sizce ne kadar mantıklı?

hurmuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2013
59
1
86
35
İstanbul
daha geçen günlerde annen çeyiz için 10 bin liralık kredi çeksin diyen ve kendisi evlenmeye hazır olmayan her işini kredi çekerek yapacak olan erkek arkadaşım bu gün siz ne zaman hazır olursanız söylersin dedi. ben en son ki tartışmamız da onun da ailesi yardım etmeyeceğinden dolayı madem o zaman sen ikimizin yerine de kredi çek zaten evlendikten sonra birlikte ödiycez demiştim. ama şuan kendini beklemeye aldı. ben üniversite okuyorum. son sınıfım ve bu çocuk beni küçük görüyo. bu gün onu da anladım. mezun olduktan sonra sen ne yapabilrsin ki dedi. bana mantıksız geliyor davranışları

ilişkiniz ciddi gibi görünmuyor sankı öylesıne konu geçiştirilsin dıye konuşulmuş gıbı gerçekten mantıksız

Bence sorumluluk alabilicek kadar güveni yok kendine .seninde özgüvenini curutmesine izin verme ailene evlilik konusunu açmadan iyice düşün derim canım.

hanımlar aslında durum şu. ben öğrenciyim ve hiç çeyizim yok. annem 4 kardeşime bakıyor ve babamız yok. hepimiz okuyoruz.
erkek arkadaşım devlet memuru. düzenli olarak her ay ailesine para yolluyor. ben buna karışmıyorum.
ısrarla evlenmek istiyor ama biz maddi olarak buna hazı değiliz. ailelerimiz tanıştı. biz hazır olmadığımız için nişanı hazirana erteledik. geçenler de tel de konuşurken bana annen çeyiz için kredi çeksin dedi. 10 bin yeter dedi. durumumuzu da biliyor ve bunu söylüyor. ben çok üzüldüm. ona cevap olarak dedim ki senin de ailen o zaman kredi çeksin neden ben evlendikten sonra borç ödiycem dedim.
kendisi ablası için kredi çekmişti. kim evlenirse ona kredi çekiyo. şimdi kendi evlenecek parası yok.

dedim ki bide madem o zaman ikimiz için de kredi çek nasıl olsa evlendikten sonra birlikte ödiycez. haklı değilmiyim hem onun ailesi elini cebine atmayacak hemde benim ailemi ben zor durumda borçlu bırakıp ona gidicem

Annen tek basina 4 cocuga bakiyormus,annenin ellerinden opmelisin .bence mezun olduktan 2-3 sene sonra evlenmeyi dusunmelisin.Biraz calisip annene yardim etmelisin.Daha kucuk kardeslerin varmis, onlarin masrafini ve senin evlilik masraflarini nasil odesin?
Daha oncede ayni konuyu acmistin,genelde herkes o erkek arkadasinla evlenme denmisti.
Sevgilin bence dusuncesiz ve paragoz.4 cocuklu tek bir kadina nasil kredi ceksin diyor aklim almadi.Annene yazik hic mi rahat etmesin?

Anneniz verecegi emegi vermis, tam kizimin mutlulugunu gordum derken, bir de basina borc isini cikarmayin...
Bazi erkekler oyle sikintiya gelemiyorlar, su kredi ceksin soyle yapariz, boyle yapariz, haziri seviyorlar...
Yani iki turlusude var...
Evlilik buyuk sorumluluk, onun olgunlugunda olmayan, olamayacak biriyle cok sikinti yasarsiniz...
Aileler mutlaka destek olmali, yeni bir hayat kuruyorsunuz, fakat kredi baska birsey, kendi ailesi elini cebine atip adim atmadan, kilinizi kipirdatmayin...

