgide kusur etmiyorum ama nolurdu biraz sınır bilselerdi? Calisan insanlarin hayatlari bu kadar darlanmaz ki. Her geldiklerinde elimden geldigi kadar iyi agirliyorum. Istemiyorum diye demedim demem de.. ama onlarda surekli gelip bende kalamazlar ayrica cocuklar evde yokken aksam gec gelirken bos evi napcaksin?Oglum var ama ilerde oğlumun evi diye istedigim zaman gitme hakkım olduğunu düşünmüyorum. Hatta davet edilmeden gitmem sanırım. Oğlumun eşi üzerinde hiç bir hakkım yok ve sırf kocasının annesiyim diye eve beni koşulsuz kabul etmesi gerekmiyor.
Onlarında bana çat kapı gelmesini istemem aynı mantıkla. İkili ilişkilerde mesafeyi koruyabilmek lazım kim olursa olsun. Sonuçta karşı taraf istemiyorum dediği halde zorlamak çok gurursuzca değil mi.
Bu varsayimlara da neden olan baska durumlar oldugu icin mesafeli olmak daha iyi olacak diye dusundum. Daha evlenmeden geliriz 2 hafta kaliriz diyorlardi. Evlendik 1.ayda geleceklerdi bir seyler uydurduk 4. Ayda kalmaya geldiler..eyvallah yani. Cumadan p.tesiye kadar kaldılar. Guleryuzle agirladim. Sonradan 2 ayda.bir gelmeye ve her geldiklerinde haftaici de kalmak istiyoruz demeye basladilar. Biz de calisiyoruz yoruluyoruz vs diyerek uzun uzadiya sık sık gelip kalmasinlar diye hep reddettik. Bu reddedisleride esim annesi ile konusarak dolayli yoldan yapıyordu. Meger.bu konusmalardan kayınpederimin bilgisi yokmus. Kayınpederim de sonradan ogrenince tatsız oldu durum. Ben kesinlikle bu noktaya gelmesinden hoşnut degilum o kadar yuklendim ki kendime artik buraya yazdım. Insanlara doğru mesefa koymaya çalışırken ipler koptu
Travma olmuş depreşiyorZen niye bu konuları çok içselleştiriyorsun
Geöen konuda da konu sahibinden çok senin yorumun vardı.
Sen konunda haklısın bu arada. Hele akşam çay içme mevzusu. Kemal sunalın dediği gibi çay yok b.k iç demek gelirdi içimden
Ama bu konu farklı bence. Karşıdaki sorunlu kayınaile değilmiş ki
Düzeltmenin,bırakın dağınık kalsın1 yillik evliyiz. Sehir disindan esimin ailesi ortalama 2 ayda bir ziyarete geliyorlar. Eşimde ben de cok yoğun çalışıyoruz. Esimin ailesinden yana bir şikayetim yok ama kalma konusunda bizden beklentileri: haftaiçi biz ise gidince de bizde kalmak ve evi bir nevi kendi evleri gibi kullanmak istiyorlar. Bende izin verince hep bi adım ilerisi olacak gibi hissediyorum. Biz diyoruz ki cuma aksami is çıkışında kalmaya gelin p.tesi sabahi biz ise giderken birlikte cikar gideriz biz evde yokken evde birilerinin olmasindan rahatsız oluyoruz dedik. Tepki gosterip bir daha da gelmeyiz diye gittiler. Simdi bize küstü kayınpederim. Arayi nasil duzeltebilirim?
Hayır. Biz nisanli iken eşim bu sehre atandigi icin krediyle bu ev alindi. Icinde bir yil yasadilar birlikte suanda da kredisini de biz oduyoruz esimle. Onlar evi alirken eşime pesinatta destek oldularyaşadığınız ev onlara mı ait
Yasli insanlari kirmis olmanin vicdanını ve esimin anne babasi ile kotu olmasini kabullenemem. Düzeltmem gerrkDüzeltmenin,bırakın dağınık kalsın.
