herkes kendi seviyesini yorumlarıyla belli etmiş zaten insan düşmanına bu bedduayı etmez madem etmişsin inşallah senin çocukların olmaz ya da varsa gün yüzü görmezsin . Diğer arkadaşlar size de söylüyorum kötü söz sahibine aittir beddua edenlerin de hepsi kendisine dönsün dolaşsın sizleri adam bildim insan bildim yazıklar olsun bu konuyu açmakta içinde yaşadığımı bilmediğiniz şeyler vardı ama konunun ahlakını bozdunuz hepinize ayrı ayrı yorum yapamayacağım seviyenize inmek istemiyorum kimse kimsenin içinde yaşamadan bilmez olayları görümcemin kendisi ispiyoncunun teki ben ona anlatırım eşimden gizli birşey yapmam zaten de öyle bazı olan şeyleri anlatırım arkamdan yetiştirir ben bu güne kadar hiç birşeyini söylemedim çok şükür cahil falan da değilim üniversite mezunuyum neyi ne yapacağımı biliyorum olan şeylerden üzülmeseydim konuyu açmazdım üzülme nedenim de abisiyle arasının bozulması. Ben beyaz a gitmesine asla karşı falan da değilim gidebilir genç sonunda benden izin almasını da beklemedim o kadar sinirle yazıyorum ki bunları beni çileden çıkardınız ne derseniz deyin ben fesatlık yapmadım içimde kötü niyet yoktu o telefonlarını açmayınca iyi yaptım o zaman dedim siz kimin saçını başını yoluyorsunuz ya bu hakkı sizlere kim veriyor herkes kendi görümcesiyle birşeyler yaşamış sinirlerini anlamadan dinlemeden benden çıkarıyor abisinin karşı olma sebebi beyaz falan da değil gece gece kız başına dışarıda olması sonuçta babadan sonra abi gelir ya gitse başına birşey gelse daha mı iyi olacaktı kimlerin cahil olduğu belli olmuş asla bu saatten sonra kimse yorum yapmasın i,stemiyorum yapan da daha çok seviyesini belli eder .
mey biter saki kalır, her renk solar haki kalır, diploma insanın cehlini alsada; hamurunda varsa e...lik, baki kalır...fuzuli
okuyup yazanla okumayıp yazmayan arasındaki ayrılık , ölülerle diriler arasındaki ayrılık kadardır . çok şükür hamutum temiz terbiyesizleşmenin lüzumu yok sen kendi hamuruna bak ettiğin laflardan belli mayan sağlam değilmiş terbiyesizzzzz.
sen kesin hayatında tam bir baş belasısın g.... Kendi kötü huylarınızı üstüme atmayın yazmayın dedikçe yazıyorsunuz dayanamıyorum cevap veriyorum ben hepinmize cahil demedim cahil diyenlere dedim bana çocuğu olmasın diye beddua edenlere dedim sessiz miş kalsaydım evlat sahibi olamamak ne kadar acı bilir misinz amin mi deseydim okumakla okumamakla tabi ki adam olunmuyor çok şükür bilincindeyim ama ben okuyup adam olanlardanım bazılarınız gibi seviyesizleşmiyorum ama buna siz mecbur ettiniz seviyesiz insanların seviyesine inmek gerekmişşbunu anladım size böyle karşılık vermek gerek yöneticiden konuyu silmesini istedim ama kapatmıyor silmiyorda bundan sonra asıl bazılarınızın yüzünü şeytan görsün sizler madem bu konuşmadan anlıyorsunuz m.... Yazmayın yoksa asıl ben sizin saçınızı başınızı ypolacağım terbiyesizler olaydan ders almka mı bıraktınız olayın içine ettiniz.
çok şükür eğitimimi cahilliğimi senin kararların belirlemiyor
kimin cahil seviyesiz olduğunu gördük
hani bir laf vardır biz sana üniversite okuyamazsın demedik ki...............
Kaldı ki çooook üniversite mezunları gördük.....
