Sizce ne yapmalıyım insana sevapta lazım değil mi ?

baktığın ,koruduğun bir çocuğanasıl bağlanılmazki,bağlanılmamışsa nasıl yuva olur ki o yuva o çocuğa.
cocuk oz ailesinin durumu iyilestirilene kadar veriliyor size, ailesiyle de gorusmeye devam ediyor.
yani baglanacaksaniz koruyucu aile olmamaniz gerekiyor. ben de bu sebepten vazgectim

Para, sigorta vs maddi cikarlar elde edilen yerden sevap olmaz.Kendini avutmak icin yapilan islere de sevap denmiyor. Sevap karsiliksiz , Allah rizasi icin yapilan islere denir. Siz sevap isini cooooooook yanlis anlamissiniz. Bu kafayla sevaba falan kalkismayin sakin.

sadece sevap için mi yapıyorsunuz bunu? e peki kendi çocuğunuz oldu diyelim ilerde.bu çocuğa bir tekme atıp kapı dışarı mı edeceksiniz? sevap kazanayım derken günah etmiş olursunuz bunu yaparak.
o yüzden en iyisi siz bu işe kalkışmayın.zaten o çocuğun içi buruk annesi babası terk ettiği için birde kendinize alıştırıp çocuğunuz olduktan sonra sokağa atacaksınız.sakın o çocuğun duygularıyla oynamayın.

Bu arada bu uygulamanın çıkış noktası olan Amerika'daki amaç şudur : Çcuklara bakacak olanlar maddi sıkıntı çekmesin , sonuçta çocuk evlatlık verilmediği için hala devlete aitt, bu yüzden çocuğun giderlerini devlet karşılamakla yükümlü. Yani bu parasını verip parasıyla bakıcılık yaptırayım değil, o maddi yardımın çocuğa harcanması gerekiyor, çocuğun giderleri. Devlet insanlara çocuk bakıcılığı yaptırmıyor yani.

Bu iş Türkiye'de olmaz bence. Para peşindeki uyanıklar 2şer-3er çocuk alırlar , sonra da çocukların vay haline. Şekil-a'daki uyanık gibi hem sevaptır bilmem nedir diyip kendini avutsun, hem de bedavadan paralara konsun. Umarım devlet görevlileri de burayı okuyup bu kafayı iyice anlar, çocukları kime emanet edeceklerine iyice dikkat ederler.

Insanlarimizin kafa yapisi artik midemi bulandiriyor. 40 yil dusunsem yetimlerin sirtindan para kazanmak aklima gelmezdi.

Son düzenleme:
Ben kötü niyetli olduğunuzu sanmıyorum ve düşüncenizi taktir ettim.
Ama keşke kendi evladınız olduğunda da ayırmasanız bırakmasanız o yavruyu derim....
O çocukların sıcak bir yuvaya ihtiyacı var....

koruyucu aile olacaksınız evlatlık almıyorsunuz bu durumda ve de bu yapılabilirbelli süre ile çocuğa aile prtamı sağlıyabilirisnz evlatlık alma işlemi öyle kolay dğil sırada beklemeniz gerek prosedürler falan .Koruyucu aile kapsamında o çocuğun masrfaları karşılanır devlet tarafından istiyorsanız araştırp gidin görüşün yetkililrle ve de o çocuğun sevgi ihtiyacını karşılamış olursunuz

Kendi bebegin olunca birakmayi dusunuyorsan hic alma, yada birileri birsey derse birakmayi dusunuyorsan.
Yazdiklarindan hic cocuk piskolojisini anlamadigin acikca ortada.
O bir insan, oyuncak deyil. O cocugun piskolojisi alt ust olur, yurtta buyumesi daha iyi.

Ayrica ahirete inanan bir insan icin oteki tarafa goturebilecegin tek sey sevaplarin zaten. Insana sevap ta lazim dimi diye baslik acmani cok garip buldugumu da ekliyeyim.

Arkadaşlar konu sahibine yüklenmişsiniz, haklısınız da fazlaca patavatsız yazmış ancak koruyucu ailelik kavramı böyle, şu anda devlet eliyle teşvik ediliyor, çocuğu bırakmama şansınız yok, devlet onu size geçici olarak veriyor, sistem baştan yanlış yani. Evlat edinme başvurusu bende yaptım, o dönemde koruyucu aileliği de araştırdım, yetkililere sordum koruyucu ailesi olduğum çocuğu sonradan evlat edinebilir miyim diye, kesinlikle hayır dediler. Gerçek ailesi hayatta olan ve belli bir süre bakımını sağlayamayacak durumda olan ailelerin çocukları veriliyor, aile bu dönemi atlattıktan sonra çocuğu geri alabiliyor. Yani evlatlıktan çok farklı bir kavram, bende alışırsam nasıl ayrılırım diye sormuştum ama maalesef uygulama böyle

yalnız böyle sizin gibi araştırmış ve düşünmüş olsaydı cevap yazabilirdi bunca eleştiriye. Zihniyet ortada bariz

uygulamanın bu şekilde oldugundan ben de haberdarım..şu andaki verilen tepki uygulamaya değil zaten.. konu sahibinin 'devlet çocugun tüm ihtiyaclarını karşılıyormus,para da veriyormuş..benim için para önemli değilde neyse...' ' kendiminki olana kadar avunurum'... gibi cümlelerine tepki verildi.üstelik bir de 'sevap da lazım ' diye dini de konuya alet ediyor..Allah akıl fikir versin ve umarım o yavruyu istesen de alamazsın... Neyse.. Ben sussam iyi olacak galiba.

yalnız böyle sizin gibi araştırmış ve düşünmüş olsaydı cevap yazabilirdi bunca eleştiriye. Zihniyet ortada bariz

Şu an uygulanan sistem bu zihniyete izin veriyor maalesef ..... Devlet eliyle çocuklar, kurumların yükü hafiflesin diye pazarlanıyor. Kötü niyetlisi de var, iyi niyetlisi de var. Benim kedim öleli 4 yıl bitti hala toparlanamadım, bir çocuğa bakıp sonra onu ailesine geri verme fikri kanımı dondurdu, dayanamam diye düşündüm koruyucu aileliğe başvuru bile yapmadım.

evet sistemde çok açık var gibi geldi bana da. Ayrıca anlamadığım diğer nokta bunlar ailesi olan çocuklarsa neden başka aileye veriliyorki zaten para vs veriliyormuş . Hala neden bakılamasın anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…