sizce ne yapmalıyım

o çocuk olmamasıyla ilgili bedduayı bende görünce çok sinirlendim ve hoş bulmadım ama insanları da bu duruma getiren yine sensin arkadaşım.yazdıkların herkese o kadar art niyetli geldi ki millet coştu bir anda.hepimiz yazdık birşeyler.yazılanlar içinde tabii ağır olanlarda vardı.ne olursa olsun hiç kimse beddua yemeyi hak etmiyor,zaten döner dolaşır sahibini bulurmuş.ben çok korkarım bu yüzden.sen öyle büyük büyük cümleler kurma ki karşındakilerde anlayışlı olsun.bak bir kişi bile sana haklısın demedi çünkü değildin.kalbindeki kin mi,kıskançlık mı anlayamadım ama keşke bunu kabullenip tedavi yolunu seçsen.bunu sadece kendin için yapsan keşke...sen kendini hep haklı bulacaksın çünkü inanmak istediğin şey bu.

Son düzenleme:

çok şükür eğitimimi cahilliğimi senin kararların belirlemiyor
kimin cahil seviyesiz olduğunu gördük
hani bir laf vardır biz sana üniversite okuyamazsın demedik ki...............
Kaldı ki çooook üniversite mezunları gördük.....
Ben sana beddua etmedim farkındaysan kendi fikrimi söyledim güzel allahım ne yapacağını çok iyi bilir ki sanırım da en hayırlısını yapmış
mey biter saki kalır, her renk solar haki kalır, diploma insanın cehlini alsada; hamurunda varsa e...lik, baki kalır...fuzuli

bu söz arkadaşın değil dünyanın en önemli en kıymetli en ünlü düşünürlerinden birinindir eminim engin eğitiminle bunu bizden iyi biliyorsundur
sormuşsun herkes fikrini söylemiş seni desteklemeyince terbiyesiz mi oldular ,sana göremediğimiz okuyamadığımız hakaretler mi yazdılar

kimin ne niyette olduğu o kadar açık ki burda
o üniversite eğitimin maalesef sana kendi suçunu başkasına atmakla desteklenmeyince çemkirip üste çıkmakla haklı görünemeyeceğini öğretememiş maalesef
o ne muhteşem eğitimmiş ki sana ancak her kafası açık olanın o... Olduğunu ,her etkinliğin kötü namussuz olduğunu ,sadece ve sadece senin o da sanırım üniversite mezunu? Olmandan dolayı her zaman haklı olacağını öğretebilmiş sadece ...ne eğitimmiş be

sen burdaki kimseye hiçbir şey yapamazsın
kocana yapacağın da ancak hastalıklı fikirlerine dayanabileceği zamana kadar
görümcene de ancak okulu bitirene kadar
bak bakalım insanları ne kadar bağlayacaksın ondan sonra

burdaki mesele beyaza katılıp katılmaması falan değil farkındasın değil mi
içinin ne kadar fesat ,ne kadar kötü niyetli,ne kadar kıskanç olduğun
o yanımda dediğin kocan da yanında falan değil,adam onca dayağı atıp bi kere sana destek çıktı diye öyle mi zannettin
ikiniz de sadece egonuzu tatmin etmeye çalışmışsınız

şimdi kardeşini sokağa çıkarmamakla bu adam abi mi oldu güçlü mü oldu
sen görümcene karışacak güçte mi hissettin kendini (keyfini çıkar maalesef dediğim gibi okulu bitirene kadar saltanatın)
saygı mı gördünüz şimdi büyük olduğunuzu mu hissettiniz
yazık....

Burda hangisine yanayım bilemedim ben aslında
ana babası varken yaptıkları elin kızına ! Kadar geren görümceye mi
kendi dururken abiyi dinleyen ana babaya mı
kendisini hiç ilgilendirmezken ortalığı karıştıran kendi mutsuz diye herkesi mutsuz etmeye çalışan sana mı
toplu halde bir otobüse binip yayın binasında inip tekrar otobüse binip eve dönmeyi gecenin bir yarısı sokakta sürtmek zanneden kendini öğretmen addeden o abiye mi

tamam anladık mutlu değilsin
serbest değilsin
hastalıklı düşüncelerin var
tamam da böyle yaşanmaz ki
bir çaresini bulmaya çalışacaksın o zaman
o yanında destek olan kocayı buna ikna edeceksin
kendine de çevrene de zarar vermekten kurtulacaksın
yoksa çok konu da açarsın çok mutsuz da olursun çok şeyler de senden gizlenir ve çok yalnız da kalırsın
bizden söylemesi

Psikolog ya da psikiyatrist olmadığım için bilemiyorum terbiyesizlik de hastalıklara dahil mi? Konu sahibinin çok problemli olduğu zaten açtığı konulardan belli ama üslubu problemlerine mi bağlı ,terbiyesine mi ,diplomasına mı bilemedim...

