Sizce nasıl davranmalıyım ?

sanırım gerginlikten dolayı insanları yanlış anlamaya çok müsaitsiniz. hem gezip hem sattığın maldan kar elde etmek zordur onu diyorum. kimisi eksiye düşer bu işi beceremez.aileniz de siz mutluysanız daha ne diyecekler? sırf bu durumdan dolayı ben asla eşimle ters düşmez hatta destek olurdum. zor bir dönemden geçiyoruz
Ailem şuan biri bana hamilelikten bahsedince bile surat sallıyor neden mi ? çünkü şuan erkenmiş kaç kez insanların yanında bozdum ablam en son bağırdı size ne diye neler neler..

Gerçekten eşinize sırf bu nedenle satmamasını mı söylediniz? Kimseye bir zararı olmadıktan sonra ailenize ne yahu? Eşinizin ailesi sizin kararlarınıza karışsa hoş olur mu?

Ailem şuan biri bana hamilelikten bahsedince bile surat sallıyor neden mi ? çünkü şuan erkenmiş kaç kez insanların yanında bozdum ablam en son bağırdı size ne diye neler neler..
eşin seni seviyor bırak sevdiği işi yapsın. sen de ailene bence güzelce artık bir aile kurduğunu dile getir. yoksa huzurun gider eşinle kötü olursunuz.

18 yaşında kuzenimi motor yüzünden kaybettim , ve daha nice insan öldü çevremde tabi olacakla öleceğe karışamıyoruz . motor bana pek güvenli gelmiyor.bunu yazmak için yorum yaptım. Yaptığınız kar vs sizi ilgilendirir ailenizi karıştırmayın.

Kızlar merhaba size birşey sorucam. Benim eşim motor düşkünü. Motorları seviyor evlenmeden öncede kendi parasıyla ilk motorunu almış sonra al sat al sat büyüttü. Yani anlıcağınız kar ediyor. Benim ailemde bunu nedense sürekli sorun haline getiriyor eşimin ailesinden tık yok bizimkiler sürekli satcaktınız madem neden aldınız sürekli al sat ne yapmaya çalışıyonuz siz diyolar geçenlerde 1,2 ay öncesi eşim satmıştı söylendiler şimdi eşim yine satmış baya kar etmiş bende kara kara nasıl söylücem diye düşünüyorum en son aldığımızda bunu satmayın artık bak deyip durdular. Şimdi ne dicem diye düşünüyorum çünkü surat asıyolar söyleniyolar ne yapmaya calısıyonuz diye eşime satma dedim oda benim ailem bile bişey demiyo sizinkiler neden bu kadar problem ediyor ki onların korkusuna mı satma diyosun dedi. Çünkü onlar öyle yapınca bende sürekli düşünüp kendimi hasta edicek hale getiriyorum sinirlerim bozuluyor bir akıl verir misiniz bizim kendi hayatımız hesap bile vermemem gerekir belki ama aile işte birşey diyemiyorum olan bana oluyor eşim kötü birşey yapmıyor ki fazla km yapmadan temizce kullanıp satıp kar ediyor .
Adam eroin alıp satmıyor sonuçta.
Legal bir şeyi alıp satması da sadece ikinizi ilgilendirir.
Ailelere de bunu uygun dille söyleyin. Hala koca koca yetişkin insanlara müdehale hakkını vermeyin lütfen.

18 yaşında kuzenimi motor yüzünden kaybettim , ve daha nice insan öldü çevremde tabi olacakla öleceğe karışamıyoruz . motor bana pek güvenli gelmiyor.bunu yazmak için yorum yaptım. Yaptığınız kar vs sizi ilgilendirir ailenizi karıştırmayın.
Motor güvenli ama motora taşıt olarak bakmayan diğer sürücüler güvensiz.
Çim bahçe sulamayı asfalta kadar taşıran işçiler, sinyalsiz ve aynayız araba kullanan canavarlar, kendisinden öte başkasına saygı duymayan her insan yüzünden motor güvensiz.

