sizce ne yapmalıyım

yorumumu yukarda yaptim...

AMINNNN

Arkadasım çok saçma.ben sizin yerinizde olsam görmedim duymadım bilmiyorum.bence bu yaptıklarınız Cook gereksiz.kendi hayatınıza bakın.baskalarinin hayatına da bu kadar müdahale etmeyin.

kizlar nolmus yahu??? kim bebegini kaybetmis?

konu sahibi çok yanlış yapmışsın biz 4 kız kardeşiz 2de oğlan bizim şuan anneme babama bile söylemediğimiz kendi aramızda hallettiğimiz o kadar çok şey varki neden bu kadar sorun ediyorsunki hayır birde gıcıklığına yapmışsın vede yüzlerine söylemişsin benim kardeşim evlense senin yaptığını yapsa paralardım ben en büyük ablayım asla ve asla ne erkek ne kız kardeşlerimi bu tavrı yaptırmam asla sanada çok kızdım eşin tabiki çıkma diyecek öncesini bilmiyor sırf intikam için o kız ömür boyu unutmayacak

arkadaşlar öyle yıkıcı yorum yapanlarınız varki gerçekten anlamak mümkün değil.. hem kadının doğmamış çocuğuna yapacağı anneliği yargılıyoosunuz yok anne olurmu olmazmıymış çocuk yok ortada kadının anneliğini bırakmadınız psikolojisi bozuk diyosunuz bi darbede siz vuruyorsunuz tedavi görsün diyipte yıkıcı yorum yapan arkadaşlara söylüyorum birazcık katkıda bulunmak istiyorsanız tedavi görsün diye akıl verirken kullandığınız kelimelerin daha yumusak olmasına dikkat edin... konu sahibinin inşallah hayırlı zamanda hayırlı evlatları olur. bi bebek herşeye düzen getirecektir diye düşünüyorum konu sahibide ona tutunup önceden kafaya taktığım şeyler ne kadar önemsizmiş diyecektir inş. daha güzel günler görmeniz dileyiyle...birde buraya konu açan insanlar ne durumda nası psikolojiye sahip neyin eşiğinde düşünmeden dışarda yüksek sesle söyleyemeyeceğiniz şeyleri burda insanları düşünmeden rahatça söyleyebilmeniz çok acı bu sizleri tatmin ediyormu inanıyorumki konu sahibi arkadaş bu konuyu açmadan önce daha iyi bi ruh haline sahipti lütfen dikkat edin herkese iyi geceler

ArkadaşımIzı ben de diğer konularından biliyorum. Aile hayatı gerçekten sancılı bir süreçten geçiyor. Eşine karşı törpülemesi gereken aşırı kıskanç bir yapısı var buna karşın eşi de kaba olduğu kadar şiddete meyilli bir insan. Onu bu hale getiren en büyük sebeplerden biri de kocası olduğu aşikar. Aralarındaki problemleri bir nebze olsun halledebilseler eminim ki arkadaşımız da daha iyimser daha uyumlu olacaktır çevresine karşı. Çocuk meselesine gelince de Allah herşeyi kararlar, biz insanoğlu da herşeyden kendimize pay biçeriz. Allah herkese hakkında hayırlısını versin.

konu sahibi yanlis yapmis bunda herkes hemfikir yalniz bu cocugu olsun olmasin bizi ilgilendirmez ayriyeten ben diger sayfalar da hakerete varan cevaplar gördüm yok psikolojik deli felan gibi ne gerek var bunlara?

her psikolojisi bozuk olan insan delimi oluyor? hangimiz depresyona girmedik? kendi kabugumuza cekilmedik? bi insanin psikolojisnin bozulmasi grip gibi dogal bisey. hemen deli gibi yaftalarda bulunulmus. ben konu sahibine cok kiziyorum ama bi yandan da üzülüyorum haline.

düsünün üni mezunusunuz ama evdesiniz ve özgüveniniz yok. o kadar ki kocasini hayatinin merkezi yapmis. hangi insan dügüne giderken kocasina gelinle tokalsma derki?

kocasinin üzerine o kadar düsüyo ki haliyle adam bunu cantada keklik düsünüyor . halbuki kendini agirdan satsa ve kocasina gerektigi kadar ilgi gösterse hem kendi üzülmiycek hem de cevresindekileri üzmiycek.