Konu sahibi hadi seni anlamaya çalışayım,bu aile sana çok kötülükler etti o yüzden sen de bu ruh hali içindesin diyelim.O yüzden kin dolusun diyelim.Ama yaptığım şey açıkça ayıp,terbiyesizlik ve kötülük etmek bile bile.Bu kadar insan haksızsın diyorsa ,insanlara hakaret edip saldıracağına otur bir düşün,''beni tanımayan insanlar bile neden hatalı olduğumu düşünüyor'' diye.

En kısa zamanda da aklını başına topla,başkalarıyla uğraşacağına kendinle uğraş.Yoksa hayat senin için çok zor olur; görümcem bunu bana söylememiş,kocamı ,onu,bunu ,şunu kıskanayım...Ohoooo çok uğraşırsın daha sen ama sonunda yalnızlığınla başbaşa kalırsın.Kim yakın olmak ister ki böyle bir insanla?Allah seni ıslah etsin.

tamam sizde gitmeyin artık üstüne ya.

as25 hakli demiyorum ama agir yorumlar geldigi icin isi hakaret boyutuna getirdi...
yani boyle yok boylesinin cocugu olmasin vs bunlar hos yorumlar degil...

Son düzenleme:
as25 hakli demiyorum ama agir yorumlar geldigi icin isi hakaret boyutuna getirdi...
yani boyle yok boylesinin cocugu olmasin vs bunlar hos yorumlar degil...

çocuğu olmayan birine çocuğu olmasın denmesi hoş değil evet ama as25 hassasiyetinden dolayı beddua sandı olayı. aslında arkadaş böle insanlar fena kaynana oluyor olmasın manasında demişti. neyse sonuçta as25 in üstüne gitmeye gerek yok. tamam haksız falan. yazdıkları da hoş değildi ama üstüne gitmeyelim artık bence.

Son düzenleyen: Moderatör:

yok zaten diger arkadasin beddua mayetinde soyledigini dusunmuyorum bir arkadasin yorumu uzerine dedi hani hic cocugu olmasin boylelerinin diye yani direk as25ede demedi genel olarak ama as25 bu konuda hassas beddua olarak anladi bende ustune gidilmemesi taraftariyim cunku artik konun boyutu karsilikli atismaya ve saygisiz cumlelerin soylenmesine kadar geldi...

Sizin deyiminizle, aklı başında yorum yapan sizden başka kimse varmı acaba ? Yada as25'in anlattıkları normalmi? İnsanların böyle tepki vermesi size neden dalgaymış gibi geldi. Burda kimse dalga geçmiyor gerçekleri söylüyor, ha şöylede bişey vardır gerçekler acıdır. Bunun merhametle felanda alakası yok problemli bi insansa burda konu açacağına gidip bi yardım alsın. Heyy allahımm yaa..

evet aynen katılıyorum.

tamam sizde gitmeyin artık üstüne ya.

Yani boyle yok boylesinin cocugu olmasin vs bunlar hos yorumlar degil...

allah allah ben beddua mı ettim
burda taciz şiddet konuları olunca demiyor mu herkes böylesinin çocuğu olmasın yapmasın diye ben de aynı şeyi söyledim inşallah olmaz allah vermesin falan mı dedim
arkadaşın yaptığı psikolojik şiddet bence de en kötüsü
hem de eşine çevresine ve hatta ve hatta kendine
yazık değil mi
hala farkında değil
sormuş ne yapayım söyledik
diğer konularında da söyledik
en kısa zamanda tedavi olmalı
yoksa asla böyle mutlu olamaz

Benim de görümcem üniversiteye gidiyor.Benden 10 yaş küçük.Benim yetiştiriliş tarzımla onunki çok ters,ben sıkı ve disiplinliydim o ise o derece serbest ve sorumsuz.Bazen onun hayatına kendi gençliğime bakarak özendiğim oluyor,arkadaşlarıyla samimiyeti,ağzının sıkılığı hepsi onun adına çok sevindiğim özellikleri,sonuçta sosyal olmakta çoğu insanın beceremediği bir husus.Benimle abla kardeş gibi olan ilişkimiz bebek doğduktan sonra çok değişti.Bebek doğduktan sonra artık onlarla ne olursa olsun koparamayacağımız bir bağ oluştuğunu anladı ve o çok kıskandığı abisinin yanı sıra bir bebeğin de gelmesi ona ağır gelmeye başladı.Bana yenge demeye başladı,annesiyle ufak bir tartışmamızda olayı çok büyüttü.Ben o zamana kadar ona çok yakındım,korurdum kollardım,ameliyatında bile deli koşturdum,bütün bakımlarını banyosuna kadar ben yaptırdım ama o tartışmamızda anladım ki ben hiç bir zaman o ailenin üyesi olamayacağım,ne olursam olayım "EL" im,o evin geliniyim.Beklentilerimi azalttım ve ilişkimiz zamanla yerine oturdu.Sen de bazı durumları kafanda netleştir,ilişkilerin ne çok samimi ne çok resmi olsun,onun arkadaşı olma fikrini lütfen aklından çıkar.Bir kitapta okumuştum anne babaların çocuklarına arkadaş gibi davranmaları düşüncelerden uzak durmalarını onun zaten arkadaşları olduğunu ve sizin ne iseniz onu yapmaya çalışmamızı öneriyordu.Denemeye değer !

