• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce nasıl davranmam gerekır esime?

Merhaba hanımlar,
Oncelıkle herkesin bayramını kutlarım. Nereden baslayacagımı bilmiyorum uzun olursa kusura bakmayın ama dertleşmeye ihtiyacım var ve ne yapacgmı bilmiyorum. Esimın izni dolayısıyla gecen ay İstanbula gittik once kayınvalıdede kaldık annemlere yakın otururlar hersey cok guzeldı 1 hafta. İ. Geldiğimiz gun gorumcem bana bı sır verdi daha doğrusu herkesin bildiği bsy konustugı biri var 7 sene kayınvalıdede vermiyordu yası 29. Kayınvalıdede vermediği icin habersiz nikah kıymıs. Neyse kısa kısa anlatayım. Bu durumu soyledıkten sonra gerçekten uzuldum. Kendi kız kardeşimde kacarak evlendi cunku. Neyse ben esime soylemedı kimsenin haberi yokmuş fakat en kucuk gorumcem biliyormuş. Neyse bıgun annemlere gittik hep beraber kayınvalıdelerle birlikte. Onlar ıcerıde otururken annemle biz mutfakta bu durumu konusuyorduk.(annemde bu durumu biliyordu daha once de yapacaktı durumu belirtmek icin yazdım.) merhaba biz mutfakta annemle konusuyoruz kayınvalıdede duyarsa kahrından olur dayanamaz mavfolur olup gider geberir oglu da yanı esim gururuna yedirmez diyorum. tabi kaynana ıcerıde mutfağa gelirken sen duy bunları ama Baska sekile duymuş ve ustun laf katmış. 3 5 gun sonra esinle annemlere gectık. gectıgımız gunun aksami esim annesine ugruyor ve olur olmadık seyler demıs bu olay yuzunden Bı de durgun VS olur olmadık seylerı katmıs. Esim bana daha sonra soyledı tabi annesiyle konıstuktan sonra esim aram acıldı. Anesine inanmış butun cocuklarını bana karsı doldurmus. Ben esime gercegı soylemek zorunda kaldım gerci soyledıkten sonra da esimin bana karsı tavrı hıc degısmedı. Esim bizi yuzlestırdı gorumcelerımle. ben oyle kelimeler soylemısım annelerine karsı saygısızlık yapmısım. Bu arada 7 aylık erkek bebeğim var. Cocuga guzel bakamıyomusum evi dagıtıyomusum. Ve esım gazını bile acımadı. Ben gereken neyse hepsini yüzlerine soyledım. Bı kac gunse kayınvalıdemle konuştum diyo bana doru duydum sen benim icin catla patla ol geber dedin bilmem ne icin diyordun bizle ilgili mi konusuyodun ama eminim dedi ve ekmegı optu. Bende duyduğu seyi yanlısı olduğu bilmediği konular var onu dedim. Bana hala savunuyor bende en son kızının nikah yaptığını soyledım. Dedi sanane kıymıssa kıymıs sana noluyor dedi ve sok oldum. Ben onu kendi annem gibi girdim uzuldum kendi derdim gibi ustlendım ama o naptı kac senelerce kızını vermedi o haklı oldu ve ben suclu oldum. Ve ben kendi evime geldim eşimle aram cok kotu. Ayni evin icin de iki yabancıyız Benim hal ve hareketlerini sucluyor. Olabilir ama dizgin dille hıc konusmadı hep sustu. Kendi hatasını kabul etmedi. Ve Gorumcelerımle beni her yerden silmişler o bu onemlı degıl. esim cok soğuk diyorum neden boylesın diyo ben bsy yapmıyorum bsy yok ama uzak. Ailesiyle kotu oldum diye ama ben istemedim onlar yaptı belki karısık anlattım kusura bakmayın onlar yuzunden ayrılma durumundayız. Esim diyo madem bunlar oldu onlar senin ailen sen konusu et dememısım hem evlilik kalmamış bizde iki gun once evlilik yıl donumumuzdu hıc bsy yapmadı. Ayrıca esim gercekten boyle Bı insan degıldı. Biz Van da grev yapıyoruz senede 15 gun gidiyoruz hep kaynana aramızı bozuyor ve esım soguyor benden. Ve ben tekrar İstanbula gidiyorum gidıcem dedim sen bilirsin dedi gitme kal duzeltırız yanlısı ablasına var sen karımsın VS demedi. Pisman ettirmek istiyorum esimi sizce ne yapabilirim. Haksızlığa ugratıldım sesını cıkar adı surunsun ıstyrm ve beni sucluyor. Ailesini atsın demiyorum iki arayı bulmadı sustu. Aklımı oynatıcam her gun sınır krizi gecırıyorum ve kucuk cocugum var yardımcı olursanız sevinirim. Sımdıden tesekkurler.