Ben sana beddua etmedim farkındaysan kendi fikrimi söyledim güzel allahım ne yapacağını çok iyi bilir ki sanırım da en hayırlısını yapmış
bu söz arkadaşın değil dünyanın en önemli en kıymetli en ünlü düşünürlerinden birinindir eminim engin eğitiminle bunu bizden iyi biliyorsundur
sormuşsun herkes fikrini söylemiş seni desteklemeyince terbiyesiz mi oldular ,sana göremediğimiz okuyamadığımız hakaretler mi yazdılar
kimin ne niyette olduğu o kadar açık ki burda
o üniversite eğitimin maalesef sana kendi suçunu başkasına atmakla desteklenmeyince çemkirip üste çıkmakla haklı görünemeyeceğini öğretememiş maalesef
o ne muhteşem eğitimmiş ki sana ancak her kafası açık olanın o... Olduğunu ,her etkinliğin kötü namussuz olduğunu ,sadece ve sadece senin o da sanırım üniversite mezunu? Olmandan dolayı her zaman haklı olacağını öğretebilmiş sadece ...ne eğitimmiş be
sen burdaki kimseye hiçbir şey yapamazsın
kocana yapacağın da ancak hastalıklı fikirlerine dayanabileceği zamana kadar
görümcene de ancak okulu bitirene kadar
bak bakalım insanları ne kadar bağlayacaksın ondan sonra
burdaki mesele beyaza katılıp katılmaması falan değil farkındasın değil mi
içinin ne kadar fesat ,ne kadar kötü niyetli,ne kadar kıskanç olduğun
o yanımda dediğin kocan da yanında falan değil,adam onca dayağı atıp bi kere sana destek çıktı diye öyle mi zannettin
ikiniz de sadece egonuzu tatmin etmeye çalışmışsınız
şimdi kardeşini sokağa çıkarmamakla bu adam abi mi oldu güçlü mü oldu
sen görümcene karışacak güçte mi hissettin kendini (keyfini çıkar maalesef dediğim gibi okulu bitirene kadar saltanatın)
saygı mı gördünüz şimdi büyük olduğunuzu mu hissettiniz
yazık....
Burda hangisine yanayım bilemedim ben aslında
ana babası varken yaptıkları elin kızına ! Kadar geren görümceye mi
kendi dururken abiyi dinleyen ana babaya mı
kendisini hiç ilgilendirmezken ortalığı karıştıran kendi mutsuz diye herkesi mutsuz etmeye çalışan sana mı
toplu halde bir otobüse binip yayın binasında inip tekrar otobüse binip eve dönmeyi gecenin bir yarısı sokakta sürtmek zanneden kendini öğretmen addeden o abiye mi
tamam anladık mutlu değilsin
serbest değilsin
hastalıklı düşüncelerin var
tamam da böyle yaşanmaz ki
bir çaresini bulmaya çalışacaksın o zaman
o yanında destek olan kocayı buna ikna edeceksin
kendine de çevrene de zarar vermekten kurtulacaksın
yoksa çok konu da açarsın çok mutsuz da olursun çok şeyler de senden gizlenir ve çok yalnız da kalırsın
bizden söylemesi
as25 hakli demiyorum ama agir yorumlar geldigi icin isi hakaret boyutuna getirdi...
yani boyle yok boylesinin cocugu olmasin vs bunlar hos yorumlar degil...
çocuğu olayan birine çocuğu olmasın denmesi hoş değil evet ama as25 hassasiyetinden dolayı beddua sandı olayı. aslında arkadaş böle insanlar fena kaynana oluyor olmasın manasında demişti. neyse sonuçta as25 in üstüne gitmeye gerek yok. tamam haksız falan. yazdıkları da hoş değildi ama üstüne gitmeyelim artık bence.
bari Biz merhametsizlik yapmayalım gerçekten problemli biri gülmeyin böyle insanlara. Arkadaşım bak insanın hayatta başina kötü şeyler geliyor istemeden insanlara kin tutuyoruz. Öyle bir zaman geliyor ki nefret ettiğin insanlarin üzülmesinden zevk alıyoruz. Milletin senin hakkında ne düşündüğü umrunda olmasın. Stresli bir hayat sürüyor olabilirsin. Lütfen psikolojik destek al. Sen boşver burdaki dalga geçenleri hakaret edenleri. Insanlarin dönem dönem problemleri oluyor. Bünyemız bu kadar yükü kaldırmaya sen lütfen burda aklı başında yorum yapan insanlarin sözün dinle
yok zaten diger arkadasin beddua mayetinde soyledigini dusunmuyorum bir arkadasin yorumu uzerine dedi hani hic cocugu olmasin boylelerinin diye yani direk as25ede demedi genel olarak ama as25 bu konuda hassas beddua olarak anladi bende ustune gidilmemesi taraftariyim cunku artik konun boyutu karsilikli atismaya ve saygisiz cumlelerin soylenmesine kadar geldi...
