- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
cocuk oz ailesinin durumu iyilestirilene kadar veriliyor size, ailesiyle de gorusmeye devam ediyor.baktığın ,koruduğun bir çocuğanasıl bağlanılmazki,bağlanılmamışsa nasıl yuva olur ki o yuva o çocuğa.
Kkızlar belki duymuşsunuzdur bilmiyorum ama size biley danışmak îstedim bugün amcamın hanımıyla konusuyorduk hanımı benimle yaşıt neyse bi arkadasımız var mış devletten cocuk almıs bakıyormus işte devlet cocugunub bütün masraflarını karsılıyormus bakan kişiyede sigorta yapıp birde maaş veriyormuş para bnm için önemli değilde neyse aklıma yattı aslında 1 yaşında bi cocuk alsam dedm kendi cocugum olana kadar büyütsem hem avunurumda onunla diye düşündm fakat ailem ne der kesin annem karsı cıkar eşim mantıklı bakıyor ama şunuda düşnüyoruz bizim akrabalar dedikoduya cok meraklıdır cocugu alıp onlara gitsem oturmaya dik dik bakarlar söylenirler ne gerek vardı derler git geri götür falan derler hissediyorum bunlar olucak hadi bunu aştık diyelim e bu cocuk bana baglanacak bende ona baglanıcam ayrılırsak o cocugun psikolojisi nolcak zaten terk edilmiş bide ben mi terk edicem onuda düşünüyorum bi andan bunu yapmak istiyorum kendi evladm gibi bakarım hiç şüphem yok ama sonra akrabalar ne der bebegi büyünce nasıl bırakırım düşüncesi napıcam bilmiyorum içinden çıkamadm sizce napaym teşekkürler şimdiden
Arkadaşlar konu sahibine yüklenmişsiniz, haklısınız da fazlaca patavatsız yazmış ancak koruyucu ailelik kavramı böyle, şu anda devlet eliyle teşvik ediliyor, çocuğu bırakmama şansınız yok, devlet onu size geçici olarak veriyor, sistem baştan yanlış yani. Evlat edinme başvurusu bende yaptım, o dönemde koruyucu aileliği de araştırdım, yetkililere sordum koruyucu ailesi olduğum çocuğu sonradan evlat edinebilir miyim diye, kesinlikle hayır dediler. Gerçek ailesi hayatta olan ve belli bir süre bakımını sağlayamayacak durumda olan ailelerin çocukları veriliyor, aile bu dönemi atlattıktan sonra çocuğu geri alabiliyor. Yani evlatlıktan çok farklı bir kavram, bende alışırsam nasıl ayrılırım diye sormuştum ama maalesef uygulama böyle
yalnız böyle sizin gibi araştırmış ve düşünmüş olsaydı cevap yazabilirdi bunca eleştiriye. Zihniyet ortada bariz
Şu an uygulanan sistem bu zihniyete izin veriyor maalesef ..... Devlet eliyle çocuklar, kurumların yükü hafiflesin diye pazarlanıyor. Kötü niyetlisi de var, iyi niyetlisi de var. Benim kedim öleli 4 yıl bitti hala toparlanamadım, bir çocuğa bakıp sonra onu ailesine geri verme fikri kanımı dondurdu, dayanamam diye düşündüm koruyucu aileliğe başvuru bile yapmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?