Hata sizde hiç kusurabakmayın
O kadar topluluk arasını mı buldunuz bu konuşmaları annenizle yapacak, ne cesaret sizdeki..
ikincisi de sıkışınca görümcenizi açık etmişsiniz
Görümceleriniz tavrı son derece haklı size karşı..
eşinize gelince sadece annesinin lafına bakmakta tabiki hatalı ama sizde öyle böyle koz vermemişsiniz kaynananıza..
bence sessiz kalmak en mantıklısı bu durumda ..

Merhaba hanımlar,
Oncelıkle herkesin bayramını kutlarım. Nereden baslayacagımı bilmiyorum uzun olursa kusura bakmayın ama dertleşmeye ihtiyacım var ve ne yapacgmı bilmiyorum. Esimın izni dolayısıyla gecen ay İstanbula gittik once kayınvalıdede kaldık annemlere yakın otururlar hersey cok guzeldı 1 hafta. İ. Geldiğimiz gun gorumcem bana bı sır verdi daha doğrusu herkesin bildiği bsy konustugı biri var 7 sene kayınvalıdede vermiyordu yası 29. Kayınvalıdede vermediği icin habersiz nikah kıymıs. Neyse kısa kısa anlatayım. Bu durumu soyledıkten sonra gerçekten uzuldum. Kendi kız kardeşimde kacarak evlendi cunku. Neyse ben esime soylemedı kimsenin haberi yokmuş fakat en kucuk gorumcem biliyormuş. Neyse bıgun annemlere gittik hep beraber kayınvalıdelerle birlikte. Onlar ıcerıde otururken annemle biz mutfakta bu durumu konusuyorduk.(annemde bu durumu biliyordu daha once de yapacaktı durumu belirtmek icin yazdım.) merhaba biz mutfakta annemle konusuyoruz kayınvalıdede duyarsa kahrından olur dayanamaz mavfolur olup gider geberir oglu da yanı esim gururuna yedirmez diyorum. tabi kaynana ıcerıde mutfağa gelirken sen duy bunları ama Baska sekile duymuş ve ustun laf katmış. 3 5 gun sonra esinle annemlere gectık. gectıgımız gunun aksami esim annesine ugruyor ve olur olmadık seyler demıs bu olay yuzunden Bı de durgun VS olur olmadık seylerı katmıs. Esim bana daha sonra soyledı tabi annesiyle konıstuktan sonra esim aram acıldı. Anesine inanmış butun cocuklarını bana karsı doldurmus. Ben esime gercegı soylemek zorunda kaldım gerci soyledıkten sonra da esimin bana karsı tavrı hıc degısmedı. Esim bizi yuzlestırdı gorumcelerımle. ben oyle kelimeler soylemısım annelerine karsı saygısızlık yapmısım. Bu arada 7 aylık erkek bebeğim var. Cocuga guzel bakamıyomusum evi dagıtıyomusum. Ve esım gazını bile acımadı. Ben gereken neyse hepsini yüzlerine soyledım. Bı kac gunse kayınvalıdemle konuştum diyo bana doru duydum sen benim icin catla patla ol geber dedin bilmem ne icin diyordun bizle ilgili mi konusuyodun ama eminim dedi ve ekmegı optu. Bende duyduğu seyi yanlısı olduğu bilmediği konular var onu dedim. Bana hala savunuyor bende en son kızının nikah yaptığını soyledım. Dedi sanane kıymıssa kıymıs sana noluyor dedi ve sok oldum. Ben onu kendi annem gibi girdim uzuldum kendi derdim gibi ustlendım ama o naptı kac senelerce kızını vermedi o haklı oldu ve ben suclu oldum. Ve ben kendi evime geldim eşimle aram cok kotu. Ayni evin icin de iki yabancıyız Benim hal ve hareketlerini sucluyor. Olabilir ama dizgin dille hıc konusmadı hep sustu. Kendi hatasını kabul etmedi. Ve Gorumcelerımle beni her yerden silmişler o bu onemlı degıl. esim cok soğuk diyorum neden boylesın diyo ben bsy yapmıyorum bsy yok ama uzak. Ailesiyle kotu oldum diye ama ben istemedim onlar yaptı belki karısık anlattım kusura bakmayın onlar yuzunden ayrılma durumundayız. Esim diyo madem bunlar oldu onlar senin ailen sen konusu et dememısım hem evlilik kalmamış bizde iki gun once evlilik yıl donumumuzdu hıc bsy yapmadı. Ayrıca esim gercekten boyle Bı insan degıldı. Biz Van da grev yapıyoruz senede 15 gun gidiyoruz hep kaynana aramızı bozuyor ve esım soguyor benden. Ve ben tekrar İstanbula gidiyorum gidıcem dedim sen bilirsin dedi gitme kal duzeltırız yanlısı ablasına var sen karımsın VS demedi. Pisman ettirmek istiyorum esimi sizce ne yapabilirim. Haksızlığa ugratıldım sesını cıkar adı surunsun ıstyrm ve beni sucluyor. Ailesini atsın demiyorum iki arayı bulmadı sustu. Aklımı oynatıcam her gun sınır krizi gecırıyorum ve kucuk cocugum var yardımcı olursanız sevinirim. Sımdıden tesekkurler.

