Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben panik atak için iyi bir özel hastanede psikiyatriye gidiyorum ve 250 lira ödüyorum. Özel hastanelere bakabilirsiniz belki. Nasıl ki ağrınız, acınız veya ameliyatlık bi durumunuz olsaydı mecburen doktora gidip, para denkleştirip bi şekilde tedavi olacaktınız. İnsan psikolojisi de bi lüks değil bence.
Kesinlikle değil .Ankaradayım ben.

Evet haklısınız.

Kendimde bu eksiklik zaten. Bunları aşabilmek için ilişkisiz ve beklentisiz bir döneme girmem lazım. Şartlarım olgunlaşınca ayrılacağım. Kendime yetebilmek istiyorum.

ayrılın-ayrılmayın diyemem ama bence söylediklerinizin yalnızlıkla alakası yok. böyle bir durumu ilişki içindeyken, daha az beklenti içine girmeye çalışarak aşmak daha mantıklı olmaz mı ?

Kendini iyileştir bir an önce, kendi sosyal çevrene dön, doğru ilişki nasıl olur vb.. ile ilgili psikolog videoları izle...

Sen kendini iyileştirip güçlendirdiğinde doğru kişi karşına çıkacak.

Bu şekilde beklediğinde hiç zaman doğru kişi çıkmayacak karşına
kitaplar aldım, videolar izliyorum dinliyorum sürekli.Onu aramıyorum artık kafamdan sılmeye calısıyorum artık yokmuş gibi davranıp, kendime odaklanmaya çalışıyorum.Bilinçaltı, ruh eşi çekme olumlamaları yapmaya calışıyorum.( işim çok yoğun 21 güne hıc tamamlayamadım hep uyuyorum imgeleme yaparken ama bir şekilde tamamlayacağım )

ayrılın-ayrılmayın diyemem ama bence söylediklerinizin yalnızlıkla alakası yok. böyle bir durumu ilişki içindeyken, daha az beklenti içine girmeye çalışarak aşmak daha mantıklı olmaz mı ?
' umma ki küsmeyesin ' diye bir laf vardı. İnsan biliyorda uygulayamıyor işte ne yazık ki , hele çok yorgunsa

Ben söyle bir mantık kurdum kendimce. Eğer vaveylâ yalnız kalmaya dayanabilirse, ilişki içinde de bu gücünü gösterir.

Suanki ilişkimde de kendimi dizginlemeye çalışıyorum açıkçası. ama ayrılığa katlanamıyorum. Yalniz kalmaya katlanamıyorum. Narsistliğin tedavisi yok maalesef.

Bir de bir şey sorcam , flört etmek yormuyor mu insanı? Yani sonuçta flörte başlamak için bir duygu beslemek lazım. Sonra karşıdaki o duyguyu haketmiyor. Sonuç olarak hayal kırıklığı?

Ben aşırı kaprisli biriyim. O yüzden birinin bana katlanması için gerçekten aşık olması lazım. Narsistlik varr biraz bende . O yüzden flört konusu korkutuyor beni.

Flört dünyadaki en keyifli şeylerden biri bence. Evlendikten sonra özlediğim tek şey birileriyle flört edebilmek. En çok bundan vazgeçmek zorladı beni.

kitaplar aldım, videolar izliyorum dinliyorum sürekli.Onu aramıyorum artık kafamdan sılmeye calısıyorum artık yokmuş gibi davranıp, kendime odaklanmaya çalışıyorum.Bilinçaltı, ruh eşi çekme olumlamaları yapmaya calışıyorum.( işim çok yoğun 21 güne hıc tamamlayamadım hep uyuyorum imgeleme yaparken ama bir şekilde tamamlayacağım )
Ne güzel😍😍 herşeyi biliyormuşsun zaten
Uygulama kısmı kolay olan kısmı.

Keşke hemen içimden soğusa ve hiçbişey hissetmesem :(

Ne güzel😍😍 herşeyi biliyormuşsun zaten
Uygulama kısmı kolay olan kısmı.
Uyuyakalma olayına bir çare bulmam lazım :( Gece yatarken yada sabah uyanınca yapılıyor ama uyuyorum nasıl yapsam acaba ?