size beddua ettiniz demedik de as25 yanlış anladı dedik zaten. benimde 1 yıldır çocuğum olmuyor. hassas bir konu. o yüzden as25 bunu beddua gibi algıladı saydırmaya başladı :)

zaten tedaviye ihtiyacı olan biri bunu buradan algılayıp hatasını anlamaz. çevresindekilerin ona yardımcı olması lazım.

onun yaşadığı kısır döndü o böyle davrandıkça çevresi ondan uzaklaşıyor
çevresi uzaklaştıkça o daha da dengesizleşiyor
insana en büyük zararı kendisi verir kimseden bişey beklemesin artık olmuyor işte
çevresi söylemiyorsa kendisi fark etmiyorsa biz söylüyoruz işte
bize ne onun iyiliği için
bıraksın başkasını kendi mutluluğu için

Neyse uzatmaya gerek yok sonuc olarak hayat onun....

Ya as25 sende bırak artık eşinin ailesinin tarafinı umursama onlarda seni umursamasin yola getirme kim ne yaparsa yapsın...esin icinde asll seni bu duruma sokan o o seninle gerektiği kadar ilgilense hoş tutsaydın bu kadar kimseye aramazsın arkadas olarak çevrende...sen sadece ciddiye alınmak istiyorsun alınmadığın icinde fena kızmış içten ice öç alıyorsun..niyetin kötü değil ama seni sevsinler diye bekliyorsun...bunu aktarmadin icin de bize açıkcası herkes yorum yapti sen saldiracagina arkadaslar anlatamadim asil konu su diyebilirdin bizde sana hak verirdik..benim icin komik geldi neden böyle bisey icin uğraştığın madem üniversite mezunusun asmış olman lazım cogu şeyi kocan kardesi icin sana kızacaksa kendine taktik geliştir ama böyle değil...sen bize derdini anlatamazsan insanlar sana kızar dalga gecer fikrinizde söyler...beddua olayına gelince bende altında kötü niyetle söylendiğini düşünmüyorum..bu yorumunda sorumlusu sensin cunku derdini anlatamamazlik..

Yani hep beraber vurun ahaliye yaptık doğru ama sende bir kabul et yalnız yazdım olay su de millete cemkirme...bizde sana konu icin herseyi silip yardımcı olalım....

böyle direkt söyleyince iyice hırşınlaşıyor sanırım. böylelikle kendini haklı görüyor her ortamda. onlar hakaret etti gibi algılıyor bence. o yüzden biz serin kanlı olup yapıcı eleştiriler yapalım bence. eski konularını okuyunca biraz daha empati yapabildim onunla. çalışıyor mu bilmiyorum ama bebeği olmadığı için uğraşcak başka uğraşlar buluyor bence kendine. görümcesi gibi falan.iş ortamlarında da böyledir ya. yada günlük yaşamımızda. boşta kaldıkça kurarız kafamızda. yada iş ortamında en boş, an az iş yapan insan her zaman başkalarıyla uğraşır.

aslında as25 için en güzel tedavi kendine bir uğraş bulmak. güzel kurslar var. resimdir , hobi kurslarıdır böyle şeylere katılırsa iyi olur bence.

biz sana sen beddua ediyorsun demedik yorumun hos degildi as25te beddua olarak algiladi oda aynisini sana soyledi yani hos degil bunlar diyoruz...

aynen cocuk konusunda bende senin gibiyim yani bu konuda hassasim ayni cumleyi bende okusam banada hos gelmezdi yani...

Diger konularinizdan hatirliyorum sizi.
Yazik gercekten size üzülüyorum.
Daha öncede dedim en kisa zamanda bir uzmanla görüsün diye.
Kendinize güveniniz sifir ve herkesi kiskaniyorsunuz bastada esiniz.
O kadar asagilik komplexine kapilmissinizki, bu size zarar veriyor.
Hele o görümcenize cok üzüldüm, genc kiz kim bilir ne kadar cok gitmek istiyordu, sayenizde mahvoldu gecesi..

arkadaş beddua olarak algılamış,bizde o anlamda söyledik.ayrıca yıllarca evlat hasret çekmiş biri olarak ben kimseye "böylesinin çocuğu olmasın "demem.taciz ya da şiddetle bu konu çok çok farklı.buarda psikolojisi bozulmuş,çeşitli savunma mekanizmalarıyla ayakta durmaya çalışan ve bunu etrafına kin ve öfke olarak yansıtan yardıma muhtaç bir insan var.biraz acımasız olmaya başladık sanki (bende dahil).arkadaşın durumunun sizde farkındasınız,yazdıklarınızdan belli.Allah yardım etsin dememiz en güzeli bence.

taciz siddet konusuyla bu konunun alakasi ne ALLAH ASKINA...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…