Sizce ne yapmalıyım?

Seftalireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2019
695
588
53
Herkese merhabalar. 24 yaşımdayım ve 4 yıllık bir evliliği bitireli 7 ay oldu. Şiddet aldatılma her şey vardı. Zaten kaçarak evlenmiştim. Ne düğün ne gelinlik olmadı... Öylece bir nikah...
Hiç sevmem kimse olmaz zannederken iki ay önce arkadaşımın düğününde kuzeniyle tanıştım. Daha 2 aydır konuşuyoruz. Başımdan bir evlilik geçtiğini bilmiyor. Henüz söylemedim yani ilerleyen zamanlarda söylemeyi düşünüyorum. Farklı şehirlerdeyiz şuan ama gelmeyi istiyor birlikte vakit geçirelim diyor bu arada ciddi düşündüğü belli. Sakın beni kınamayın, yargılamayın ama şimdiden korkuyorum beni kabul etmezse, beni istemezse diye.
Seviyorsa seni yaşadıklarınla geçmişinle kabul eder ve yargılamaz yine sever diyeceksiniz ama işte Türkiye, örf, adet her şey ortada. Hele ilk gece şeysi, o kabul etse ailesi...
Bazen diyorum ki gidip kızlık zarı dikimi yaptırayım evlendim ama ilişki olmadı diyeyim diyorum. Ya da formalite bir evlilikti ya da ne bileyim vajinismustum ilişki olmadı diyeyim gibi şeyler düşünüyorum.
Ya da en baştan doğru zamanı hissettiğimde bir kaç ay sonra bütün olanı biteni olduğu gibi anlatıp kararı ona bırakmak.
En önemlisi de insan ailesi tarafından kabul edilmeyince hep kabul edilmek, ait hissetmek adına çok çabalıyorum bütün insan ilişkilerimde kabul görülmeye çok fazla ihtiyaç duyuyorum.
Düşünce ve fikirlerinizi bekliyorum fakat üslup önemli. Sevgiyle kalın...

Herkese merhabalar. 24 yaşımdayım ve 4 yıllık bir evliliği bitireli 7 ay oldu. Şiddet aldatılma her şey vardı. Zaten kaçarak evlenmiştim. Ne düğün ne gelinlik olmadı... Öylece bir nikah...
Hiç sevmem kimse olmaz zannederken iki ay önce arkadaşımın düğününde kuzeniyle tanıştım. Daha 2 aydır konuşuyoruz. Başımdan bir evlilik geçtiğini bilmiyor. Henüz söylemedim yani ilerleyen zamanlarda söylemeyi düşünüyorum. Farklı şehirlerdeyiz şuan ama gelmeyi istiyor birlikte vakit geçirelim diyor bu arada ciddi düşündüğü belli. Sakın beni kınamayın, yargılamayın ama şimdiden korkuyorum beni kabul etmezse, beni istemezse diye.
Seviyorsa seni yaşadıklarınla geçmişinle kabul eder ve yargılamaz yine sever diyeceksiniz ama işte Türkiye, örf, adet her şey ortada. Hele ilk gece şeysi, o kabul etse ailesi...
Bazen diyorum ki gidip kızlık zarı dikimi yaptırayım evlendim ama ilişki olmadı diyeyim diyorum. Ya da formalite bir evlilikti ya da ne bileyim vajinismustum ilişki olmadı diyeyim gibi şeyler düşünüyorum.
Ya da en baştan doğru zamanı hissettiğimde bir kaç ay sonra bütün olanı biteni olduğu gibi anlatıp kararı ona bırakmak.
En önemlisi de insan ailesi tarafından kabul edilmeyince hep kabul edilmek, ait hissetmek adına çok çabalıyorum bütün insan ilişkilerimde kabul görülmeye çok fazla ihtiyaç duyuyorum.

Dürüst olun ; evlenip ayrıldığınızı söyleyin , bunda saklanacak ne var ?