o çocuk olmamasıyla ilgili bedduayı bende görünce çok sinirlendim ve hoş bulmadım ama insanları da bu duruma getiren yine sensin arkadaşım.yazdıkların herkese o kadar art niyetli geldi ki millet coştu bir anda.hepimiz yazdık birşeyler.yazılanlar içinde tabii ağır olanlarda vardı.ne olursa olsun hiç kimse beddua yemeyi hak etmiyor,zaten döner dolaşır sahibini bulurmuş.ben çok korkarım bu yüzden.sen öyle büyük büyük cümleler kurma ki karşındakilerde anlayışlı olsun.bak bir kişi bile sana haklısın demedi çünkü değildin.kalbindeki kin mi,kıskançlık mı anlayamadım ama keşke bunu kabullenip tedavi yolunu seçsen.bunu sadece kendin için yapsan keşke...sen kendini hep haklı bulacaksın çünkü inanmak istediğin şey bu.
tamam sizde gitmeyin artık üstüne ya.
as25 hakli demiyorum ama agir yorumlar geldigi icin isi hakaret boyutuna getirdi...
Yani boyle yok boylesinin cocugu olmasin vs bunlar hos yorumlar degil...
çocuğu olmayan birine çocuğu olmasın denmesi hoş değil evet ama as25 hassasiyetinden dolayı beddua sandı olayı. Aslında arkadaş böle insanlar fena kaynana oluyor olmasın manasında demişti. Neyse sonuçta as25 in üstüne gitmeye gerek yok. Tamam haksız falan. Yazdıkları da hoş değildi ama üstüne gitmeyelim artık bence.
yok zaten diger arkadasin beddua mayetinde soyledigini dusunmuyorum bir arkadasin yorumu uzerine dedi hani hic cocugu olmasin boylelerinin diye yani direk as25ede demedi genel olarak ama as25 bu konuda hassas beddua olarak anladi bende ustune gidilmemesi taraftariyim cunku artik konun boyutu karsilikli atismaya ve saygisiz cumlelerin soylenmesine kadar geldi...
allah allah ben beddua mı ettim
burda taciz şiddet konuları olunca demiyor mu herkes böylesinin çocuğu olmasın yapmasın diye ben de aynı şeyi söyledim inşallah olmaz allah vermesin falan mı dedim
arkadaşın yaptığı psikolojik şiddet bence de en kötüsü
hem de eşine çevresine ve hatta ve hatta kendine
yazık değil mi
hala farkında değil
sormuş ne yapayım söyledik
diğer konularında da söyledik
en kısa zamanda tedavi olmalı
yoksa asla böyle mutlu olamaz
size beddua ettiniz demedik de as25 yanlış anladı dedik zaten. Benimde 1 yıldır çocuğum olmuyor. Hassas bir konu. O yüzden as25 bunu beddua gibi algıladı saydırmaya başladı :)
zaten tedaviye ihtiyacı olan biri bunu buradan algılayıp hatasını anlamaz. çevresindekilerin ona yardımcı olması lazım.
onun yaşadığı kısır döndü o böyle davrandıkça çevresi ondan uzaklaşıyor
çevresi uzaklaştıkça o daha da dengesizleşiyor
insana en büyük zararı kendisi verir kimseden bişey beklemesin artık olmuyor işte
çevresi söylemiyorsa kendisi fark etmiyorsa biz söylüyoruz işte
bize ne onun iyiliği için
bıraksın başkasını kendi mutluluğu için
burda taciz şiddet konuları olunca demiyor mu herkes böylesinin çocuğu olmasın yapmasın diye ben de aynı şeyi söyledim inşallah olmaz allah vermesin falan mı dedim
yazık değil mi
hala farkında değil
size beddua ettiniz demedik de as25 yanlış anladı dedik zaten. benimde 1 yıldır çocuğum olmuyor. hassas bir konu. o yüzden as25 bunu beddua gibi algıladı saydırmaya başladı :)
zaten tedaviye ihtiyacı olan biri bunu buradan algılayıp hatasını anlamaz. çevresindekilerin ona yardımcı olması lazım.
yazık değil mi
hala farkında değil
arkadaş beddua olarak algılamış,bizde o anlamda söyledik.ayrıca yıllarca evlat hasret çekmiş biri olarak ben kimseye "böylesinin çocuğu olmasın "demem.taciz ya da şiddetle bu konu çok çok farklı.buarda psikolojisi bozulmuş,çeşitli savunma mekanizmalarıyla ayakta durmaya çalışan ve bunu etrafına kin ve öfke olarak yansıtan yardıma muhtaç bir insan var.biraz acımasız olmaya başladık sanki (bende dahil).arkadaşın durumunun sizde farkındasınız,yazdıklarınızdan belli.Allah yardım etsin dememiz en güzeli bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?