Eşini cezalandırmak icin gitme...gelsin beni alsın beklentin olur, almazsa kendin dönersen hersey daha kötü olur ....

Boşanma niyetin varsa git...net ol...

Valla ne yazdığınızı anlamak icin cebellesiyorum ama olmuyor.
Ikide bir araya bir merhaba katıyorsunuz neden ? Otomatik klavyeden ötürü mü?

Bir de genel yorumum kv evinde duyma ihtimaline karşın bu konuyu konustugunuz icin biraz kaşınmışsınız gibi geldi bana
O "merhaba" lar beni de güldürdü valla. :KK45::KK45:

Başta yaptığınız yanlış. Kv ve eşin yan odada sen mutfakta annene laf yetiştiriyorsun.

Ayrıca kendini suçlar gibi ezik bir şekilde açıklama yaparsan eşin seni ezmeye devam eder.

Ama sen hatalı olduğunu düşünmüyorsan gayet net bir şekilde kendini ifade eder kenara çekilirsin. Hata bende anneni düşündüm üzüldüm vs vs. Biraz üste çıkmaya çalışırsın.
Eşin öyle veya böyle durulacaktır.

İyide ölür geberir dedim diyosun sonra üstüne kattı diyosun. Kadın içerde sen niye annene mutfakta anlatıyosun. Ayrıca sır denmiş sen gitmişsin kv içerdeyken üstelik annene anlatmışsın pess. Ben olsam bende kızardım sana. Buda sana ders olsun. Biraz ortalık durulsun pişmanlığını dile getirip gönül almaya bak derim.

Bu ne ya 2 lafı biraraya getiripte derdinizi anlatamiyosunuz konuşmanizda böyleyse insanlar ne dese hakli. Verdiginiz cevaplar bile anlams8z sadece konu degil. Ve evet suç sizde dedikodu yapmis bide yakalanmissiniz. Ustunuze vazife olmayan seylere de karismazsiniz artik bu da ders olsun. Kv tabi kizini tutcak sana aferin ne güzel annene yetistirdin dicek hali yok her annenin yapacagini yapip sanane demiş ki hakli.

