Merhaba,
evleneli 7 ay oldu. 7 aydır eşim çok alıngan. Yani mesela birşey beğendim keşke bizde de olsa dedim kazara hemen bana zengin koca bulsaydın vs gibi şeyler söyler, yolun ortasında bırakıp gider beni. Ben çalışıyorum, maddi açıdan hiç bir sıkıntımız yok. Ama bu aşırı alınganlıklardan çok sıkılmaya başladım. Diğer bir sorun da nişanlılık döneminde bazı sorunlar yaşamıştık. Gerek ondan gerekse benden kaynaklanan sıkıntılar oldu. Ben evlendiğimizden beri onun hatalarını hiç başına kakmadım, ama o her fırsatta zaten seni o zaman bırakmalıydım gibi şeyler söylüyor. Kafam çok karışık. Eşimden çok soğudum. Ayrılmayı düşünüyorum sık sık. Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
nişanlılık döneminde yaşanan problemlerden dolayı eşinizde bence sizinle ilgili bir güven sarsılması oluşmuş ve bundan dolayı hala tam güvenmiyor size, en ufak 'hatanızda' geri sarıyor ve 'al işte, biliyordum bunun yüremeceğini' diye düşünüyor...
alınganlığı biraz kendi eşimi hatırlattı: bu tür cevaplar 'keşke bizde de olsaydı' erkeğin gururunu onurunu incitiyor, erkek kendini başkalarıyla karşılaştırılmış hissediyor, eşini o vakit nankör olarak görüyor, başkalarına imreniyor, beni sevmiyor kompleksine girebiliyorlar, 'ben seni aç mı açıkta mı bıraktım?' dercesine...
bence böyle cevaplar vermeyin bir daha...istediğiniz birşey varsa biraz zaman geçtikten sonra, tatlı dille sadece isteyin...'onların var, bizim de olsaydı fena mı olurdu' tavrı sergilemeden...
kısacası eşinizin güvenini yeniden kazanmanız lazım gibi geldi bana, ona fedakar olduğunuzu, onu olduğu gibi kabul ettiğinizi, aman evimizde şu bu olmasa da ben seninle mutluyum hissi vermeniz lazım belki de...yavaş yavaş hangi konularda ne tepkiler verdiğini öğrenin ve o konulardan veya kızdığı tepkileri sergilemekten kaçının ki, bu onu sevdiğiniz ve onun için çabaladığınız anlamına gelsin...
bunun için de zamanın geçmesi lazım, birbirinizi anlamanız tanımanız lazım...pes etmek kolaydır, asıl marifet çaba göstermektir.
ben de başta eşimle her bir cümle için tartışırdım ama artık öyle değil, birbirimizi üzmemek için konuşmadan önce iki kere düşünüyoruz veya daha sık özür diliyoruz...