üsenmedim konularina baktim %70i kocasini kiskanma üzerine acmis. hatta nasil kurtulabilirim bu durumdan diyor. kendisi de razi degil bu halinden. ama burda is kocasina düsüyor yardimci olmasi lazim neyse tedavisi ya da ona bi hobi calismak istiyorsa destek vs.

bak canim ben 13 senelik evliligimden sunu cikardim. bi erkege ne kadar özgüven verirsen kendi özgüvenini kaybediyorsun. biz kadinlar isin ölcüsünü kaciriyoruz. neden burda kayinvalidelerden sikayet var.? cünkü kayinvalideler de oglunu sahipleniyor. kiz cocugu bir gün yuvadan ucucak diye düsünülüyor ama erkek evlat yanimda kalicak diye umut ediliyor. e gelin de geliyor haliyle bu zamana kadar onun olan sanki bi mal gibi oglu elinden gidiyor. bu sefer seyreyle cümbüsü. gelin de bu sefer kainvalide arasin da bi rekabet oluyor. erkek bu durumdan fazlasiyla memnun. cünkü onun icin savasmaya hazir neferleri var.

yapmayin etmeyin hayatiniz da kimseyi sahiplenmeyin. evlat da, kadin da, erkek de birbirlerine emanetdir.

piskolojik deli

yanliz biz kiza gece gece okadar sey yazdik o kocasina sarilip uyuyor bizimkilerde bos bos yatiyor..acaba kizmi goruyor ruyasinda benimki gidip bogsammi acep

ay arkadaşım sen beni güldürdün allahta seni güldürsün yaaaa
o kadar sinir içinde okudum senin şu yazına kadar tam bende pek iyi olmayan eleştiriler yapacaktımki sinirimden..yazını okudum ve gülmekten patladım bütün sinirimi aldın yaaa

konu sahibi arkadaşta bırakın kendi sinir huylarında boğulsun yaaa biz ne die okuyup yazıp sinir oluoski töbe töbeee.. hala gülüorummmm.benim koca konuşurda uykusunda bi gidip dinlesemmi kimlerin isimlerini sayıyor

köylerde köyün delisi olur ya aslinda o deli hepimizden akillidir,
ama gelen deli der giden deli der oda kendini deli olduguna inandirir,
yapmayin dalga gecmeyin insanla ayiptir yahu,
yardimci olmaya calisin olmayacaksanizda yorum yapmayin...

Madem böyle düsünüyorsunuz, madem esiniz '' madem biliyordun, bana neden söylemedin '' diyecek, ne diye herseyi ögrenmeye calısıyorsunuz? daha önce de baskalarından ögrendiginizi ve esinizden sakladıgınızı da ögrendiginde aynı seyleri yapıcaktır zaten, bu kadar karısmayın ya, hey Allahım, ne insanlar var su KK' da geline karısan görümce cok gördüm de, görümce' ye karısan, yengeyim' de, yengeyim diyeni ilk defa görüyorum, söylemez söylemez, yenge olabilirsiniz ama yasıtı degilsiniz tabii ki arkadasları daha önce gelir daha dogrusu bu kisilerin tercihlerine kalmıstır bunu zorlamı yapıcaksınız? Abi karısıyor diye size de herseyi söylemek zorundalar mı yahu? Size karısılsa, evinize müdahale edilse ne hissederdiniz? A, tabii yapamazlar dimi, sadece bir '' yenge '' olarak karısma hakkı bulursunuz görümcelerinize!

Ayrıca evlenmis barklanmıssınız ne kadar sacma evlenmis abi' nin kardese karısması, Anne' nin, baba' nın ogul' dan korkması? Ben görümceniz yerinde olsam abi falan dinlemezdim anam, babam izin verdikten sonra sizin gibiler eline de koz vermezdim. Eminim ki, abisine söyleyeceginizi tahmin ettiginden saklıyordur sizden, sonucta esisiniz, cok gördüm her fırsatta herseyi kocasıyla paylasan kadınları, yaptıgın o kadar yanlıs ki, kendi hırsın yüzünden bir insanı harcıyorsun resmen, böyle mi haber verdirteceksin görümcene, böyle dayatarak mı? simdi sana haber verse, söylese hosuna gidicek mi Allah askına? Veya en ufak bir kavganız da size söyledigi ve abisinin kızacagı bir olayı koz olarak kullanacaktınız belki de, sizin gercek yüzünüzü bildiginizden söylememistir sonucta bunu yapan onu da yapar bence, bundan hic kuskum yok..