Allah aşkına savunacak bir tarafın olsa da eşin seni savunmasa neyse de adam seni ne diye savunsun? Sürünmesini istiyorum demişsiniz eşiniz için.Yahu siz iyi misiniz? Dilinizi tutamayın siz , eşiniz de sizi her durumda savunsun öyle mi? İyi işmiş doğrusu.Sinir krizi geçirecek bişey yok ortada.Haksızsınız , bari artık daha fazla evinizin huzurunu kaçırmayın.Valla eşinize üzüldüm.Eminim çok utanmıştır sizin bu davranışlarınız yüzünden.

Kusura bakmayın gerçekten yazdiklariniz hiç anlaşılır değil. Okuyup düzenlerseniz daha çok üye yardımcı olmaya çalışır.

Anladigim kadarıyla yazıyorum. Kv yan odadayken siz annenizle kadının dedikodusunu yapmışsınız. "ölür , geberir " gibi şeyler de söylemişsiniz. Üstüne bir de gorumcenin nikah olayını ortaya çıkartmışsınız. Suç sizde malesef.. Aile de size karşı cephe almış.
Yapacak birşey yok olayın soğumasını bekleyin.

Görümceniz size güvenmiş bi sır vermiş, siz ne yapmışsınız ? Annenize kayınvalidenizin de olduğu ortamda kaçıran var gibi yetiştirmişsiniz ve üslubunuz o kadar çirkin ki “kayınvalide bunı duysa üzüntüsünden geberir” diyorsunuz. Kadın bunu duyup tepki göstermekte çok haklı kusura bakma. Bu nasıl kendi anneniz gibi görmek anlamadım. Siz kendi annenizin arkasından böyle mi konuşuyorsunuz. O görümceniz suratınıza bakmasa müstehak size !

Burada bir hatalı arıyorsanız
Aynaya bakmanız yeterli olur

Arkadaşlar gereken herşeyi yazmış zaten
Ben de fikrimi yazmadan duramadım :KK45:

Siz esinizle olmadan önce de bir bireydiniz suanda da bireydiniz o neden sizi savunacak ki siz kendinizi savunursunuz gayet iyi bence
Savunmussunuzda. Yuzlesme olayi cok sacma ama bu ne boyle hayırdır kurtlar vadisimi
Bence annenize soyleyerek hata etmissiniz yerin kulagi var kaynana duyar tabiki demekki kaynana sizi aileden birj olarak görmüyor yani el olarak görüyor
Zaten genelde böyle olur onun icin samimiyete gerek yok görümce yle de dertlesmeyin birdaha
Sizde kimseden sır almamaniz ve baskasina soylemememeniz gerektiğini anlamışsınızdır. Umarim ders olmuştur.

icerde kaynanan oturken onlarla ilgili sırrı niye annene anlatiyorsun. yanliz anlatirsin ya d telefonda.
atesle oynamissin o da elini yakmis.
bu sır islerinden hic hoslanmam. baskalarinin gereksiz sirlarini kabul etmeyin

Kendi evinizde kvyi cekistirirken iceride onlarin da olduguna idrak edemediniz mi? Tamam yapin dedikoduyu ama bari onlar yokken yapin ya bu kadar beceriniz yok mu?

Çok fenasınız:KK70:ya sizin gibi kadınları anlamıyorum gerçekten. Yani o kadar diliniz şişti ki gidip mutfaklar da kvdeniz de aynı evdeyken şunların dedikodusunu yaptınız? Bir de kadın için "geberir" dediniz?! AMA iyi niyetlisiniz?? Hahah. He bir de eşime açıklamak zorunda kaldım var. Demiyor sunuz ki ortaya onu attım benim olay kapansın diye:KK70:
Sizin gibi herşeye çok üzülüp ortalık karıştıran insanlardan çok var malesef. Biraz o dili tutalım:KK25:

Ağzında bakla ıslanmaz dedikleri sizsiniz. Maşallah anında açık etmişsiniz sırrını kadının. Üstelik KV'ye "geberir" diyen de sizsiniz. Konuşma şekliniz berbat. KV duymadığı halde de sırf yetiştirmek için açık etmişsiniz. Ben olsam size sırrımı değil günahımı bile vermem. Mutfaktaki konuşmayı da bilerek yaptınız belki. Kimsenin sizin ev huzurunuzu bozduğu yok. Kendiniz kişilik olarak problemli birisiniz. Ben eşinize acıdım.

Back
X