Adam evlenmek için aradığı tutkuyu bulamamış gibi geldi bana... Bu adam atıyorum üç ay sonra birine aşık olsa onunla evlenmek istese, size karşı vicdanı rahat olacak, benim ciddi ilişki istemediğimi biliyordun diyecek...
Üzülen siz olacaksınız...
Sizin niyetiniz ciddiyse adamın değilse ve bunu açıkça ifade ediyorsa bence yol yakınken ayrılıp yolunuza bakın.
Benim sözlerim biraz acı biraz ağır olabilir. Tecrübeyle sabit bu sözlerim. Eşim benimle tanışmadan önce benzer bir ilişkisi varmış. Bunu bana anlattığında üzüldüm, bana anlatma sebebi ise baştan dürüst olmaktı. Kız arkadaşına bir kaç kez demiş bak benimle evlilik düşünüyorsan ben düşünmüyorum hiç öyle bir niyetim yok takılalım dersen takılırız ben evlilik insanı değilim... Kız da sanıyorum ki nasıl olsa bir şekilde evlilik düşünür ikimiz de meslek sahibi düzeni oturmuş kişileriz diye düşünmüştür. Empati kurunca ben olsam ben de o kız gibi düşünürdüm.
Sonra beni görür görmez kıza da söylemiş ben aşık oldum artık devam edemeyiz diye. Kız hâlâ döner umuduyla beklemiş olacak ki, nişanlandığımız gece eşime, içimde burukluk kaldı seni orada öyle görünce şeklinde.
İnanın buna ben de çok üzüldüm eşime de o zaman kızmıştım birinin günahını aldığı için. Ama vicdanı bir gram sızlamadı, hayır kimsenin günahını almadım zaten onunla evlenmeyeceğimi biliyordu, seni görene kadar hiç bir kız arkadaşıma evlilikle ilgili vaadde bulunmadım evliliğe uygun biri olmadığımı hep söyledim... dedi. Erkekler düz işte, söyledi ya o sana evlenmeyeceğini, bir başkasıyla evlense vicdanı gram sızlamaz.

Adam evlenmek için aradığı tutkuyu bulamamış gibi geldi bana... Bu adam atıyorum üç ay sonra birine aşık olsa onunla evlenmek istese, size karşı vicdanı rahat olacak, benim ciddi ilişki istemediğimi biliyordun diyecek...
Üzülen siz olacaksınız...
Sizin niyetiniz ciddiyse adamın değilse ve bunu açıkça ifade ediyorsa bence yol yakınken ayrılıp yolunuza bakın.
Benim sözlerim biraz acı biraz ağır olabilir. Tecrübeyle sabit bu sözlerim. Eşim benimle tanışmadan önce benzer bir ilişkisi varmış. Bunu bana anlattığında üzüldüm, bana anlatma sebebi ise baştan dürüst olmaktı. Kız arkadaşına bir kaç kez demiş bak benimle evlilik düşünüyorsan ben düşünmüyorum hiç öyle bir niyetim yok takılalım dersen takılırız ben evlilik insanı değilim... Kız da sanıyorum ki nasıl olsa bir şekilde evlilik düşünür ikimiz de meslek sahibi düzeni oturmuş kişileriz diye düşünmüştür. Empati kurunca ben olsam ben de o kız gibi düşünürdüm.
Sonra beni görür görmez kıza da söylemiş ben aşık oldum artık devam edemeyiz diye. Kız hâlâ döner umuduyla beklemiş olacak ki, nişanlandığımız gece eşime, içimde burukluk kaldı seni orada öyle görünce şeklinde.
İnanın buna ben de çok üzüldüm eşime de o zaman kızmıştım birinin günahını aldığı için. Ama vicdanı bir gram sızlamadı, hayır kimsenin günahını almadım zaten onunla evlenmeyeceğimi biliyordu, seni görene kadar hiç bir kız arkadaşıma evlilikle ilgili vaadde bulunmadım evliliğe uygun biri olmadığımı hep söyledim... dedi. Erkekler düz işte, söyledi ya o sana evlenmeyeceğini, bir başkasıyla evlense vicdanı gram sızlamaz.
Bende kendime çok üzülüyorum işte canım yanıyor adeta.Tek fark ben bir an önce kurtulayım bu durumdan istiyorum .Kurtulmak için çabam var.Beni sevdiğini söylüyor ama dediğiniz gibi de bişi var bence.O kişiyi bulma ihtimalini kapamak istemiyor ama benle de idare ediyor,beğendiğini sevgisini söylüyor.Ayrıyetten birde yukarıda anlattığım evlilikte zorlanacağı ve çok da istemediği gerçekleri de var ve bahane değil 2 yılda zaten öyle olduğunu gördüm bunu kendisi de biliyor.Onun açık oldugu gıbı bende açık oynayıp birini bulunca gitmek istiyorum evet tuhaf geliyor aldatmak gibi geliyor kulağa ama değil ayrılık acısını tekrar çekip üstüne yalnız kalamam kendimi korumak istiyorum. Çünkü onun içinin rahat olacağı kadar benimki de rahat olur eğer bulursam o kişiyi.Benle gelecek düşünmedin deme lüksüm var.Ama işte aması var.Bu içimin acısı bitmeden ne biri gelir , tamam erkeksiz de yaşanır elbet ama yeniden değer görmek istiyorum.Bu daha çok pskolojik bişey olmaya başladı.Siz bile o kadına üzülmüşsünüz.