Telefonda annemle konuştum ve şoka girdim herhalde kar fiyatını duyunca ay hadi inşallah satılsın dedi bi dk ya... annem miydi acaba telefondaki :KK64:

Adam eroin alıp satmıyor sonuçta.
Legal bir şeyi alıp satması da sadece ikinizi ilgilendirir.
Ailelere de bunu uygun dille söyleyin. Hala koca koca yetişkin insanlara müdehale hakkını vermeyin lütfen.
Tabi canım sigortası motorlar falan benim üzerime her seferinde bende notere gidiyorum doğal olarak

Motor güvenli ama motora taşıt olarak bakmayan diğer sürücüler güvensiz.
Çim bahçe sulamayı asfalta kadar taşıran işçiler, sinyalsiz ve aynayız araba kullanan canavarlar, kendisinden öte başkasına saygı duymayan her insan yüzünden motor güvensiz.
burada kastım zaten motor değil yanlış anlaşılmasın , ne kadar iyi motor da olsa , ne kadar güvenlikli de olsan kask vs ülkede motor kullananların üstüne üstüne araba süren bir zihniyet var. Kuzenimde kamyonun ara yoldan (yol izni yok , kestirme yol diyeyim) çıkmasıyla öldü. Yani hesaba katarsak araba da aynı şekilde motor da fark yok .

Başınız sağolsun.. Sizi anlıyorum yazmanız çok doğal kim neyle sınanırsa.. Çok teşekkürler.

Gerçekten eşinize sırf bu nedenle satmamasını mı söylediniz? Kimseye bir zararı olmadıktan sonra ailenize ne yahu? Eşinizin ailesi sizin kararlarınıza karışsa hoş olur mu?
Evet çünkü hep nasıl söylücem diye stres oluyordum şaka gibi..

Evet çünkü hep nasıl söylücem diye stres oluyordum şaka gibi..

Ailenizin biraz duracağı yeri bilmesi gerekiyor. Bunu sağlayacak olan sizsiniz. Ailenizi tanıyan ve uygun yolu bulacak olan da sizsiniz. Hiç bir şey yapamıyorsanız da ailenizin söylenmelerini dinleyecek ama eşinize bunları yansıtmayacaktınız.

Kusura bakmayın, eşiniz haklı.

Ailenizin biraz duracağı yeri bilmesi gerekiyor. Bunu sağlayacak olan sizsiniz. Ailenizi tanıyan ve uygun yolu bulacak olan da sizsiniz. Hiç bir şey yapamıyorsanız da ailenizin söylenmelerini dinleyecek ama eşinize bunları yansıtmayacaktınız.

Kusura bakmayın, eşiniz haklı.
Eşim zaten haklı. Ortada kalan daha doğrusu ortada kalıncak birşeyde yok ama böyle basit şeylerle uğraşmaktan bıktım artık ne garip ki bugün annem a güzeldi önceki ama satın madem hayırlısı olsun dedi . Şaka gibi herhalde kar iyi olunca ama ben yinede kimseyi memnun etmek zorunda değilim ucu bize dokunuyor etrafa var mı zararımız ? yok. yeri gelir yardım bile ederiz aracımızla. Ben çok kafama takıyorum en son doktora gidicem zaten ilaç hap yazsın geceleri bazen sıkıntıdan (baska seylerde olabiliyo) uyuyamıyorum.

Ben takmayan bir insan olsam süper olucakta..

Kayin ailen, senin yaptigin seylere bu sekilde karissa ne düsünürdün? Esinin müdahale etmesi, seni korumasini istemezmiydin? Niye aynisini sen esin için yapmiyorsun?

Yetiskin bir insansin, artik bagimsiz olmalisin. "Bir daha bu konuda tek bir laf ederseniz artik ne gelirim, ne telefon ile görüsürüm. Bu sizi ilgilendirmez. Iyi niyetle söyleseniz bile, halen sizi ilgilendirmez. Evliligim iyi gidiyor, esim ile mutluyum, maddi durumumuz gayet iyi. Tekrar bu konuda konusmak istemiyorum artik. Bu son uyarim".

Bu kadar. Kendini bu kadar ezdirme canim. Kendine ve evliligine sahip çik.

Kayin ailen, senin yaptigin seylere bu sekilde karissa ne düsünürdün? Esinin müdahale etmesi, seni korumasini istemezmiydin? Niye aynisini sen esin için yapmiyorsun?