Bunun anlayışla ne alakası var ki. Şu gün gelin bu gün gelmeyin denmez. Gelmişken kalmak istiyolardır. Oğullarını evlendirince aileden silmiyorlar ki. Gelecekler kalacaklar siz gideceksiniz bu işler böyle. İşlerden dolayı muhtemelen siz gitmiyorsunuz. 2 ayda 1 hafta kalmaları da normal bence. Yeni evlisiniz zamanla onlar da yorulucak. 3 ayda 1 4 ayda 1.3 saatlik yoldan geliyolar fakat burda tek biz degiliz kizlari da bizimle ayni mahallede. Saygı da sevgide kusur etmiyoruz biraz da anlayisli olup haftasonlari kalmaya gelseler israrci olmalar problem yoktu aslinda
Hayır. Biz nisanli iken eşim bu sehre atandigi icin krediyle bu ev alindi. Icinde bir yil yasadilar birlikte suanda da kredisini de biz oduyoruz esimle. Onlar evi alirken eşime pesinatta destek oldular
yaşadığınız ev onlara mı ait ?
O var zaten. Cok alıştık cok sevdik burayi dediler. Evde duz ayak cami vs yakin köy yeri gibi biraz. Cok sevdiler burayı. Biz olmasak da gelir kalirlar sanki..ev kendilerininse içgüdüsel olarak hala bizim evimiz şeklinde düşünüyorlardır belki diyecektim.
beraber yaşamış olmaları da etkilemiş olabilir.
sanki kendi evlerini bırakıp gittiler gibi düşünüyorlar belki de.
doğru değil tabi de bi ihtimal aklıma geldi
Canim ben ilk yorumunu okudum sonrasıni okumadım.insallah bı orta yol bulurlarMaddi manevi destek aldıklarını daha sonrasında maddi desteğin harçlık olduğunu yazdı ya. Böyle kaynana erzak da yapıyordur, ekmek olmuş 3 TL. Kayınpeder böyle celallendiğine göre ben durumun sadece harçlık olduğunu sanmıyorum. Azıcık aşım ağrısız başım.
Maddi olarak da destek oldular yani. Bu kadar aranız iyiyken insanları kırmaya gerek var mı? Daha doğru bir üslup ile durumu izah etmek varken "biz evde yokken evde olmanızı istemiyoruz" demek çok kaba değil mi?Hayır. Biz nisanli iken eşim bu sehre atandigi icin krediyle bu ev alindi. Icinde bir yil yasadilar birlikte suanda da kredisini de biz oduyoruz esimle. Onlar evi alirken eşime pesinatta destek oldular
Tabi ki düzeltin,yaşlılar gerçekten bir noktadan sonra çok kırılgan oluyorlar.Benim kayinvalidem çok zor bir insan olduğu halde gelmeyin,kalmayın diyemem.Çünķü eşimi leylekler getirmedi nihayetindeYasli insanlari kirmis olmanin vicdanını ve esimin anne babasi ile kotu olmasini kabullenemem. Düzeltmem gerrk
O var zaten. Cok alıştık cok sevdik burayi dediler. Evde duz ayak cami vs yakin köy yeri gibi biraz. Cok sevdiler burayı. Biz olmasak da gelir kalirlar sanki..
Söyledik ama suanlik dusunmuyorlar..yoksa da cok ozluyoruz sizi diyorlar. E cok ozlusonuzda bizim de bi özelimiz var.. istedikleri.aslinda biz ise.gitcez onlar evde kalcak ve istekdikleri zaman istedikleri kadar gidip gelecekler..ben de ozgurlugume ve kendime vakit ayirmaya cok duskun bir insanken boyl3 bir şeye musaade etsem bile sonucunda mutsuz olurum hayata isime motive olamambence orada yaşadıkları için bir düzenleri olduğu için alışkanlık nedeniyle geliyorlar. oraya taşınma şansları yok mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?