Bende kendime çok üzülüyorum işte canım yanıyor adeta.Tek fark ben bir an önce kurtulayım bu durumdan istiyorum .Kurtulmak için çabam var.Beni sevdiğini söylüyor ama dediğiniz gibi de bişi var bence.O kişiyi bulma ihtimalini kapamak istemiyor ama benle de idare ediyor,beğendiğini sevgisini söylüyor.Ayrıyetten birde yukarıda anlattığım evlilikte zorlanacağı ve çok da istemediği gerçekleri de var ve bahane değil 2 yılda zaten öyle olduğunu gördüm bunu kendisi de biliyor.Onun açık oldugu gıbı bende açık oynayıp birini bulunca gitmek istiyorum evet tuhaf geliyor aldatmak gibi geliyor kulağa ama değil ayrılık acısını tekrar çekip üstüne yalnız kalamam kendimi korumak istiyorum. Çünkü onun içinin rahat olacağı kadar benimki de rahat olur eğer bulursam o kişiyi.Benle gelecek düşünmedin deme lüksüm var.Ama işte aması var.Bu içimin acısı bitmeden ne biri gelir , tamam erkeksiz de yaşanır elbet ama yeniden değer görmek istiyorum.Bu daha çok pskolojik bişey olmaya başladı.Siz bile o kadına üzülmüşsünüz.

Peki onunla devam ederken aklın ve kalbin ondayken yeni birini hayatına alabilecek misin? Bu kişi bir de evleneceğin kişi olacak, evleneceğin kişiyi tercih edilen seçilen değil de mecburiyet olarak görmek ona da haksızlık değil mi? Oysa biriyle evlenmek çok değerli bir şey, hele o size dürüst bir şekilde sadece kendisi olarak, yanında, aklında kalbinde biri olmadan gelecek kişiye haksızlık olmaz mı bu ?
İki durum var, şuan birlikte olduğunuz kişiyi yönetebilir misiniz? Evlenmesini düşündürebilir misiniz? Evetse onunla kalıp bir deneyin.
Diğer durum ise ondan tamamen ayrılmak iletişimi kesmek, yeni gelen kişiyle tertemiz pürüzsüz bir sayfa açmak... Bilmiyorum belki de siz ondan tamamen koptuğunuzda kendisi fark edip size gelecek...

Peki onunla devam ederken aklın ve kalbin ondayken yeni birini hayatına alabilecek misin? Bu kişi bir de evleneceğin kişi olacak, evleneceğin kişiyi tercih edilen seçilen değil de mecburiyet olarak görmek ona da haksızlık değil mi? Oysa biriyle evlenmek çok değerli bir şey, hele o size dürüst bir şekilde sadece kendisi olarak, yanında, aklında kalbinde biri olmadan gelecek kişiye haksızlık olmaz mı bu ?
İki durum var, şuan birlikte olduğunuz kişiyi yönetebilir misiniz? Evlenmesini düşündürebilir misiniz? Evetse onunla kalıp bir deneyin.
Diğer durum ise ondan tamamen ayrılmak iletişimi kesmek, yeni gelen kişiyle tertemiz pürüzsüz bir sayfa açmak... Bilmiyorum belki de siz ondan tamamen koptuğunuzda kendisi fark edip size gelecek...
Ben ayrılık acısına katlanamıyorum .Kalbimi soğutmaya çalışıyorum şuan bunun çabasındayım.Öyle olunca daha az acıtmış olacak.İkna etmeye çabalarsam ters teper.Ben sadece güzel bir zamanda teklif edebilirim ama red cevabı alırım.Annesi de yeni öldü zaten daha 1 ay oldu.İllaki hemen olsun diye bir isteğim yok zaten.Ama benle evliliği istemesi ilerde bana yeterdi.