İki aileninde imkanı olduğu halde kimseye yük olmamak için nişanlıyken kredi çektik,
Düğün , takı dahil herşeyi kendimiz yaptık.
Beraber çalışarak ödedik.
Annenizin durumu belli, o kadıncağızın sırtına daha da yük yüklemek vicdansızlık bana göre.
Ablasını kredi çekip evlendiren adam kendi içinde bunu yapmalı.
Mezun olup , işe girene kadar resmiyete girmeyin.
Onu daha iyi tanıyıp tahlil etmeye çalışın bence.

sen sevgilinle ilgili akıl istemişsin sanırım ama ben sana başka bi şey söyleyeyim.
okulunu bitir.
annen tek başına kardeşlerine bakmaya çalışıyormuş yazık günah o kadına da.
doğru düzgün bir iş bul (kpss'ye hazırlanabilirsin)
öncelikle annene biraz destek ol (mesela koluna bi bilezik yap kadıncağızın, ilerde hastalık olur bişey olur güvencesi olsun)
sonra hala bu çocuk seni bekliyo olursa ve akıllanmış olursa, ortak bi kredi çekip herşeyinizi (çeyizinizi de mobilyanızı da) ondan halledin.

anladığım kadarıyla erkek arkadaşınız sizi küçük görecek biri

canım benim acelen ne
kredi çekip evlenilir mi bu devirde
zaten evliliğin en zoru ilk yılları
bir de borç harç öderseniz birbirinize girersiniz
hele de böyle sorumsuz bir adama

sen mezun olup güzel bir iş bulmaya bak
iş ortamı çok farklıdır kişiliğin oturur kendine güvenin artar belki o adamı beğenmezsin bile
paranı biriktir
kendi paranı harcamanın keyfini çıkar

kıymetini bilen evlenmek için sana ısrar edecek bir adamla evlen

canım benim acelen ne
kredi çekip evlenilir mi bu devirde
zaten evliliğin en zoru ilk yılları
bir de borç harç öderseniz birbirinize girersiniz
hele de böyle sorumsuz bir adama

sen mezun olup güzel bir iş bulmaya bak
iş ortamı çok farklıdır kişiliğin oturur kendine güvenin artar belki o adamı beğenmezsin bile
paranı biriktir
kendi paranı harcamanın keyfini çıkar

kıymetini bilen evlenmek için sana ısrar edecek bir adamla evlen

Bunu bir abla tavsiyesi olarak düşün lütfen; evlilik kaçmıyor. Aceleniz nedir?

İşine girmeden, kendi geleceğini kurmadan herşeyi borç ile yapmaya kalkışırsanız evliliğini hep bu sıkıntıyla hatta kavga gürültüyle geçer. Kredi çekilmez demiyorum, kaçımız hiç borçlanmadan hem ev kurup hem düğün masraflarını karşılayabiliyoruz ki? Ancak o krediyi ödeyebilecek gücünüzün olması lazım. Annen kredi çekti diyelim, erkek arkadaşın da herşeyi kredi ile yaptı, e hadi sen de işe giremeden evlendiniz. Memur adam, üstelik ailesine para gönderiyor. Hem borca hem eve yeter mi elindeki para? Yetmezse annen ödeyebilir mi? Kadın bir de icra derdiyle mi uğraşsın? Abartıyorsun deme, sürekli oluyor böyle şeyler.

Sana tavsiyem, önce okulunu bitir. Kendine bir iş ara. Yaşın daha küçüktür, çalış ve kendi çeyizini yap gücün yettiğinde. O sırada erkek arkadaşın da para biriktirsin. Birkaç sene bekleyin ve zaman gerekirse kendi adınıza bir miktar kredi ile evlenin. El birliğiyle kurduğunuz yuvanın kıymeti başka olur. Ama elde yok avuçta yokken, üstelik çalışmıyorken borçla evlenmek sadece sıkıntı, başka bir şey değil.

Bence eş adayını bi daha gözden geçir.. Seni geçtim bir erkek olarak annene böyle bir yük yüklememesi gerek.. Bende aynı durumdaydım babam yok, eşimin ailesinin durumu da pek iyi değildi, biraz ailesi yardım etti, kendimiz kredi çektik ve hala ödemeye devam ediyoruz, anneme masraf yaptırmadık, zaten eşyalarımızın hepsini kendimiz aldık.. bence bi daha düşün acele etme.

bir kez daha düşün derim. kredi çekerek evlenilmez. okulun bitince biraz calısıp ailene yardım et. 4 çocuk bakmak hemde babasız kolaymı. ilk aileni düşün. sonra askını ve onun evlenen akrabalarını. borcuna ortak arayacak bırıyle evlenme .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…