Bide iyi birseymis gibi, haklıymıssınız gibi anlatıyorsunuz pes vallahi.

Son düzenleme:
yorumların tümünü okuyamadım ama, bekar ve ele avuca sığmaz görümceleri olan biri olarak tavsiye verme ihtiyacı hissettim. onlar sizinle brşey paylaşmıyorsa siz de onlarla paylaşmayın. akraba olmanızın gerektirdiği ölçüde normal ilişkinize devam edin. ille de sıkı fıkı olacaksnız çok samimi olacaksınız diye bi kural yok. ben de başta nasıl davranacağımı kestiremedm görümcelerimle ilgili. eşime çok ters gelecek davranışları vardı. ama bir iki olay sonra farkettimki abilerini de takmıyorlar. ben de bıraktım onları uzaktan izlemeyi. kardeşlerin arasına girilmez bi gün düşmanken bi gün dost olurlar arada siz kaynarsınız.
bırakın ne halleri varsa görsünler. ana babaları sağ olduğu müddetçe size laf düşmez. emin olun düşmesini de istemezsiniz. sonuçta sorumluluk demektir bu.

arkadaşım benim yazdığım msjın ardından yazdığın için üstüme alındım :) neyse ben kimseyle dalga geçmek niyetinde değildim belirtme gereği duydum.yalnızca bi arkadaşın kopyaladığım yazısında birinci cümle değil ama ikinci cümlesi bana göre komikti gerçekten. hakkaten kocam yatıyor ben bunları okuyorum die düşününce gülmeden ve o konuda arkadaşa katılmadan edemedim.

konu sahibinin durumuna gelince çocuk vs. konularını daha sonra okudum. bu kadar abartmaya gerek yok. allah herkes hakkında hayırlısını versin her kadının anne olmaya hakkı var bence ama allah o çocuğu yetiştirmek için sabır akıl fikir o güsel annelik duygusundan versin diyelim. yoksa her kadın doğurur nerdeyse ama nedense hepsi tam anlamıyla anne olamaz buda bi sınav . ama kimse içinde böylelerinin çoçuğu olmasın demek hoş değil çok üzüldüm konu sahibi arkadaş adına. bu kadarınıda haketmio bence.
konu sahibi zaten yazılmasın istemiş ben istediğine saygı duyup bidaha yazmıcam bu konuya. sadece şunu söylemek istiyorum arkadaşım herkesin evliliği eşinin ailesi hayatı vs istediği gibi olmayabilio sorunlar yaşanıyo. ama bukadar kişi karşı çıkmış sen hala hatanı kabul etmeyip başka bir yoldan savunmaya geçmişsin. belki yaşadığın ağır şeyler vardır bilemem çok sinirlendinde böyle yaptın zavallı görümcene bişey diyemem. ama bence kimseyi bu kadar takmaya gerek yok. senle yakın olmak istemiosa bırak olmasın. yengesi olduğun için herşeyden önde gelmek zorunda değilsin. seni sevsin ilgi göstersin istiyo olabilirsin ama sevgisini kazanmak için doğru yol izlememişsin.
son olarak bana kalırsa mademki üni. mezunu akıllı insanım diosun herkesin dönem dönem aşırı stresli sinirli kaldıramadığı durumlar yaşadığı zamanlar olur dengesi bozulabilir.kendi iyiliğin için bu konuda bir uzmana danışmalısın. yanibir psikiyatra . bu artık nezle olup ilaç yazdırmaya gitmek kadar normal bişey günümüzde.benim düşünceme göre hayatını bilemem ve senide tanımıyorum ama yazdıklarından bana biraz yıpranmışsın gibi geldi.bunu işin uzmanıyla aşmanı öneririm kocanda sana çok destekmiş madem en iisi bu . kendini daha mutlu etmek istiosan bi adım at biraz bu huylarını törpüleyerek derim ben.

neyse çok uzun oldu herkese sevgiler saygılar iyi geceler

bilmiyorsan şunu düzeltelim kaale almaktır o kaiyl diye birşey yok gerçi üni mezunu olduğun için biliyorsundur zaten

Hay ağzına sağlık....

Neymişşşş?....küçücük bir sözcüğün.. doğru yazılmadığında hiç bir anlamı olmadığını ve onca eğitime(!) rağmen sizi komik duruma düşürebileceğini görmüş oldunuz.