Yetiskin bir insansin, artik bagimsiz olmalisin. "Bir daha bu konuda tek bir laf ederseniz artik ne gelirim, ne telefon ile görüsürüm. Bu sizi ilgilendirmez. Iyi niyetle söyleseniz bile, halen sizi ilgilendirmez. Evliligim iyi gidiyor, esim ile mutluyum, maddi durumumuz gayet iyi. Tekrar bu konuda konusmak istemiyorum artik. Bu son uyarim".

Bu kadar. Kendini bu kadar ezdirme canim. Kendine ve evliligine sahip çik.
Canım çok doğru demişsin. Eşimi hiç ezdirmem şükür ki ezcek birşeyde yapmadılar bir bu araç olayınca bir iki söylediler eşimde takmadı zaten yaşlarına verdi. Benim aileme böyle dediğinde suratlarından asla geçilmez geçilmediği gibi de bin kat sen kötü olursun aa neler dedi nankör vs bu demek oluyor ki beni iyice sinir olmam çünkü haksızken birilerinin üste çıkması beni öyle çileden çıkarıyor ki eskiden olsa çok kavga ederdim ailemle şimdi iki kelime söylüyorum baktım aynılar he tamam sen doğrusun diyorum kaçılıyorum yoksa benim uykularım kaçıyor sinirden düşün düşün kur hasta oluyorum illa bu konu değil ki baska seylerde de öyle eşimde takma bak rahatına diyor.

Canım çok doğru demişsin. Eşimi hiç ezdirmem şükür ki ezcek birşeyde yapmadılar bir bu araç olayınca bir iki söylediler eşimde takmadı zaten yaşlarına verdi. Benim aileme böyle dediğinde suratlarından asla geçilmez geçilmediği gibi de bin kat sen kötü olursun aa neler dedi nankör vs bu demek oluyor ki beni iyice sinir olmam çünkü haksızken birilerinin üste çıkması beni öyle çileden çıkarıyor ki eskiden olsa çok kavga ederdim ailemle şimdi iki kelime söylüyorum baktım aynılar he tamam sen doğrusun diyorum kaçılıyorum yoksa benim uykularım kaçıyor sinirden düşün düşün kur hasta oluyorum illa bu konu değil ki baska seylerde de öyle eşimde takma bak rahatına diyor.

Olsun suratlari asilsin. Bu demek degil ki sirf surat asiliyor diye her dedikleri olsun. Senin ile konusurken daha dikkatli olmak zorundalar. Evet baze seylere "he he tamam" deyip geçisitirebilirsin. Ancak seni bu denli rahatsiz ediyorsa, artik dedigim konusmayi yap. Onlar ile konusmamamk ile tehdit et. Ve dedigini yap.

Gerekirse 1-2 hafta hiç konusma onlar ile. Ki yaptiklarin farkina varsinlar. Evlatlarina bu kadar baski yapmak, onu kötü his ettirmek yanlis. Bunu yaparsan, bir daha cesaret edemezler seni kirmaya.

Olsun suratlari asilsin. Bu demek degil ki sirf surat asiliyor diye her dedikleri olsun. Senin ile konusurken daha dikkatli olmak zorundalar. Evet baze seylere "he he tamam" deyip geçisitirebilirsin. Ancak seni bu denli rahatsiz ediyorsa, artik dedigim konusmayi yap. Onlar ile konusmamamk ile tehdit et. Ve dedigini yap.

Gerekirse 1-2 hafta hiç konusma onlar ile. Ki yaptiklarin farkina varsinlar. Evlatlarina bu kadar baski yapmak, onu kötü his ettirmek yanlis. Bunu yaparsan, bir daha cesaret edemezler seni kirmaya.
Bencede bu seviye eşiğine geliyorsa konusma yapmak lazım. Bakalım görücez ilerleyen zamanlarda bir daha açılırsa konu hiç yumusak olmucam annem şuan normal konustu bende o yüzden konusmadım ters birşey ama şu akrabamız canımı sıktı Allah akıl fikir versinmiş. herneyse yarın bir gün yine gelince kapıma yedirtcem o akılı ben.

Back
X