SİZCE NE YAPMALIYIM

Forumda da nasıl oluyorsa; anneler / kaynvalideler , çocuklarından/ gelinlerinden genç oluyor hep.

Çok genç evlendim demişsiniz. 18 de evlendiyseniz en az 32 yaşındasınız demektir.

Forumdaki mesajlarınızda 30 yaşındayım demişsiniz. Siz de , anneniz de çok genç anne olmuşsunuz.

Anne ve babanız ayrı mı ? Annenizin yanına taşındıysanız , annenizin 2 evi mi var ? Annenizin , Ankara'ya eşinin yanına dönmesinden kastettiğiniz nedir ?
15 yaşında evlendim 17 yaşında anne oldum 29 yaşındayım şuanda evet ayrilar annem 2. Evliliğini yaptı ama oda huzurlu değil ayrıldı şuanda kizkardesimin yanında

15 yaşında evlendim 17 yaşında anne oldum 29 yaşındayım şuanda evet ayrilar annem 2. Evliliğini yaptı ama oda huzurlu değil ayrıldı şuanda kizkardesimin yanında

Bu durumda neden hala annenizi suçluyorsunuz ? Ya anneniz de evliliğinde , 1 ay boyunca farklı bir şehirde sizlerin yanında kaldığı için sorun yaşadıysa ?

Ben anlamadım, annemin yanına Ankara'ya taşındık demişsin, sonra annem kocasının yanına döndü demişsin.
Nasıl yani? Annenin yanına tasindiysan annen nereye döndü ki?
O da mı yeni kocasindan boşanmıştı , adama döndü?
O kısmı anlamadım ama eğer anneniz bir süre sizinle kalıp kendi evine gittiyse diyecek lafinız yok malesef. Sonucta kaç ay daha düzenini bozacak ki? Evlat da can koca da can. Adamı evde bırakıp kaç sene kızının üç çocuğuna baksın? Kaldı ki insan kendi bir çocuguna bakamiyor kolay kolay, sizde iki de değil üç tane çocuk var. Yaşlı bir kadın nasıl baksın?
Kuzenimin üç çocuğu var. bir yillardir onlarda olan bakıcı, bir yatili bakıcı geliyor. Anne,kayınvalide her fırsatta destek oluyor ama yine de kuzenim yorgun,bitkin çocuklardan. Hiç kolay bir şey değil. 'anne ne olacak kalsan' deyince kalınacak bir şey de değil. Yaşlı başlı kadın, kafası kaldirmamistir onca çocuğu,gürültülü evi. Siz de yaşlanacaksiniz,insan yaşlandıkça gelemiyor boyle curcunaya. Çocukların Sorumluluklari desen ayrı hikaye...
Bence hiç annenize gönül koymayın. Ondan istediğiniz şey basit bir şey değil.
Size sonsuz destek olsa iyiymiş ama olmamış. O da böyle bir insan. Belki yıllar geçince çocuklarınız sizden bebeğe bakmanızı isteyecek, ilk çocuğunuza tamam diyeceksiniz, ikinci çocuğunuza tamam diyeceksiniz,ikinciyi yapacaklar tamam diyeceksiniz artık üçüncü çocuğunuz aynı şeyi isteyince 'artik bakamam' deyip çocuğunuzun gözünde destek olmayan,evlat ayıran,zor gününde kaçan anne olacaksiniz.
Kim bilir...
Madem eşinizle baristiniz,annenizle de barışın bence. Şimdiden bir işe girersiniz, kazandığınızdan altın altın birikim yaparsiniz gizlice. Çocuklar biraz daha büyüyünce adam düzelmezse tekrar boşanma hamlesi yaparsınız.

Önceden yaşadınız şeyleri bilemiyorum ama anneniz ne kadar kalabilirdi yanınızda en fazla? 1 ay kalmış kadın yanınızda sonrasında kalamayabilir.
Bu konuda annenizi suçlu bulamadım ben.
Ayrıca eşiniz annenize görüşmenize neden karışıyor?
Onun ailemize huzurumuza zarar verdiğini düşünüyor annem eşinden ayrılıp öyle geldi yanlız

Ne kadar cahilce davranmış anneniz.
Sizi bu evliliğe mahkum edip aslında sebeb oldugu durumu telafi etmesi gerekirdi.
Eğer bunu yaptıysa size bütün yazdıklarımı geri alıyorum.
Haklısınız.
Yazamadigim okadar çok şey varki inanın annem kendi yasadiklarini göz önüne alarak benide ateşe attı hemde hiç tereddüt bile etmeden sonra kurtuldum yalvardim ozaman yapmadın şimdi yap en azından kendimi toparlayip düzen kurana kadar ben annemden sonsuza kadar çocuklarıma bakacaksın demedim ki 1 ay bile durmadı

Benimde kizlairm var mesela benim yaşadığım şeyleri ben neden onlara yasatayim ben küçük yaşta evlendirildi diye ben kizlarimi neden bu hale sokayım benim kızlarım okuyacak annelerinin hayallerini kızları gerceklestirecek

Yazamadigim okadar çok şey varki inanın annem kendi yasadiklarini göz önüne alarak benide ateşe attı hemde hiç tereddüt bile etmeden sonra kurtuldum yalvardim ozaman yapmadın şimdi yap en azından kendimi toparlayip düzen kurana kadar ben annemden sonsuza kadar çocuklarıma bakacaksın demedim ki 1 ay bile durmadı
Üzüldüm gerçekten.
Anneniz bencil bir kadınmış.
Kırdıysam affedin, malum zorla evlendirdiğini bilmiyordum.

Kpss ön lisansa falan çalışıp atansanız, buna da eşiniz bir şey diyecek değil ya artık
Ben eşime açık öğretim den okulu bitirmeyi söyledim ama asla sıcak bakmadı yani ben hangi birine yanayım anlayışsız eşime mi yoksa beni dertten derde düşüne annememi umursamayan hiç varmıştım yokmuyum gibi davranan babamami halbuki babamın tek cocuguyum da yani

Back
X