.

merak etmeyin arkadaslar bence konu sahibinin celik kadar gergin ve saglam sinirleri var ondan bu kadar yazilanlara karsi kendi yazdigi seyleri siddetle savunuyor..konu bu herkese acik piskolojik deliyide ben yazdim..ayrica sadece konunu komikligi acisindan herkes yaziyi okudugunda yok gelinin elini tutarsa kiskanirim falan filan kimse kendini kandirmasin ilk aklindan gecen ah canim bak kiskandi olmayacaktir..biraz gercekci olalim he konu bu degil tabiki...cocugunu kaybetmis olmasi konusunda bir fikrim yok onu yeni okuyorum allah kismet ederse insallah tekrar gonlune gore verir..buda apayri birsey...

son yazdigi konu uzerinden hepimiz yorum yapiyoruz sonucta biz muneccim degiliz hayatini bilemeyiz kendide kisaca bahsetmesse anasi degiliz babasi degiliz yazdiklarina gore yargilariz..bu kadar yorum uzerine taraf degistirip himm cok yuklendiler karsi tarafa geceyim demiyorum..hala yazdiklarimi savunuyorum.bizimde hayatimizda 50 yoldan gecip nerelere geldik belki bizi neler bekliyor.kimse mukemmel degilki ondan mukemmellikte beklenmiyor..elimizde tek zeytinli tekila alip kk yazip aaa bak bak dur suna yorum yazim demiyor..herkes ayni tepkiyi verdi ise oturup dusunmesi gerekir..

valla su saatten sonrada ister dusunsun ister dusunmesin ister aynen kaldigi davranislarina devam etsin..milletide burada birbirine dusurup durmasin..bak bizi bile karistirdin..samimiz degilsin...

bizimle deyilsin...(ivanacimdan alinti )

Son düzenleme:
Arkadaşlar...konu sahibinin açtığı diğer konulardan ve kaybettiği bebeğinden sözedilince..bende konularına baktım az önce...
Pekçok konu açmış...gelişigüzel gözatarken...birinde bebeğinin 3 gün yaşadığını yazmış....

Bir diğerinde..1 yaşında ÖLDÜ demiş...o ifadesi de çok garip geldi...yani...laf arasında..öylece..sadece..Bİ BAKTIM ÖLMÜŞ..

.
.

Son düzenleme:

bu kadar sey yazdin bak ben takila takila martiniye takildim.. ne malum belki de ropdosambirimizi giyip (erkeklerinki ropdosambirdi yahu, sabahlik diyim o zaman :) elimize kadehimizi alip yaziyoz olamaz mi

valla arkadasim konu sahibinin psikolojik tedaviye ihtiyaci olmasindan yana fikrim.. konulari cok acayip...

O konulara birsey diyemem de, yani zoraki birseyler yaptırılmaya calısması, görümcesini kocasına sikayet edip cok iyi birsey yaptıgını düsünmesi hic normal degil, bu arkadası görünce arkadasımın yengesi geldi aklıma, kıza anne ve babasından izin almak yetmiyordu, o gitmeyeceksin! dedigi zaman arkadasım dısarı cıkamazdı ailesi' de tatsızlık yasanmasın diye susardı. İlkokula giden bir oglu vardı ve arkadasım issiz oldugundan cocuguna o bakıyordu ilgilenir misin? denmemisti zaten arayıp sunu yaptın mı?, bunu yaptın mı? diye soruyordu birde, hele birseyi unutsun yapmayı? bagırıp telefonu yüzüne kapatmalar falan, zaten aynı apartmanda oturuyorlar ve arkadasımın ise girmesine izin vermiyordu arkadasımın koca adam olmus kardesini, anaannesini ve kendi oglunu bahane ediyordu '' senin bakmakla yükümlü oldugun 3 kisi var '' diye. Bu arada dayısının esi yengesi, arkadasıma gelen kız arkadaslarını kac kere kapıdan cevirmis, kendisi o kisilerden hoslanmıyor diye nazikce kovmus ve daha neler neler..

Bütün arkadasları yengesinden korkardı arkadasım dile getirince de hosuna gidiyordu kadının, hatta bana '' sen benden kormuyor musun? '' demisti.

Niye korkayım ki, sende benim gibi bir insansın demistim bende, cevabım hosuna gitmemisti tabii,

Allahım böyle insanlarla karsılastırmasın kimseyi..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…