- 31 Temmuz 2013
- 10.529
- 3.623
- 448
bi de, hem evlat edinmek istiyo hem de sanki cocuk zorla bunlara gelip yamaniyormus gibi, kirk tane bahane uretiyo, yok akrabalar yok bilmem ne.. sanki Allah niyetini bilmiyo, bi iyilik/guzellik yapacak, onun da ne sevabini birakiyo ne guzelligini..Barınağa bırakacak herhalde. Mühim olan kendi çocuğu olana kadar geçireceği sürede kafasını okşayacağı avunacağı biriler olması ne de olsa.
Çok sinirlendim sabah sabah da neyse artık.
Sevapmış. Öyle hesaplı kitaplı sevap mı olur? Excel tablosu yapın bari, şunu yaparsam şu kadar sevap kazanırım diye.
guzel aciklamissiniz ama dilendirmeydi falan boyle birsey olamaz, cunku koruyucu aileler devlet tarafindan her zaman takip altinda olur.Abd'de ve Avrupanın bazı ülkelerinde uygulanan bir sistemdir bu. Bizde işler mi pek emin olamadım. Koruyucu ailelik değil de geçici aile olmak gibi bir şey. Çocuk yurtta kalacağına evlat edinilene ya da koruyucu aile bulana kadar bir ailenin yanına yerleştiriliyor. Hatta bir aile birden fazla çocuğa bu şekilde evini açabiliyor. Şartlar da çok ağır değil. Bir nevi ev hanımlarına iş imkanı sunmak, çocukları da daha rahat bir ortamda barındırmak için yapılan bir uygulama.
Bizim ülkemizde sevap için değil, konu sahibi gibi para için bu sistemi kullananlar, o çocukları perişan edenler çok olacaktır. Pek bizim insanımıza uygun değil bence. O çocukları sokakta dilenirken bile görebiliriz yakın zamanda.
Koruyucu aile sistemi değil bu ama. Geçici aile sistemi. Devlet beni barınma alanı yapmaktan kurtar ben de sana çocuk bakımı için ücret vereyim diyor. Bir nevi iş yani. Denetlemeleri de kılıfına uydururlar. Amerikada bunu iş haline getirmiş, evinde 10-15 çocuk bakan, üstelik çocukları çalıştırıp sırtlarından para kazanan insanlar var.guzel aciklamissiniz ama dilendirmeydi falan boyle birsey olamaz, cunku koruyucu aileler devlet tarafindan her zaman takip altinda olur.
bunun para icin yapilmasinda ne sakinca var? dunyanin heryerinde insanlar para icin yapiyor bunu. bir nevi cocuk bakiciligi, lakin daha cok ozveri istiyor.
benim bildigim senin gecici aile dedigin sey ile koruyucu aile ayni sey.Koruyucu aile sistemi değil bu ama. Geçici aile sistemi. Devlet beni barınma alanı yapmaktan kurtar ben de sana çocuk bakımı için ücret vereyim diyor. Bir nevi iş yani. Denetlemeleri de kılıfına uydururlar. Amerikada bunu iş haline getirmiş, evinde 10-15 çocuk bakan, üstelik çocukları çalıştırıp sırtlarından para kazanan insanlar var.
Ben de gözümle görmedim ama eşim bir dönem eğitim için amerikada yaşamış. Böyle bir ailenin yanında kalmış bir süre. Onun anlattıklarının yalancısıyım. Koruyucu ailede sadece soyadınızı veremiyorsunuz ama evlatlık almakla şartlar aynı, geçici ailede kurallar çok daha esnekmiş. Amerikan sistemi için konuşuyorum, başka yerlerde nasıl uygulanıyor bilmiyorum.benim bildigim senin gecici aile dedigin sey ile koruyucu aile ayni sey.
burada fostering diye geciyor. 10-15 cocugu bir aileye veren de suc.
yurt ortamindan ne farki var?
burada koruyucu ailelik icin alacagin her cocuga bir oda verebilmen sart. 15 odali ev mi olur :S ben amerikayi bilmiyorum ingilteredeyim bayagi arastirdim burada.
Ben de gözümle görmedim ama eşim bir dönem eğitim için amerikada yaşamış. Böyle bir ailenin yanında kalmış bir süre. Onun anlattıklarının yalancısıyım. Koruyucu ailede sadece soyadınızı veremiyorsunuz ama evlatlık almakla şartlar aynı, geçici ailede kurallar çok daha esnekmiş. Amerikan sistemi için konuşuyorum, başka yerlerde nasıl uygulanıyor bilmiyorum.
baktığın ,koruduğun bir çocuğanasıl bağlanılmazki,bağlanılmamışsa nasıl yuva olur ki o yuva o çocuğa.ben de bulundugum ulkede yapmak istedim bunu hem is olarak hem de bir cocuga yuva olmak icin, lakin devletin istedigi zaman cocugu geri alacagini bildigimden ve baglanma korkusundan dolayi vazgectim.
en guzel yabancilar yapiyor. cocuga baglanmiyorlar kendilerine de koruyucu anne dedirtiyorlar, anne degil.
bizim millet cocugu kendi cocugu gibi sahiplenir sonra hem cocuk icin hem aile icin daha buyuk travma.
bu acidan biraz zor uygulanmasi.
ben bununla ilgili bir kaç amarikan yapımı film izlemiştim..hurdacıda karı koca çalıştırıyorlardı birindeKoruyucu aile sistemi değil bu ama. Geçici aile sistemi. Devlet beni barınma alanı yapmaktan kurtar ben de sana çocuk bakımı için ücret vereyim diyor. Bir nevi iş yani. Denetlemeleri de kılıfına uydururlar. Amerikada bunu iş haline getirmiş, evinde 10-15 çocuk bakan, üstelik çocukları çalıştırıp sırtlarından para kazanan insanlar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?