taciz siddet konusuyla bu konunun alakasi ne ALLAH ASKINA...
arkadaş beddua olarak algılamış,bizde o anlamda söyledik.ayrıca yıllarca evlat hasret çekmiş biri olarak ben kimseye "böylesinin çocuğu olmasın "demem.taciz ya da şiddetle bu konu çok çok farklı.buarda psikolojisi bozulmuş,çeşitli savunma mekanizmalarıyla ayakta durmaya çalışan ve bunu etrafına kin ve öfke olarak yansıtan yardıma muhtaç bir insan var.biraz acımasız olmaya başladık sanki (bende dahil).arkadaşın durumunun sizde farkındasınız,yazdıklarınızdan belli.Allah yardım etsin dememiz en güzeli bence.
İmam camide namaz kılıyormuş,köyden biri gelip köyü sel basıyor canını seven kaçsın demiş. Herkes kaçışmaya başlamış imam hala oturuyormuş.Adam imam imam köyü sel basıyor kaçsana be adam demiş,imam da Allah beni kurtarır,kulunu yalnız bırakmaz demiş.Sel camiyi de basınca imam minarenin birinci katına çıkmış.Köylüler sandalla imamı kurtarmaya gelmişler,imam efendi sandala binde canını kurtar demişler imam inat etmiş gitmemiş.Minarenin ilk katını da sel basınca imam minarenin ikinci katına çıkmış.İkinci katıda sel basınca bu sefer helikopterle gelmişler.İmam Allah beni kurtarır diyerek yine onlarla gitmemiş.Sonunda sular her yeri kaplayınca imam boğularak ölmüş.Allahın huzuruna varınca Allahım demiş ben yılarca sana ibadet ettim kulluk ettim başıma iş gelince dedim ki Allahım beni kurtarır sel altında bırakmaz ama boğuldum öldüm,neden kuluna yardım etmedin.Allah da demiş ki (haşa)bre adam ben sana daha ne yapayım,tam 3 sefer seni kurtarmak için çare yolladım ama sen kabul etmedin.................
anlattigin hikaye cok guzel ve ders verici ama yinede konun taciz ve yahut siddetle alakasi yok...
Sizin deyiminizle, aklı başında yorum yapan sizden başka kimse varmı acaba ? Yada as25'in anlattıkları normalmi? İnsanların böyle tepki vermesi size neden dalgaymış gibi geldi. Burda kimse dalga geçmiyor gerçekleri söylüyor, ha şöylede bişey vardır gerçekler acıdır. Bunun merhametle felanda alakası yok problemli bi insansa burda konu açacağına gidip bi yardım alsın. Heyy allahımm yaa..
İmam camide namaz kılıyormuş,köyden biri gelip köyü sel basıyor canını seven kaçsın demiş. Herkes kaçışmaya başlamış imam hala oturuyormuş.Adam imam imam köyü sel basıyor kaçsana be adam demiş,imam da Allah beni kurtarır,kulunu yalnız bırakmaz demiş.Sel camiyi de basınca imam minarenin birinci katına çıkmış.Köylüler sandalla imamı kurtarmaya gelmişler,imam efendi sandala binde canını kurtar demişler imam inat etmiş gitmemiş.Minarenin ilk katını da sel basınca imam minarenin ikinci katına çıkmış.İkinci katıda sel basınca bu sefer helikopterle gelmişler.İmam Allah beni kurtarır diyerek yine onlarla gitmemiş.Sonunda sular her yeri kaplayınca imam boğularak ölmüş.Allahın huzuruna varınca Allahım demiş ben yılarca sana ibadet ettim kulluk ettim başıma iş gelince dedim ki Allahım beni kurtarır sel altında bırakmaz ama boğuldum öldüm,neden kuluna yardım etmedin.Allah da demiş ki (haşa)bre adam ben sana daha ne yapayım,tam 3 sefer seni kurtarmak için çare yolladım ama sen kabul etmedin.................
önce bu soruyu cevaplamak istedim.tabiki önce yakın arkadaş gelir.nasıl böyle bir düşünceye kapıldınız.onu anlamadım benim de görümcelerim var.benim eşim de serttir biraz pek herşeylerini söylemezler.mesela kayınvaldem de bilebilir ama söylemeyebilirler.söylemelerini de beklemem.mecburlar mı yani söylemeye.hele arkadaşlarıyla paylaştıklarını hiç saymıyorum.ayrıca istemem merak da etmem.bi de şu söyleme meselesine gelelim.eşim söylemesen kızardım dedi demişsiniz.yani sanki söylemenizin nedeni sorumluluğu almamak gibi göstermişsiniz.ama siz resmen gıcıklık olsun diye söylemişsiniz.kızın gitmesine engel olmuşsunuz resmen.hareketiniz çok sinir bozucu olmuş.aslında ben de bu babadan gizli yapılan işleri hiç sevmem ve yanlış bulurum.ama bu sizi ilgilendiren bir durum değil.böyle karışmak çok yanlış olmuş.ben böyle birşey demenizi beklemiyorum tabi ki de belki yanlış düşünüyorumdur diye yorumlarınız görmek istedim bir de abisi ne kadar sert mizaçlı olursa olsun neden her olan şeyler benden gizli oluyor bana diyemez miydi canım sen de bak ya da bu kadar abisinden korkuyordu da niye gitmeye kalkıyor ayrıca kayınbabamı ayakta uyuturlar hiçbirşeyden haberi yok adamın izin vermezdi haberi olsa. eşim şimdi diyor ki sen söylemeseydin ikinize de kızacaktım seninle konuşmayacaktım bile.neden onların gizli işleri için ben kötü olayım ki sizler böyle olan şeylerde dışta kalmaktan hoşlanır mısınız acabayakın arkadaş mı önde gelir yenge mi
arkadaşlar valla o arkadaşın "çocuğu olmasın" lafını beddua olarak alıp yanlış demişler,tabii allah daha iyi bilir ama açıkçası ben de as25 için böyle isterdim...