Yenisini bulana kadar birkac ay boşta kalsaniz iyi olur sanki o esnada ruhsal yardim alirsiniz. Sevmeyen adamlari yanınızda tutmayın size evliliği düşünmüyorum derken sizle düşünmüyor elbette o da ruh eşini bulup evlenecek .

Yenisini bulana kadar birkac ay boşta kalsaniz iyi olur sanki o esnada ruhsal yardim alirsiniz. Sevmeyen adamlari yanınızda tutmayın size evliliği düşünmüyorum derken sizle düşünmüyor elbette o da ruh eşini bulup evlenecek .
Sevdiğini hissediyorum o konuda sıkıntım yok aklımın almadıgı sevdıgını bılırken benle neden evlenmek ıstememesı yada en azından gelecekte olur dusuncesının olmaması ?

Evlilik düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeyin kendisiyle.Abla gibi sevdiğim bi tanıdığım 6 yıl boyunca uğraştı erkek arkadaşını evliliğe ikna etmek için.Neler neler yapmadı ama.Sonunda geçen yaz evlendiler 2 ay bile sürmedi evlilikleri.Şimdi kaybettiği yıllara yanıyor pişman oluyor keşke istemiyorum dediğinde bıraksaydım uğraşmasaydım o kadar diye

Sevdiğini hissediyorum o konuda sıkıntım yok aklımın almadıgı sevdıgını bılırken benle neden evlenmek ıstememesı yada en azından gelecekte olur dusuncesının olmaması ?
Sevse niye evlenmesin ben de bunu anlamadım vakit geciriyordur .Hissettigin şey sevgi değildir belki de kendini kandırma ihtimalin yüksek bence hayatina bi süre kimseyi alma dinle kafani zaten evlilik yaşı 35 i gecti artık .

Daha bu sabah adil yildirimin bi podcastini dinledim. Diyordu ki, sizinle evlenmeyeceğim diyen bir adamdan arkanıza bakmadan uzaklaşin . Erkeklere o kaybetme korkusunu yaşatın diyor.

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Ayrılık acısı katlanılabilir bir acı değil gerçekten. Yaşadığım için biliyorum. Ama ayrılmayın hemen. Sadece içinizde bitirene kadar yolunuza devam edin.

Bunu ben henüz uygulamaya geçemedim ama yalnız kalmaya sabredebildiginiz zaman evlilik kararı alın. Yani ilişkisiz de yaşayabilirim ben dediginizde doğru karar alabilecek kapasitede olursunuz.

Ben de açıkçası sonu olmayan bir ilişkinin içindeyim . Ayrılırsam o acıya katlanmak istemiyorum . Anı yaşıyorum . Şartlarımın olgunlaşmasını bekliyorumm. Karşı tarafa da bunu açık ve net bir dille ifade ettim. Bu ilişki bir gun bitecek ben gideceğim ama şuan güçlü değilim dedim.

Kartlarım açık yani ve bitmeye mahkum ilişki, devam edecek ilişkiden daha doyumlu 🤦‍♀️
En son cümlenizi açıklayabilir misiniz? Devam edecek ilişkiden daha doyumlu kısımını.

En son cümlenizi açıklayabilir misiniz? Devam edecek ilişkiden daha doyumlu kısımını.

"Sonsuza kadar birbirimize aitiz " diyen " gökyüzü yerinde olduğu takdirde senden vazgeçmeyeceğim " diyen ilişkilerim toksikti. " anın tadını çıkaralım, daha sonra ne olacağını bilmiyoruz " diyerek bu ilişkiye başladım. Inanılmaz keyifliyiz. Her konuda birbirimizi besleme modundayiz

Back
X