Ne gerek var bu streslere zaten bi kere hata yapmışsınız şimdi farklı bi yolla bi hata daha yapmaya hazırlıyırsunuz kendinizi ayrıca niye her ilişkiye evlilik gözüyle bakıyorsunuz ki daha çok gençsiniz evlenmekten başka idealleriniz olsun ve her zaman dürüst olun özellikle de hayatınızı paylaşmayı düşündüğünüz insana karşı

...
Bunu söylerseniz o ilişki başlamadan biter.
Karşınızdaki insanı kandirmaniz ; sizi sevmesinden ziyade nefret etmesine neden olur.
Dürüst olun,kopacaksa da inceldigi yerden kopsun.

Akliniz yalan dolanla adam kandirmaya calisiyor simdilik, guzel. Ama bunlarin hic birine gerek kalmayacak, kendi kendine yeten, kimseye eyvallahi olmayan, kendi ayaklari uzerinde durabilen bir kadin olmaya yetmiyor.

Siz boyle insanlari diktirerek, yok efendim vajinismusum diyerek bilmem ne yaparak kandirmaya calistikca, sizden faydalanip yoluna devam edecek insanlarin ekmegine yag surersiniz.

Yalanlar uzerine saglikli bir iliski kurulmaz. Iyi bir erkegi hak etmek istiyorsaniz, once kendiniz iyi ve durust biri olmalisiniz

Tabi ki bütün olup biteni anlatıp kararı ona bırakmak.Bu saklanacak birsey değil ki er geç açığa çıkar. Yalan söylediğinizde de o kişi sizi sevse sahiplense bile gene ait hissetmeyeceksiniz ki çünkü hep acaba doğru söylesem gene yanımda olur muydu diyeceksiniz.Kaldi evlenip ayrilmissiniz bunda ne var ,Allahin helal kıldığı bir iş, doğru söyleyin, dua edin, Allahin izniyle yalnız kalmaz sizi gerçekten seven mutlu olacağınız birini bulursunuz inşallah 🌸

Merhaba bence fazla geciktirmeden başınızdan bir evlilik geçtiğini söyleyin. Zar dikimi falan olaylarına hiç girmeyin. Size değer veriyorsa bu şekilde kabul edecektir. En yakın arkadaşlarımdan biri boşandı. Onun da sizin gibi endişeleri vardı. Bekar, ona değer veren, el üstünde tutan biriyle evlendi. Siz de dürüst olun. Umarım tanıştığınız bu kişi size hak ettiğiniz değeri verir. İyi tanıyıp öyle kararınızı verin.

Düşündüğünüz hangi yalanı atarsanız atın. Gelecekte karşınıza çıkabilir ve bu durum daha yıkıcı olabilir.

Dürüst olun. Sizi siz olduğunuz İçin değil sadece dul olduğunuz İçin kabul etmeyecek insanlar zaten çöp olmalı sizin için. Atın gitsin.

Boşanmış kadın olmakla hiç bir şey kaybetmediniz. Sadece bir hata yaptınız o kadar basit. Bu hatadan ders aldıysanız adımlarınızı daha dikkatli ve temkinli atın.

Umarım her şey gönlünüzce olur.

O bakir mi acaba?belki ilk gece seysini siz ararsınız.
Bir de bekaretten önce beyninizi, kalbinizi seven ,önceki medeni halinizi dert edecek aile sahibi adama ne yalan atayim diye kendinizi darlayacaginiza bastan herşeyi acık kart oynayın.Bunu hakediyorsunuz kendinize haksızlık etmeyin🌸

Dürüst olun karşınızdaki kişiye 4 yıllık evlilikte vajinismustum yok formalite evlilikti diye daha çok adamın kafasında soru işaretleri yaratmayın , açık açık söyleyin geç bile kalmışsınız 2 aydır konuşurken neden evlenip boşandığınızı söylemediniz , böyle birşey bence baştan söylenmeliydi kabul eder, veya etmez ona göre konuşmaya devam edilirdi , saklamaniz hiç hoş değil, düşünceleriniz dahada hoş değil.

Back
X