herkesin çocuğu olmak zorundamı ya?şu psikolojide birinin çocuğu olsun mu yani?niye çocuk sahibi olabilmek için bir lisans verilmiyorki?
arkadaşlar hanginiz as25 gibi bir anneniz olsun isterdiniz,eminim hiçbiriniz...ee doğacak çocuğun günahı ne?
ben de arkadaşın temennisine katılıyorum,böylesi bir insanın çocuğu olmaması daha sağlıklı.
demeyin soyle ya diyeceksen ALLAH HAYIRLISINI VERSIN de neden olmasin diyorsun,
tamam kiskanclik huyu olan bir insan olabilir ama durum bu diye neden boyle diyorsunuz yani bu kaniya kapilacak kadar ne yapmis ki as25,
hanginizin boyle annesi olsun isterdiniz demissin onun nasil bir anne olacagini sen nerden biliyorsunuz,
yorumlarinizin dozunu ayarlayin abartmayin yazik gunah ya...
ben annemin fesat,kompleksli,kıskanç,problemli,kendi mutlu olmadığı gibi hayatı herkese zehir etmeye çalışan,koğucu bir insan olmasını istemezdim...
iyi bir anne olmak için en önce iyi bir insan olmak lazımdır...
meslek itibariyle çok da uzak değilim anne-çocuk ilişkilerine...anne-çocuğun ilk rol modelidir...ben de sana soruyorum canım,bu mu model şimdi...
psikolojisi bozuk bir insan bu psikolojiyi çocuğuna da yansıtır... herkesin çocuğu olmak zorunda değil.yorum dozunu abarttığımı düşünmüyorum.keşke gerçekten bir anne babalık sınavı olsa da,her seks yapma yeteneğine sahip çiftin çocuğu olmasa...
öncelikle psikolojik bir tedavi görsün o zaman uzun süre sonra çocuk düşünsün,Allahın mülkü benim elimde değil sonuçta Allah dağıtıyor...ister verir ister vermez... ama kötü ebeveynler yüzünden hayatları zehir olan yüzbinlerce çocuk vardır,niye bu kadar sosyal iletişim özürlü ve bu kadar kötü niyetli bir insan için çocuğu olmaması çocuğunun hayrına olur demeyeyimki...
valla zalime merhamet mazluma eziyettir diye bir söz vardır çok da güzeldir.
herkesin annesi dört dörtlük diye birseymi var bir kere hic bir insan dört dörtlük degil ki,bize dusmez ona cocugun olmasin demek,
kirmizi ile isaretledigim yeri en bastaki yorumunda soylesen bu kadar tepkimi almazdin benim,
evet herkezin cocugu olmak zorunda degil zaten RABBIM ne isterse o olur ama bize dusmez onun olsun bunun olmasin demek,
ha geercekten cok cani anne babalar var oylesine bende derim olmasin diye ama as25 oyle biri degil bana gore ki konuda bu degil zaten,
neden durup dururken insani en derin yarasindan vuruyorsunuz...
herkesin annesi dört dörtlük diye birseymi var bir kere hic bir insan dört dörtlük degil ki,bize dusmez ona cocugun olmasin demek,
kirmizi ile isaretledigim yeri en bastaki yorumunda soylesen bu kadar tepkimi almazdin benim,
evet herkezin cocugu olmak zorunda degil zaten RABBIM ne isterse o olur ama bize dusmez onun olsun bunun olmasin demek,
ha geercekten cok cani anne babalar var oylesine bende derim olmasin diye ama as25 oyle biri degil bana gore ki konuda bu degil zaten,
canım benim hep savunduğum şey herkesin çocuğu olmak zorunda "değil"dir. herkesin annesi 4/4 lük değil ama psikolojik açıdan bari 1/4 lük olsaydı...eski konularına bak,kocasına hayatı nasıl zehir ettiğine bak nasıl kendini yiyip bitirdiğine bak,şu görümce meselesine bak...sence bu psikoloji sağlıkta bir insandan sağlıklı bir çocuk yetiştirilmesi beklenebilirmi?değil annelik ben böyle bir komşum olsa çocuğumu 1 saat emanet edemezdim psikolojisini bozar diye...
tabiiki Allah ne isterse o olur ama,önce böyle gerçekten kapsamlı uzun süreli psikolojik tedavi görmesi lazım...çünkü ben okurken çıldırdım konularını...
Allah kimseyi evlatla sınamasın,elbette çok kötüdür,ki önceki bir konusuna baktım az önce bebeğini kaybetmiş...çok üzüldüm...
as25 cani değil ama sosyopat canım,bak burdan bile konulabilir bu teşhis...kesin tedavi görmesi lazım...sonra bebeği olsun,inşallah inşallah olsun hatta düzeldikten sonra...
ama şu durumda,şu kötü niyeti ve iç huzursuzluğuyla bebeği olsun demek, anneye dua değil bebeğe bedduadır...az önce de dediğim gibi bu psikolojide bir annemin olacağını bilsem doğmayı seçebilecek olsam seçmezdim açıkçası.
Allah isteyen,bakabilecek,sağlıklı ve mutlu psikolojide yetiştirebilecek herkese bebek versin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?